Levé ucho Alza dny Pravé ucho Alza dny

WowME Kids 4G Safe+ - használati útmutató

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A WowME Kids 4G Safe+ okosórát tizenévesek és fiatalabb felhasználók számára tervezték. Hogyan működik, és hogyan kell használni az egyes funkciókat? Tedd meg az első lépéseket új okosóráddal használati útmutatónk segítségével!

WowME Kids 4G Safe+

WowME Kids 4G Safe+: használati útmutató – TARTALOM

 1. Üzembe helyezés előtti előkészítés
 2. A SIM-kártya behelyezése a készülékbe
 3. A készülék bekapcsolása
 4. Párosítás
 5. A készülék funkciói
 6. Biztonsági elemek
 7. További funkciók
 8. Gyakran ismételt kérdések
 9. Jótállási feltételek

Üzembe helyezés előtti előkészítés

Ellenőrizd, hogy minden tartozék megtalálható-e a csomagban.

 • Használati útmutató
 • Töltőkábel
 • EU töltőadapter
 • Lapos műanyag szerszám
 • SIM-kártya adapter

Készítsd elő a SIM-kártyát az alábbi utasítások szerint.

WowME Kids 4G Safe Plus
A SIM-kártyának NANO méretűnek kell lennie (lásd a képen).
 • A PIN-kódot ki kell kapcsolni. A PIN-kódot úgy tudod kikapcsolni, ha a SIM-kártyát behelyezed egy mobiltelefonba.
 • A készülék megfelelő működéséhez aktiválni kell a SIM-kártyán az internet- és hívásszolgáltatásokat.

i

Megjegyzés: A készülék átlagos adatfogyasztása körülbelül 100 MB havonta. Ellenőrizd, hogy a SIM-kártya teljes mértékben kompatibilis-e a 4G hálózatokkal.

Figyelmeztetés: Ha nincs aktív adatcsomagod vagy nincs elég pénz feltöltve a kártyára, az okosóra a megfelelő kapcsolat létrehozására tett többszöri próbálkozás közben gyorsan lemerül. A helymeghatározási és kommunikációs szolgáltatások nem állnak rendelkezésre.

Töltsd fel teljesen a készüléket a mellékelt USB kábellel, amely a hálózati adapterhez csatlakozik. Ne használj gyorstöltőt vagy a laptop USB-portját a töltéshez! Néhány pillanat múlva a képernyő automatikusan bekapcsol, és megjelenik a töltésjelző. Az első használat előtt legalább 2 órán át töltsd a készüléket.

A SIM-kártya behelyezése a készülékbe

A SIM-kártya behelyezése előtt a készüléket ki kell kapcsolni. Az oldalsó gomb hosszan történő megnyomásával kapcsolhatod ki. Használd az órához mellékelt adaptert, és helyezd be az adaptert a SIM-kártyával együtt az alábbi képen látható módon. A mellékelt lapos szerszámmal helyezd be a SIM-kártyát a készülékbe, amíg az be nem kattan a helyére.

WowME Kids 4G Safe Plus

A készülék bekapcsolása

Ha a készülék teljesen feltöltődött és a SIM-kártya be van helyezve, a készüléket a be-/kikapcsoló gomb segítségével kapcsolhatod be. A GSM- vagy GPS-jel betöltése körülbelül három percet vesz igénybe. A képernyő bal felső sarkában láthatod az állapotjelző ikonokat. Előfordulhat, hogy a GPS-jel épületen belül nem töltődik be. Javasoljuk, hogy az első használat előtt vidd kültérre a készüléket.

Párosítás

A WowME Tracker alkalmazás letöltése

A WowME Tracker alkalmazásban érhetők el az egyes funkciók és az eszköz összes beállítása. Az alkalmazás letöltéséhez keresd meg a WowME Tracker alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play-en.

A készülék regisztrációja

Miután először regisztrálsz az alkalmazásban, a rendszer fel fog szólítani, hogy regisztráld a készüléket. Szkenneld be a regisztrációs kódot tartalmazó QR-kódot, vagy add meg a regisztrációs számot. A regisztrációs szám és a QR-kód megtalálható a készülék hátoldalán vagy az alkalmazásban. Ezt követően ismét bejelentkezhetsz az alkalmazásba, és elkezdheted használni annak összes funkcióját.

WowME Kids 4G Safe Plus, egisztráció

Ha a párosítás során az alkalmazás nem találja a készüléket vagy nem tud csatlakozni, indítsd újra a készüléket a vezérlőgomb hosszú megnyomásával, vagy állítsd vissza a készüléket. Ezután keresd meg újra a készüléket.

A készülék funkciói

Minden beállítás elérhető a WowME Tracker alkalmazásban vagy közvetlenül a készülék menüjében is.

Alkalmazás menü

Az alábbi és további beállítások a WowME Tracker alkalmazásban választhatók ki.

WowME Kids 4G Safe Plus, nabídka

Helymeghatározó szolgáltatások

Ha először használsz GPS okosórát, javasoljuk, hogy teszteld a készüléket a szabadban, hogy megbizonyosodj arról, hogy helyesen szinkronizálódik a GPS-helyzet a műholdakról, hogy a WowME Tracker alkalmazásban a helyes helyi koordinátákat kapd meg. A készülék követése pontosabb lesz, ha később visszaviszed a házba.

Ha a WowME Tracker alkalmazásban több eszközt vezérelsz (fiókonként legfeljebb 50 eszközt), akkor ki kell jelentkezned, majd újra be kell jelentkezned. Minden beállítás automatikusan frissül az egyes eszközök képességeinek megfelelően.

A készülék három üzemmódban tudja követni a tartózkodási helyedet:

 • Normál üzemmód (tízpercenként egyszer)
 • Energiatakarékos üzemmód (óránként egyszer)
 • Nyomkövető üzemmód (percenként egyszer)

A kiválasztott üzemmód hatással van az akkumulátor üzemidejére. Ha alapszintű áttekintést szeretnél kapni szeretteid tartózkodási helyéről, javasoljuk, hogy hosszabb frissítési gyakoriságot használj, hogy a készülék hosszabb ideig működjön két töltés között. Energiatakarékos üzemmódban a készülék akkumulátorának üzemideje körülbelül két nap, míg normál üzemmódban körülbelül egy nap.

A WowME Tracker alkalmazás főképernyőjén található térképre kattintva megtekintheted az óra tartózkodási helyét. Ellenőrizheted, hogy mikor volt utoljára frissítve ez a hely, és milyen típusú helymeghatározó szolgáltatást használt a készülék (GPS, WiFi vagy LBS).

A manuális helymeghatározó gomb megnyomásával (zöld jelöléssel, ahogy az alábbi képen látható) manuálisan, valós időben frissítheted a tartózkodási helyedet. Először egy gyors GPS-frissítés történik, és kevesebb mint egy perc múlva megjelenik a pontosabb GPS-helyzet, ha rendelkezésre áll. Ha a készülék nem kap GPS-jelet, csak az LBS-pozíció jelenik meg.

WowME Kids 4G Safe Plus, pozíció

Az eszköz által használt helymeghatározó szolgáltatások típusai

Ez a készülék GPS, WiFi vagy LBS (helymeghatározó szolgáltatások GSM-hálózaton keresztül) helymeghatározó szolgáltatást használ.

 • A GPS legfeljebb öt méteres pontossággal határozza meg a pozíciót. A pontosság a GPS-jel függvénye, ami magas fákkal vagy épületekkel tarkított környezetben gyengülhet. Beltéren GPS-jel általában nem áll rendelkezésre.
 • A WiFi helymeghatározás egy közeli WiFi hálózatot használ a helymeghatározáshoz a nyilvános WiFi hálózatok listájában szereplő hely alapján.
 • Az LBS szolgáltatás a GSM-hálózatot használja, és a mobilszolgáltatók jelzőtornyainak sűrűségétől függően határázza meg a pozíciót. Ez általában nagyon pontatlan, egyes területeken a WowME Tracker alkalmazás által megjelenített helymeghatározás 200-500 méterrel is eltérhet.

A helymeghatározó szolgáltatások használatával kapcsolatos fontos információkat lásd alább:

 • Ha csak a készülék pontos helyét szeretnéd megjeleníteni, akkor a WowME Tracker alkalmazásban kikapcsolhatod az LBS használatát. Felhívjuk figyelmedet, hogy ebben az esetben az óra csak a GPS-t használja, amely beltéren nem elérhető. Ez azt jelenti, hogy az óra csak kültéren fogja követni a helyváltoztatásokat.
 • Ha a készülék nem mozog vagy rázkódik, a helymeghatározó szolgáltatás automatikusan készenléti üzemmódot aktivál az akkumulátor kímélése érdekében. A készülék csak akkor frissíti automatikusan a helymeghatározást, ha viseled az órát és mozogsz.
 • WiFi esetén a helymeghatározás a WiFi hálózat rendszergazdája által megadott adatoktól függ. Pontatlan lehet, ha a WiFi hálózat rendszergazdája nem a megfelelő WiFi helyadatokat adja meg. Ezt a funkciót a készülék nem tudja befolyásolni.

Biztonsági elemek

SOS hívás

A WowME Trackerben legfeljebb három különböző SOS-számot állíthatsz be. Ha hosszan megnyomod a piros gombot, a készülék automatikusan tárcsázza a számokat az általad kiválasztott sorrendben. Ha senki sem veszi fel a telefont, a készülék 30-40 másodperc múlva újra megpróbálja. Ily módon minden egyes számot akár kétszer is tárcsázhatsz. Beállíthatsz SMS-riasztást is (lásd alább) az SOS-riasztásról szóló információkkal.

i

Megjegyzés: Ha a készülék akkumulátorának állapota alacsony, minden funkció le van tiltva, és az érintőgomb nem működik, hogy megőrizze a maradék akkumulátorkapacitást az SOS-hívásokhoz. Az SOS-hívás kezdeményezésére szolgáló oldalsó gomb alacsony energiaellátású üzemmódban is aktív.

SMS-értesítés

SOS-hívás kezdeményezésekor a készülék automatikusan szöveges üzenetet küld a kiválasztott telefonszámra a készülék tartózkodási helyére és az SOS-riasztás időpontjára vonatkozó információkkal. SMS-értesítéseket is beállíthatsz arra az esetre, ha az akkumulátor töltöttsége alacsony (20% alatti).

Ismeretlen hívások elutasítása

Annak érdekében, hogy megvédd a készülék felhasználóit a csalóktól és a nem kívánt hívásoktól, beállíthatod az ismeretlen hívások elutasítását. Ha egy ismeretlen szám hívja a készüléket (azaz nem szerepel az óra névjegyzékében), értesítést kapsz a WowME Tracker alkalmazásban.

A WowME Tracker alkalmazásban az "Óra SMS-ek lekérdezése" funkciót is használhatod a készülékre kapott SMS-ek elolvasásához. Ez hasznos lehet az ellenőrző kódok vagy más fontos SMS-ek fogadásakor.

Biztonsági zóna

Biztonsági zónákat állíthatsz be a térképen. A készülék automatikusan értesít, ha a felhasználó elhagyja a kijelölt biztonsági zónát.

 • Nyisd meg a térképen a "Biztonsági zónát".
 • Kattints a képernyő alján található "+" gombra.
 • Keresd meg a térképen azt a helyet, ahol a biztonsági zónát be kívánod állítani, és kattints rá.
 • Add meg a zóna nevét és állítsd be a sugarat, majd kattints az "OK" gombra.

i

Megjegyzés: A WowME Tracker három biztonsági zónát engedélyez minden eszközhöz. Ügyelj arra, hogy a biztonsági zónák ne fedjék egymást.

Funkciók letiltása

Ha nem szeretnéd, hogy a készülék felhasználója a névjegyzékben tárolt számokon kívül más számokat is hívhasson, letilthatod a tárcsázóhoz való hozzáférést. A GPS-t is letilthatod távolról az akkumulátor kímélése érdekében. Ebben az esetben a készülék csak a WiFi hálózati helymeghatározást vagy a pontatlan mobilhálózati helymeghatározást használja.

Távoli állapotellenőrzés

A WowME Tracker alkalmazás "Egészség" lapján távolról ellenőrizheted a készülék felhasználójának egészségi állapotát. Valós idejű fizikai aktivitási információkat (lépések, elégetett kalóriák és megtett távolság) tekinthetsz meg. Felhívjuk figyelmedet, hogy ez a készülék nem helyettesíti az orvosi eszközöket, minden mérés csak tájékoztató jellegű.

Kérünk, vedd figyelembe, hogy a "Steps" funkciót először aktiválni kell a WowME Tracker alkalmazásban (kattints az "Egészség" → "Steps" → "Switch" menüpontra). E funkció aktiválása nélkül nem lesz elérhető a lépésszámlálás az alkalmazásban vagy a készüléken. Az aktuális kalória- vagy távolságméréshez állíts be további információkat is, beleértve a súlyt és az átlagos lépéshosszúságot a "Steps" menüben.

Eltávolítás érzékelése

A készülék értesítést küld, miután a gyermek leveszi a csuklójáról. Az értesítés automatikusan megjelenik az okostelefonon lévő WowME Tracker alkalmazásban. Ezt a funkciót kikapcsolhatod az alkalmazás menüjében.

i

Megjegyzés: Az óra automatikusan érzékeli az eltávolítást, ha az óra alatti felülettől való távolság megváltozik. Ha az órát úgy helyezed az asztalra, hogy az érzékelők felfelé nézzenek, az óra többször is adhat levételi figyelmeztetést. Ha nem használod az órát, helyezd az érzékelőkkel lefelé, vagy kapcsold ki teljesen ezt a funkciót.

További funkciók

 • Lépésszámláló: Rögzíti a napi lépéseket, az elégetett kalóriákat és a megtett távolságot. Az alkalmazásban megtekintheted a korábbi adatokat.
 • Pulzusmérő: A napi adatok és a korábban mért adatok megtekinthetők az alkalmazásban.
 • Alvásfigyelő: Rögzíti az alvásidőt és az alvás állapotát. A napi feljegyzések és visszamenőleges adatok megtekinthetők az alkalmazásban.
 • Menstruációs ciklus-emlékeztető: Ha az alkalmazás személyes adatai között a nem "női" értékre van beállítva, akkor engedélyezheted a menstruációs ciklus funkciót. Csak ekkor jelenik meg ez a funkció az óra menüjében. A megfelelő biztonságos időszak, menstruációs fázis és ovulációs emlékeztető ennek megfelelően jelenik meg az okosórán.
 • Éjszakai energiatakarékosság: Ha tudod, hogy a készülék használója nem viseli az órát alvás közben, beállíthatod az automatikus energiatakarékosságot éjszakai időre.
 • WiFi beállítások: A készülék automatikusan használja az összes WiFi hálózatot is a helymeghatározáshoz (az összes elérhető WiFi hálózatot használja, nemcsak azokat, amelyeket a "WiFi követési beállítások" menüpontban beállítottál).
 • Ne zavarjon: Beállíthatsz különböző napszakokat, amikor az óra automatikusan Ne zavarjon üzemmódba kapcsol (pl. iskolaidőben). Az óra ekkor csendes üzemmódba kapcsol, és leállítja a bejövő hívásokat.
 • Aktivitási ütemterv: A WowME Tracker alkalmazásban beállíthatod gyermeked iskolai vagy egyéb tevékenységeinek ütemezését, amely megjeleníthető az okosórán, ha emlékeztetni szeretnéd gyermekedet.

Gyakran ismételt kérdések

A készülék akkumulátora túl gyorsan lemerül. Hogyan hosszabbíthatom meg a készülék üzemidejét?

A készülék energiafogyasztása elsősorban a helymeghatározó szolgáltatásoktól függ. Ha a készülék akkumulátora gyorsabban lemerül, mint szeretnéd, próbáld meg hosszabb gyakorisággal frissíteni a helyadatokat. Az energiatakarékosság érdekében hosszabb időközök beállítását ajánljuk, mivel a WowME Tracker alkalmazásban bármikor ellenőrizheted manuálisan a tartózkodási helyet, és más szolgáltatások korlátozások nélkül működnek (pl. biztonsági zónák stb.). A mobiladatok helyett a WiFi használata szintén csökkenti a készülék fogyasztását. Állíts be WiFi-kapcsolatot a WowME Tracker alkalmazásban vagy közvetlenül az óra menüjében.

A készülék offline állapotban van a WowME Tracker alkalmazásban.

A készülék és a WowME Tracker alkalmazás közötti kapcsolat hiánya több okból is bekövetkezhet. Ellenőrizd, hogy a készülék megfelel-e a következő feltételeknek:

 1. A készülék akkumulátora fel van töltve.
 2. A SIM-kártya PIN-kódja ki van kapcsolva.
 3. A SIM-kártyán aktív adatcsomag vagy elegendő pénz van a fizetett adatokhoz.

A helymeghatározó szolgáltatások nagyon pontatlanok.

A készülék helymeghatározó szolgáltatásainak pontossága az éppen használt módszertől függ. Ezt a következő tényezők határozzák meg.

Ha a készülék a szabadban van, elsősorban a GPS-t használja, amelyet a környezet befolyásol. Magas épületek, fák stb. közelében a GPS-nek gyengébb a jele. Ha a GPS nem áll rendelkezésre vagy még nincs betöltve, a készülék az LBS-t használja, amely a mobilhálózatból határozza meg a tartózkodási helyet. Ez a hálózati tornyok jelsűrűségétől függ. A WowME Tracker eszközön kikapcsolhatod az LBS helymeghatározást a pontosabb, csak GPS alapú helymeghatározás fenntartása érdekében.

A GPS nem áll rendelkezésre beltéren. A készülék ekkor elsősorban az LBS helymeghatározást használja, amely nagyon pontatlan. A helymeghatározás frissíthető, ha a készülék csatlakozik egy közeli WiFi hálózathoz. Ha pontosabb helymeghatározó szolgáltatást szeretnél, kapcsold ki az LBS-lokalizációt a WowME Tracker alkalmazásban. A készülék a WiFi helymeghatározást fogja megjeleníteni, ha pedig a WiFi nem elérhető, akkor a legutóbbi GPS kültéri helyfrissítést fogja megjeleníteni.

Jótállási feltételek

Az Alza.hu oldalon vásárolt új termékre 2 év garancia vonatkozik. Ha a garanciaidőn belül javításra vagy egyéb szervizelésre van szükséged, kérünk, fordulj közvetlenül a termék eladójához. Szükség lesz a vásárlás dátumával ellátott eredeti vásárlási bizonylat bemutatása.

Az alábbiak olyan garanciavesztésnek minősülnek, amely miatt a reklamáció nem fogadható el:

 • A terméknek a termék rendeltetésétől eltérő célra történő használata vagy a termék karbantartására, üzemeltetésére és szervizelésére vonatkozó utasítások be nem tartása.
 • A termék károsodása természeti katasztrófa, illetéktelen személy vagy a vevő mechanikai hibája miatt (pl. szállítás közben, nem megfelelő eszközökkel történő tisztítás stb.).
 • A fogyóeszközök vagy alkatrészek természetes elhasználódása és öregedése a használat során (pl. akkumulátorok stb.).
 • Kedvezőtlen külső hatások, mint például napfény és egyéb sugárzás vagy elektromágneses mezők, folyadékok behatolása, tárgyak behatolása, hálózati túlfeszültség, elektrosztatikus kisülés (beleértve a villámcsapást), hibás tápfeszültség vagy bemeneti feszültség és e feszültség helytelen polaritása, kémiai folyamatok, pl. használt tápegységek stb. hatása.
 • Ha valaki a termék funkcióinak megváltoztatása vagy bővítése érdekében a megvásárolt kivitelhez képest módosításokat, átalakításokat, tervmódosításokat vagy adaptációkat végzett, vagy nem eredeti alkatrészeket használt.
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A WowME Kids 4G Safe Plus okosórát tizenévesek és fiatalabb felhasználók számára tervezték. Olyan funkciókat kínál, mint az aktivitás és a fizikai funkciók nyomon követése vagy a telefonra érkező üzenetekről szóló értesítések. Ez az útmutató segít eligazodni az óra és funkcióinak kezdeti beállításában.

WowME Kids 4G Safe+ WowME
2,9 20×
WowME Kids 4G Safe+ blue
Okosóra - gyerek, magyar nyelvű vezérlés, IPS kijelző, GPS, telefonálás módja behelyezett SIM kártyás, alvásfigyelés, lépésszámláló, alvás / Ne zavarjanak mód és játék, vízállóság IP67, max. akkumulátor üzemidő 72 óra, biztonságos zóna elhagyása, SOS gomb és felszállás észlelése
Szuper ár
54 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: wowmK4Sb
2,9 20×
WowME Kids 4G Safe+ pink
Okosóra - gyerek, magyar nyelvű vezérlés, IPS kijelző, GPS, telefonálás módja behelyezett SIM kártyás, alvásfigyelés, lépésszámláló, alvás / Ne zavarjanak mód és játék, vízállóság IP67, max. akkumulátor üzemidő 72 óra, biztonságos zóna elhagyása, SOS gomb és felszállás észlelése, tok anyaga műanyag
Szuper ár
54 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: wowmK4Sp
2,9 20×
WowME Kids 4G Safe+ black
Okosóra - gyerek, magyar nyelvű vezérlés, IPS kijelző, GPS, telefonálás módja behelyezett SIM kártyás, alvásfigyelés, lépésszámláló, alvás / Ne zavarjanak mód és játék, vízállóság IP67, max. akkumulátor üzemidő 72 óra, biztonságos zóna elhagyása, SOS gomb és felszállás észlelése, tok anyaga műanyag
Szuper ár
54 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: wowmK4Sbk
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ