Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Xiaomi Amazfit GTS (ÁTTEKINTÉS) – szögletes AMOLED fillérekért

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

Ezúttal a Xiaomi Amazfit GTS okosórát vizsgáltuk meg közelebbről, egy elegáns eszközt precíz AMOLED kijelzővel, minden alap funkcióval és ellenállhatatlan árral. Tényleg olyan lenyűgöző ez az óra, mint amilyennek első látásra is tűnik? Erre próbálnak választ adni a következő sorok.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; nositelna elektronika;

Xiaomi Amazfit GTS (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

 1. Ideiglenes összehasonlítás az Apple Watch órával
 2. Szögletes és csúcskategóriás. Ez az Amazfit GTS kijelzője
 3. Egy méret, egy gomb
 4. Amazfit GTS prémium funkciók nélkül
 5. Üzemidő a teljesítmény rovására
 6. Tizenkét sportmód
 7. Xiaomi Amazfit GTS – specifikáció, elérhetőség és ár

Ideiglenes összehasonlítás az Apple Watch órával

A Xiaomi Amazfit GTS-t már rögtön a hivatalos bemutatása után az Apple Watch-hoz kezdték hasonlítani. Ám a Xiaomi később továbbment, és bemutatta az új Mi Watch-t, amely szinte megkülönböztethetetlen az almás órától. Ennek eredményeképp az Amazfit GTS-re önálló modellként kezdtek tekinteni, és a Mi Watch európai piacon való elérhetetlensége miatt az Amazfit GTS többé vált, mint lenyűgöző választás.

Szögletes és csúcskategóriás. Ez az Amazfit GTS kijelzője

Az okosóra piac mindig is a kerek kijelzőket részesítette előnyben, korlátozott választékot hagyva ezáltal a szögletes eszközök kedvelőinek. Ugyanakkor, a szögletes kijelző több előnyt nyújt, amelyre a felhasználók csak az első tapasztalat során jönnek rá. Egyszerűen jobban elfér egy nagyobb területen, amely átláthatóbb és jobban mutató tartalmat, könnyebb tájékozódást és egyszerűbb kezelést biztosít. Azonban, ha még mindig a kerek kijelző vonz, semmiképp ne hagyd ki a Xiaomi Amazfit GTR-t, amely szinte ugyanolyan jellemzőkkel bír, mint az itt bemutatott Amazfit GTS.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS okosóra egyik választható számlapja.

A Xiaomi Amazfit GTS egy 1,65 hüvelykes AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, amelyet gyönyörű színek, mélyfekete, tökéletes látószögek és napfényben is jó olvashatóság jellemez. Természetesen, ez a típusú kijelző az aktuális igényeknek megfelelően alakítható és altatható el. Éppen ezért elérhető az Always-on funkció, amely folyamatosan kijelzi az alapvető információkat, habár ebben az esetben csak két óralap közül választhatsz. Ugyanakkor, az always-on gyorsabban meríti az akkumulátort, ezért  a használatát nem árt kétszer meggondolni.

Ami a fő számlapot illeti, több tucat megjelenés áll a rendelkezésedre, azonban a legtöbbjüket az Amazfit mobilalkalmazáson keresztül kell letölteni. Ugyanazon márka más óráihoz hasonlítva a Xiaomi Amazfit GTS néhány számlap esetében szerkesztési lehetőséget is kínál. A számlap bármely részén pontosan azt jeleníthetjük meg, amely érdekes a számunkra. Az alábbi képeken látható, hogyan néznek ki ezek a módosítások.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS lehetővé teszi az egyes számlapok szerkesztését.

A 348 × 442 pixeles tökéletes felbontással a kép átlagon felüli finomságú, a kijelzőre pedig igazán kellemes ránézni. Az előlapot ellenálló 3. generációs Corning Gorilla üveg és egy speciális réteg védi a nem kívánt ujjlenyomatoktól. A gyakorlatban, azonban, inkább csak csökkenti az ujjlenyomatok mértékét, de teljesen nem tünteti el azokat.

Egy méret, egy gomb

Az Apple Watch-csal ellentétben a Xiaomi Amazfit GTS csak egyféle  43,25 × 36,25 mm-es univerzális méretben érhető el. A legtöbb csuklóméretre illik, kiküszöbölve ezáltal a méretválasztással kapcsolatos dilemmát. A kisebb méret nemcsak a nők, de a kisebb csuklójú férfiak (jellemzően a vékonyabb testalkatúak) számára is alkalmas, ezért a döntés nem annyira egyértelmű.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
Bal oldalon a Xiaomi Amazfit GTS ébresztőórája, jobb oldalon az időjárás-előrejelzése látható.

A szögletes forma nagyobb belső teret eredményez, ezáltal pedig általánosan kisebb vastagságot tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a Xiaomi Amazfit GTS 9,4 mm szélességgel rendelkezik, amellyel csak néhány egyéb karóra tudja felvenni a versenyt. Összességében elmondható, hogy a Xiaomi Amazfit GTS egy különösen elegáns termék, amely még a hivatalosabb eseményeken is jól mutat. A 20mm-es szilikonszíj szintén nagyon kényelmes, és aki úgy gondolja, az pár másodperc alatt kicserélheti.

Ahogy az Apple Watch, úgy a Xiaomi Amazfit GTS is az érintőképernyő mellett elhelyezkedő gomb segítségével vezérelhető. A jobb oldalon foglal helyet és kétféle műveletet tesz lehetővé. Egy rövid kattintás be/kikapcsolja az órát, míg a hosszú gombnyomás az előre kiválasztott funkciókat nyitja meg. Ezek lehetnek, például, a sportmódok listája, az időjárás-előrejelzés vagy az értesítések áttekintése.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS karóra néhány alkalmazásának előnézete.

Amazfit GTS prémium funkciók nélkül

Már az elején elárulhatjuk, hogy a Xiaomi Amazfit GTS semmilyen prémium funkciót nem kínál a felhasználóknak. Azonban, a rendkívül kedvezményes ár ellenében ez nem olyan nagy meglepetés, és másra nem is lehetett számítani. Nem tudunk telefonálni, zenét hallgatni, az NFC funkció hiánya miatt pedig fizetni sem az órán keresztül a boltban.

Másrészről, nem kell aggódnunk az olyan alapvető eszközök miatt, mint az iránytű, az időjárás-előrejelzés, az események emlékeztetője, a visszaszámlálás, a stopper, a találd meg a telefonom funkció vagy az ébresztőóra, amelyek közvetlenül beállíthatóak az órán. A készüléken egy zseblámpa is található, amely fehérre változtatja a képernyőt.  A zseblámpa meglepően praktikus, ha egy kulcslyukat kell megtalálnunk, vagy éjszaka teszünk egy kört a ház körül.

Az Amazfit GTS óra rendszere alapvetően intuitív, nem igényel bonyolult beállításokat, és könnyű benne tájékozódni. Egyetlen hátránya a magyar nyelv hiánya - sajnos, nem mindenki fogja érteni. Ezzel ellentétben az Amazfit mobilalkalmazás az Android/iOS-en már magyar változatban is elérhető. Jó hír a GPS, GLONASS vagy a modern Bluetooth 5.0 szabvány támogatása.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
Bal oldalon a napi státusz, a jobb oldalon pedig a Xiaomi Amazfit GTS egyik alap óralapja látható.

Üzemidő a teljesítmény rovására

Míg sok jelentősen drágább modell csak pár napig bírja, addig a Xiaomi Amazfit GTS a 220mAh-s akkumulátorával normál használat mellett akár 14 napig is kitart, egyszerű óra módban pedig hihetetlen módon elég csak 46 naponta feltölteni. A mágneses töltőnek köszönhetően az akkumulátor kényelmesen feltölthető mindössze 2 óra alatt, így az éjszakai viselés sem okoz problémát.

Ha a Xiaomi Amazfit GTS gyengepontját kellene megneveznünk, akkor a hardver teljesítményt mondanánk. Az óra nyilvánvalóan gyengébb vagy túl gazdaságos chippet kapott. Ennek eredményeképp a használat során gyakran tapasztalhatunk akadozásokat, különösen, amikor a főmenüről az alkalmazásokra váltunk.

Tizenkét sportmód

Habár a Xiaomi Amazfit GTS továbbfejlesztett sportfunkciókat nem nyújt a felhasználójának, elegendő mennyiségűt kínál viszont az átlagos sporttevékenységekhez. Tisztességes sportmód kínálatból választhatunk: séta, szabadtéri futás, terepfutás, szobakerékpározás, kerékpározás, futópad, elliptikus tréner, túrázás, síelés és freestyle. Az 5 ATM vízállóság garantálja az úszás nyomonkövetését, akár medencében, akár természetes vízben végezzük. Csak a búvárkodást, gyors vízisportokat és a túl forró zuhanyt kell kerülnünk vele.

A szívritmus érzékelő révén áttekintést kaphatunk az egész napos értékeinkről, a tempómutató pedig meghatározza, hogy a hatból melyik zónában vagyunk éppen. Ez különösen olyan mozgások esetén fontos, amikor az ideális eredmény érdekében meg kell tartani egy bizonyos sebességet. A hatékony zsírégetés vagy a kardiovaszkuláris rendszer fejlesztése érdekében egy adott pulzusszámot kell fenntartani, amelyet a Xiaomi Amazfit GTS folyamatosan monitoroz.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS megmutatja az aktuális terhelési tartományt.

A tevékenységek közben mért szívritmus alapján a PAI (Personal Activity Intelligence) funkció mutatja meg, hogy vagyunk valójában az adott mozgás közben. Más szóval: az állóképességünk egyfajta mutatója. Egy 45 000 emberrel végzett tanulmány szerint, ha a PAI-t 100 felett tartjuk, akkor kevésbé valószínű, hogy magas vérnyomásban, szívbetegségben vagy 2-es típusú diabéteszben fogunk szenvedni. Míg eddig sok felhasználónak volt célja az ajánlott napi 10 000 lépés megtétele, az új fókusz a PAI-ra került, mivel ez modernebb és érzékenyebb iránymutatónak bizonyul.

Az Amazfit GTS-t azonban a mindennapi tevékenységekhez is használhatjuk. Az óra folyamatosan nyomon követi a megtett lépések számát, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, és, amennyiben túl sokáig ülnénk, inaktivitási figyelmeztetést küld. Az ilyen figyelmeztetések viszont nem tökéletesek, és a rezgés akár a délutáni szundinkat is megzavarhatja.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
Xiaomi Amazfit GTS – hat színváltozat.

Xiaomi Amazfit GTS – specifikáció, elérhetőség és ár

Ilyen kedvező árért a Xiaomi Amazfit GTS óra specifikációja jobb, mint amire eleinte számítottunk. Annak ellenére, hogy a felszereltség a felhasználók nagy része szerint gazdag lesz, mindenkinek mérlegelnie kell, hogy néhány továbbfejlesztett funkció hiánya nem közvetlenül elengedhetetlen-e a számára. Az óra hat színváltozatban lesz elérhető: fekete, szürke, arany, kék, narancssárga és rózsaszín.

okosóra; smartwatch; wearables; xiaomi; amazfit GTS; áttekintés;

Xiaomi Amazfit GTS

Okosórák

Minimalista design, nagyszerű kijelző, extrém üzemidő és minimális ár. Ha szögletes kijelzőjű okosórát keresel és nincs szükséged az abszolút prémium funkciókra, akkor a Xiaomi Amazfit GTS szinte a tökéletes választás a számodra.

Előnyök

 • AMOLED kijelző magas felbontással
 • Elegáns megjelenés
 • 6 színváltozat
 • Akár 46 napos üzemidő
 • Vonzó ár

Hátrányok

 • Speciális funkciók hiánya
 • Akadozó animáció
 • Az óra nyelve nem magyar

Xiaomi Amazfit GTS – ÁTTEKINTÉS

A Xiaomi műhely (tehát az Amazfit) okosórái általában kerek kijelzővel rendelkeznek. Az egyetlen kivételt talán az Amazfit Bip és a kedvezményesebb árú Amazfit Bip Lite modellek képezik. Ennél is ritkább a legújabb szögletes változat a Xiaomi Amazfit GTS okosóra formájában. Hasonlóságuk és logikai folytonosságuk miatt sokszor Amazfit Bip 2-ként emlegetik, ám még gyakrabban hasonlítják a konkurens Apple Watch Series 4-hez. Új megjelenésével és funkcióival közelebb áll ez utóbbihoz, de lényegesen kevesebbe kerül.

Xiaomi Amazfit GTS – tartalom

 1. Lenyűgöző kijelző, amelyről le sem akarjuk venni a szemünket
 2. Az Amazfit GTS sportoláshoz készült
 3. Okosabb funkciók, könnyebb élet
 4. A Xiaomi Amazfit GTS okosóra elérhetősége és ára

Lenyűgöző kijelző, amelyről le sem akarjuk venni a szemünket

Habár első látásra semmilyen alapvető különbséget nem fedezünk fel a Amazfit Bip-hez képest, a paraméterek összehasonlítása számos lényeges újítást tár fel. Először is az AMOLED kijelzőt, azaz gyakorlatilag a jelenlegi legjobb panelt pillantjuk meg. A gazdag színek és az igazán mélyfekete mellett a készülék napfényben is kiváló olvashatóságot és alacsonyabb általános energiafelhasználást kínál. Ugyanakkor a Xiaomi Amazfit GTS okosóra a nagyobb kijelzők modern trendjét követi, és az eredeti 1,28"-es átlóról egy kellemes 1,65 hüvelykesre váltott.

A Xiaomi Amazfit GTS, továbbá, lenyűgöző 348 × 442 pixeles (341 PPI) felbontással büszkélkedhet, amely magasabb, mint a sokkal többe kerülő Apple Watch 4 esetében. Hogy ne kelljen aggódnunk az ékes kijelző miatt, az oldalakat 3. generációs Gorilla Glass üveg védi. A kevesebb, mint 25 grammot nyomó, alacsony súlynak köszönhetően az óra nem nehezíti el a csuklónkat, a kényelmes viselethez pedig kellemes szilikon szíj járul hozzá.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
Xiaomi Amazfit GTS – hat színváltozat.

Ami a már említett Apple Watch Series 4 modellel közös benne az az, hogy jelenleg nem kínálja Always-on módot, azaz a legfontosabb információk folyamatos megjelenítését. Azonban, ha csak felemeljük a kezünket vagy az órára koppintunk, a képernyő azonnal feléled. Az értékesítés megkezdésével a Xiaomi Amazfit GTS pontosan 40 különféle óralapot ígér. Ugyanakkor ennek a számnak több, mint százra kell nőnie, szóval akár elegáns megjelenésre, akár habókos rajzfilmes vagy modernebb digitális külsőre vágysz, a kívánságod teljesíthető. Nem hivatalos információk szerint egyes óralapok részben szerkeszthetőek lesznek.

Annak ellenére, hogy a kerek kijelző uralja az okosórák piacát, a szögletes verzió tagadhatatlanul több információ megjelenítését és egyszerűbb működést tesz lehetővé egy átláthatóbb kijelzőn, míg a nagyobb belső tér jól jön, például, az általános vastagság vagy egy nagyobb akkumulátor számára. A Xiaomi Amazfit GTS-ben egy 220 mAh-s akkumulátorral találkozhatunk, amely alapértelmezetten több, mint 14 napos, tisztességes üzemidőt kínál. A GPS és GLONASS folyamatos használata mellett csak 25 órát bír, a nagy igényű funkciók nélkül viszont akár 46 nap is eltelhet két töltés között. Mivel a legtöbb óra csak egy vagy pár napig bírja, ezek az értékek több, mint lenyűgözőek.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS 50 méterig vízálló.

 Az Amazfit GTS sportoláshoz készült

A sportórák lehetőségei gyorsan bővülnek, amelyre a Xiaomi Amazfit GTS az igazi bizonyíték. Míg az eredeti Amazfit Bip csak 4 sportmódot kínál, addig a GTS-szel 12 tevékenység közül választhatunk. Ha jól megnézzük a rendelkezésre álló képeket, láthatjuk a szabadtéri futást, a terepfutást, a futópadot, a sétát, a kerékpározást, a szobakerékpározást, az elliptikust trénert, a túrázást, a síelést és az edzéshez való univerzális módot. Sok órával ellentétben, amelyek csak a kézmosást vagy az esőt bírják, a Xiaomi Amazfit GTS órával akár fejest is ugorhatunk a medencébe. Az utolsó két üzemmódot úszáshoz találták ki.

A 6-tengelyes gyorsaságmérő és a 3-tengelyes geomágneses érzékelő a különféle tevékenységek felismeréséhez járul hozzá, a felszerelést pedig egy barométer és egy környezeti fényérzékelő egészíti ki. A GPS + GLONASS technológia elárulja, merre menjünk, vagy megmutatja a már megtett utat. A Xiaomi Amazfit GTS számára az ideális pulzusszám érdekében a szívritmus mérés magától értetődik, így a tevékenységeinkkel a maximumot hozhatjuk ki magunkból.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS egész nap méri a szívritmust.

Okosabb funkciók, könnyebb élet

Természetesen az olyan helyzetekben is értékelni fogjuk a Xiaomi Amazfit GTS-t, amelyekben a testünk nem vesz részt. Rendelkezésre állnak olyan általánosan elérhető funkciók, mint a sebességmérő, a távolságmérő, a rezgés, a telefonos értesítések, a találd meg a telefonomat vagy a barométer. A naptárnak hála semmit sem fogunk elfelejteni, az időjárás-előrejelzés pedig megment minket az elázástól. Az órán zenevezérlés is található, így nem kell elővennünk a telefonunkat egy zeneszám megállításához vagy kihagyásához. A Huami BioTracker PPG biológiai optikai érzékelőjének köszönhetően folyamatosan figyelhetjük a pulzusunkat. Az eredményt később egy gyönyörűen átlátható grafikonon tekinthetjük meg, mint ahogy az alábbi képen is látszik. 2019 novembere óta az Xiaomi Amazfit GTS a szívritmuszavart is képes észlelni, a pitvarfibrillációt is beleértve. Keresnénk az EKG-t is, de az alacsony ár alapján egy ilyen funkció több, mint meglepő lenne.

Habár a Xiaomi Amazfit GTS bizonyos mértékig univerzális modellnek számít, a funkciók mégis azt sugallják, hogy az Amazfit Bip-hez hasonlóan inkább egy sportos darabról van szó. Nem nagyon számolhatunk az olyan fejlett funkciókkal, mint a telefonhívások kezelése közvetlenül az órán keresztül, és valószínűleg az NFC-vel sem fogunk találkozni. Más részről, az Amazfit Bip-hez képest, továbbfeljesztett Bluetooth-szal büszkélkedhet, amely már az új 5.0 verzióval érkezik, de bizonyára az Android és iOS operációs rendszerek támogatása sem lesz váratlan a számodra.

okosóra; smartwatch; amazfit; xiaomi; huami; gts; wearables; hordható elektronika;
A Xiaomi Amazfit GTS egyszerre több információt is meg tud jeleníteni.

A Xiaomi Amazfit GTS okosóra elérhetősége és ára

A Xiaomi Amazfit GTS okosórákat hatféle színben mutatták be. És annak ellenére, hogy ezeknek gyakran csak egy része jut el hozzánk, most nálunk is elérhető lesz az egész szett. A színválaszték a következő: Black, Grey, Pink, Gold, Blue és Orange. A szín nem csak a szíjra, hanem a burkolatra is vonatkozik.

Valljuk be, a túl magas ár bármelyik eszközt eláshatja. Szerencsére, ahogy már fent is jeleztük, a Xiaomi Amazfit GTS óra esetében nem ez a helyzet. Alapvetően kedvezményes, 39 790 Ft-os áron fogják értékesíteni. Az előrendelés már elkezdődött, a Xiaomi Amazfit GTS-t 2019. október 1-re várjuk.

A Xiaomi arról ismert, hogy nagyon érdekes termékeket kínál, gyakran jelentősen alacsonyabb összegért, mint néhány versenytársa. Hasonló a sorsa a Xiaomi Amazfit GTS okosórának is, amely egy népszerű kijelzőt, 5ATM vízállóságot, számos okos funkciót, és még több opciót kínál a sporttevékenységekhez. Mindez hat színváltozatban érhető el, viszonylag alacsony áron. Ha okosórát keresel sportoláshoz szögletes kijelzővel, akkor a Xiaomi Amazfit GTS lehet az egyik kedvenced.

i Még érdekelhet
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ