Shop roku Akvizice ApF HU

Xiaomi Scooter 4 Pro (BEMUTATÓ): elektromos roller a komoly srácoknak

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

A Xiaomi Scooter elektromos rollerek már régóta a kínálat abszolút csúcsát képviselik. Az egyes generációk között kevés látható technikai változás történt, míg a dizájn gyakorlatilag ugyanaz maradt. A most bemutatott negyedik generáció a maga egyetlen modelljével is le tud nyűgőzni, hiszen a Xiaomi Scooter 4 Pro több területen is jelentős újításokat mutat fel.

Xiaomi Scooter 4 Pro elektromos roller

Xiaomi Scooter 4 Pro – TARTALOM

  1. Minden tekintetben nagyobb
  2. Önjavító gumiabroncsok
  3. Nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság
  4. Fő a biztonság
  5. Xiaomi Scooter 4 Pro – elérhetőség és változatok

Minden tekintetben nagyobb

Míg a harmadik generáció a kisebb méretek és az alacsonyabb súly felé nyitotta meg az utat, a Xiaomi Scooter 4 Pro pontosan az ellenkező irányba halad. A korábbi modelleknél megszokott 1180 mm-es magasság 1240 mm-re nőtt, míg a hossza 1130 mm-ről 1198 mm-re hosszabbodott. A lábtér is szélesebb lett, ahol kellemes 19 mm pluszt nyerünk. A robusztusabb konstrukció nagyobb teherbírást is eredményez, a szokásos 100 kilogramm helyett 120 kilogrammot bír el. Bár az ajánlott testmagasság a 120-200 cm-es tartományban maradt, a nagyobb kialakítás érthető módon a magasabb és nehezebb felhasználókat célozza meg, akik számára a korábbi modellek talán túl kicsik voltak.

Maga a konstrukció repülőgép minőségű alumíniumból készült, ami azt jelenti, hogy maximális tartósságra és az acélhoz képest relatíve könnyű súlyra számíthatunk. A nagyobb méretek mindazonáltal súlynövekedést eredményeztek, össztömege nem elhanyagolható 17 kg-ot tesz ki. Természetesen a roller bármikor összecsukható, így könnyen szállítható és tárolható. A kijelzőnek köszönhetően minden szükséges információt megkaphatsz, legyen szó az aktuális sebességről, a sebesség-üzemmódról vagy az akkumulátor állapotáról. Összesen akár 8 féle információ is megjeleníthető rajta, amely az innovatív képernyőnek köszönhetően minden eddiginél jobban olvasható.

Xiaomi Scooter 4 Pro elektromos roller
Maga a gyártó is összehasonlítja a negyedik generációt a második generációval, amelynek méretei megegyeznek a sorozat legtöbb modelljével.

Önjavító gumiabroncsok

A legnagyobb dizájnváltozást talán a keréktárcsák területén fedezhetjük fel. Az elektromos rollerek kerekei viszonylag kicsik, ebből adódóan a felhasználó az út legkisebb egyenetlenségeit is érzékeli. Mindazonáltal a Xiaomi Scooter elektromos rollerek gumiabroncsmérete változatlan maradt a negyedik generáció érkezéséig, amely a 8,5 hüvelykes kerekeket tíz hüvelykes kerekekre cserélte le. Ugyanakkor a kerekekben megmaradt a sűrített levegő, amely hatékony lengéscsillapítóként működik, a különbség a rögzített kerekű elektromos rollerekhez viszonyítva valóban döntő jelentőségű.

A Xiaomi Scooter elektromos rollerek tulajdonosai minden bizonnyal jól tudják, hogy milyen bosszantó probléma lehet a belső cső kilyukadása. A külső gumi levétele vagy felhelyezése jó kézügyességet és rendkívüli erőt igényel, ami meglepően nehézzé teszi az egész folyamatot. A Xiaomi Scooter 4 Pro azonban megoldotta ezt a problémát az innovatív DuraGel cső nélküli gumiabroncsok használatával, amelyek defekt esetén képesek önmagukat is lezárni. Állítólag még a 4 mm-es szögek sem jelentenek gondot, maga a gyártó is ekkora szögeket használt a teszteléshez.

Xiaomi Scooter 4 Pro elektromos roller
A Xiaomi Scooter 4 Pro összecsukható és könnyen szállítható.

Nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság

A Xiaomi Scooter elektromos rollerek maximális teljesítménye eddig 500 és 600 watt között mozgott az adott modelltől függően. Egyedül a Xiaomi Scooter 4 Pro, amely az egész termékcsalád legerősebb modellje lett, hozott 700 wattos teljesítményszintet. A teljesítménynövekedés különösen stresszhelyzetekben érzékelhető, legyen szó akár a vezető, a csomagok vagy a bevásárlás miatti nagyobb súlyról, akár egy meredekebb emelkedőre való feljutásról. 75 kg-os terheléssel, 70% fölé töltött akkumulátorral az akár 20%-os emelkedőkre is fel lehet vele jutni.

Magát a sebességet a gyártó 25 km/h-ra korlátozza. Ha ezt a korlátot nem lépjük túl, az elektromos roller közönséges kerékpárként kezelendő, amelyet nem kell bejegyezni vagy biztosítani. A sebesség azonban a sebességmódok által is korlátozható, legfeljebb 6 km/h-ra vagy 20 km/h-ra. Ez például a kezdeti vezetési tréningeknél vagy a készülék kevésbé tapasztalt vezetőknek történő kölcsönzésénél lehet hasznos.

Az akkumulátor kapacitása is lenyűgöző: 12 400 mAh és hihetetlenül nagy, 45 km-es hatótávolság. Hozzá kell tenni, hogy ilyen érték csak 75 kg-os terheléssel és sík úton várható el. Ráadásul a mágneses töltőnek köszönhetően a roller feltöltése egyszerű és intuitív. Természetesen a 130 mm-es tárcsával ellátott hátsó E-ABS fék alapfelszereltségnek számít, míg az első kereket maga a motor fékezi. Az elektromos roller állapotáról, az akkumulátorról és a megtett távolságról minden információ elérhető a Xiaomi Home App-ban, amelyhez Bluetooth-on keresztül könnyen csatlakozhatunk.

Xiaomi Scooter 4 Pro elektromos roller
A kritikusok és a felhasználók már régóta az Xiaomi Scooter elektromos rollerek dizájnjának csodálói.

Fő a biztonság

Egyes felhasználókat meglepetésként érhet, hogy a Xiaomi Scooter 4 Pro milyen sok biztonsági funkcióval rendelkezik. Megemlíthetjük például az elülső 2,5 wattos lámpát, amely az új kialakításnak köszönhetően kevésbé vakítja el a többi közlekedőt. A hátsó sárvédőn is van egy piros lámpa, amely fékezéskor villog, és folyamatosan világít, amikor az elülső lámpa is világít. Mindkét lámpa minden eddiginél fényesebben világít, a hátsó lámpa pedig klasszikus fényvisszaverőként is funkcionál. A fényvisszaverők az oldalsó részeken és az elülső rúdon egyaránt megtalálhatók, így minden irányból jól látható leszel. A Xiaomi Scooter 4 Pro egyedi QR-kóddal is el van látva, ami lopás elleni védelemként szolgál.

Mindazonáltal a kevésbé látható részeken sem hanyagolták el, a Xiaomi Scooter 4 Pro például a világ első olyan elektromos rollere, amely 3. szintű (arany) biztonsági minősítéssel rendelkezik. Az MJA1 biztonsági chip gondoskodik róla, hogy egyetlen idegen mobiltelefon se tudjon csatlakozni a rollerünkhöz. Az akkumulátor biztonságosságáért az 5. generációs BMS (Battery Management System) kezeskedik, amely hatféle védelmet foglal magába. Ilyen például a rövidzárlat, a túltöltés és a túlterhelés elleni védelem, illetve a túláram és a hőmérséklet elleni védelem.

Xiaomi Scooter 2 Pro 3 3 Lite 4 Pro
Méretek (magasság × hossz) 1 180 × 1 130 mm 1 140 × 1 080 mm 1 105 × 1 137 mm 1 240 × 1 198 mm
Súly 14,2 kg 13,2 kg 13 kg 17 kg
Kerékméret 8,5 hüvelyk 8,5 hüvelyk 8,5 hüvelyk 10 hüvelyk
Maximális motorteljesítmény 600 W 600 W nincs adat 700 W
Maximális hatótávolság 45 km 30 km 20 km 45 km

Részletesebb összehasonlítás megjelenítése

Xiaomi Scooter 2 Pro 3 3 Lite 4 Pro
Motor teljesítménye 300 W 300 W 300 W 350 W
Maximális emelkedési szög 20 fok 16 fok 14 fok 20 fok
Akkumulátor kapacitása 12 400 mAh 7 650 mAh 5 200 Ah 12 400 mAh
Maximális terhelhetőség 100 kg 100 kg 100 kg 120 kg

Xiaomi Scooter 4 Pro – elérhetőség és változatok

A második generációhoz hasonlóan a negyedik szériából is kimaradt az alapmodell, egy egyszerű "Pro" változatot kínál, fekete színben. Nem meglepő módon a korábbi Xiaomi Scooter elektromos rollerekhez viszonyítva jelenleg ez az egyik legdrágább modell. Természetesen a korábbi modellek közül is bátran választhatsz, amelyeket a cikk alján található zöld gombra kattintva érhetsz el.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A népszerű elektromos roller negyedik generációját a jelentős változások jellemzik, legyen szó a nagyobb formatervről, az erősebb teljesítményről vagy az önjavító gumiabroncsokról. Minden elődjét túlszárnyalva a Xiaomi Scooter 4 Pro előtt nyitva áll az ajtó, hogy egy igazi sláger legyen belőle.

4,4
Xiaomi Mi Electric Scooter Essential
Elektromos roller - 5,2 Ah akkumulátor kapacitás, összecsukható szerkezet, 100 kg teherbírás, tömege 15,8 kg
118 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: HUMSXI12a3
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ