ApF HU Akvizice ApF HU

8K monitorok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Csatlakozás
HDMI
(1)
DisplayPort
(1)
Funkciók
Állítható magasság
(1)
HDR
(1)
Flicker-free
(1)
Kékfény szűrő
(1)

A 8K felbontású (7680 × 4320 képpontos) monitorok rendkívül részletességű képet nyújtanak. Ez a felbontás úgy képzelhető el, mintha négy 4K monitort, vagy 16 darab Full HD monitorból összeállított falat tekintenél meg. Olyan munkafelületet biztosítanak amelyen a legkisebb részlet is kitűnően látható.

Tovább

Mikor éri meg a 8K monitor?

A 8K felbontású monitoron akkor érdemes elgondolkodni, amikor úgy érzed nincs elég munkaterületed a jelenlegi monitorodon. Bár a 4K (UHD) lassan kezd általánossá válni, a 8K a legigényesebb felhasználásra készült, például a grafikai és tervező stúdiókba, a tervezők és a fotósok számára.

Elsősorban a 30 col feletti képátló esetében érdemes váltani 8K felbontásra, még akkor is, ha jelen esetben ritka a 8K tartalom.

8K vs. 4K vs. Full HD

A 8K, a 4K és Full HD felbontás összehasonlítása

Miért akarj 8K monitort?

  • Rendkívül részletes kép
  • Pontosan kirajzolódó élek
  • Kényelmesen dolgozhatsz rajta nagy dokumentumokkal
  • 4K videók esetében zoomolás lehetősége
  • kiemelkedő színtér lefedettség

Kinek ajánlható a 8K monitor?

Elsősorban a multimédia szerkesztéssel foglalkozó szakemberek számára született meg a 8K monitor. Ez a felbontás 33 Mpx-t jelent, 280 dpi mellett, ami azt jelenti, hogy láthatóvá válik minden apró részlet az utómunkálatok során. Az elképesztő pixelsűrűség olyan érzést ad, mintha egy ablakon néznénk keresztül és nem egy LCD kijelzőt kémlelnénk.

A 8K monitor olyan fotósoknak nyújt nagy felbontású szerkesztési felületet, akik digitális középformátumú géppel dolgoznak, így sok esetben 50-60 Mpx felbontású nyersanyaggal dolgoznak.

8K monitor és a színtér

Egy ilyen felbontású kijelzőnek, amely megcélozta a grafikus szakemberek rétegét elengedhetetlen az átlagon fölüli színtér lefedettség. Az sRGB ilyen esetben a szükséges minimum, de elvárható az AdobeRGB 100%-os megjelenítése is. A 8K monitor minden finom átmenetet meg tud jeleníteni.

Különböző színterek összehasonlítása

A különböző színterek összehasonlítása

Mire kell még figyelni a 8K monitor kiválasztásakor?

Ha élvezni szeretnénk a 8K monitor által kínált előnyöket, figyelembe kell vennünk néhány fontos tényezőt.

8K monitor és a megfelelő videókártya

Ahhoz, hogy ekkora adatmennyiséget továbbítani tudjunk a monitorba szükség lesz egy nagy teljesítményű videókártyára. Mivel a 8K monitorok felhasználási területe nem a gamer világ, a 60Hz képfrissítési gyakoriság a jellemző. A hatalmas adatmennyiség még 60 fps mellett is igencsak hardverigényes.

8K monitor csatlakoztatása

Az ilyen nagy felbontású adatmennyiséget egyetlen kábellel nem lehet a monitorra átvinni. Az adatokat két kábelre kell osztani, leggyakrabban DisplayPort csatlakozóval. Ezért a grafikus kártyának két ilyen porttal kell rendelkeznie.

Hasznos technológiák, funkciók és tulajdonságok 8K monitor esetében

  • A szem fáradását mérséklő megoldások – ide tartozik a szemkímélő Flicker-free funkció és a kékfény szűrő.
  • Az állítható magasság megkönnyíti a monitor kényelmes helyzetbe emelését.
  • A portré mód (pivot) szintén összefügg a monitor pozicionálásával, lehetővé teszi, hogy a képernyőt álló helyzetbe forgasd. Alkalmas így számos retusálási folyamat megkönnyítésére.
  • A VESA felfüggesztés segítségével a monitort tartóra vagy állványra rögzítheted.
  • Az USB-hub lehetővé teszi a hordozható meghajtók adatainak egyszerű olvasását, de billentyűzetet vagy egeret is csatlakoztathatsz. Fontos a 3.1 USB szabvány támogatása
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
1 termék
57" Samsung Odyssey Neo G9 - LCD monitor Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
57" Samsung Odyssey Neo G9
LCD monitor - ívelt, 8K 7680 × 2160, VA, 32:9 képarány ultrawide, 1 ms válaszidő, 240Hz képfrissítési gyakoriság, FreeSync, HDR, 420 cd/m2 fényerő, 2500:1 kontraszt, DisplayPort 2.1, HDMI 2.1, fül/fejhallgató kimenet, állítható magasság, VESA
967 390 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: WH605Q4
egészségFlicker-free és kékfény szűrő: egészségmegóvás a számítógépen végzett munka során A Flicker-free monitorok és a kékfény szűrők sokkal élvezetesebbé tehetik a számítógépen végzett munkát. Megelőzik a fejfájást, csökkentik a szem fáradtságát és segíthetnek az álmatlanság megelőzésében. Cikkünkben eláruljuk, hogy a monitor fénye konkrétan hogyan hat...
Az LG UltraGear sorozat új monitorjai bizonyítják, hogy az IPS technológia ma már ugyanolyan sebességre képes, mint a TN. Ezért a széles betekintési szög, a pontos színvisszaadás és a 4K felbontás sem kizárt 144 Hz-es frissítési frekvencia vagy alacsony, 1 ms-os...
Az első 8K televízió már megvásárolható. Ezúttal bemutatjuk, hogy mit jelent a 8K felbontás, hogyan néz ki és hogyan alakul a tartalom mind a 8K TV, mind a 8K PC monitorok számára.

8K monitorok

A 8K monitorok kategóriában összesen 1 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

8K monitorok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó 8K monitorok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb 8K monitorok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: 8K monitorok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ