Shop roku Akvizice ApF HU

Pisztácia

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Forma
Pörkölt
(3)
Sós
(3)
Hámozott
(2)
Tömeg
250 g
1000 g
-
Szűrés

A zöld gyémántként is ismert pisztácia nemcsak finom csemege, hanem az értékes tápanyagok forrása is. Ezek az apró diófélék fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban gazdagok, így olyan ideális rágcsálnivalók, amelyek a szív és az általános egészség megőrzéséhez is hozzájárulnak. Ezenkívül olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek segítenek a gyulladások elleni küzdelemben. Nem tudod, hogyan építsd be a pisztácia magot az étrendedbe? Olvass tovább, és adunk néhány tanácsot.

Tovább

Mire jó a pisztácia?

Tudod, hogy mire jó a pisztácia? Ha egészséges és ízletes finomságra vágysz, a pisztácia remek választás. Ezek az apró, de tápláló diófélék számos előnnyel rendelkeznek. Többek közt hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez és nagy szerepet vállalnak a gyulladások elleni küzdelemben is. Fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban gazdag összetételével a pisztácia tökéletes rágcsálnivaló mindazok számára, akik egyszerre szeretnének az étrendjükön javítani és finomságokat fogyasztani. Amellett, hogy a pisztácia nagyszerű energiaforrás, segít megszabadulni a szabad zsírsavaktól is. Ha szeretnéd beépíteni a pisztáciát az étrendedbe, van néhány tippünk a számodra.

A pisztáciát többféleképpen is könnyen beépítheted az étrendedbe. Adj pisztáciát a reggeli zabkásádhoz, fogyaszd egészséges nassolnivalóként két étkezés között, de nagyszerű kiegészítője a salátáknak vagy tésztaételeknek, és számos desszertet is feldobhatsz vele.

Honnan származik a pisztácia?

A pisztácia, latin nevén Pistacia vera, egy kis fa, amely a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában őshonos. Ezt a fát különösen a gyümölcséért, a pisztáciáért becsülik, amely nemcsak finom, hanem tápláló is. A pisztáciafa a száraz éghajlatot kedveli, és arról ismert, hogy a kevésbé termékeny talajon is jól fejlődik, így ideális választás a száraz régiók mezőgazdaságában is. A pisztáciát betakarítják és szárítják, hogy az általunk ismert és kedvelt diófélévé váljon. Fontos bevételi forrást jelent a gazdák számára ezekben a régiókban, ahol termesztik és exportálják a világ minden tájára.

pirított sós pisztácia 1 kg

A pisztácia népszerű csemege.

i

Hol terem a pisztácia?

Hol terem a pisztácia? Természetes közegének a Közel-Kelet és Közép-Ázsia régiói számítanak, de a Földközi-tenger olyan részein is megtalálható, mint Görögország és Olaszország. Ezek a területek ideális termesztési feltételeket biztosítanak a pisztácia számára, mivel száraz és meleg éghajlatukat sok napsütés éri, ami elengedhetetlen a pisztácia növekedéséhez és fejlődéséhez.

A kaliforniai pisztácia a sláger

A kaliforniai pisztácia viszonylag újdonságnak számít a globális mezőgazdaságban, de gyorsan hírnevet szerzett a kiváló minőségének és az ízének köszönhetően. A pisztácia termesztése Kaliforniában az 1970-es években kezdődött, amikor a farmerek és tudósok felismerték, hogy az állam ideális termesztési feltételeket biztosít ezen diófélék számára. A kaliforniai pisztáciát nagy mérete, élénkzöld színe és gazdag ízvilága jellemzi, ami népszerűvé teszi a fogyasztók körében.

A pisztácia többféle módon is elkészíthető

Próbáld ki a pisztácia által kínált ízek sokféleségét. Akár pörkölve, akár sózva, héjastul vagy természetes formájában szereted a pisztáciát, minden egyes elkészítési mód egy új világot nyit meg számodra. A pörkölt pisztácia intenzívebb ízű és ropogósabb lesz, míg a sózás kiemeli az egyedi ízvilágát. A hámozott változatok tökéletesek nasiként vagy saláták, desszertek és sütemények kifinomult kiegészítőjeként. A natúr, sózatlan pisztácia megőrzi enyhén édes ízét, és ideális azok számára, akik hozzáadott só nélküli, egészségesebb változatot keresnek.

  • A pörkölt pisztácia diósabb ízű, és a pörkölés kellemes roppanást kölcsönöz neki. A pörkölés során olyan aromák is felszabadulnak, amelyek még vonzóbbá teszik a pisztáciát. A pörkölés történhet olajjal vagy anélkül, és mindegyik módszer kissé eltérő eredményt ad a textúra és az íz tekintetében.
  • A sózott pisztácia még magasabb ízélményt nyújt. A sózás történhet a pörkölés előtt vagy után, akár úgy, hogy sót szórunk a dióra, akár úgy, hogy a diót sós oldatba áztatjuk. A sózott pisztácia ideális nassolnivaló egy jó filmhez vagy egy diókeverék részeként.
  • A hámozott pisztáciáról hiányzik a külső kemény héj, és egyes termékeknél a magot körülvevő vékony héj is, így csak a zöld, puha mag marad. A hámozott pisztáciát gyakran használják a konyhában, mivel azonnal felhasználható.
  • A blansírozott pisztácia rövid ideig tartó forró vízbe volt merítve. Ez az eljárás eltávolítja a vékony külső héjat, így a pisztácia magja tiszta és zöld marad, ami fokozza a finom ízét.
  • A natúr pisztácia nem részesül kezelésben, illetve nem ízesítik sóval vagy más adalékanyaggal. A pisztácia ezen formája megőrzi a dió minden eredeti tulajdonságát, beleértve az enyhén édes és diós ízét, zöld színét és tápértékét.
  • A csokoládés pisztácia az édes és a diós íz tökéletes harmóniáját képviseli, ahol a csokoládé ízvilága kiegészíti a pisztácia enyhén sós ízét. Ez a finomság ideális az édességek szerelmeseinek, akik a csokoládés finomságok rendhagyó és egészségesebb változatát keresik.

i

A legnépszerűbb a pörkölt sózott pisztácia

A sózott pörkölt pisztácia az egyik legnépszerűbb csemege, amely a pörkölés ropogását egy csipetnyi sóval kombinálja, ami kihozza a pisztácia természetes, diós ízét. Ez az elkészítési mód a sokoldalúsága miatt népszerű, mivel az ilyen pisztácia kiválóan alkalmas egészséges snackként útközben, különféle mixek részeként, vagy sajt- és gyümölcstálak kiegészítőjeként is.

Kóstold meg a sózatlan pisztáciát

A sózatlan pisztácia ennek a népszerű diófélének a tiszta, természetes formája, amely a só hozzáadása nélkül is megőrzi az eredeti ízét. A pisztácia ezen változata ideális azok számára, akik szeretik a natúr élelmiszereket, vagy figyelnek a nátriumbevitelre. A sózatlan pisztácia megőrzi az összes tápértékét, beleértve a fehérjében, rostokban, egészséges zsírokban, számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag tulajdonságait, amelyek hozzájárulnak a szív egészségének fenntartásához is. Az enyhén édes és diós íze miatt a sózatlan pisztácia kiváló alapanyag a konyhában is.


pirított pisztácia 1 kg keverék
Dióféle keverék pisztáciával

hámozott pisztácia 1 kg
Hámozott pisztácia

csokoládés pisztácia 1 kg
Csokoládés pisztácia

A sózatlan, héj nélküli pisztácia könnyű és egészséges nassolnivaló, a külső héj eltávolítása pedig megkönnyíti a fogyasztását, és megőrzi a mag természetes, enyhén édes, mogyorós ízét só hozzáadása nélkül.

A pörkölt pisztácia egészséges?

 A pörkölt pisztácia valóban egészséges rágcsálnivalónak számít. Sok rostot tartalmaz, ami elősegíti a jó emésztést, és segít abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezd magad. Az egészséges zsírok, különösen a telítetlen zsírsavak hozzájárulnak a szív és az erek egészségének fenntartásához. A pörkölt pisztácia számos vitamint, például B-, E-vitamint és ásványi anyagokat, például káliumot, magnéziumot és vasat is tartalmaz, amelyek kulcsszerepet játszanak számos testi funkcióban.

Milyen kiszerelésben kapható a pisztácia?

A pisztácia gyakran 80 g és 1 kg közötti kiszerelésben kapható, így a vásárlók rugalmasan választhatják ki a számukra legmegfelelőbb mennyiséget. A kisebb, 80 g súlyú csomag ideális azok számára, akik szeretnék kipróbálni a pisztáciát, vagy akiknek csupán útközben szeretnének rágcsálni valamit. A nagy, akár 1 kg-os csomagok nagyszerűek családoknak, partikra vagy azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak pisztáciát, és nagyobb mennyiséget szeretnének vásárolni.

  • A pisztácia 1 kg kiszerelésben ideális választás ezen egészséges diófélék kedvelői számára, mivel elegendő mennyiséget kínál családi fogyasztásra is.
  • A pisztácia 500 g csomagban praktikus méret a mennyiség és minőség kiegyensúlyozott kombinációját kereső kisebb háztartások igényeinek kielégítésére.

Hogyan termeszthető a pisztácia?

Saját pisztácia fát szeretnél, és kíváncsi vagy, hogyan tudsz pisztáciát termeszteni? A pisztácia termesztése türelmet és különleges körülményeket igénylő folyamat, mivel 7-10 évbe telik, amíg a fák elérik a teljes termőképességet. A pisztácia a meleg, száraz éghajlatot kedveli, hosszú, forró nyarakkal és hűvös, de nem fagyos telekkel. A sikeres termesztéshez elengedhetetlen a semleges vagy enyhén lúgos pH-értékű, jó vízelvezetésű talaj. A pisztáciafáknak elegendő helyre van szükségük a gyökérzet elterjedéséhez, és a fák közötti megfelelő távolság is fontos az optimális növekedéshez és terméshozamhoz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Bery Jones Pörkölt, sós pisztácia 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - pisztácia pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban
7 990 Ft

2.
Bery Jones Blansírozott pisztácia 500 g Szállításra kész > 10 db
Dióféle - pisztácia hámozott, 500 g visszazárható csomagolásban
7 590 Ft

3.
Bery Jones Pörkölt, sós pisztácia USA 500 g Szállításra kész > 10 db
Dióféle - pisztácia pörkölt és sós, 500 g visszazárható csomagolásban
5 090 Ft

Még több
5 termék
4,8 466×
Bery Jones Pörkölt, sós pisztácia 1 kg
Dióféle - pisztácia pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban - 7 990 Ft/1 kg
Szuper ár
7 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery043
4,8 466×
Bery Jones Pörkölt, sós pisztácia USA 500 g
Dióféle - pisztácia pörkölt és sós, 500 g visszazárható csomagolásban - 10 180 Ft/1 kg
Szuper ár
5 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery042
Bery Jones Blansírozott pisztácia 500 g - Dióféle
Típusok
4,2 37×
Bery Jones Blansírozott pisztácia 500 g
Dióféle - pisztácia hámozott, 500 g visszazárható csomagolásban - 15 180 Ft/1 kg
Szuper ár
7 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery029
4,8 466×
Bery Jones Pörkölt sózott pisztácia 250 g
Dióféle - pisztácia pörkölt és sós, 250 g visszazárható csomagolásban - 9 960 Ft/1 kg
Szuper ár
2 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks138
Bery Jones Pisztácia, hámozott, 250 g - Dióféle
Típusok
4,2 37×
Bery Jones Pisztácia, hámozott, 250 g
Dióféle - pisztácia hámozott, 250 g visszazárható csomagolásban - 16 360 Ft/1 kg
Szuper ár
4 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery173

Pisztácia

A Pisztácia kategóriában összesen 5 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Pisztácia – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó pisztácia Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább pisztácia A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb pisztácia A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: pisztácia vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ