6G: az 5G utódja utat nyit a jövőbe (AKTUALIZÁLVA)

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A 6G hálózat a jelenleg legfejlettebb 5G hálózatok tervek szerinti utódja. A jövőben tovább növekszik az átviteli sebességet. Bár néhány vállalat aktívan érdeklődik a hatodik generációs hálózatok iránt, egyelőre még csak a kutatás területén tartunk. Ami jelenleg problémát jelent, az a készülékgyártók támogatása és általában a technológia, amely nem tud megbirkózni a 6G-től várt lehetőségekkel. A gyakorlatban a technológia megjelenése legkorábban 2028-ban várható.

6G hálózat

6G hálózat - TARTALOM

  1. 2024.05.30. – Japán ultragyors adatátvitellel rendelkező eszközzel teszteli a 6G hálózatok prototípusát
  2. 6G – Korábbi aktualitások
  3. A 6G másodpercek alatt óriási adatátvitelt tesz lehetővé
  4. A jelenlegi infrastruktúra még nincs felkészülve a 6G-re
  5. A 6G-kutatás még gyerekcipőben jár, de már elindult

2024.05.30. – Japán ultragyors adatátvitellel rendelkező eszközzel teszteli a 6G hálózatok prototípusát

A docomo.ne.jp weboldalon olvasható jelentés szerint négy japán távközlési cég kifejlesztett egy prototípus készüléket a nagyon gyors adatátvitelre. A DOCOMO, az NTT, a NEC és a Fujitsu cégeknek sikerült létrehozniuk egy olyan vezeték nélküli eszközt, amely 100 és 300 GHz/s sebességgel továbbítja az adatokat a 100 és 300 GHz-es sávban. Mindezt akár 100 méteres távolságon keresztül.

6G, adatátvitel 100 és 300 GHz-es sávokban
A 100 GHz/s sebességű adatátvitel demonstrálása kültéri és beltéri körülmények között. Forrás: docomo.ne.jp

Ez az átviteli sebesség 20-szor gyorsabb, mint a jelenlegi 5G hálózaton. Konkrétan a vállalatok a következőképpen járultak hozzá: a DOCOMO és az NTT vezeték nélküli átviteli berendezéseket fejlesztett ki, a NEC többelemes aktív fázisú antennát fejlesztett ki, a Fujitsu pedig a világ legmagasabb energiahatékonyságú erősítőjét valósította meg. Mindannyian együtt aktívan kutatják és fejlesztik a terahertz alatti sávokban működő eszközöket.

i

Piacra lép a Poco F6 és az F6 Pro. Néhány paraméter szinte csúcsminőségű

6G – Korábbi hírek

2024.04.25. - A Glasgow-i Egyetemen feltaláltak egy antennát, amely képes a mmWave sávban működni

A Glasgow-i Egyetem tudósai kutatásaik részeként egy különleges antennát fejlesztettek ki a vezeték nélküli kommunikációhoz. Ez annyiban innovatív, hogy kombinálja a metaanyagok használatát és a jelfeldolgozást a csúcsteljesítmény biztosítása érdekében. Egyelőre egy digitálisan kódolt dinamikus metafelületi antenna, röviden DMA, prototípusával rendelkeznek. A világon elsőként tervezték és mutatták be 60 GHz-en az egyébként hatótávolság szempontjából problémás mmWave sávban.

6G, adatátvitel
Az mmWave-sávban a jelek hatótávolsága kicsi, de a kapcsolat gyorsabb. Forrás: techplayon.com

A sugárformáló metafelületi antennák területén alapvető fontosságú, hogy az antenna képes legyen mmWave-en működni. Qammer H. Abbasi a Glasgow-i Egyetemről elmondta, hogy a DMA-kat már korábban is demonstrálták világszerte, de ez az első alkalom, hogy az mmWave-sávban. A tanulmányban megemlítik az orvosi felhasználási lehetőségeket, valamint az önvezető járművekben való alkalmazást. További információk az egyetem honlapján olvashatók.

i

Samsung Galaxy A55 5G (TESZT): az A széria legjobbja. Nagyszerű kamera, kétnapos üzemidő, kiváló kijelző és még sok minden más

2024.02.20 – A tekintélyes amerikai Princeton egyetem csatlakozik a 6G kutatáshoz

A Samsung Research America úgy döntött, hogy az egyetemi kampusszal közösen kezeli a közelgő 6G hálózatokat. Ez pedig a tekintélyes Princeton Egyetem az Egyesült Államok New Jersey államában. Az egyetem mérnöki és alkalmazott tudományok iskolája tavaly hozta létre a NextG kezdeményezést, hogy felgyorsítsa a fejlett technológiák piacra kerülésének idejét. Az egyetem most a 6G hálózatokon dolgozott együtt az SRA-val. Charlie Zhang alelnök a kapcsolatfelvétel során támogatásáról biztosította a vezeték nélküli hálózatok ezen új területét kutató princetoni tudósokat.

6G – A Princeton Egyetem és a Samsung Research America összefogása
Az egyetem tehetséges tudósainak és a terület profi szakembereinek összefogása jó irányba lendítheti a fejlődést. Forrás: news.samsung.com

Elmondása szerint a vezeték nélküli technológia fejlődése sokat profitált az elmúlt évtizedek alapkutatásaiból. A Samsung Research America már 2020-ban kiadott egy fehér könyvet, amely többek között a hálózatindítás menetrendjéről szól. A legkorábbi időpontnak 2028 tűnik, de minden inkább a 2030-as tömeges kiépítés felé mutat. A fiercewireless.com forrása szerint a Samsung mellett az Ericsson, az Intel, a MediaTek és a Vodafone is csatlakozott az egyetemmel való együttműködéshez.

i

Samsung Galaxy S24 Ultra (TESZT): az evolúció következő lépcsőfoka a mesterséges intelligencia

2023.12.29. – Az 5G elfogadottsága hatással lehet az üzemeltetők jövőbeli 6G beruházásaira

A 6G hálózatok fejlődése szoros kapcsolatban áll a meglévő 5G hálózatok megítélésével - olvasható az ft.com-on. Bár a jelentés az amerikai piacról szól, párhuzamot lehet vonni a hazai üzemeltetőkkel és felhasználókkal. Az oldal szerint a lakosság a vártnál kevésbé lelkesedik az 5G hálózatokért. Tulajdonképpen az 5G paramétereinek folyamatos fejlesztése miatt az ügyfelek kevésbé érzékelik a sebesség gyors megugrását.

6g, srovnání 4G, 5G a 6G
A fejlesztés folytatódik, bár akinek nincs szüksége jelentősen gyorsabb hálózati sebességre és stabilitásra, az nem sok mindent érzékelhet ebből. Forrás: techrepublic.com

Az ABI Research úgy számolt, hogy 2023 végéig több felhasználó marad a 4G/LTE-n, mint az 5G-n. Értelemszerűen, hacsak nincs szükség a lehető legkisebb késleltetésre és páratlan sebességre, amit különösen a multiplayer játékosok igényelnek, a felhasználók megelégszenek a még mindig nagyon gyors 4G hálózatokkal. Az amerikai szolgáltatók egyelőre nem terveznek hatalmas beruházásokat a 6G hálózatok területén, hiszen az 5G iránti kereslet még nem bontakozott ki teljesen.

i

Az Android új királyai. A Samsung Galaxy S24 csúcstelefonok mesterséges intelligenciával dolgoznak, az Ultra modell titán keretet kapott

2023.11.25 – A Matlab kiadott egy rövidebb oktatóvideót a 6G-ről

A 6G hálózatok üzemképessé tételéhez még sok évnyi kutatásra és tesztelésre van szükség. Egyelőre tehát csak arra összpontosíthatunk, hogy megértsük, mit hoz majd a 6G valójában az életünkbe, és hogyan könnyítheti meg azt.

A Matlab az egyik fő oktatóvá vált ezen a területen. A YouTube-csatornáján közzétett egy videót, amely elég tömören, de világosan összefoglalja a hálózat lényegét. A 6G hálózatok többek között a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra támaszkodhatnak majd.

Természetesen a Matlab nem felejti el megemlíteni termékét - a szkriptnyelvi szoftvert és a mérnöki és tudományos programozási környezetet. Szintén megemlítik, hogy a 6G hálózatok érkezését 2030-ra tervezik. A Matlab a mathworks.com oldalon található cikkében tovább részletezi a videóban szereplő adatokat.

2023.10.20. – Kína az űrből történő visszaverődéses információátvitelt tesztelte

A kínai intézet az úgynevezett optikai kapcsolást választotta annak ellenőrzésére, hogy a földről érkező jel képes-e a térben pattogni és egy másik helyre érkezni anélkül, hogy azt elektromos jellé kellene átalakítani. A teszt során sikerült a képi információt minőségromlás nélkül továbbítani. Az információ forrása a moderndiplomacy.eu weboldal.

6g, optical switching
Számos kutató vizsgálja jelenleg a nagy mennyiségű adat alacsony késleltetésű, hatékony továbbításának lehetőségeit. Forrás: ts2.space

Az Y7 hordozórakéta kommunikációs berendezései idén augusztusban már az űrbe jutottak. Ez elengedhetetlen a 6G hálózatok és a műholdas internet fejlesztéséhez. Befogja a jeleket és máshová tükrözi vissza. A kínai Hszianban található Optikai és Precíziós Mechanikai Intézet tudóscsoportja több mint 10 éve dolgozik rajta.

A 6G hálózatok különösen nagy mennyiségű adat gyors átvitelét igénylik majd, ami ideális megoldás kifejlesztését teszi szükségessé. Nagy hangsúlyt fog kapni a felszíni kommunikációs csomópontok és a műholdak összekapcsolása, ezért meg kell találni a célzott és ésszerűsített átvitel módját. Ami a paramétereket illeti, ez a fajta átvitel jelenleg akár 40 Gb/s sebességet is képes kezelni.

i
       

A 6G másodpercek alatt óriási adatátvitelt tesz lehetővé

Bár a modern 5G hálózatok tömeges kiépítése még csak most kezdődik, a frekvenciák árverése még el sem kezdődött, e hálózatok utódjáról, a 6G-ről már lehet is hallani ezt-azt. Az ázsiai mobilóriások, a Huawei és a Samsung már bejelentették, hogy elkezdték az új hálózat lehetőségeinek feltérképezését, és a legújabb hírek szerint a kínai hadsereg is megkezdte a kutatásokat, mivel úgy érzi, hogy nagyobb harci potenciállal rendelkezik, mint az 5G.

i Az 5G-s telefonok meglehetősen széles választéka már ma is elérhető.

A legjelentősebb előrelépés, amit a 6G várhatóan hoz, az adatátvitel jelentős felgyorsulása. Mahyara Shirvanimoghaddam, a Sydney-i Egyetem távközlési szakértője szerint a hatodik generációs hálózatok több ezer gigabájtos átviteli sebességet érnek majd el. Ez például azt jelenti, hogy egy másodperc alatt közel 150 órányi maximális minőségű videót lehet letölteni, például a Netflix kínálatából.

De miért kell ekkora adatmennyiséget továbbítani? A gyakorlatban a 6G-t például a távirányítású teherautók területén lehetne használni. A jövőben várhatóan még több eszköz kapcsolódik majd felhőszolgáltatásokhoz, ahol a nagyobb adatátviteli sebességnek kétségtelenül meglesz a létjogosultsága.

6G hálózatok
A nagy adatátviteli sebességgel a 6G hálózatok a jövőben az emberek és a számítógépek közötti nagyobb összeköttetés alapját jelentik. Lehetővé teszi majd például a virtuális klón létrehozását.

A dél-koreai Samsung már most a sci-fi vizeire evez. Elképzelése szerint a 6G lehetővé teszi majd a virtuális emberi klónok létrehozását, ami a kiterjesztett valóság (XR) következő dimenziójában és a közvetlenül a telefonon történő valósághű hologramok létrehozásának képességében nyilvánul meg. A CNET.com szerint a kereskedelmi tesztelés várhatóan már 2028-ban megkezdődhet.

A jelenlegi infrastruktúra még nincs felkészülve a 6G-re

Bár 2028 már nincs is messze, a hatodik generációs mobilhálózatok még mindig technikai kihívásokkal küzdenek. Egyszerűen fogalmazva, a jelenlegi technológiai világ nincs felkészülve a 6G érkezésére, és nincsenek olyan processzorok és memóriák, amelyek képesek lennének megbirkózni ekkora adatmennyiséggel. Azonban már most látszik, hogy a normális technológiai fejlődés képes megbirkózni ezzel a szűk keresztmetszettel. Ez együtt jár a gyártók új technológiákhoz való alkalmazkodásával. Ezeknek az innovációknak a használata így hatékony fegyverré válik a konkurenciával vívott harcban. Nézzük csak meg az 5G hálózatot: nem is olyan régen még csak néhány gyártó népszerűsítette, mostanra pedig az okostelefonok általános jellemzőjévé vált.

A 6G-kutatás még gyerekcipőben jár, de már elindult

A modern 6G hálózatok és megoldásaik azonban teljes mértékben fejlesztés alatt állnak. És úgy tűnik, hogy különösen Kína tulajdonít nagy jelentőséget az új technológiának. Nemrég az ország Föld körüli pályára állította első kísérleti 6G-s műholdját. A műhold neve UESTC - Star Era-12, és prototípusként szolgál a technológia tesztelésére. A kutatásokat a Kínai Elektronikai Tudományok és Technológiák Egyetemének tudósai végzik. Érdekes kutatás folyik az óceán másik oldalán is, ahol megalakult a Next G Alliance, amely az új technológiával kapcsolatos kutatásokat pajzsként védi. A szövetségben az Apple és a Google óriások mellett olyan cégek is részt vesznek, mint az AT&T, Cisco, Ericsson, Facebook, Hewlett Packard, Intel, LG Electronics, Microsoft, Nokia, Qualcomm, Samsung, T-Mobile, Verizon.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A technológia ugrásszerűen fejlődik, így a 6G (hatodik generációs mobilhálózatok) a jövő logikus perspektívája. Bár az 5G hálózatok épp csak elkezdték uralni a jelent, a 6G máris igazán nagy dobásnak ígérkezik, különösen az adatátvitel tekintetében. Ez új lehetőségeket fog megnyitni, amelyek közül sok még mindig csak a tudósok és a sci-fi írók képzeletének szüleménye. A 6G érkezése azonban a következő évtized kérdése.

Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Márványszürke - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 126×
Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Márványszürke
Mobiltelefon - 6,2"-es AMOLED kijelző 2340 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
345 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0259b1
Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Ónixfekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 126×
Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Ónixfekete
Mobiltelefon - 6,2"-es AMOLED kijelző 2340 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
345 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0259b2
Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Borostyánsárga - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 126×
Samsung Galaxy S24 8GB / 128GB Borostyánsárga
Mobiltelefon - 6,2"-es AMOLED kijelző 2340 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 25W, vezeték nélküli töltés 15W, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
351 890 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0259b4
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Márványszürke - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 63×
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Márványszürke
Mobiltelefon - 6,7"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4900 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
441 690 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0260b1
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Ónixfekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 63×
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Ónixfekete
Mobiltelefon - 6,7"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4900 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
435 590 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0260b2
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánfekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 192×
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánfekete
Mobiltelefon - 6,8"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,7) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
532 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0261b1
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánszürke - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 192×
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánszürke
Mobiltelefon - 6,8"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,7) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
532 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0261b2
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánlila - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 192×
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánlila
Mobiltelefon - 6,8"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,7) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
532 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0261b3
iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 354×
iPhone 15 Pro 128 GB fekete titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
Szuper ár
441 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b1
iPhone 15 Pro 256 GB fehér titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 354×
iPhone 15 Pro 256 GB fehér titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
498 790 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047c2
iPhone 15 Pro Max 512 GB kék titán - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 220×
iPhone 15 Pro Max 512 GB kék titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 512 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
Leárazás -3 %
629 890 Ft 649 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048c3
iPhone 15 Pro Max 1TB natúr titán - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 220×
iPhone 15 Pro Max 1TB natúr titán
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 1024 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
725 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI048d4
iPhone 15 128GB fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 236×
iPhone 15 128GB fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
Szuper ár
329 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b1
iPhone 15 128GB kék - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 236×
iPhone 15 128GB kék
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
Szuper ár
329 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045b2
iPhone 15 256GB zöld - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 236×
iPhone 15 256GB zöld
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással, 6 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
399 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI045c3
iPhone 15 Plus 128GB kék - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 44×
iPhone 15 Plus 128GB kék
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
391 990 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046b2
iPhone 15 Plus 256GB sárga - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 44×
iPhone 15 Plus 256GB sárga
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 6 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
441 190 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046c4
iPhone 15 Plus 512GB rózsaszín - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 44×
iPhone 15 Plus 512GB rózsaszín
Mobiltelefon - 6,7"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2796 × 1290 felbontással, 512 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,6) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023
549 490 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI046d5
4,9 138×
Xiaomi 13T Pro 12GB/512GB Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
288 990 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b3
4,9 138×
Xiaomi 13T Pro 12GB/512GB Alpine Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 9200+ processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
288 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI273b1
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB ezüst - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 37×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB ezüst
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
489 990 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b2
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 37×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
489 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b1
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB zöld - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 37×
Sony Xperia 1 V 5G 12 GB/256GB zöld
Mobiltelefon - 6,5"-es OLED kijelző 3840 × 1644 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 52Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
489 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0103b3
4,8 419×
Xiaomi 13T 8GB/256GB Alpine Blue
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 20Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
189 790 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI272b3
4,8 419×
Xiaomi 13T 8GB/256GB Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 8200 Ultra processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 2Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
189 790 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI272b2
4,6 40×
ASUS Zenfone 10 8GB/128GB fekete
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
Szuper ár
294 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AST058b1
ASUS Zenfone 10 8GB/256GB fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,6 40×
ASUS Zenfone 10 8GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 5,9"-es AMOLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 13Mpx, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 15W, 4300 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
311 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AST058c1
4,5 91×
Motorola Moto G84 5G 12GB / 256GB, fekete
Mobiltelefon - 6,55"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 695 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 30W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
99 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR529b1
4,5 91×
Motorola Moto G84 5G 12GB / 256GB - szürke
Mobiltelefon - 6,55"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 695 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 8Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 30W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
99 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SMTR529b2
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 38×
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, hibrid + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
359 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0104b1
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - ezüst - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 38×
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - ezüst
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM + memóriakártya, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
359 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0104b2
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - kék - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 38×
Sony Xperia 5 V 5G 8GB / 128GB - kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2520 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, dual SIM + memóriakártya, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,9) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
359 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SOM0104b3
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ