30 dnů na vrácení DJI MPLA312749 ,MPLA312748

Ukulelék

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Test formája
Koncert
(52)
Szopranínó
(2)
Szoprán
(73)
Tenor
(10)
Érzékelő
Igen
(9)
Nem
(130)
Beépített hangoló
Igen
(11)
Nem
(128)
Méret
Szabvány
(122)
Rendeltetése
Jobbkezeseknek
(134)
Balkezeseknek
(5)
Szín
Fehér
(1)
Fekete
(6)
Piros
(5)
Lila
(2)
Grafika
(28)
Barna
(5)
Kék
(18)
Natural
(56)
Narancssárga
(1)
Rózsaszín
(4)
Sunburst
(5)
Zöld
(6)
Sárga
(2)

Érdekes hangszert keresel, amelyen könnyű játszani? Akkor az ukulele a megfelelő hangszer számodra. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan válaszd ki a megfelelő ukulele hangszert, és mik az alapvető jellemzői. Fel a hawaii tengerpartok hangjaira, aloha!

Tovább

Hogy néz ki egy ukulele?

Tudod, hogy néz ki egy ukulele? Ez egy Hawaii-ról származó pengetős húros hangszer. Általában négy húrja van, és egy kis gitárra hasonlít. A Hawaii-szigeteken született a 19. század második felében. Onnan terjedt el világszerte a 20. század folyamán. Gyorsan olyan népszerűségre tett szert, amely a mai napig tart.

i

Az ukulele hangja a méretétől függően változik. Négy alaptípus: szoprán, koncert, tenor, bariton.

Hogyan néznek ki az ukulelék?

Ukulele mint egyszerű és praktikus hangszer

Az ukulelék számos olyan előnnyel rendelkeznek a gitárokkal és más húros hangszerekkel szemben, amelyek miatt örökké népszerűek lesznek. Első pillantásra feltűnik kisebb méretük. Felnőttek és gyerekek egyaránt könnyedén játszhatnak rajtuk. Ráadásul az utazáshoz is gyorsan bepakolhatod a hátizsákodba. Az ára miatt ideális társként szolgál bármilyen környezetben, a vízen vagy a tábortűz körüli zenéléshez.

Hogyan kell megtanulni az ukulele hangszert használni?

A legjobb rész pedig a végén. Azt kérdezed, hogy tanuld meg az ukulele megszólaltatását? Egyszerűen. Az egyik legnagyobb előnye az egyszerűsége és a hozzáférhetősége. Bárki elsajátíthatja a négy húrral rendelkező ukulele használatát, és ehhez nem kell több száz órányi gyakorlás.

A minőségi ukulele ára 50 000 forinttól akár több százezer forintig is terjedhet. Azonban, ha teljesen kezdő vagy, ne félj az olcsóbb modellekhez nyúlni. Ezeket már néhány tucat ezer forint körüli áron is megtalálod.

Hogyan történjen az ukulele kiválasztása?

Jobb a koncert ukulele, mint a szoprán ukulele? Segítünk a helyes választásban és a fontos kérdések megválaszolásában, bemutatjuk e napsütötte hangszer alapméreteit is.

Szoprán ukulele

A szoprán ukulele az eredeti és sokáig az egyetlen típus volt. Egyedi hangzás jellemezi, amely világszerte híressé tette. Húrjai G-C-E-A hangolásúak. A gitárosok először talán meglepődnek, hogy a G húr egy oktávval magasabbra van hangolva, mint amire számítanának. A húrok tehát nem a legmélyebbtől a legmagasabbig vannak sorrendben. Ez adja jellegzetes hangzását.

i

A szoprán ukulelék fogólapján az érintők közelebb vannak egymáshoz. A magasabb pozíciókban való játék nem biztos, hogy teljesen kényelmes a szélesebb ujjakkal rendelkező játékosok számára.

A standard méretek közül a szoprán ukulele a legkisebb, és a hangja is a legmagasabb. Mérete ideális lesz a gyermekek és a keskenyebb ujjú játékosok számára. A kezdők számára a kezdő ukulelék ajánlottak. Tetszeni fog kicsi méretének és árának köszönhetően, ami utazásra is alkalmas.

Koncert ukulele

A koncert ukulelék a többi típushoz hasonlóan a szoprán ukulelékből fejlődött ki. Ezek az eredeti hangszer nagyobb változatai. A test megnagyobbítása két hatást eredményezett: hangja teltebb és hangosabb, mint a szopráné. Ugyanez az elv érvényes a többi méretre is. Minél nagyobb az ukulele, annál mélyebb és hangosabb a hangja, és annál jobban eltér az eredeti hangszertől.

Ha teljesen kezdő vagy, válassz egy szoprán és egy koncert ukulele között. Ha a kisgyermekednek választasz, válassz szopránt.

A koncert ukulele minden kezdőnek ajánlott. A szélesebb érintők a gitár fogólapjához szokott nagyobb ujjakkal rendelkező felnőttjátékosoknak is megfelelnek. Megfizethető választás, ráadásul nagy modellválasztékkal. A hangolás ugyanaz, mint a szoprán ukulelén (G-C-E-A).

Szoprán ukulele
Szoprán ukulele

Koncert ukulele
Koncert ukulele

Tenor ukulele

A tenor ukulelék a 20. században keletkeztek, és nagyobbak, mint koncert ukulelék. Ugyanolyan hangolással rendelkeznek (G-C-E-A), mint az előző hangszerek. Hangjuk mélyebb és hangosabb. Megfelelnek a tapasztaltabb játékosoknak is, akik nem csak kedvtelésből akarnak játszani. Nagyobb méretüknek köszönhetően a felnőttjátékosok könnyebben tarthatják. Az ujjak mozgása a fogólapon is kényelmesebb.

Bariton ukulele

A bariton ukulelék a legnagyobbak és a legfiatalabbak a négy alap ukulele méret közül. Hangzására minden fent leírt érvényes, csak a hangolása más (D-G-H-E).A húrok a gitár négy magasabb húrjának felelnek meg. A gitárról a bariton ukulelére való átmenet ezért intuitívabb, mint kisebb társainál. Hangja jobban különbözik az eredeti hawaii hangszerektől.

Tenor ukulele
Tenor ukulele

Bariton ukulele
Bariton ukulele

Különböző méretű és típusú ukulelék

Vannak más méretek is, kicsi szoprán vagy nagy basszus ukulelék. Népszerű az ukulele és a banjo ötvözete, az úgynevezett banjolele is.

i

Külön említést érdemel a guitalele, a gitár ukulele. A guitalele megjelenésében a két hangszer keresztezéséhez hasonlít. A gitárhoz való hasonlósága a húrok számában is megmutatkozik, amelyekből hat van.

Az ukulelék egyéb paraméterei

Kiválasztottad már, hogy melyik méret a megfelelő számodra? Nagyszerű! Az említett méreteken kívül a következő paraméterek segítenek az ukulelék kiválasztásában:

Alak

Az ukulele alakja leggyakrabban egy kis gitár formájára hasonlít. Vannak azonban különböző változatok is, mint például az ananász ukulele, amely jellemzően ovális alakú. A gitárhoz hasonlóan egyes nagyobb modellek testén is van egy kivágás. Ez lehetővé teszi, hogy a magasabb pozíciókban jobban elérd az érintőket.

i

Balkezes játékosok számára is készültek ukulelék. A balkezes játék azonban nem olyan gyakori, mint a gitárok esetében.

Húrok száma

A húrok számát az ukulele mérete befolyásolja. A klasszikus négy típusnak 4 húrja van. Találhatunk azonban olyan hangszereket is, amelyek 6 vagy 8 húrral rendelkeznek. A guitalele mellett vannak olyan modellek is, amelyeknek néhány húrja meg van duplázva. Kezdők számára azonban teljesen elegendő a négy húr.

Az érintők és a menzurák száma

Az érintők száma és a menzúra (a nulla érintőtől a fogólapig mért távolság) a hangszer méretétől függ. Egy szoprán ukulelén 12 vagy 15 érintő (bund) van. A koncertmodelleknek leggyakrabban 18 bundjuk van, a nagyobb hangszereknek általában 18 vagy több. A menzúra a hangszer méretétől függ, minél nagyobb a menzúra, annál kényelmesebb a játék.

Beépített érzékelő

A szoprán ukulelék akusztikus hangjukkal tűnnek ki. A nagyobb méretekben azonban olyan modelleket is találhatsz, amelyek beépített hangszedővel rendelkeznek. Ezzel csatlakoztathatod a berendezéshez és erősítheted a hangszer hangját. Az elektromos ukulele elengedhetetlen azoknak a játékosoknak, akik nyilvánosan szeretnének fellépni, és jól kell szólnia a hangszerüknek. Elektromos hangszert használhatsz felvételek készítésekor is.

Az elektro-akusztikus gitárokhoz hasonlóan a hangszedővel ellátott ukulele is rendelkezik néha beépített hangszedővel. Ez a felbecsülhetetlen értékű segítő különösen forgalmas helyeken ideális.

Anyag

A méret mellett a hangzást az is befolyásolja, hogy milyen anyagból készült. Leggyakrabban különböző fafajtákból, de találhatunk speciális műanyagból készült ukulele hangszereket is. A legtöbb esetben az az arány, hogy minél jobb minőségű és jobb hangzású a fa, annál drágább az ukulele.

Szín

Az ukulelék kiválasztásánál nagy szerepet játszik a megjelenés, különösen a szín. Ellentétben a gitárokkal, ahol a színek általában konzervatívabbak, itt a legkülönbözőbb színekben és témákban található ukulele. Kék vagy rózsaszínű hangszeren szeretnél játszani? Semmi gond, válaszd ki azt az árnyalatot, amelyik a legjobban tetszik. Gyermek ukulelék után kutatsz? Mit szólnál egy olyanhoz, amelyik gyermekgrafikával van ellátva? Tényleg mindenki számára van valami.

Az ukulelék számára alkalmas tartozékok

Az ukulelék mellé ajánlott néhány alapvető tartozék beszerzése. A biztonságosabb utazáshoz és az otthoni jobb tároláshoz egy ukulele tok szolgál. A tartalék húrok amelyekkel sosem fogsz hibázni, bár nem kell olyan gyakran cserélni őket, mint a gitárok esetében. Amire azonban mindenképpen szükséged lesz, az egy hangológép. Egy könnyű, klipszes, könnyen hangolható hangolót ajánlunk.

i

Ha az elektromos opciót választottad, ne felejts el becsomagolni gitár/hangszer kábelt, illetve egy combót vagy más hangrendszert.

Ukulele és kiegészítő készlet

A komplett szettek nagyszerű lehetőséget kínálnak a kezdők számára az ukulele játékban. Tartalmaznak egy tokot és egyéb hasznos kiegészítőket.

Hasznos hivatkozások

Ha minőségi, olcsó vagy használt ukulele hangszert szeretnél vásárolni, jó hírünk van számodra:

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
ORTEGA K1-BL-L Szállításra kész 1 db
Ukulele - szopranínó, balkezes, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, okoumé fedlap, okoumé hátlap, okoumé oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 284 mm menzúra, nyereg szélessége 32 mm
23 990 Ft

2.
Cascha HH 2027 Soprano Mahogany Ukulele Bundle Kérés esetén megrendeljük 2 db
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 16 bund, réteges test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, babér nyak, paliszander fogólap, 348 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és pengető
-4 %
22 690 Ft
21 790 Ft

139 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7
Ortega K2-68
Ukulele - szoprán, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, agathis fedlap, okoumé nyak, speciális műanyag fogólap, 364 mm menzúra, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
24 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006m
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
CASCHA HH 2036 EN Concert Mahogany Ukulele Bundle
Ukulele - koncert, nejlon húrok, réteges test, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, paliszander fogólap, a csomag tartalma hangoló és tok
27 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: CASCH013
Arany középút Kiváló ár/érték arány
ORTEGA RUDAWN - Ukulele Típusok
5,0
ORTEGA RUDAWN
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: okoumé, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
32 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006h
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
ORTEGA RU5CE
Ukulele - koncert, nejlon húrok, hangszedővel és beépített hangolóval, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, lucfenyő fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 380 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm
50 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006k
Henry's HEUKE50P-C01
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, teljesen masszív test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 250 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm
45 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HENuk05
5,0
CASCHA HH 2258 Carbon Fibre Ukulele Set Black
Ukulele - koncert, matt felületkezelés, a csomag tartalma tok és heveder
37 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CASCH014
4,7
Ortega K2-TM
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
26 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006q
5,0
VINTAGE VUK15 N
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, sapele fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, hársfa nyak, mahagóni fogólap
21 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: VTG006b
ORTEGA RUOCEAN - Ukulele Típusok
5,0
ORTEGA RUOCEAN
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: okoumé, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
32 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006e
4,7
Ortega K2-SR
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
29 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OTG006p
ORTEGA K1-BL-L
Ukulele - szopranínó, balkezes, 12 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, okoumé fedlap, okoumé hátlap, okoumé oldallapok, nyatoh nyak, dió fogólap, 284 mm menzúra, nyereg szélessége 32 mm
23 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG007a6
Ortega RFU10Z - Ukulele
Típusok
5,0
Ortega RFU10Z
Ukulele - szoprán, 15 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: zebrawood, hátlap: zebrawood, oldallapok: zebrawood, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 350 mm, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma tok
Leárazás -11 %
36 890 Ft 41 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006t
5,0
ORTEGA RU5MM
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: sapele, hátlap: sapele, oldallapok: sapele, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
30 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006d
4,7
ORTEGA K2SS-OKC
Ukulele - szoprán, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, agathis fedlap, okoumé nyak, speciális műanyag fogólap, 380 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma hangoló, tok, heveder és pengető
30 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006q7
5,0
Ortega RURUBY
Ukulele - koncert, 18 érintő, réteges test, felületképzés: félfényes, fedlap: okoumé, hátlap: okoumé, oldallapok: okoumé, nyak: mahagóni, fogólap: dió, skálahosszúság 380 mm, nyereg szélessége 36 mm
33 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006z2
4,7
Ortega K2-VP
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
25 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OTG006r
4,7
Ortega K2-SP
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: agathis, nyak: okoumé, fogólap: speciális műanyag, skálahosszúság 364 mm, a csomag tartalma hangoló, tok és heveder
24 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OTG006o
4,7
ORTEGA K2-CBM
Ukulele - szoprán, 12 bund, réteges test, matt felületkezelés, agathis fedlap, okoumé nyak, speciális műanyag fogólap, 364 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma hangoló, tok, heveder és pengető
25 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006q1
Ortega RFU11SE
Ukulele - koncert, hangszedővel és beépített hangolóval, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, sapele fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 380 mm menzúra, nyereg szélessége 36 mm, a csomag tartalma tok
58 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG006u
CASCHA HH 2035 Concert Mahogany Ukulele Set
Ukulele - koncert, nejlon húrok, réteges test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, paliszander fogólap, a csomag tartalma tok
24 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: CASCH008
BAMBOO Jade 23
Ukulele - koncert, nejlon húrok, 18 bund, réteges test, matt felületkezelés, hársfa fedlap, hársfa hátlap, hársfa oldallapok, okoumé nyak, dió fogólap, 385 mm menzúra, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma tok
27 690 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: BMBs15
Lanikai MA-C
Ukulele - koncert, 18 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, dió fogólap, 378 mm menzúra, nyereg szélessége 37 mm, a csomag tartalma tok
50 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: LNKa02
CASCHA EH 3953 Soprano Limewood Ukulele Set
Ukulele - szoprán, 12 érintő, réteges test, felületképzés: matt, fedlap: hársfa, hátlap: hársfa, oldallapok: hársfa, nyak: hársfa, fogólap: tech wood, skálahosszúság 340 mm, nyereg szélessége 35 mm, a csomag tartalma tok
14 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CASCH014a
CASCHA HH 2026E szoprán mahagóni Ukulele szett EQ
Ukulele - szoprán, nejlon húrok, hangszedővel és beépített hangolóval, 16 bund, réteges test, matt felületkezelés, mahagóni fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, paliszander fogólap, a csomag tartalma tok
33 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CASCH009a

Ukulelék

4K tvDirect LED: Mi az és hogyan működik? A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?

Ukulelék

A Ukulelék kategóriában összesen 139 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó ukulelék Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább ukulelék A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb ukulelék A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: ukulelék vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ