Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G (TESZT): a legjobb Redmi Note-nak számos előnye van, a negatívumok nem jelentősek

Termékkatalógus
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, bevezető

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G (TESZT): a legjobb Redmi Note-nak számos előnye van, a negatívumok nem jelentősek


Az igényesebb felhasználók számára a Xiaomi egy olyan újdonságot kínál, amely pontosan tudja, mivel tud lenyűgözni. A Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G okostelefon tehát a legjobbakból merít ihletet, és most már egészen feltűnően a dizájn tekintetében is. Mi a véleményünk a Xiaomi újdonságáról? Olvass tovább és megtudhatod.Teszt

Szerző: Ondřej Chabr

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G teszt – TARTALOM

 1. A Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G egy prémium telefon benyomását kelti
 2. A Redmi legelső ívelt kijelzője kimondottan jól fest
 3. A MIUI szépen fut, emellett a Redmi Note 13 Pro+ 5G gyorsan is töltődik
 4. A telefon hatalmas felbontása valójában egy 4x-es teleobjektívvel egészül ki
 5. A konkurens telefonok megjelenése szintén lenyűgöző, de a felszereltségük is
 6. Nem sok minden hiányzik ahhoz, hogy a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G tökéletes legyen
 7. Amit a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-ről korábban írtunk

A Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G egy prémium telefon benyomását kelti

Röviden és tömören egy vékony, sima telefonként jellemezném a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-t. Egy meglehetősen hosszú nevű okostelefon, a legújabb Redmi Note 13 sorozat legdrágább és a leggazdagabb felszereltséggel rendelkező tagja, ami magában a megjelenésben is tükröződik. Ez az egyetlen a trióból, amely az ívelt élek útját járja. Mind a hátlap, mind pedig az előlapi kijelző - a Redmi termékcsaládban először - a műanyag oldalak felé hajlik.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, előlap Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, hátlap Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, kameramodul
Az előlap és a hátlap is üveg, a széleken mindenhol ívelt és könnyen csúszik. A lila változatnál a hátlap felső része műbőrrel van bevonva.

A teszteléshez a fekete változatot kaptam kézhez, amelyet a fehér és a különleges világos lila szín egészít ki. Ez utóbbi árnyalatnál a hátlap felső szegmensei is más színűek. Míg a kamerák körüli téglalap világoskék, addig a két oldalsó már inkább a zöld különböző árnyalataiban pompázik. Nagyon finom pasztellszínekről van szó, amelyek biztosan nem vonják el indokolatlanul a figyelmet, és csak érdekesebbé teszik a hátlapot. Ráadásul ezek a színes blokkok műbőrből készültek.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, oldalsó él Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, infravörös port Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, tok
A keret műanyagból készült, a felső szélén találjuk az infraportot. Így néz ki a telefonhoz mellékelt szilikon tok.

Az alapcsomagban a tápkábel és a 120 W-os adapter mellett egy szilikon tok is helyet kapott. Ez gondoskodik a telefon hátlapjának védelméről, nagy nyílást hagyva a hármas kameramodul számára. Nem csak az érzékelőket hagyja szabadon, hanem mind a 3 szegmenst, a Redmi logóval és a vakuval együtt.

A telefon a sérülések elleni védelem érdekében a kijelzőre előre telepített védőfóliával érkezik, a víz és a por behatolása ellen pedig maximális IP68-as védettséggel rendelkezik.

A Redmi legelső ívelt kijelzője kimondottan jól fest

A Xiaomi-nak sikerült igazán lenyűgöző kijelzővel felszerelnie új darabját. Mindenképpen meg kell említenem a 2 712 × 1 220 pixeles nagy felbontást. A 6,67 hüvelykes képátlóval könnyen lehetett volna "csak" Full HD+, és senki sem érvelne ellene, a Xiaomi mégis bőkezűbb volt ezen a téren. A finomság így meghaladja a 440 ppi-t. Az alsó és felső fekete keret nem vastag, ami előnyös a kijelző méretét tekintve.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, a kijelző lekerekítése Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, kijelző
A kijelző ívelt, a sarkok lekerekítettek. A nem kívánt érintések minimálisak.

A tesztelés során nem volt gondom a fényerővel, a kijelző minőségével vagy a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia ingadozásával. Az esetleges karcolódások elleni védelmet a fent említett fólián kívül maga az üveg típusa biztosítja, ami Gorilla Glass Victus. Az ujjlenyomat-olvasó a panel alsó részében kapott helyett, ráadásul még a pulzusszámot is képes mérni egy 15 másodperces mérésen keresztül.

A MIUI szépen fut, emellett a Redmi Note 13 Pro+ 5G gyorsan is töltődik

A tesztelt Redmi Note 13 Pro+ 5G legújabb rendszereként sikerült letölteni a MIUI 14.0.5-öt, amely az Android 13-ra épül. A rendszer gördülékenységével kapcsolatban nem voltak aggályaim, a Mediatek Dimensity 7200 Ultra processzor elegendő teljesítményt nyújt. Sőt, a felhasználók örömére gazdaságos 4 nm-es eljárással készült.

De vissza a teljesítményhez. A Geekbench teszteredmények nem mutatnak magas értékeket, de a telefon használatának érzete több mint jó.

i

Honor Magic6 Lite (BEMUTATÓ): egy elegáns telefon díjnyertes üzemidővel és remek felszereltséggel

A rendszer stabilan fut, bár néha akadozik a kamera alkalmazásban a maximális felbontásra való váltás, illetve a Google üzenetek betöltésekor is tapasztalható némi akadozás, ami a főmenü jobbra tolása után jelenik meg. A vezérlés közbeni rezgések pontosan működnek, a telefon szemmel tartja az operatív memóriafogyasztást, és lehetőséget kínál annak virtuális bővítésére akár további 8 GB-tal. Mind az arcfelismeréses, mind az ujjlenyomatos feloldás viszonylag gyorsan és megbízhatóan működik.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, Mediatek processzor
A Mediatek Dimensity 7200 Ultra processzor jó választásnak bizonyult. A folyamatok zökkenőmentesek, habozás nélkül zajlik minden. Forrás: mi.com

Kár, hogy a MIUI rendszer alapból ennyi alkalmazással érkezik, amelyek közé néhány játék is befurakodott. Ráadásul különböző, kellemetlen mennyiségű értesítést küldenek. Közülük sok alkalmazás már az elindításkor azonnal reklámot jelenít meg, és egyes felhasználók talán nem is tudják, hogyan navigáljanak át a reklámon, hogy eljussanak az alkalmazáshoz. Javaslom tehát, hogy bekapcsolás után nézzük át az alkalmazásokat, és ne féljünk jó néhányat törölni, a Google Play Áruházban találhatunk jobb alternatívákat.

A csomagban található töltőadapter 120 W-os teljesítménye valóban impozáns. Ennek köszönhetően a lemerült akkumulátort fél óra alatt, vagy akár néhány perccel még gyorsabban is feltölthet.

A telefon hatalmas felbontása valójában egy 4x-es teleobjektívvel egészül ki

A Redmi Note 13 Pro+ egy 200 Mpx-es kamerával büszkélkedhet, akárcsak a Redmi Note 13 Pro 5G. Ezenkívül az f/1.65-ös rekeszérték is nagyon jónak tűnik. A fő objektív mellett a telefon hátulján a szokásos középkategóriás összeállítás található - egy nagylátószögű kamera és egy makró. Ezek felbontása azonban már csak a 8, illetve 2 Mpx-t éri el.

Mind a nappali, mind a félhomályban készült felvételek tisztának és részletgazdagnak mondhatók. Különösen napsütéses időben azonban kiemelkedő a színvisszaadás, amely meglehetősen gazdag és kellemes. A HDR is automatikusan engedélyezve van a jobb dinamikatartomány érdekében. Amiben azonban a más weboldalakon olvasható értékelésekkel egyetértek, az a kép általános érzetével kapcsolatos. Számomra is feltűnt, hogy a színezés valahol a lila és rózsaszínes árnyalat között helyezkedik el, nagyjából az egész területen.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, széles látószögű kép Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, a főkamerával készült kép Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, 2x zoom Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, 4x zoom
Ugyanarról a helyről készült képek: nagylátószögű, klasszikus, 2x és 4x zoom.

A nagy felbontásnak köszönhetően a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G szinte veszteségmentes zoomolásra képes. Ez 2x-es és akár 4x-es léptékben áll rendelkezésre. Leegyszerűsítve, a telefon valós időben vágja ki a részleteket a 200 Mpx-es képből. Egyébként a teljes 200 Mpx-el készült kép minden részlete kiváló rajzolatú, így nagyban is kinyomtatható vagy a számítógép monitorán is nagyítható.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, 200 Mpx-es felvétel Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, portré Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, makró
Az első kép a 200 Mpx-es felvétel közelképe. Egyáltalán nem rossz. Hasonlóképpen, az előtérben lévő téma portré módban elég jól elkülönül a háttértől.

Kár, hogy a Xiaomi nem adott több pixelszámot a széles látószögű érzékelőnek. Ennek ellenére a 8 Mpx-es képek elfogadhatóak és megőrzik a dinamikatartományukat. A részletes kontúrokat azonban el lehet felejteni. Ugyanaz a színárnyalat, mint a főkameránál, itt is megfigyelhető.

Röviden kitérek a makróra is, melynek jelenléte véleményem szerint szükségtelen. Az alacsony 2 Mpx rosszabb képet eredményez, mint amit a fő optika képes kezelni a zoom használatával. A portré mód viszont jól körbejárja az előtérben lévő témát, még akkor is, ha az nem egy személy.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, éjszakai fotó Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, éjszakai üzemmód
Ugyanaz a helyszín este fényképezve aktív éjszakai üzemmód nélkül, majd aktív éjszakai üzemmóddal.

A Xiaomi szürkületben automatikusan bekapcsolja az éjszakai üzemmódot. Természetesen az aktiválást jelző ikonra nyomva megszüntetheted. A fényképezési idő körülbelül 2 másodpercre hosszabbodik. Az éjszakai üzemmód előnye könnyen észrevehető. Először is, jelentősen csökkenti a zajt, határozottan szebbé teszi a képet. A Xiaomi optikai képstabilizátorral is rendelkezik, ami határozottan segít a telefon tartásakor.

i

Xiaomi Redmi 13C (TESZT): egy alapszintű telefon, amely egyáltalán nem rossz, de nem is lenyűgöző

A konkurens telefonok megjelenése szintén lenyűgöző, de a felszereltségük is

A versenytársak között igyekeztem olyan hasonló árú telefonokat szerepeltetni, amelyek szemre is tetszetősek és gazdag felszereltséggel rendelkeznek.

Az általunk is tesztelt Honor 90 okostelefon nagyon hasonló kijelzőspecifikációval rendelkezik, beleértve az átlót és a nagy felbontást is. A chipset ebben az esetben a Qualcomm terméke, így a teljesítményről a Snapdragon 7 Gen 1 gondoskodik. A kamerák nagyon hasonlóak, a főkamera felbontása szintén eléri a 200 Mpx-t. Az előlapi szelfikamera azonban a Honor malmára hajtja a vizet, mivel 50 Mpx-es és 4K videók készítésére is képes. A vezetékes töltés terén feleakkora teljesítményt nyújt a Honor, de ez egyáltalán nem rossz. A rendszerre MagicOS köntöst húztak, ami nyilvánvalóan a legnagyobb eltérés a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+-hoz képest. A Honor 90-ből sajnos hiányzik az infravörös port és az ellenállósági besorolás.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, Honor 90
A Honor egy olyan márka, amely az okostelefonok esztétikai dizájnkoncepciójára is nagy hangsúlyt fektet. A fotózás rajongói ezzel a telefonnal is 200 Mpx-t kapnak. Forrás: hihonor.com

A második kihívó a Vivo V29 5G. Az ívelt test érdekes tulajdonsága a kamerák alatti fénygyűrű, amely segít megvilágítani a jelenetet különböző hőmérsékleti árnyalatokban. Ennél a készüléknél az AMOLED kijelző egy tized hüvelykkel nagyobb, szerencsére a felbontás is vele együtt nőtt.

Infraport és töltési teljesítmény tekintetében még a Vivo sem tudja tartani a lépést a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-vel. Bár a 80 W is gyorsnak számít. A főkamera nem a felbontásával próbál lenyűgözni, de az 50 Mpx elég is a Vivo számára. Hasonlóan a Honorhoz, az 50 Mpx-es szelfikamera játszik elsődleges szerepet. Ami csalódást okozhat, az a kevésbé energiatakarékos 6nm-es Snapdragon 778G processzor.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, teszt, Vivo V29 5G
A kör alakú háttérvilágítással ellátott Vivo V29 5G a legnagyobb okostelefon a kínálatunkban. Forrás: vivo.com
Paraméterek/Modell Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G Honor 90 5G Vivo V29 5G
Kijelző Képátló: 6,67" Képátló: 6,7" Képátló: 6,78"
Felbontás: 2 712 × 1 220 px, 446 ppi Felbontás: 2 664 × 1 200 px, 435 ppi Felbontás: 2 800 × 1 260 px, 453 ppi
Typ: OLED Típus: AMOLED Típus: AMOLED
Képfrissítési frekvencia: akár 120 Hz Képfrissítési frekvencia: akár 120 Hz Képfrissítési frekvencia: akár 120 Hz
Védelem: Corning Gorilla Glass Victus Védelem: - Védelem: -
Hátlapi kamera Fő: 200 Mpx Fő: 200 Mpx Fő: 50 Mpx
Széleslátó: 8 Mpx Széleslátó: 12 Mpx Széleslátó: 8 Mpx
Makró: 2 Mpx Mélység: 2 Mpx Mélység: 2 Mpx
Előlapi kamera 16 Mpx 50 Mpx 50 Mpx
Lapkakészlet Mediatek Dimensity 7200 Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Qualcomm Snapdragon 778G
GPU Mali-G610 MC4 Adreno 644 Adreno 642L
RAM 12 / 16 GB 8 / 12 / 16 GB 8 / 12 GB
Belső tárhely 256 / 512 GB 256 GB / 512 GB 128 / 256 GB / 512 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 13 Android 13
5G támogatás
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP68 IP68
Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh 4 600 mAh
Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / - Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 66 W / - Gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 80 W / -
Méret 161,4 × 74,2 × 8,9 mm 161,9 × 74,1 × 7,8 mm 164,2 × 74,4 × 7,5 mm
Súly 205 g 183 g 186 g
Csomag tartalma telefonkészülék, USB-C kábel, töltő, SIM-kártya eltávolító eszköz, tok, használati útmutató telefonkészülék, USB-C kábel, SIM-kártya eltávolító eszköz, használati útmutató telefonkészülék, USB-C kábel, töltő, SIM-kártya eltávolító eszköz, tok, használati útmutató

Nem sok minden hiányzik ahhoz, hogy a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G tökéletes legyen

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G; teszt, értékelés

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G

Mobiltelefonok

A Redmi Note 13 Pro+ 5G egy tömegeknek szánt telefon. Elegendő erő lakozik a motorháztető alatt, ami a legtöbb felhasználó számára pont megfelelő. A kellemes külső mellett, amelyet a mellékelt tokkal könnyen meg lehet védeni, a vásárlók egy menő kijelzőt, szép teljesítményt, valamint egy olyan kamerát kapnak, amellyel a legtöbb helyzetben nagyon szép fotókat lehet készíteni, ráadásul a készülék villámgyorsan töltődik. Azt javaslom, hogy kezdetnek nézd át a rendszer felszereltséget, és csökkentsd az előtelepített alkalmazások számát.

Előnyök

 • Tartós kialakítás
 • Lekerekített AMOLED kijelző
 • Gyors rendszerreakció, infravörös port
 • Szép fotók zoomolási lehetőséggel
 • Nagyon gyors töltés

Hátrányok

 • A MIUI rendszer túl van terhelve alkalmazásokkal
 • Hiányzik belőle a vezeték nélküli töltés
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G nem okozott csalódást. Minden bizonnyal nem csak úgy tesz, mintha a legjobb jelenlegi Redmi Note lenne, hanem valóban az is. A hatalmas felbontású kamera meglepő módon nem csak nagyzási céllal került bele, okosan használja a pixeleket. Remélhetőleg a telefonra minél hamarabb megérkezik az Android 14 és vele együtt az új funkciók is. A szoftver tekintetében a java remélhetőleg még hátra van.

Amit a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-ről korábban írtunk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

A Redmi Note 13 sorozatú okostelefonok tavaly ősszel mutatkoztak be Kínában, de végre megérkeztek hazánkba is. Közülük több modell is a középkategória vizeit igyekszik felkavarni, ugyanakkor a telefonok a funkciók és ár tekintetében lépcsőzetesek. Az érdeklődők már meg is vásárolhatják az új készülékeket, de ez még nem minden, a korlátozott ideig tartó promóció keretein belül ráadás termék is jár a vásárlás mellé. Nézzük hát meg, mit is tudnak nyújtani a Redmi Note 13 telefonok, és azt, hogy mit lehet kapni melléjük.

Xiaomi Redmi Note 13, bemutató

Xiaomi Redmi Note 13 – TARTALOM

 1. A Xiaomi Redmi Note 13 stílusos színekben és csúcsmodell ellenállósággal érkezik
 2. Tartós kijelző, ívek és nagy fényerő, a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ álomszép képet jelenít meg
 3. Processzorok és egyéb felszereltség
 4. A nagy felbontású kameráknak fontos szerepük van, megpróbálják pótolni a hiányzó teleobjektívet
 5. Redmi Note 13 - ár és elérhetőség

A Xiaomi Redmi Note 13 stílusos színekben és csúcsmodell ellenállósággal érkezik

A Redmi Note 13-as széria három modellből áll, amelyeknek egy modelltől eltekintve van 5G és 4G változatuk is. Ez talán kissé zavarosan hangzik, ezért felsoroljuk az összes elérhető modellt:

Ha az egész sorozatot egymás mellé tesszük, csak nagyon finom dizájnbeli különbségek figyelhetők meg rajtuk. Mindkét alapmodell, a Redmi Note 13 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G lapos oldallal rendelkezik, így a szélükre állíthatók.

A Xiaomi úgy döntött, hogy most először a Redmi telefonoknál is ultra-vékony keretet rak a kijelző köré. A legszélesebb ponton a két olcsóbb modell keretének szélessége mindössze 2,25 mm, illetve 2,27 mm. A kijelzőt csak felül bontja meg egy apró szelfikamera kivágás. Ráadásul az alapmodell teljes teste mindössze 7,5 mm vastagságú.

Xiaomi Redmi Note 13, dizájn Xiaomi Redmi Note 13 Pro, dizájn Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, dizájn
A modellek között néhány különbséget fedezhetünk fel. Az alap Redmi Note 13 5G a kamerák számában különbözik a Redmi Note 13 Pro 5G-től, a Pro 5G és Pro+ 5G modellek a fotómodul és a lekerekített élek tekintetében különböznek. Forrás: mi.com

Másrészt a Redmi Note 13 Pro+ 5G az előlapján és hátlapján is lekerekített élekkel rendelkezik. Újdonság a kínálatban az IP68-as védettség szerinti tartós kialakítás, amely csak a leggazdagabb felszereltségű modellnek van fenntartva.

A felhasználók a Redmi Note 13 Pro+-t nemcsak a lekerekített élekről, hanem az eltérő kialakítású fotómodulról is meg tudják majd különböztetni a sorozat másik két telefonjától. Nem emelkedik ki az egész terület, hanem csak az egyes kamerák.

i

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G (TESZT): nagyszerű kijelző és szolid teljesítmény, kevés kivetnivaló

A Note 13 Pro+ egyik érdekessége a bőrtextúrával ellátott világos lila változat, amely láthatóan 4 különböző színű, lágy pasztell árnyalatú blokkokra van osztva. A telefon elérhető porcelánfehér és klasszikus éjfekete színben is, mindkét változat üvegből készül.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, ellenállóság
A csúcsmodell Redmi Note 13 Pro+ az első Redmi Note telefon, amely teljes IP68-as védettséggel rendelkezik. Forrás: mi.com

Az alap Redmi Note 13 fekete, kék és zöld színben kerül a boltok polcaira. Az 5G-s változata fekete, kék és fehér színben érkezik. A Redmi Note 13 Pro 5G fekete, kék és lila, míg a Redmi Note 13 Pro+ 5G fekete, fehér és lila színben pompázik.

 • Redmi Note 13 – fekete, kék, zöld
 • Redmi Note 13 5G – fekete, kék, fehér
 • Redmi Note 13 Pro 5G – fekete, kék, lila
 • Redmi Note 13 Pro+ 5G – fekete, fehér, lila

Az új Redmi Note 13 telefonok mondhatni játszanak a színekkel, amelyek többnyire nagyon élénkek. Legalábbis próbálnak érdekes fényjátékot és árnyalatkombinációkat megmutatni a kamerák körül.

Tartós kijelző, ívek és nagy fényerő, a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ álomszép képet jelenít meg

A Redmi Note 13 telefonok képátló szempontjából nem különböznek egymástól. Mindannyian maradnak az ésszerű 6,67 hüvelykes méretnél. A gyártó azonban az alapmodellnek az általánosan használt 2400×1080 pixeles felbontást adta, míg mindkét Pro modellnél a nagyobb finomság érdekében egy kis extrát tettek hozzá, és optikai ujjlenyomat-olvasót integráltak a kijelzőjükbe. Szerencsére gyors, 120 Hz-es képfrissítési frekvencia jellemzi az egész termékcsaládot.

Xiaomi Redmi Note 13, kijelző Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, kijelző
A gyártó lapos kijelzőit már jól ismerjük, azonban most még vékonyabb környező keretet kapnak. A legdrágább modell lekerekített panellel érkezik. Forrás: mi.com

A csúcsmodell Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G az egyetlen modell, amely ívelt kijelzővel rendelkezik. Ráadásul a felülete rendkívül tartós, mivel Gorilla Glass Victus borítja. A csúcsfényerő eléri a 1800 nitet. Akár játszol, akár filmeket nézel, akár csak böngészel, számíthatsz rá, hogy minden remekül fog kinézni rajta.

Processzorok és egyéb felszereltség

A teljesítmény tekintetében kissé zavaros a kínálat, mert minden modell más-más processzorral fut. Az alapmodell Redmi Note 13 egy Snapdragon 685-öt birtokol, és 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB/256 GB tárhellyel gazdálkodik. A Note 13 5G a 6 nm-es eljárással készült Mediatek Dimensity 6080-ason fut, amely 8 GB RAM-mal és 256 GB-os tárhellyel rendelkezik.

A Redmi Note 13 Pro-t a MediaTek Helio G99 Ultra hajtja, és a vásárlók a 8 GB/256 GB-os változatban vásárolhatják meg. A Redmi Note 13 Pro 5G a memória tekintetében azonos, de a számítási teljesítményről a legújabb Snapdragon 7s Gen 2 processzor gondoskodik, amely már 4 nm-es eljárással készül. Szintén 8 GB RAM-mal érkezik, a tárhelykapacitás pedig ebben az esetben 256 GB.

Xiaomi Redmi Note 13, processzorok
Minden Redmi Note 13 telefonban más-más processzort találunk. A Redmi Note 13 Pro 5G-ben a Snapdragon 7s Gen 2 fut, a Pro+ 5G alapját a Mediatek Dimensity 7200 Ultra adja.

A zászlóshajó Redmi Note 13 Pro+ 5G számára a gyártó a 4 nm-es Mediatek Dimensity 7200 Ultra-t tartja fenn. Mindkét RAM-változat több mint elegendő, 8 vagy 12 GB. A tárhely szintén bőséges. Akinek nem elég a 256 GB, választhatja az 512 GB-ot. Mivel a nagy teljesítményhez többlethő szükséges, ezért itt is dolgoztak a hőelvezetésen. Ezt egy grafitlemez segíti.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, processzor
A csúcsmodellben Mediatek Dimesnity 7200 Ultra chip és 12 GB RAM található.

Az akkumulátorok kapacitása 5000 mAh körül mozog. A töltési teljesítménybeli különbségek azonban már jelentősebbek. Míg a Redmi Note 13 akár 33 W-os töltési teljesítményt is elérhet, a Pro változat pedig akár 67 W-ot, addig a csúcs Pro+ akár a 120 W-ot is képes kezelni.

A telefonokon természetesen az Android 13, illetve a MIUI 14 felépítmény fut. Érdemes megemlíteni az infravörös port jelenlétét is, amelynek köszönhetően a telefonodat könnyedén távirányítóvá varázsolhatod az otthoni tévékészüléked vezérléséhez.

A nagy felbontású kameráknak fontos szerepük van, megpróbálják pótolni a hiányzó teleobjektívet

A különböző gyártók manapság már nagyon odafigyelnek a telefonok fotós képességeire, és minden tőlük telhetőt megtesznek ezen a területen. Ez alól a Xiaomi sem kivétel, így a vadonatúj Redmi Note 13 sorozat is sokat tud nyújtani a felhasználóknak.

i

Samsung Galaxy S23 FE (TESZT): számos megfizethetőbb Galaxy S sorozatú jellemző, Galaxy A testben

Szokatlan módon már az alapmodell Xiaomi Redmi Note 13 is három számjegyű felbontással indul, 100 megapixellel. Ennek köszönhetően ez a modell már 9 pixelt egyesít egybe a végső képhez. A többi fotófelszereltség nem túl nagyvonalú. A második érzékelő meglepő módon nem a leggyakrabban használt széles látószögű, hanem egy gyenge 2 Mpx-es mélységélesség kamera. A 16 Mpx-es szelfikamera teszi teljessé a képet.

Xiaomi Redmi Note 13, kamera Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, kamera
Az olcsóbb modelleknél a kamerák a kiálló részen kaptak helyet egymásra helyezve, a Redmi Note 13 Pro+ esetében mind a 3 kamera közvetlenül a hátlap felületén van. Forrás: mi.com

A Redmi Note 13 Pro 5G és a Note 13 Pro+ 5G komolyan gondolja a fényképezést. Hátul 3 kamerával rendelkeznek, a 200 Mpx-es főkamerát a Redmi Note 12 Pro+ 5G-től veszik át. Az optikai képstabilizátor sem hiányzik belőlük. Az éjszakai felvételek nem jelenthetnek problémát az új széria számára. A főkamera mellé mindkét modell bónuszként egy 8 Mpx-es nagylátószögű szenzort kap, valamint egy 2 Mpx-es makrót is.

Redmi Note 13 - ár és elérhetőség

Kína után az európai piacokra, így a mi kínálatunkba is megérkeztek a Xiaomi Redmi Note 13 telefonok. Az árcédulák a következőképpen néznek ki:

 • Redmi Note 13 ár – 89 990 Ft (6 GB / 128 GB), 99 990 Ft (8 GB / 256 GB)
 • Redmi Note 13 5G ár – 119 990 Ft (8 GB / 256 GB)
 • Redmi Note 13 Pro 5G ár – 159 990 Ft (8 GB / 256 GB)
 • Redmi Note 13 Pro+ 5G ár – 179 990 Ft (8 GB / 256 GB), 199 990 Ft (12 GB / 512 GB)

Ha 2024. január 24. és 2024. február 6. között vásárolod meg az új Xiaomi Redmi Note 13, 13 Pro vagy Pro+ mobiltelefonok egyikét, akkor a kiválasztott modelltől függően ráadásként a tiéd lehet egy Redmi Buds 5 fülhallgató vagy egy Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L forrólevegős fritőz is. A promóció további részleteit ebben a cikkben találod.

Paraméterek/Modell Xiaomi Redmi Note 13 5G Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G
Kijelző 6,67" (20 : 9) 6,67" (2 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 712 × 1 220 px, 446 ppi 2 712 × 1 220 px, 446 ppi
OLED, 120 Hz OLED, 120 Hz OLED, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 100 Mpx, f/1,7, Full HD video 30 fps
fő: 200 Mpx, f/1,7, OIS, 4K video 30 fps
fő: 200 Mpx, f/1,7, OIS, 4K video 30 fps
ToF: 2 Mpx, f/2,4
széleslátó: 8 Mpx, f/2,2, 120°
széleslátó: 8 Mpx, f/2,2, 120°

makró: 2 Mpx, f/2,4
makró: 2 Mpx, f/2,4
Előlapi kamera 16 Mpx, Full HD video 30 fps
16 Mpx, Full HD video 60 fps
16 Mpx, Full HD video 60 fps
Lapkakészlet Mediatek Dimensity 6080, 8magos Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, 8magos Mediatek Dimensity 7200 Ultra, 8magos
GPU Mali-G57 MC2 Adreno 710 Mali-G610 MC4
RAM 6/8/12 GB 8/12/16 GB 12/16 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256/512 GB 256/512 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 13 Android 13
5G támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 5 100 mAh 5 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 33 W / - gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 67 W / - gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / -
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP54 IP68
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méret 161,1 × 75 × 7,6 mm 161,2 × 74,3 × 8 mm 161,4 × 74,2 × 8,9 mm
Súly 174 g 187 g 205 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az új Xiaomi Redmi Note 13 teljes felhozatala érdekes módon keverheti meg a paklit a jelenlegi okostelefonok középosztályában. Tulajdonképpen a felszereltség nem felel meg a drágább modelleknek. Talán az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a vezeték nélküli töltés. Most már csak arra kell várnunk, hogy mikor jelenik meg a piacunkon.

4,9 425×
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 8GB/256GB Aurora Purple
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 7200 Ultra processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,65) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
179 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI284b3
4,9 425×
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 8GB/256GB Moonlight White
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 7200 Ultra processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,65) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
179 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI284b2
4,9 354×
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Aurora Purple
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,4) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 67W, 5100 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
159 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI283b3
4,9 354×
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Ocean Teal
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,65) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 67W, 5100 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
159 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI283b2
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ