Doručení zdarma Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Tomb Raider

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

Lara Croft alias Tomb Raider már több sírt kirabolt, mint Indiana Jones fénykorában. A testhezálló pólóba öltözött, a rövidnadrágjánál nagyobb pisztolyokkal felszerelt hősnő kitér a legördülő sziklák elől, kicselezi a rejtett csapdákat és lelövi a gonosztevőket. Ez az akció-kalandjáték már legendává vált. A teljes sorozat immár több mint két tucat részt számlál. Tudj meg róluk többet.

Tovább

Tomb Raider – a legendássá vált videójáték

A Tomb Raider számítógépes játék a kilencvenes években debütált. Ez a third person akció-kalandjáték már akkor is nagy port kavart. Az akciót, erőszakot és szexepilt ötvöző, szinte filmszerű látványvilágával az egyik első olyan játék volt, amely elsősorban a felnőtt játékosokat célozta meg.

Mi a Tomb Raider játék lényege és története?

A Tomb Raider játék a hamisítatlan akció, a lövöldözések, a lopakodás és a rajtaütések kombinációja, rengeteg logikai feladvánnyal (gyakran csapdák formájában), hogy eljuss a következő szintre. A cél minden játékban alapvetően ugyanaz: Szerezd meg a végső trófeát egy ritka ereklye formájában, amelyért dzsungeleken, barlangokon és kriptákon kell átkelned. Minden játéknak megvan a maga eredeti története, amely a játék közben megjelenő különböző cutscene-ekben tárul elénk.

Ki az a Lara Croft? A főszereplő története

Lara Croft egy brit régésznő, aki nemesi háttérrel rendelkezik. Fiatalkorában túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget a Himalájában, és ezután az élmény után úgy döntött, hogy szakít addigi életével, és kalandos útra indul kincsvadászként.

Lara Croft

A játék főszereplője, Lara Croft, teljes pompájában.

Tomb Raider története: a sorozat alakulását befolyásoló játékok

A Tomb Raider több mint húsz résszel büszkélkedhet. Azokat választottuk ki és mutatjuk be, amelyek mérföldkőnek számítanak a fejlődésben. Ha most visszatekintünk a grafikára, az első Tomb Raider játékok PC-re és konzolra nevetségesen szögletesek voltak, de ettől még semmivel sem voltak kevésbé izgalmasak. Ahogy telt az idő, a grafikán kívül a játékmenet és a dinamika is javult.

i

Tomb Raider - Játékok felnőtteknek

A Tomb Raider játékok PEGI 18+ besorolásúak a szélsőséges erőszak és a durva nyelvezet miatt.

Tomb Raider (1996)

A Featuring Lara Croft alcímet viselő legelső Tomb Raider 16 pályát és 4 kontinenst tartalmaz. Jacqueline Natla felbérli Larát, hogy találjon meg neki egy ritka Scion of Atlantis leletet. A történetbe akkor kapcsolódunk be, amikor Lara rájön, hogy Jacqueline miért is akarja annyira megkaparintani ezt a kincset, és úgy dönt, hogy megszerzi magának.

Tomb Raider 3 (1998)

A Tomb Raider 3: Adventures of Lara Croft cselekménye eléggé hasonló (ezúttal Lara egy ősi meteorit darabjait keresi). A fejlesztők inkább a feladványok megoldására és a terep felfedezésére fektették a hangsúlyt, nem pedig az akcióra.

Tomb Raider: The Last Revelation (1999)

A negyedik Tomb Raider rész kedvéért a cselekményt egy kicsit meg kellett változtatni. Ezúttal Lara véletlenül kinyitja Seth sírját. A mentorával, Werner Von Croy-jal együtt küzd, hogy megpróbálja megállítani és megakadályozni az elképzelhetetlen gonoszság elszabadulását. Itt jelennek meg először az új ugrások és mozdulatok.

Gyakorlatilag azonos cselekmény ismétlődik meg az évente megjelenő Tomb Raider: Anniversary 2007-es változatában.

Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003)

Az első Playstation 2-re érkező Tomb Raider jogos kritikát kapott. Talán nem is a visszatérő témák, hanem a játék dinamikája miatt. Az új konzolon az irányítás nehézkes volt, a játék tele volt programozási hibákkal, az új lopakodó mód pedig nevetségesen nézett ki. Három évig ez a franchise leállítását jelentette.

i

Eközben a fejlesztők a Game Boy kézikonzolokra készült változatokra fektették a hangsúlyt. Ebben az évben jelent meg az első Tomb Raider mobiltelefonra.

Tomb Raider: Legend (2006)

A Tomb Raider új külsőt, jobb grafikát, gyönyörű környezetet és rengeteg megoldandó feladványt kapott. Lara kapott egy mágneses horgot is, amely az indiai ostorhoz hasonlít, és amellyel át tudott lendülni a szakadékokon, és távolról meg tudta támadni az ellenséget.

Tomb Raider: Underworld (2008)

Lara Avalon kapuját és Thor kalapácsát keresi. A Tomb Raider: Underworld játékot annak idején kiváló grafikája és zökkenőmentes játékmenete miatt díjazták. A játékosok először Playstation 3-on játszhattak vele.

Lara Croft and the Temple of Osiris (2014)

Kicsit különálló ez a spin-off, ami nem a Tomb Raider nevet viseli, és nem sokban hasonlít az eredeti sorozatra. Nem egy klasszikus third person lövöldözős játék, és rendelkezésre áll kooperatív mód egy másik játékossal, akár online is. Már a cím is egyértelművé teszi, hogy ezúttal hol játszódik a cselekmény.

A főszereplő, Lara Croft fejlődése az évek során

Lara Croft a jelentős grafikai frissítés előtt

Lara Croft a jelentős grafikai frissítés után

Lara Croft napjainkban

A Tomb Raider sorozat rebootja

2013-ban a Tomb Raider teljes rebootot kapott. Lara Croft eredettörténete megújult. Elvesztette nemesi címét. Ehelyett egy régészcsalád lánya lett. Gyermekkorában szülei expedíciókra vitték a világ minden tájára. Az egyik ilyen expedíció alkalmával az édesanyja nyomtalanul eltűnt, az apja pedig állítólag nem sokkal később öngyilkos lett. Zaklatott gyermekkora tette őt azzá a kalandvágyó hősnővé, akivel a játékban találkozunk. A nagy újdonság itt a multiplayer mód.

A Tomb Raider Definitive Edition a teljes sorozatot tartalmazza, továbbfejlesztett grafikával.

Tomb Raider (2013)

A Tomb Raider reboot első epizódja egy elfeledett szigeten játszódik, amelynek sötét természetfeletti története van. Visszatérnek a klasszikus kripták, csapdák és feladványok. Az új Lara Croft szívesen használja az íját, hogy kiiktassa ellenségeit.

Ha szereted a Tomb Raidert, imádni fogod az olyan játékokat, mint az Uncharted.

Rise of the Tomb Raider (2015)

A Tomb Raider folytatása a jeges Szibéria és Szíria között zajlik. Lara követi apja feljegyzéseit, és megpróbálja megtalálni a halhatatlanság mitikus forrását. Útközben találkozik a titokzatos Trinity szervezettel.

i

A Tomb Raiderből már több film is készült

A Lara Croft - Tomb Raider (2001) és a 2. rész, Az élet bölcsője (2003) filmváltozatban Angelina Jolie játszotta a főszerepet. A 2018-as rebootban Alicia Vikander alakította Lara Croftot.

Shadow of the Tomb Raider (2018)

A Tomb Raider következő része Mexikó és Peru dzsungeleibe kalauzol el bennünket. Az újonnan továbbfejlesztett lopakodó mód lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználd a környezet kínálta előnyöket. Természetesen a játékban számos logikai feladvány is található.

A Tomb Raider (2021) következő része a filmadaptáció újabb részével egy időben kerül a boltok polcaira.

Lara Croft: Tomb Raider - a végzet asszonyától a női példaképig

Lara Croft némi fejlődésen ment keresztül a Tomb Raiderben. Korábban klasszikus szexszimbólum volt, minden kellékkel együtt. A társadalmi konvenciók változásával és a női játékosok növekvő számával azonban bátor női hősnővé alakult át (ami vizuálisan elsősorban a dekoltázs csökkenésében nyilvánult meg).

Lara Croft

Lara Croft hosszú utat járt be negyedszázados fennállása alatt. De a Tomb Raider továbbra is ugyanazt a brutális, akciódús, feladványokkal teli szórakozást nyújtja.

Nincsenek ingyenes Tomb Raider játékaink, de az Akciók és kedvezmények oldalon olcsóbban juthatsz hozzájuk.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Shadow of the Tomb Raider - PS4 Szállításra kész > 10 db
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció és RPG - A sikeres sorozat folytatásábaan Lara Croft elindul legnagyobb kalandjára a maja apokalipszis ellen.
6 890 Ft

2.
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), PS VR-ral (1. generáció) kompatibilis, dobozos változat, műfaja akció és virtuális valóság, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel - A Tomb Raider huszadik évfordulójának alkalmából megjelenő kiadás tartalmazza az alapjátékot, az összes DLC-t/Baba Yaga, a Blood Ties narratív részt Playstation VR támogatással, az új kooperatív Endurance módot, az új Extreme Survivor nehézségi szintet.
6 890 Ft

3.
Tomb Raider: Definitive Edition - PS4, PS5 Szállításra kész > 5 db
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel
5 890 Ft

18 termék
4,9 49×
Rise of The Tomb Raider 20th Celebration Edition - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), PS VR-ral (1. generáció) kompatibilis, dobozos változat, műfaja akció és virtuális valóság, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel - A Tomb Raider huszadik évfordulójának alkalmából megjelenő kiadás tartalmazza az alapjátékot, az összes DLC-t/Baba Yaga, a Blood Ties narratív részt Playstation VR támogatással, az új kooperatív Endurance módot, az új Extreme Survivor nehézségi szintet.
Szuper ár
6 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX336
4,8 25×
Shadow of the Tomb Raider - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció és RPG - A sikeres sorozat folytatásábaan Lara Croft elindul legnagyobb kalandjára a maja apokalipszis ellen.
6 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX505
4,8 43×
Tomb Raider: Definitive Edition - PS4, PS5
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel
Szuper ár
5 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX070
5,0
Tomb Raider: Definitive Edition - Xbox One
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, dobozos változat, műfaja akció
6 590 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MXO137
4,8
Tomb Raider - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
2 560 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE003564
4,5
Rise of the Tomb Raider - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
2 980 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002864
4,7
Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
2 840 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002812
3,7
Shadow of the Tomb Raider Seasson Pass (PC) DIGITAL
Videójáték kiegészítő / DLC - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaj: akció és kaland, eredeti játék szükséges a felhasználásához
2 220 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE003758
3,0
Tomb Raider: Legend - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
1 420 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005462
3,0
Tomb Raider IV: The Last Revelation - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
910 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005463
Tomb Raider II + The Golden Mask - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
2 700 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005459
Tomb Raider VI: The Angel of Darkness - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció
1 200 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005461
Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition - Xbox Series DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció - A Shadow of the Tomb Raider fejezi be Lary Croft modern trilógiáját, és ebben a kiadásban megtalálhatod az alapjáték mellett az összes kiegészítő tartalmat is.
16 690 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1387
4,0
Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition - Extra Content - Xbox Digital
Videójáték kiegészítő / DLC - Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaj: akció, eredeti játék szükséges a felhasználásához - kiegészítő tartalom a játékhoz
8 390 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1370
Rise of the Tomb Raider - Season Pass (PC) DIGITAL
Videójáték kiegészítő / DLC - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaj: akció, eredeti játék szükséges a felhasználásához szükséges hozzá az alapjáték
4 990 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002863
Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration - Xbox Series DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és kaland, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel
25 390 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0379
4,7
Shadow of the Tomb Raider - Xbox One
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és logikai - a sikeres sorozat folytatása, melynek élén a szimpatikus archeológus, Lara Croft áll.
Szuper ár
6 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MXO478
Shadow of the Tomb Raider Croft Edition - Xbox One
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, dobozos változat, műfaja akció és kaland - a sikeres sorozat folytatása, amely élén Lara Croft, a szimpatikus régész áll. A Croft Edition tartalma: Season pass, a játék soundtrackje, fegyverekből és öltözékekből álló csomag
15 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MXO478c

Tomb Raider

A Tomb Raider kategóriában összesen 18 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó tomb Raider Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább tomb Raider A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb tomb Raider A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: tomb Raider vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ