STORJ (MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 

A kriptovaluták túlnyomó többségének építőköve a blokklánc, amelyet egyfajta főkönyvként használnak. Ma megtudhatjuk, hogy ennek a technológiának léteznek más hasznosítási módjai is. Ezek egyike egy decentralizált tárhely létrehozása, amely egyben a STORJ projekt célja, melynek része egy azonos nevű digitális token is. Miben rejlik a decentralizált tárhely előnye, hogyan működik a STORJ és hogyan lehet részt venni a projektben? Megtudhatod cikkünkből!

Mit tudhatunk meg a STORJ cikkből?

 1. Hogyan működik a STORJ?
 2. Miért használjuk a STORJ-t?
 3. STORJ vs. hasonló projektek?
 4. Hol tároljuk a STORJ tokeneket?
 5. Hogyan tudunk tárhelyet szolgáltatni?
 6. Hogyan használható a STORJ?
 7. Hogyan szerezhető be a STORJ?
 8. A STORJ token árának alakulása

Hogyan működik a STORJ?

Mint ahogy már említettük, a STORJ projekt célja egy decentralizált tárhely létrehozása. A decentralizált tárolás abban különbözik a hagyományos tárolástól, hogy az adatok fizikailag nem egy vagy több helyen tárolódnak, hanem a felhasználók által megosztott közös hálózaton belül továbbítódnak és tárolódnak. A megosztott hálózatok egy jó példája a torrent oldalakon keresztüli letöltések. A STORJ adattároló hálózat hasonlóan működik. Most az jutott eszedbe, hogy abban a pillanatban, hogy az adatokat megosztod más felhasználókkal, akkor azokat le fogják másolni vagy el fogják lopni? Emiatt nem kell aggódnod. Az adatok titkosításra kerülnek és a tulajdonosukon kívül senki más nem férhet hozzájuk.

i Érdekelnek a kriptovaluták és szeretnél általános áttekintést kapni róluk? Készítettünk számodra néhány oktató jellegű cikket, amelyekben rávilágítottunk jelenünk legnépszerűbb kriptovalutáira, nevezetesen a Bitcoin-ra, az Ethereum-ra, a Litecoin-ra és a Bitcoin Cash-re.

Miért használjuk a STORJ-t?

Miben rejlik a STORJ által kínált decentralizált adattárolás előnye? Az első előny maga a decentralizáció. Mivel adataid nem egy centralizált helyen tárolódnak, sokkal nehezebben vesznek el. Képzeld el, hogy az összes adatod egyetlen épületben egyetlen számítógépen tárolódik, és ez a számítógép technikai problémákkal szembesül. A legjobb esetben egy átmeneti kimaradás következtében egy ideig nem fogsz hozzáférni az adatokhoz. Rosszabb esetben előfordulhat, hogy az adataidat tároló eszköz megsérül, vagy hacker támadás éri, ami miatt elveszíted őket. Ha azonban az adatok nem egy vagy több központosított helyen, hanem egy hálózaton elosztva tárolódnak, az ilyen és ehhez hasonló helyzetek nem fordulhatnak elő.

storj, cloud
Tekintettel arra, hogy a STORJ hálózaton az adatok elosztva tárolódnak, nagyon valószínűtlen az, hogy elvesszenek.

Egy másik pozitív tulajdonság az adatok titkosítása. A tárolt adatok titkosítása természetesen nem egy új felfedezés. A STORJ adattárolásnál azonban aszimmetrikus titkosítást használnak, vagyis ugyanazt a titkosítási módot, mint amit a Bitcoin, a Litecoin és sok más kriptovaluta használ. Mint ahogy már fentebb is említettük, adataidhoz rajtad kívül senki más nem férhet hozzá, magad is csak egy privát kulcs segítségével. Ez azt jelenti, hogy egyetlen autoritás sem, mint például a rendszergazda vagy hálózati rendszergazda, férhet hozzá az általad tárolt tartalomhoz, hacsak nem ismeri a privát kulcsodat. A számítástechnikai technológiák fejlődésével egyre fontosabb az adataink védelmének növelése, mivel a bizalmas információk eltulajdonítása és kiszivárgása egyre gyakoribb. Ez az oka az olyan projektek létrehozásának is, mint például a STORJ.

STORJ vs. hasonló projektek?

Tekintettel az új projektek számának folyamatos növekedésére, a STORJ nem az egyetlen ilyen célú projekt a kriptovaluták világában. A SIA és a MaidSafe a leggyakrabban emlegetett hasonló projektek. A STORJ egy decentralizált adattároló hálózatot hoz létre, amely az adatok védelme érdekében blokkláncot és titkosítást használ, míg a SIA egy szintén decentralizált tárhelyet létrehozó, de blokkláncot csak az adatok tárolásáért végrehajtott kifizetések biztosítására használó projekt.

i A STORJ projekt egy hosszú távú befektetőjének véleménye
A STORJ technológia, a termék funkcióinak gyors kivitelezése és a nyereségalapú valuta kibocsátásának sebessége (az érmék mennyiségének korrekciója az árukhoz képest a szolgáltatott tárhelyek alapján, jelenti a terméken belüli nyereséget) azok a tényezők, amelyek arra késztetik a befektetőt, hogy gondolkodjon el a teljes projekt potenciális értékéről. A kezdeti befektetésem, abban az időben, amikor az érme még 130 forintba került, termékelemzésre és a termék 2 éves jövedelmezőségi potenciáljára alapult. Azonban a funkciók gyors kivitelezése és használhatóságuk elterjedése a világban meghaladta az elvárásaimat, és a piac ezt pénzügyileg értékelte. Végezetül hozzátenném, hogy nem csak én láttam ezt a potenciált. Ugyanis 2013-ban olyan vállalatok értékelték, mint a Microsoft, a FinTech Stars és a Google.

Jiří Procházka

Jiří Procházka

Jiří Procházka 2013 óta foglalkozik kriptovalutákkal. Jelenleg ő a NakamotoX pénzügyi igazgatója.

Ez a két projekt nagyon hasonló, azzal a különbséggel, hogy a SIA projektnél a felhasznált kapacitásért egy Siacoin elnevezésű kriptovalutával fizetünk. Ez a kriptovaluta bányászható, ezért az egyes érmék létrehozásához nagy számítási teljesítményre van szükség. Habár a SIA projekt már jó ideje létezik, a felhasználóknak szembesülniük kell néhány kevésbé praktikus tényezővel. Az egyik ilyen tényező az, hogy ha egy felhasználó szeretné megosztani meghajtója kapacitását a SIA adattároló hálózaton keresztül, akkor le kell töltenie az egész blokkláncot, ami viszonylag nagy mennyiségű adat. Ezeknél a projekteknél nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik jobb, mint a másik. Néhány rajongó szerint még jövőbeni kölcsönös együttműködés is lehetséges.

cloudové úložiště, storj
A STORJ nem az első kísérlet egy decentralizált felhő alapú tárhely létrehozására - a SIA és a MaidSafe projektek korábban jöttek létre, de egyikük sem kínál ennyire valóságos és egyszerű felhasználást, mint a STORJ.

Itt van még a MaidSafe projekt is. Ennek a projektnek nemcsak az adattárolás, hanem az egész internet decentralizálása a célja. Ebben az esetben is létezik egy digitális token, amely fizetőeszközként szolgál. A token elnevezése MaidSafeCoin, és a Bitcoin blokklánc alkalmazási rétegeként hozták létre. Habár a MaidSafe a legidősebb a három projekt közül, eddig még nem létezik valós terméke. Nem is csoda, annak a fényében, hogy a MaidSafe projekt milyen magas cél elérését tűzte ki.

Hol tároljuk a STORJ tokeneket?

A STORJ projekt egy azonos nevű digitális tokent használ fizetőeszközként a szolgáltatott tárhely kapacitásért cserébe. A digitális token és a kriptovaluta közötti különbség az, hogy a digitális token nem rendelkezik saját blokklánccal, ezért valamelyik kriptovaluta blokkláncát használja alapként, és azon fut. A STORJ a második legnagyobb tőkével rendelkező kriptovaluta, vagyis az Etherea blokkláncát használja. Korábban a Counterparty (a Bitcoin blokklánc deriváltja) kriptovalutát használták platformként, amelyen létezett egy Storjcoin X elnevezésű token. Az Ethereum blokkláncra gazdasági okokból tértek át, amelyek elsősorban a magas díjak voltak.

i Hogyan néz ki az ellentmondásos Ripple (XRP) fizetési rendszer és digitális valuta jövője? És miért nem nevezhető az XRP kriptovalutának? Olvasd el cikkünket, amelyből mindent megtudhatsz a Ripple-ről, amire kíváncsi vagy!

A STORJ tokenjeidet tehát egy olyan Ethereum pénztárcában tárolhatod, amely támogatja az ERC20 tokeneket. Az ilyen típusú pénztárcák listáját a theethereum.wiki oldalon találod. A lehető legjobb megoldást a MyEtherWallet elnevezésű tárca jelenti, ahol lehetőségünk van a privát kulcsunkat egy hardvertárcába menteni, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen a számítógépes vírusok és a hacker támadásokkal szemben.

Hogyan tudunk tárhelyet szolgáltatni?

A hivatalos storj.io weboldalról letölthetünk egy kliens alkalmazást, amelyen keresztül megadhatjuk meghajtónk azon kapacitását, amelyet bérbe szeretnénk adni, és a STORJ projekt részévé válhatunk. A letöltött kliensben a következő paraméterek állíthatók be:

 • a mappa címe, ahova az elküldött adatok tárolódnak
 • a szolgáltatott tárhely kapacitása
 • a port, amely véletlenszerűen generálható
 • a pénztárca címét, ahova a STORJ tokeneket küldik

A jutalékot a hálózati aktivitás és a megosztott tárhely nagysága alapján határozzák meg. Javasoljuk, hogy az adattároló eszköz legyen állandóan bekapcsolva, és stabil internetkapcsolattal rendelkezzen, hogy a hálózat hozzáférhessen az adatokhoz. A tárhelyet szolgáltató felhasználók minden hónapban megkapják jutalékukat a dollár értékének megfelelő STORJ tokenek formájában. De ez nem jelenti azt, hogy ha egy felhasználó 10 STORJ egységet kapott, és az árak a következő hónapban emelkednek, akkor a következő hónapban is ugyanannyi egységet fog kapni.

i Hallottál már a Vertcoin és a ZenCash kriptovalutákról? Mindkét kriptovaluta ellenáll az ASIC chipekkel szerelt bányászgépeknek, ezért ideálisak kis bányászok számára. További információkat cikkeinkben találsz!

Hogyan használható a STORJ?

A STORJ projekt azért kivételes, mert egyike azon blokklánc technológián alapuló projekteknek, amelyek valódi terméket kínálnak. Jó példa erre a Filezilla elnevezésű platform, amely FTP kliensként szolgál adatok küldésére és tárolására az interneten, hasonlóan, mint a közismert Total Commander nevű szoftver. A STORJ integrálva lett erre a platformra, így használatáért fizethetünk STORJ digitális tokenekkel is.

storj, návod

Használata nagyon egyszerű. Először is létre kell hozni egy fiókot az app.storj.io oldalon, ahol lehetőségünk van hitelkártya, bitcoinok és természetesen STORJ tokenek segítségével feltölteni egyenlegünket, amelyből fedezni fogjuk a bérelt hely díját. Miután létrehoztuk a fiókot, töltsük le a filezilla-project.org weboldalról a Filezilla kliens alkalmazását. A klienst a telepítése után nyissuk meg, majd válasszuk ki a Tárhely kezelő megnyitása ikont.

storj, návod

Itt hozhatunk létre egy új helyet. A Szolgáltató mezőbe megadjuk az api.storj.io címet, kiválasztjuk a 443-as portot, és megadjuk azon fiókunk bejelentkezési adatait, amely egyenlegünk feltöltésére szolgál. A Protokoll mezőben a Storj - Decentralizált felhő alapú tárhely lehetőséget választjuk. A felhasználónak lehetősége van arra, hogy 12 különböző szavat tartalmazó listát válasszon vagy generáljon. A szavak listája a fiók visszaállítására, és elsődleges biztonsági tényezőként szolgál, amelyet a kriptovalutákat tartalmazó pénztárcák biztosítására használnak. A Kapcsolódás gombra kattintva bejelentkeztünk és már használhatjuk is a STORJ projekt termékét.

i A klasszikus kriptovaluta bányászaton gondolkodsz? A hatékony bányászati eszköz sarokköve egy erőteljes grafikus kártya (több kártya), egy tápegység és egy elegendő számú PCI-E 3.0 x16 slottal rendelkező alaplap. A processzornak ebben az esetben csak kiegészítő szerepe van - nem szabad fékeznie a szettet, de lényeges, hogy a fogyasztása alacsony legyen. Végezetül elegendő egy alacsonyabb kapacitású memória és meghajtó.

Hogyan szerezhető be a STORJ?

 1. Tőzsdék és pénzváltók - a STORJ, mint ahogy más digitális tokenek és kriptovaluták, számos tőzsdén és pénzváltóban megvásárolható. Ezek közül a legismertebbek a Poloniex, Bittrex, Binance és Huobi. Az összes kereskedési platform, beleértve az árakat és a párokat, megtalálható a Coinmarketcap portálon.
 2. Vegyél részt a projektben - szolgáltass tárhelyet merevlemezeden és szerezz havi jutalékot STORJ tokenek formájában.
 3. Személyes üzletkötésen keresztül – az internetes fórumokon és közösségi hálókon sok olyan csoport van, ahol leegyezhetünk egy személyes találkozót.

A STORJ token árának alakulása

A STORJ digitális tokent hosszú ideig nagyon alulértékeltnek tekintették, mivel már régóta rendelkezik egy valódi és alapvetően érdekes termékkel. Az egységár jó ideig körülbelül 0,5 USD (125 Ft) volt, 50 000 000 USD (12,5 milliárd Ft) teljes kapitalizáció mellett.

A múltban a STORJ egységenkénti ára gyorsan 2 dollárra (500 Ft) emelkedett, de ezt az árat nem tudta sokáig tartani és visszatért eredeti értékéhez. 2017 decemberében és 2018 januárjában új bejelentések születtek a projekttel kapcsolatban, amelyek kedvezően befolyásolták az egységenkénti árat, amely újra 2 dollárra (500 Ft) emelkedett.

Csakúgy, mint a kriptovaluták és más hozzájuk kapcsolódó digitális eszközök, a STORJ token értéke is nagyon ingatag. Ha úgy döntesz, hogy spekulációs céllal fektetsz be, javasoljuk, hogy először csak akkora összeget fektess be, amely később nem fog hiányozni.

Václav Křivan

Václav Křivan

A virtuális valuták iránt rajongok elsősorban. Érdekel a számítástechnika és a gazdaságtan. Szeretem összekapcsolni a két dolgot, ami miatt rendkívül ígéretesnek tartom a virtuális fizetőeszközökben rejlő lehetőségeket. Előremutatónak tartom őket és hiszek benne, hogy mihamarabb elterjednek.

4,8 64×
EVGA 750 GQ Power Supply
PC tápegység - 750 W, ATX, 80 PLUS Gold, hatékonyság: 92%, 6 db PCIe (8-pin / 6+2-pin), 9× SATA, levehető kábelek, aktív PFC, termikus sebesség szabályozó és power switch, ventilátor mérete: 135 mm, Semi moduláris, 165 mm mély
46 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EV300bb
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ