Nakupování budoucnosti Vásárolj kényelmesebben az Alza.hu alkalmazással 3
Termékkatalógus

Védőüvegek – áttekintés, teszt

Telefonvédő üvegek összehasonlítása (ÁTTEKINTÉS): Melyik a legjobb?

Teszt

Frissítve • Szerző: Matěj Toul

Habár első ránézésre nem úgy tűnhet, de a mobiltelefonra való edzett üvegek között hatalmas különbségek lehetnek. Következő cikkünkben a Samsung Galaxy A52 5G-re való, összesen öt gyártó védőüvegjeit vesszük sorra és állítjuk szembe egymással több szempont szerint. Hogyan teljesítenek az egyes védőüvegek az áttekintésben?

Telefonvédő üvegek összehasonlítása (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

  1. Miért szeretnél védőüveget vagy védőfóliát a telefonodra?
  2. Védőfólia – olcsó, de sokkal nagyobb védelmet nyújt a telefonodnak
  3. Az edzett üvegek teszteléséhez öt gyártó képviselőjét választottuk ki
  4. A csomag a biztonság mellett valami extrát is kínál
  5. A védőüveget bárki felragaszthatja
  6. A védőüveg kidolgozásának minősége ugyanolyan fontos, mint az ellenállása
  7. A védőüveg semmilyen módon nem akadályozza az előlapi kamerát vagy az ujjlenyomat-olvasót
  8. Ellenállósági teszt: Mi a helyzet a karcolásokkal és az ujjlenyomatok megmaradásával a kijelzőn?
  9. A védőüvegek tesztelésének összefoglalása

Miért szeretnél védőüveget vagy védőfóliát a telefonodra?

Már rögtön az elején felmerül a kérdés – mire jó nekünk a védőüveg? Végül is a telefonok többsége már a gyárban kap védőüveget, például Corning Gorilla Glass-t. Ez természetesen igaz, azonban, a gyári üveg nem öntapadós és viszonylag könnyen karcolódik, betörik vagy berepedezik. És ha szervizben szeretnéd azt kicseréltetni, készülj fel, hogy több ezer forintot is elkérhetnek érte. Egy plusz edzett üveg legfeljebb egy-két ezerbe kerül, és mindenki fel tudja helyezni otthon is. És ha ennél is többet szeretnél spórolni, válassz védőfóliát, még akkor is, ha ez csak alapvető védelmet nyújt.

i A védőüvegeket Samsung Galaxy A52 5G telefonon teszteltük. A telefon áttekintését itt találod: Samsung Galaxy A52 5G (ÉRTÉKELÉS): a fejlesztések a középosztály élére emelik

Védőfólia – olcsó, de sokkal nagyobb védelmet nyújt a telefonodnak

Ahogy már említettük, a fólia a védőüveg költséghatékonyabb alternatívája. Ebben az áttekintésben a Skinzone Screenshield fóliáját próbáltuk ki. Az applikáció, beleértve a mellékelt speciális folyadékot, ahogy a fóliák esetében lenni szokott, bonyolultabb. Azonban minden részletesen le van írva egy használati útmutatóban, így nem lehet túl sok akadály. A probléma a légbuborékokkal volt, amelyeknek a gyártó szerint egy hét alatt el kellene tűnniük. Ám ennyi időnk nem volt a tesztelés alatt, sőt, mit több, nem mindenki akar várni egy hetet, hogy kiderüljön, eltűnnek-e a buborékok, vagy sem. A néhány buborék ellenére a telefon gond nélkül használható, a fólia nem jelentett akadályt és sehol sem vált fel.

Screenshield csomagolás Screenshield a fényesség ellen
A fólia felhelyezése valamivel bonyolultabb és nem biztosít olyan hatékony védelmet, mint az üveg, ám az ára kedvezőbb.

Több kísérlettel teszteltük a fólia, és elsősorban az üveg ellenállóságát. Az első az ujjlenyomat teszt volt. Az ujjlenyomatok megmaradnak a fólián és fényben egyértelműen látszódnak. Kipróbáltuk körömmel, ceruzával, kulccsal, végül pedig késsel (habár általában nem lapul a zsebünkben, ám ennek köszönhetően nagyszerű képet kaptunk az ellenállásról). Míg a fólia szépen megbirkózott a köröm- és ceruzanyomokkal, a kulcsok és a kés után halvány karcolódások jelentek meg rajta.

Az edzett üvegek teszteléséhez öt gyártó képviselőjét választottuk ki

Az edzett üvegek teszteléséhez többféle márkát és modellt választottunk. Ezeket két alapcsoportba osztottuk. Ugyan a full cover típusok jobb kijelzővédelmet nyújtanak, hátlappal együtt nem használhatóak. Ezek alternatívája az üveg, amely csak a kijelzőt fedi le és nem kerül összetűzésbe a tokkal. A keretes üvegek, azaz a full coverek kategóriájából a következőket választottuk ki:

A keret nélküli üvegek közül az alábbiakat hasonlítottuk össze:

A csomag a biztonság mellett valami extrát is kínál

A védőüvegek csomagja általában nagyon hasonló. Tartalmazzák az üveg felragasztásához szükséges alapvető dolgokat, azaz egy alkohollal átitatott kendőt a kijelző letörléséhez, egy száraz papírtörlőt vagy mikroszálas kendőt a szárításhoz és matricát a maradék por eltávolításához. Aztán, természetesen, magát a védőüveget a védőhabban és használati utasítást a felhelyezéshez.

Tempered Glass Protector csomagolás Fixed 2.5D FC csomagolás Fixed 3D FC csomagolás
A Tempered Glass Protector a kamera érzékelőinek védőlencséit is mellékeli a csomagban.

Néhány gyártó, azonban, nem áll meg itt és némi extrát is csempész a csomagokba. Például a Tempered Glass Protector üveghez egy habszivaccsal megerősített doboz is jár, amely jobb védelmet nyújt a szállítás során, sőt, a gyártó bónuszként három kameralencsével is meglep. Ez minden bizonnyal kecsegtető, habár a Galaxy A52 5G négy kamerával rendelkezik. Szintén említésre érdemesek a Fixed és a Spigen keretes üvegei. Ezeket a fólia helyett egy erősebb műanyag betét fedi a csomagban, amely szintén hozzájárul a szállítás közbeni nagyobb biztonsághoz. A Spigen AlignMaster üveg egyedi műanyag kerettel is büszkélkedhet, amely megkönnyíti az egész felhelyezési műveletet.

Spigen csomagolás AlzaGuard csomagolás Fixed 2.5D csomagolás
A Spigen AlignMaster üveg csomagjában egy speciális keretet találhatsz. Az AlzaGuard üvegek szintén környezetbarát papírcsomagolásban érkeznek.

A védőüveget bárki felragaszthatja

Magával az üveg felhelyezésével egyik márka esetében sem volt semmiféle probléma. Manapság már bárki képes elvégezni a műveletet, és nem feltétlenül kellenek hozzá speciális utasítások sem. Először töröld le a telefon kijelzőjét egy nedves törlőkendővel, majd töröld szárazra a száraz törlőkendővel, végül pedig a matrica segítségével távolítsd el a maradék szennyeződést. Ezután csak húzd le a fóliát vagy a műanyag lemezt az üvegről, és helyezd a lehető legpontosabban a kijelző közepére. Ezt leginkább a már említett AlignMaster keret könnyíti meg a Spigen-től. Nagyon egyszerűen a telefonra helyezhető, a védőüveg pedig tökéletesen ráhelyezkedik. Öröm lesz ránézni.

A védőüveg kidolgozásának minősége ugyanolyan fontos, mint az ellenállása

Amelyben az üvegek a leginkább eltérnek, az a kidolgozás, pontosabban, hogy hogyan fekszenek rá a telefonra, hogy leválnak-e a kijelzőről vagy jelennek-e meg alattuk buborékok, vagy könnyen eltolhatók-e. A keretes üvegek esetében a hátlappal való kompatibilitás a leggyakoribb probléma. Ezért azt is leteszteltük, hogyan viselkednek gumi (TPU) és műanyag tokokkal. Ehhez a Spigen Liquid Crystal Clear TPU hátlapot és a Fixed Story kemény hátlapot választottuk.

Tempered Glass Protector

Tempered Glass Protector üvegekkel nem merült fel semmilyen gond – éppen ellenkezőleg. Az üveg nagyszerűen helyezkedett el a kijelzőn és a méretek is egyeztek. Szorosan tartott és sehol sem vált fel. Ami a hátlapokat illeti, az üveg sem a TPU-t, sem a műanyagot nem akadályozta. Úgyhogy minden rendben volt.

Tempered Glass Protector a fényesség ellen
A Tempered Glass Protector cég megbízható üveget dolgozott ki gazdag csomaggal.

Spigen AlignMaster

Spigen AlignMaster egy másik üveg, amely a legkisebb nehézség nélkül teljesítette a tesztelést. Nem csak az igazítókeretnek köszönhetően, de simán, mindenféle átfedés vagy laza sarkok nélkül illeszkedett rá a kijelzőre. Az üveg is nagyon vékony, a telefon oldaláról szinte észrevehetetlen. És itt sem volt gond sem a gumi, sem pedig a műanyag tokkal.

Spigen a fényesség ellen
Az igazítókeretnek köszönhetően a Spigen AlignMaster üveget egyszerűen lehetetlen rosszul felhelyezni.

Fixed FullGlue-Cover 2.5D (kerettel)

Az első problémába a Fixed FullGlue-Cover 2.5D üvegnél ütköztünk. Habár maga az üveg méretben megfelelő volt, néhány kisebb buborék bukkant fel alatta, amelyeket egyszerűen még hosszú percekig tartó nyomás hatására sem lehetett szétnyomni. Ám ez nem olyasmi, amely használhatatlanná tenné az üveget. Azonban, légy óvatos, ha tokot is használsz. Mind a TPU, mind a műanyag tok elkezdte leválasztani az üveget a sarkoknál - tehát nem kompatibilisek. 

Fixed 2.5D FC a fényesség ellen Fixed 2.5D FC buborékok Fixed 2.5D FC TPA tok Fixed 2.5D FC műanyag tok
Kisebb buborékok jelentek meg a Fixed FullGlue-Cover 2.5D üvegnél, ám ez nem számít annyira. Az üveg azonban nem igazán alkalmas tokkal történő használatra.

Fixed FullGlue-Cover 3D

A gondok a Fixed FullGlue-Cover 3D üveggel csak sokasodtak. Az üveg kicsivel keskenyebb volt, mint a telefon kijelzője, amely önmagában nem lenne akkora baj, de a ragasztás után az egész üveg nagy része feljött, főleg az széleknél. Akár 3D ívelésről vagy bármi másról van szó, az üveg szinte használhatatlan. A tokok felhelyezése után a buborék helyzete nem lett rosszabb, de nem is javult.

Fixed 3D FC a fényesség ellen
A Fixed FullGlue-Cover 3D üveg egyáltalán nem illeszkedett jól a kijelzőre.

AlzaGuard Glass Protector 2.5D

Az AlzaGuard Glass Protector keret nélküli üveg szinte szemrehányás nélkül vizsgázott le. Az üveg megfelelően feltapadt, buborékok nélkül és stabil maradt. Egyedül a méretek tértek el egy kicsit - az üveg valamivel keskenyebb és hosszabb a telefon kijelzőjénél. Azonban ez semmiben nem akadályozza a használatot.

AlzaGuard a fényesség ellen
Az AlzaGuard üvegnek nem volt különösebb hibája, és az ára is kedvező.

Fixed Tempered Glass 2.5D (keret nélkül)

Az utoljára tesztelt üveg a Fixed Tempered Glass 2.5D volt. A keret nélküli üveg szépen illeszkedett a telefonra, és a méreteivel sem volt gond. Egyetlen nem kívánatos buborékkal sem találkoznál, és a Spigen üveghez hasonlóan rendkívül vékony, és a mobiltelefonon szinte észre sem vehető.

Fixed 2.5D a fényesség ellen
A Fixed márka másik két tesztelt modelljétől eltérően a Fixed Tempered Glass 2.5D üveg tesztelése problémamentes volt, ráadásul elég jól is mutat.

A védőüveg semmilyen módon nem akadályozza az előlapi kamerát vagy az ujjlenyomat-olvasót

A védőüvegek beszerzésekor aggodalmak merülhetnek fel a telefon vagy a kijelző megfelelő működésével kapcsolatban. Örömmel oszlatjuk el ezeket a félelmeket, ugyanis a telefon az összes tesztelt üveg esetében pontosan úgy működött, mint üveg nélkül. Nem volt tükröződés vagy bármi más az előlapi kamerán sem, amely ronthatta volna a képminőséget. Az ujjlenyomat-olvasó is megfelelően, probléma nélkül funkcionált az összes üveggel.

Ellenállósági teszt: Mi a helyzet a karcolásokkal és az ujjlenyomatok megmaradásával a kijelzőn?

Nem hagyhatjuk ki magának az üvegnek az ellenállását sem. Az első tesztelés során az ujjlenyomatokra fókuszáltunk. Szinte az összes üveg tökéletesen vette az akadályt, vagy az ujjlenyomatok csak fényben voltak láthatóak. Ám ahol az összes üveg felülmúlta az elvárásainkat, az a karcolódásokkal szembeni ellenállás. Mi négyfokozatú keménységi teszttel készültünk: köröm, ceruza, kulcsok és kés. Meglepetésünkre az összes üveg egyformán jól teljesített. Még a késes teszt során sem fedeztünk fel látható sérülést. Tehát minden gyártónak elismerés jár a remek anyagért.

A védőüvegek tesztelésének összefoglalása

Ha olcsó védőüveget keresel, próbáld ki a fent említett Fixed modellek valamelyikét. Ám ezzel fennáll a kockázata annak, hogy nem mindig illeszkednek tökéletesen a kijelzőre. Az AlzaGuard üveg szintén kedvező árú, amely a tesztek során valamivel megbízhatóbbnak bizonyult. A legjobbnak a Tempered Glass Protector modell tűnt a gazdag csomagjával együtt. Habár az ára magasabb, nagyon jól helyezkedett el a kijelzőn és a méretei is passzoltak. És ha biztosra szeretnél menni, hogy az üveg pontosan illeszkedik, válaszd a Spigen AlignMaster üveget az igazítókerettel. Nem a legolcsóbb tesztelt modell, ám a mellékelt keretnek köszönhetően mintaszerű felhelyezést és minőségi kidolgozást garantál.

Védőüvegek - összefoglalás
Minden tesztelt modellnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.
i Még érdekelhet
Tempered Glass Protector Samsung Galaxy A52 5G / A52-höz, fekete + üveg a kamerára
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G és Galaxy A52 mobilhoz, 2,5D ívelés, fényes és objektívhez, 0,3 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

4 090 Ft áfa nélkül 3 220 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: TGPd343
Spigen Glas tR EZ Fit 2P iPhone 12 Pro Max
Képernyővédő - Apple iPhone 12 Pro Max mobilhoz, 2,5D ívelés, 0,3 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: szerelőkeret, törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

Ár több darab vásárlása esetén 5 910 Ft áfa nélkül 4 660 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: SP061a57
Spigen tR Optic Glass 2 Pack Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy Note 20 Ultra mobilhoz, 2,5D ívelés, objektívhez, 0,3 mm-es üvegvastagság,

Ár több darab vásárlása esetén 7 110 Ft áfa nélkül 5 600 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: SP061a39
AlzaGuard Glass Protector Samsung Galaxy A12 készülékhez
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A12 mobilhoz, japán Asahi üvegből, a szélek 2,5D ívelésűek, case friendly kialakítás, full cover kialakítás, fényes felületű, keménység: 9H, 0,33 mm-es üvegvastagság, teljes felületen ragasztós, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő, poreltávolító matrica és Guide sticker

1 990 Ft áfa nélkül 1 570 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: AGDTGC0105
AlzaGuard Glass Protector Samsung Galaxy A51 készülékhez
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A51 mobilhoz, japán Asahi üvegből, a szélek 2,5D ívelésűek, fényes felületű, keménység: 9H, 0,33 mm-es üvegvastagság, teljes felületen ragasztós, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő, poreltávolító matrica és Guide sticker

1 990 Ft áfa nélkül 1 570 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: AGDTGC0116
FIXED 3D FullGlue-Cover Samsung Galaxy A52/A52 5G/A52s 5G készülékre fekete
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G, Galaxy A52 és Galaxy A52s 5G mobilhoz, 2,5D ívelés, fényes, 0,33 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

12 090 Ft áfa nélkül 9 520 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.30. 9:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PP899vg250
FIXED Samsung Galaxy A52/A52 5G/A52s 5G készülékre, áttetsző
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G, Galaxy A52 és Galaxy A52s 5G mobilhoz, 2,5D ívelés, fényes, 0,33 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

2 490 Ft áfa nélkül 1 960 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.30. 9:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: PP899vg144
FIXED FullGlue-Cover - Samsung Galaxy A52/A52 5G/A52s 5G fekete
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G, Galaxy A52 és Galaxy A52s 5G mobilhoz, 2,5D ívelés, fényes, 0,33 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

4 190 Ft áfa nélkül 3 300 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: PP899vg168
FIXED Lens-Cover Flash Anti Glare Circle Samsung Galaxy A52/A52 5G/A52s 5G
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G, Galaxy A52 és Galaxy A52s 5G mobilhoz, 2,5D ívelés, fényes és objektívhez, 1 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

3 390 Ft áfa nélkül 2 670 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: PP899vg263
PanzerGlass Edge-to-Edge antibakteriális Samsung Galaxy A52 / A52 5G telefonhoz
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G és Galaxy A52 mobilhoz, 2,5D ívelés, 0,4 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

8 890 Ft áfa nélkül 7 000 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PNZG495
Epico 2,5D Glass Samsung Galaxy A52 5G - fekete
Képernyővédő - SAMSUNG Galaxy A52 5G mobilhoz, 2,5D ívelés, 0,3 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, spatula, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

3 690 Ft áfa nélkül 2 910 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: EPICO99d316
iWill Anti-Blue Light Tempered Glass a Xiaomi Redmi Note 9-hez
Képernyővédő - Xiaomi Redmi Note 9 mobilhoz, 2,5D ívelés, ujjlenyomat-olvasóval kompatibilis, kék fény szűrő és fényes, 0,3 mm-es üvegvastagság, csomag tartalma: törlőkendő, alkoholos kendő és poreltávolító matrica

1 390 Ft áfa nélkül 1 090 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.30. 15:00-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: iWilld83
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ