A május 28. és 29. ünnepnapok miatt üzleteink zárva tartanak, azonban még mindig kényelmesen vásárolhatsz online.

Alza napok - Logitech Alza napok - Logitech

Amazfit Nexo (ÁTTEKINTÉS) – csalódásokkal teli okosóra

Termékkatalógus

Teszt

Adsz az első benyomásra? Akkor csalódni fogsz. Az Amazfit Nexo okosóra nagy, és nem az, hogy egyenesen ronda, de azért vannak a piacon jelentősen szebbek nála. Arra számítottam, hogy második pillantása már jobb lesz, ha a méretet ellensúlyozni tudja a masszív akkumulátor-élettartam és a nagyszerű funkciók, amelyek feledtetik a gyengécske külsőt, ám sajnos nem ezt történt.

Amazfit Nexo; áttekintés; okosóra

Amazfit Nexo (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

 1. Az Amazfit Nexo óra szerkezete – csuklóról lelógó tál
 2. Az Amazfit Nexo okosóra nagyszerű AMOLED kijelzője
 3. Az Amazfit Nexo próbálkozásokkal teli vezérlése
 4. Alkalmazás az Amazfit Nexo számára a gyártó irányítása alatt
 5. Az integrált SIM egy olyan ütőkártya, amely Magyarországon nem állja meg a helyét
 6. Amazfit Nexo – nem tudsz vele fizetni vagy reagálni az értesítésekre
 7. Hatékony sportolás az Amazfit Nexo okosórával
 8. Az Amazfit Nexo okosóra akkumulátor-kapacitása
 9. Az Amazfit Nexo áttekintésének összegzése és értékelése – ez nem a mi utunk

Az Amazfit Nexo óra szerkezete – csuklóról lelógó tál

A szerkezet nem a legszerencsésebben lett kivitelezve. A test egy tálra emlékeztet, amely lelóg a karról. Ha rácsatolod a szíjat, olyan, mintha az óra kiállna a csuklódból, amely minden egyes alkalommal akadályt jelent, amikor hosszú ujjú felső veszel fel, miközben futás során egy idő után kibújik a ruha ujja alól (csak most jöttem rá, hogy ez akár előny is lehet, hiszen nem kell feltűrnöm a felsőm ujját, ha rá akarok nézni a kijelzőre).

Amazfit Nexo; áttekintés; okosóra Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
Mint láthatod, az Amazfit Nexo kissé természetellenesnek tűnik a csuklón.

A szíj keskeny és teljesen kontrasztos a masszív testtel, valahogy nem tűnik hozzáillőnek. A szíj maga szilikonból készült és klasszikus csat díszíti, a kiálló végét hatékonyan fogja a két karika, így nem fityeg. A szíjrögzítő tengely praktikus karjának köszönhetően a szíjcseréhez nincs szükség speciális eszközre, csak húzd ki a körmöddel.

Az Amazfit Nexo okosóra nagyszerű AMOLED kijelzője

A kijelző AMOLED technológiát alkalmaz, tehát a színek világosak, élénkek és még közvetlen napfény esetén is jól láthatóak. A 35 mm-es (1,39") átmérő révén a felbontás elég finom, a grafika hatékony, ezzel kapcsolatban nincs semmi fenntartásunk. Az AMOLED azt is jelenti, hogy a kijelző nem világít mindig, ahhoz aktiválnod kell - akár a gomb megnyomásával, vagy azzal, hogy az arcod elé emeled.

Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
Az Amazfit Nexo okosóta kijelzője finom felbontást és világos színeket biztosít.

Ha a második opciót választod, egy újdonság fog fogadni - a képernyőzár. Az óra nem használható azonnal, először fel kell oldanod - vagy dupla koppintással, vagy az említett gomb megnyomásával. Talán biztonságosabb, hiszen elkerülhetőek a nem kívánt tevékenységek, ám a várakoztatás számomra zavaró.

Az Amazfit Nexo próbálkozásokkal teli vezérlése 

Már több éve követem figyelemmel az Amazfit okosóráit, és minden egyes új generációban felfedezem az operációs rendszeren elvégzett fejlesztéseket és az óvatosan hozzáadott új funkciókat. Ám a Nexo-val valami fura dolog történt. Valaki szerette volna feltalálni azt, amit mások már feltaláltak. Az eredmény pedig elég keserves lett.

Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
Az Amazfit Nexo okosóra vezérlése egyszerűen problémás. Kár, hogy a gyártó nem választott inkább egy más jól bevált és jól működő "klasszikust".

A évek óta megszokott gyakorlat, miszerint a főoldalról aktív widgetekkel vagy szimpla alkalmazásokkal lehet átlapozni más képernyőkre, hirtelen eltűnt. Működik más márkáknál, működik a korábbi Amazfiteknél, akkor itt miért lett más (és rossz)? A Nexo a szélekre helyezte a számlapot. Miért? Milyen gyakran szeretnéd változtatni a számlapot? Ezzel az órával ez gyakran meg fog történni - akaratlanul. Csak belezavar a kijelzőbe. 

Az egyetlen dicséret, amely az állítható kompilációra vonatkoztatható, az az asztalon megoszló aktív adatmező. Csak válassz egyet a kilenc elérhető számlapból, tartsd rajta az ujjad, érints meg a fogaskereket és máris kiválasztottad, melyik információ jelenjen meg.

Alkalmazás az Amazfit Nexo számára a gyártó irányítása alatt

Lássuk az alkalmazásokat. Még mindig nem lehet másikat telepíteni rá, ám én ezt az ilyen kategóriájú okosórák funkciója helyett inkább hátránynak érzem. A menü az egyetlen oldalsó gomb megnyomásával hívható elő, az alkalmazások pedig címke nélkül, egymáson jelennek meg. Habár az ikonok szép grafikával vannak ellátva, mégis eltartott egy darabig, mire eligazodtam közöttük.

Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
Az előre telepített alkalmazáson kívül nem használhatsz mást az Amazfit Nexo okosórán.

Az előre telepített alkalmazások magukban foglalják a telefonálást, az SMS-t, a rögzített sporttevékenységek áttekintését, az újak mérését, a PAI index (egy számban összesíti a szívtevékenységet) áttekintését, az alvási aktivitás áttekintését (előző éjszaka, a többihez mobil szükséges), a szívritmus-mérést, a mobilon tárolt zenék és a 4GB-os memóriában található zenelejátszó kezelését, a stoppert, az időjárás előrejelzést, az ébresztőt, az időzítőt és az iránytűt. A jelen alkalmazások bármelyikét az oldalsó gomb kétszeri megnyomásával hívhatod elő, szóval gyorsan kéznél van.

i

Én, személy szerint hiányolom az alkalmazások listájából a zseblámpát, amely teljesen bevilágítja az egész kijelzőt, és elegendő fényt biztosít például a ház körüli éjszakai sétákhoz.

Az integrált SIM egy olyan ütőkártya, amely Magyarországon nem állja meg a helyét

Valószínűleg már rájöttél, hogy nem lelkesedem túlságosan ezért az óráért. Valójában azon gondolkoztam, mi kerül rajta hatvanötezerbe - többe, mint ugyanezen márka más (és sikeres) modelljei. Erre a válasz nagy valószínűséggel az integrált eSIM kártya. A magyar piacon, azonban, ez az érv kissé irreleváns. A mobilszolgáltatók a szolgáltatásaik kínálatában nem számolnak az órákkal, tehát nem használhatók a mobiltelefonok pillanatnyi alternatívájaként (jellemzően kocogás közben). A magyar eSIM+ek saját telefonszámmal rendelkeznek, azaz külön fizetendő tarifájúak, ezért sokan nem is rakják bele az órájukba.

A karórával hívásokat kezdeményezhetünk, hiszen rendelkezik mikrofonnal, hangszóróval, megfelelő alkalmazással és hozzáféréssel a telefonban található névjegyzékhez, szóval elvárnám, hogy legalább Bluetooth üzemmódban, a telefonhoz csatlakoztatott fülhallgatón keresztül is lehessen telefonálni. Nem egy kulcsfontosságú funkció, de elég ahhoz, hogy gyorsan elintézzünk egy telefont anélkül, hogy elő kellene vennünk a mobiltelefonunkat a zsebünkből vagy a táskánkból. De itt ez nem működik. A telefongomb része a számos számlapnak, megérinted, kiválasztod a névjegyet, alatta megjelenik a nagy zöld Call gomb, megérinted... És semmi. Egy újabb csalódás.

Amazfit Nexo – nem tudsz vele fizetni vagy reagálni az értesítésekre

A készülékből hiányzik az NFC, azaz nem képes a bankkártya helyettesítésére fizetés során. De ismétlem, ez inkább a kategória jellemzője, csak az Apple, a Garmin és a Fitbit tudta eddig megvalósítani az érintésmentes fizetést Magyarországon. A mobiltelefonról érkező értesítések csak passzívak, tehát nem lehet reagálni rájuk (kivéve a hívás elutasítását). A beérkezett SMS-t teljes egészében elolvashatod, de az emaileknek csak a tárgya látszik. Talán csak a telefonnal való Bluetooth kapcsolat stabilitása, ami dicséretes.

Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
Az NFC hiánya sajnos jellemző erre az okosóra márkára.

A megosztott beállításokkal kapcsolatban is vannak fenntartásaim, ugyanis valami a telefonos alkalmazásban oldható meg, míg más közvetlenül az órában. Az Amazfit mobilalkalmazást (Android és Apple iOS számára) ésszerű kompromisszumnak tartom az egyértelműség és a rengeteg opció között.

Hatékony sportolás az Amazfit Nexo okosórával

A Nexo-val való sportolás a néhány kellemes meglepetések egyike, legalábbis ugyanezen márka korábbi generációihoz viszonyítva. A rögzítés során számos képernyő jelenik meg egyértelmű információval, így nyomon követheted a távolságot, az időt, a tempót, a pulzust vagy az útvonalat (legalábbis egy vaktérképen, de már ez is haladás). Az óra minden egyes kilométer után lezárja és megjeleníti az aktuális adatokat, a tevékenység elvégzése után pedig meglepően részletes elemzés jelenik meg közvetlenül az óra kijelzőjén, beleértve a lépések gyakoriságát és hosszát.

Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra
A kifinomult sportfunkciók és a sporttevékenységek rögzítésére szolgáló szolgáltatásokhoz történő csatlakozás kellemesen megleptek minket az Amazfit Nexo órával kapcsolatban.

A sporttevékenységek rögzítésének szolgáltatásokhoz történő csatlakozása szempontjából a korábbi modellek meglehetősen zárkózottak voltak. Ide tartozik (a kínai WeChat-et leszámítva) a Google Fit és a Xiaomi MiUI. Ha ez nem elég a számodra, az edzéssel kapcsolatos adataidat kiexportálhatod egy GPX fájlba, amelyet aztán megjeleníthetsz számos egyéb szolgáltatásban, többek között az Endomondo-ban is.

i

A GPS-nek köszönhetően az óra fordítva is működhet, azaz ha az Endomondo-ban készítesz egy útvonalat, letöltöd GPX-ben, feltöltöd az órára (csatlakoztasd számítógéphez a töltőjén keresztül és másold a fájlt a megfelelő könyvtárba). Ezt követően futhatsz/biciklizhetsz a kijelölt útvonalon. A háttér térkép sajnos hiányzik, de némi figyelemmel ez is értékes segítséget nyújthat az ismeretlen terepen való navigáláshoz.

A karóra az IP68 tanúsításnak megfelelő vízállósággal rendelkezik, tehát bírja a zuhanyzást és az úszást. Kár, hogy az úszás hiányzik a mérhető tevékenységek listájáról - ismét azon elmélkedem, hogy miért, hiszen a korábbi Amazfitek legalább a medencés verziót (a szabadvizest nem) tudták kezelni. Egyébként a lista inkább az alapvető tevékenységekre korlátozódik: futás, biciklizés és ezek beltéri változatai, séta, elliptikus tréner, hegymászás, terepfutás, foci, ugrókötél és szabad tevékenységek.

Az Amazfit Nexo okosóra akkumulátor-kapacitása

Végül talán a legnagyobb csalódás - az akkumulátor élettartama. Túl vagyok számos töltési cikluson, szinte rendszeresen körülbelül egy órányi GPS-tevékenységgel, és az eredmény mindig ugyanaz volt: három nap. Ugyanakkor, más Amazfitek hetekben mérik az üzemidőt! Egyszerűen csak nem értem - az akkumulátor elég nagy kapacitással bír és semmit sem látok a funkciók listáján, amely meg tudná magyarázni ezt a rendkívül alacsony élettartamot.

Az Amazfit Nexo áttekintésének összegzése és értékelése – ez nem a mi utunk 

Xiaomi Amazfit Nexo; áttkintés; okosóra

Amazfit Nexo

Okosórák

Az Amazfit gyönyörű külsővel, működő rendszerrel és hasznos funkciókkal rendelkező, nagyszerű karórákat tud készíteni. Ám az Amazfit Nexo egy érthetetlen csalódás a számomra. Több szempontból is. Nem arról van szó, hogy nem működik, határozottan együtt lehet vele élni, de miért választanánk ezt a modellt, amikor ugyanezen márka és a versenytársak is tudnak mutatni jobb és szubjektíve szebb órákat, sokkal hosszabb akkumulátor-élettartammal. Nézd meg az olcsóbb és jobb Amazfit GTR-t, vagy a nagyszerű és hasonló árú Honor Watch Magic 2-t.

Előnyök

 • Nagyszerű AMOLED kijelző
 • Átlátható és letisztult sporttevékenységek
 • Integrált eSIM kártya

Hátrányok

 • Kevésbé szép konstrukció
 • Nem intuitív vezérlés
 • NFC hiánya
 • Passzív értesítések
 • Tragikus akkumulátor-élettartam

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ