Akvizice ApF HU ApF HU

Ugrálókötél

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Ugrálókötél hossza
23 cm
335 cm
-
Anyag
Műanyag
(28)
Acél
(5)
Nejlon
(19)
Juta
(4)
Kötél
(2)
Típus
Hagyományos
(22)
Crossfit
(19)
Súlyozott
(18)
Vezeték nélküli
(2)
Szín
Bézs
(4)
Fekete
(19)
Piros
(10)
Lila
(1)
Barna
(3)
Fémes
(1)
Kék
(16)
Narancssárga
(1)
Rózsaszín
(4)
Szürke
(2)
Zöld
(7)
Sárga
(5)

Az ugrókötelek elsősorban anyagukban és hosszúságukban különböznek. Számtalan fajtája van, a hagyományos ugrálókötél mellett létezik számlálós ugrókötél, súlyozott ugrókötél, gyerek ugrálókötél, crossfit ugrálókötél, vagy akár okos ugrálókötél is, amely rögzíti például az ugrások és az elégetett kalóriák számát, illetve egyéb hasznos adatokat. Nézzük, mit érdemes tudni a főbb ugrókötél típusokról, és mire kell figyelni válaszáskor.

Tovább

Ugrálókötél, avagy jumprope - Mire jók az ugrókötél gyakorlatok, edzés ugrókötéllel

Van egy generáció, amelynek az ugrókötél szó hallatán egy csupa izom Sylvester Stallone képe ugrik be, amint a Rocky IV-ben egy újabb félelmetes boxmérkőzésre készülve bámulatos hatékonysággal és megállíthatlan energiával ugrálókötelezik. A jó hír, hogy neked nem kell hasonlóan kidolgozatt izmokat növesztened, mielőtt kihasználhatod az ugrálókötél gyakorlatok nyújtotta előnyöket. Az ugrálókötelezés számos jótékony hatással bír, mivel ötvözi a cardio és az izomerősítő gyakorlatok jellemzőit és a test teljes izomzatát megmozgatja.

  • Állóképesség növelése - Elég napi néhány perccel kezdened az ugrálókötél használatát, majd a rendszeres mozgás hatására egyre tovább fogod szusszal (és ügyességgel) bírni. Az ugrálókötél gyakorlatok kiváló kiegészítést jelentenek egyéb edzésformák mellé is.
  • Szálkásítás - Egyszerre mozog a felsőtested és az alsótested is, illetve az egyensúly megőrzéséhez és a jó tartás biztosításához a hasizmok is komoly mértékben hozzájárulnak.
  • Kalóriaégetés - Az ugrálókötelezés egy meglehetősen intenzív edzésforma - csak nézd meg, meddig bírja egy kezdő, kevés testmozgást végző személy! E nagy intenzitású mozgás fenntartásához a szervezet kalóriák égetésére kényszerül, s nem is kevésre. Egy órányi ugrálókötél edzés ugyanannyi kalória elégetését eredményezi, mint egy óra kocogás, nagyjából 800-900 kalóriát egy 70 kg testúlyú személy esetén.
  • Mozgékonyság, végtagok koordinációjának fejlesztése - A hatékony és zökkenőmentes ugrókötél edzés nem kevés gyakorlást igényel. Eleinte a karok és lábam mozgásának összehangolása komoly kihívást jelenthet, de idővel sokkal simább és gördülékenyebb lesz a folyamat, nő a mozgékonyságod, javul a testtartásod és ez egyensúlyérzéked.
Ugrókötél, jumprope
Az ugrálókötél erősíti a szívedet, érrendszeredet, a tüdődet, izmaidat, és intenzív testedzésre ad lehetőséget, amely tested teljes izomzatát megmozgatja.

Ugrókötél gyakorlatok, edzés

A kevésbé járatosak azt gondolhatják, hogy az ugrálókötél csak egyféle módon használható - páros lábbal ugrálunk, miközben a kötél felváltva süvít a talpunk alatt és a fejünk felett. Ez azonban korántsem igaz, az ugrálókötél gyakorlatok tetszés szerint variálhatók és a nehézségi szintjük is változtatható. Például váltogatva ugrálhatsz egy lábbal, végezhetsz dupla ugrásokat, keresztezheted az ugrókötelet, mint a profik a filmekben, ugrálhatsz felhúzott térdekkel, ugrálhatsz előre, hátra, vagy akár jobbra és balra. A lehetőségeknek csak a képzeleted és az ügyességi és edzettségi szinted szab határt.

Mire figyelj ugrókötél választásakor

Mi nehézség léphet fel ugrókötél vásárlás során? Hisz csak egy madzag két fogantyú között - gondolhatnánk. Azonban ez nem így van, az ugrálókötelet testi adottságainkhoz és az edzés típusához kell igazítani.

Ugrókötél hosszúság

Az ugrálókötél hossza a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venned választáskor, mivel ez a paraméter közvetlen hatással lesz az edzésed minőségére, illetve ha nagyon elnézed és a magasságodhoz teljesen alkalmatlan hosszúságú ugrókötelet választasz, akkor nem is fogod tudni használni.

Testmagasság

Ugrókötél hossza

150 cm alatt 210 cm
160-170 cm 250 cm
170-180 cm 275 cm
180-190 cm 285 cm
190 cm felett 300 cm

Az ugrókötél szükség szerint rövidíthető. Ha mindkét lábaddal ráállsz a kötélre, a végeinek a hónaljadig kell érniük. Ha az ugrókötél túl hosszú, nagy erővel csapódhat a talajhoz, amely lassítja a mozgást. Rövid kötél esetén előfordulhat, hogy megbotlasz.

Az ugrókötél anyaga

Az ugrókötél anyaga a másik legfontosabb szempont. Az anyag típusa nagymértékben befolyásolja az eszköz tulajdonságait és azt, hogy milyen intenzitású edzésre és milyen edzettségi szintű sportolóknak alkalmas az adott modell.

  • Műanyag – könnyű és lassabb ugrókötél kezdők számára. Kevésbé fáj, ha megbotlasz.
  • Acél – a leggyorsabb ugrókötél, tulajdonképpen profi ugrókötél. Ideális sportolók számára, akik maximális teljesítményre törekszenek.
  • Bőr – gyorsabb a műanyagnál, de lassabb és könnyebb, mint az acél ugrálókötél. A boxolók előszeretettel használják.
  • Textil – Ugrókötél poliészterből, viszkózból vagy jutából. Kezdők és haladók számára is alkalmas. Kevésbé gyors, mint a műanyag ugrálókötél, de lassabb, mint a bőr modellek (a választott textil anyagától függően).


Ugrókötél típusok

Nézzük, melyek a leggyakoribb ugrálókötél típusok, amelyekről mindenképpen tudnod kell ahhoz, hogy megalapozott döntést tudj hozni és a neked legmegfelelőbb ugrálókötél modellt kiválasztani.

  • Klasszikus ugrálókötél - A hagyományos kategóriába gyakran a legolcsóbb, legegyszerűbb modellek tartoznak, amelyek tulajdonképpen bárkinek, de elsősorban a kezdőknek, gyerekeknek alkalmasak.
  • Crossfit ugrálókötél – A crossfit ugrálókötél sok esetben lényegében profi ugrókötél, mivel magasabb sebesség elérését teszi lehetővé (főleg az acélból készült). A fogantyúkban gyakran található súly.
  • Okos ugrálókötél – Ezek az ugrókötél modellek beépített, újratölthető akkumulátorral működnek. Az okos ugrálókötél lehetővé teszi az ugrások számának rögzítését, illetve az elégetett kalóriák vagy a szívritmus mérését. Az okos ugrálókötél okostelefonhoz csatlakoztatható, így nyomon követheted teljesítményedet és fejlődésedet.
  • Súlyozott ugrókötél – Az ilyen ugró kötél nylonból készül, amely maga a súly. Így a terhelés az egész urgálókötélen oszlik el, nem csak a fogantyúkban, mint a crossfit modellek esetében.
  • Számlálós ugrálókötél - Ez a típus nem okos ugrálókötél, de mégis számos hasznos adatot tud az edzésed hosszáról és intenzitásáról. A számlálós ugrókötél számolja az ugrásokat, mutatja a gyakorlattal eltöltött időt és figyeli az elégetett kalóriát és zsírt. Bizonyos modelleknél a kötél hosszúsága állítható és csúszásmentes fogantyúkkal vannak ellátva, amelyek megkönnyítik a kötél kézben tartását edzés közben.

Gyerek ugrálókötél

A gyerek ugrálókötél külön kategóriát képez, mivel tulajdonságaiknak köszönhetően elsősorban gyermekek általi használatra alkalmasak. A gyerek ugrálókötél legfőbb ismérve, hogy rövidebb, mint a felnőtt modellek többsége - általában 260-280 cm körül - de a hosszát ezen túl még tetszés szerint meg is rövidítheted. A gyerek ugrálókötél modellek további ismertetőjele az élénk színek, amelyek különösen felkeltik a fiatalabb korosztály figyelmét.

i

Az ugrálókötelek hossza, mint a gyerek, mind felnőtt modellek estében, gyakran állítható. Tehát ha állítható ugrókötél a vágyad, nem kell túl sokáig keresgélned. A legfontosabb szempont ezért, hogy semmiképpen se válassz túl rövid ugrálókötelet, mert rövidíteni sok modellt lehet, de hosszabbítani - érthető okokból - egyiket sem.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
PUSH ELEMENT Fitness készlet Szállításra kész > 5 db
Erősítő szett - a készlet tartalma erősítő kerék (terhelhetőség 130 kg), ugrókötél 76 cm, hab alátét és súlyzó támasz (terhelhetőség 150 kg)
9 090 Ft

2.
Sharp Shape Quick rope blue Szállításra kész 2 db
Ugrálókötél - crossfit, hossza 334 cm, anyaga műanyag, kék kivitel
több darab vásárlása esetén 2 460 Ft-tól

3.
Stormred Heavy Jump Rope 1000g blue Szállításra kész > 10 db
Ugrálókötél - súlyozott, hossza 275 cm, 185 cm testmagassághoz, anyaga műanyag és polipropilén, kék kivitel
7 890 Ft

Még több
63 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
3,8
Stormred Cable Jump Rope black
Ugrálókötél - hossza 300 cm, anyaga műanyag és polipropilén, fekete kivitel
Szuper ár
3 390 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron02
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,4 12×
Sharp Shape Quick rope blue
Ugrálókötél - crossfit, hossza 334 cm, anyaga műanyag, kék kivitel
2 460 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0059
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,5 13×
Kine-MAX Professzionális Ugrálókötél
Ugrálókötél - crossfit, hossza 270 cm, anyaga műanyag és kötél, szürke kivitel
4 170 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTknx0009
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
Spokey GLOW Világító ugrálókötél, kék
Ugrálókötél - hossza 280 cm, anyaga nejlon, markolat anyaga műanyag, kék kivitel
5 050 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTspo0214
4,6 21×
PUSH ELEMENT Fitness készlet
Erősítő szett - a készlet tartalma erősítő kerék (terhelhetőség 130 kg), ugrókötél 76 cm, hab alátét és súlyzó támasz (terhelhetőség 150 kg)
9 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpush008
3,9
YUNMAI Smart Rope
Ugrálókötél - crossfit, okos és csapágyas, hossza 300 cm, anyaga műanyag és acél, fekete kivitel
8 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTyun06
Sharp Shape Counter fekete - Ugrálókötél
Típusok
3,9 34×
Sharp Shape Counter fekete
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, fekete kivitel
2 520 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1362
Lifefit rope 260cm, piros - Ugrálókötél
Típusok
4,4 17×
Lifefit rope 260cm, piros
Ugrálókötél - crossfit, hossza 260 cm, 170 cm testmagassághoz, anyaga műanyag, piros kivitel
700 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi029
Sharp Shape Counter kék - Ugrálókötél
Típusok
3,9 34×
Sharp Shape Counter kék
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, kék kivitel
2 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1361
Lifefit Rope 260 cm - világoszöld - Ugrálókötél
Típusok
4,4 17×
Lifefit Rope 260 cm - világoszöld
Ugrálókötél - crossfit, hossza 260 cm, 170 cm testmagassághoz, anyaga műanyag, zöld kivitel
850 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi015
4,0
Stormred Heavy Jump Rope 700g blue
Ugrálókötél - súlyozott, hossza 275 cm, 185 cm testmagassághoz, anyaga műanyag és polipropilén, kék kivitel
Szuper ár
6 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron22
4,0
Stormred Heavy Jump Rope 700g red
Ugrálókötél - súlyozott, hossza 275 cm, 185 cm testmagassághoz, anyaga műanyag és polipropilén, piros kivitel
Szuper ár
5 390 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron23
4,0
Stormred Heavy Jump Rope 1000g blue
Ugrálókötél - súlyozott, hossza 275 cm, 185 cm testmagassághoz, anyaga műanyag és polipropilén, kék kivitel
Szuper ár
7 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron25
5,0
Sharp Shape Jump rope black
Ugrálókötél - hossza 320 cm, 190 cm testmagassághoz, anyaga nejlon, markolat anyaga hab, fekete kivitel
2 660 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss888
4,0
Stormred Heavy Jump Rope 470g blue
Ugrálókötél - súlyozott, hossza 275 cm, 185 cm testmagassághoz, anyaga műanyag és polipropilén, kék kivitel
Szuper ár
4 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTiron19
4,0 24×
Sharp Shape Quick rope black
Ugrálókötél - crossfit, hossza 305 cm, anyaga műanyag, fekete kivitel
2 460 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0058
3,8
Lifefit Speed Rope 300 cm - fekete
Ugrálókötél - crossfit, hossza 300 cm, anyaga acél, fekete kivitel
2 460 Ft -tól
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi021
Sharp Shape Counter rózsaszín - Ugrálókötél Típusok
3,9 34×
Sharp Shape Counter rózsaszín
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, rózsaszín kivitel
2 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1363
4,2 15×
Sharp Shape Speed rózsaszín
Ugrálókötél - crossfit, hossza 305 cm, anyaga műanyag, rózsaszín kivitel
1 570 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1366
4,7 26×
Sharp Shape Speed ugrálókötél, kék
Ugrálókötél - crossfit, hossza 305 cm, anyaga műanyag, kék kivitel
1 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1364
3,9 17×
Lifefit Soft Rope 280 cm
Ugrálókötél - hossza 280 cm, anyaga műanyag, zöld kivitel
1 430 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi019
3,9 12×
PUSH Classic Ugrálókötél - zöld
Ugrálókötél - hossza 242 cm, 16 cm testmagassághoz, anyaga nejlon, markolat anyaga fa, zöld kivitel
1 350 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpush021
Lifefit Rope 260 cm - rózsaszín - Ugrálókötél
Típusok
4,4 17×
Lifefit Rope 260 cm - rózsaszín
Ugrálókötél - crossfit, hossza 260 cm, 170 cm testmagassághoz, anyaga műanyag, rózsaszín kivitel
850 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTlfi016
5,0
Everlast Speed Rope
Ugrálókötél - hossza 335 cm, anyaga műanyag, fekete kivitel
3 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTspg01239

Ugrálókötél

cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.

Ugrálókötél

A Ugrálókötél kategóriában összesen 63 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó ugrálókötél Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább ugrálókötél A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb ugrálókötél A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: ugrálókötél vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ