0% splátky mobily, notebooky 0% splátky mobily, notebooky

Apple Watch Series 7 (ÚJDONSÁG) – nagyobb kijelző, ellenállóbb szerkezet és még gyorsabb töltés

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve • Szerző: Daniel Hlas

Az idei szeptember sem telhet el a tradicionális Apple konferencia nélkül, amelyen számos új eszközt mutattak be. Az iPhone-ok és iPad-ek legújabb generációja mellett elsősorban az Apple Watch Series 7 okosóra az, amely több szempontból is lenyűgöző újdonságokkal érkezik.

Apple Watch Series 7 – TARTALOM

  1. Nagyobb kijelző, kisebb keret
  2. Fokozott ellenállású konstrukció
  3. Számtalan funkció és gyorstöltés
  4. A sportok és az egészség komplett áttekintése
  5. Apple Watch Series 7 – változatok, elérhetőség és ár

Nagyobb kijelző, kisebb keret

Már első pillantásra feltűnik az OLED kijelző növekedése, amely a generációk között 20%-kal lett nagyobb. Ezt a változást különösen a jelentősen vékonyabb keret tette lehetővé, amely 40%-kal kevesebb helyet foglal el, mindössze 1,7 mm-es. Ez nem csak azt jelenti, hogy minden eddiginél több tartalmat tudunk megjeleníteni, hanem új betűméretekkel is bővült, amelyet különösen a rosszul látó felhasználók fognak értékelni.

Természetesen az Apple Watch Series 7 sem marad ki a számlapok széles választékából, amely szerintünk a legjobb a piacon. Ha ehhez hozzáadjuk a különféle testreszabási lehetőségeket, az eredmény egy majdnem tökéletes számlap, amelyre öröm ránézni. A két számlap teljes újdonság. Míg az egyik az aktuális időpontnak megfelelően nagyítja ki a számokat a széleken, a másik kétféle adattípust tesz lehetővé az összes információ részletes megjelenítéséhez. Természetesen ott van az Always-On kijelző is, amely most 70%-kal nagyobb fényerővel rendelkezik beltérben.

Apple Watch 7: kijelzőkeretek
Az Apple Watch 3, Apple Watch 6 és Apple Watch 7 kijelzőméretének összehasonlítása.

Fokozott ellenállású konstrukció

Az Apple Watch Series 7 a jelenlegi 40/44 mm-es méretről 41 vagy 45 mm-esre növeli a kialakítást. A tok prémium megjelenését ismét teljesen fémből készült anyagok biztosítják, és kissé lekerekített sarkokra is számíthatunk. Az elülső üveg is lekerekítettebb, amely nemcsak a képernyő széleiről történő gesztusokat teszi kellemesebbé, hanem egységesebb megjelenést is garantál a design többi részével. Aztán persze ott van a legendás forgó korona, amely olyan intuitív vezérlést kínál, hogy néhány versenytársat is inspirált.

Az új érintésérzékelőt közvetlenül a kijelzőpanelbe integrálták, így a védőüveg akár 50%-kal is megerősödhetett. Ezért lényegesen nagyobb szilárdságra és törésállóságra számíthatunk. Emellett az Apple Watch Series 7 IP6X minősítéssel rendelkezik, amely a külső részecskékkel (különösen porral vagy homokkal) szembeni ellenállás eddigi legmagasabb szintje. Az öt atmoszféráig tartó vízállóságnak köszönhetően még a vízbe merítés sem jelent számára problémát, bár a nagyobb mélységeket még mindig kerülni kell. A szíj visszafelé kompatibilis a korábbi sorozatokkal is, így rengetegféle stílushoz férhetsz hozzá.

Számtalan funkció és gyorstöltés

Az Apple Watch Series 7 az egyik legjobban felszerelt okosóra a piacon. Az ébresztőóra, stopperóra, visszaszámláló, naptár, számológép, hangrögzítő és világidő mellett Siri hangasszisztensre vagy az Apple Pay érintésmentes fizetésre is számíthatunk. A belső tárhelynek köszönhetően a későbbi zenehallgatáshoz a zenék tárolása sem jelent gondot, akár a telefon hatótávolságán kívül sem. Mindezt kiegészíti az App Store, amely lehetővé teszi, hogy szinte végtelen számú kiegészítő funkciót telepíts.

Természetesen az értesítések is többféle válaszlehetőséggel állnak rendelkezésre, sőt, a telefonhívásokat is közvetlenül az Apple Watch Series 7-en tudjuk kezelni. Maga a betűrajzolás vagy a billentyűzet érintése is javult, ahol az ujj felemelése nélkül is suhinthatsz a betűk között a lényegesen gyorsabb interakció érdekében. A csatlakoztathatóság tekintetében nemcsak Bluetooth, hanem Wi-Fi is várható a 2,4 és 5 GHz-es sávokban. A kompatibilitás azonban továbbra is csak az iPhone-okra terjed ki.

Az akkumulátor élettartama hivatalosan továbbra is 18 óra folyamatos működés, de valószínű, hogy a valóságban, ahogy a korábbi generációk esetében is, 1-2 napot fogunk elérni. Mindössze 8 perc alatt 8 órányi alváskövetéshez elegendő energiát kapunk, és az akkumulátor 80%-át páratlan módon 45 perc alatt tölthetjük fel. Több funkció és szebb rendszer az akkumulátor rovására, röviden szólva ez a jelenlegi trend az okosórák piacán, amelyhez még a Samsung vagy a Huawei zászlóshajó modelljei is igazodnak.

Apple Watch 7: kijelzőkeretek
Az Apple Watch Series 7 két vadonatúj számlapjának megjelenése.

A sportok és az egészség komplett áttekintése

A napi aktivitás állapotát hagyományosan három színes kör mutatja, amelyek a mozgást, az edzést és az állást jelképezik. Az aktuális adatok megoszthatók a családdal vagy a barátokkal, és bizonyos felhasználók hétnapos versenyekre hívhatók ki. Több tucat sportmód is készül, amelyek menetét az Apple Watch Series 7 bizonyos esetekben akár azonnal felismeri. Így nem fordulhat elő, hogy elfelejtjük rögzíteni az igényes edzésünket.

A szabadtéri tevékenységekhez beépített GPS, térképek navigációval az úti célhoz, valamint az iPhone-tól függetlenül lejátszott zene is rendelkezésre áll. Az Apple Watch Series 7 egy továbbfejlesztett e-bike algoritmust is hoz, míg baleset esetén az automatikus esésérzékelés vagy a segítséghívásra szolgáló SOS gomb (ez a funkció mobilhálózati kapcsolatot igényel) segíthet. A kiválasztott konkurenciával ellentétben azonban néhány különösen fejlett sportági mutató még mindig hiányzik, és a hivatásos sportolók valószínűleg máshol keresgélnek.

Az Apple Watch Series 7 figyeli a pulzusszámodat is, beleértve a variabilitást (azaz a tested terhelését), valamint az alvást, a légzésszámot és a vér oxigénellátását is. A versenytársaktól eltérően a kézmosásnál környezeti zajmérés vagy automatikus visszaszámláló időzítő is van. Nem hiányoznak a légzőgyakorlatok sem, a szép animációk nézése pedig nyugtató hatású lehet. Az Apple Watch SE-vel ellentétben itt is láthatjuk majd a viszonylag ritka EKG funkciót, amely érzékeli a komolyabb rendellenességeket, bár itt a követelmény a legalább 22 éves kor.

Apple Watch 7: színváltozatok
Az Apple Watch Series 7 alumínium változatának új színei.
Modell Apple Watch Series 7 Apple Watch Series 6 Apple Watch SE Apple Watch Series 3
Méret 45mm vagy 41mm 44mm vagy 40mm 44mm vagy 40mm 42mm vagy 38mm
Kijelző 50 %-kal nagyobb, mint a Series 3 30 %-kal nagyobb, mint a Series 3 30 %-kal nagyobb, mint a Series 3 standard méret
Fokozott ellenállás × × ×
Gyorstöltés × × ×
Always-On funkció × ×
EKG × ×
Ár -tól 160 000 Ft 141 290 Ft 109 990 Ft 74 990 Ft

Lásd a részletesebb összehasonlítást

Modell Apple Watch Series 7 Apple Watch Series 6 Apple Watch SE Apple Watch Series 3
Esésérzékelés ×
Véroxigénszint mérése × ×
Zajmonitorozás ×
Family Setup ×
Iránytű ×
Magasságmérő még aktív még aktív
még aktív
kérésre aktív
Digital Crown korona haptikus reakcióval haptikus reakcióval
haptikus reakcióval
reakció nélkül
Hangszóró és mikrofon 2. generációs 2. generációs 2. generációs 1. generációs
Hangszóró
50 %-kal hangosabb 50 %-kal hangosabb
50 %-kal hangosabb
standard
Chip S6 (valószínűleg) S6 S5 S3
Tárhely kapacitása 32 GB (valószínűleg) 32 GB 32 GB 8 GB
Bluetooth 5.0 (valószínűleg) 5.0 5.0 4.2
Wi-Fi 2,4 GHz és 5 GHz 2,4 GHz és 5 GHz 2,4 GHz 2,4 GHz

Apple Watch Series 7 – változatok, elérhetőség és ár

Az Apple Watch Series 7 okosóra számos eredeti kivitelben érkezik, amelyek anyagban, színben és árban különböznek egymástól. Rozsdamentes acél, titán és 100 százalékban újrahasznosított alumínium közül választhatunk, amelyek zöld, kék, csillagfény, éjfekete és PRODUCT(RED) színben jelennek meg. Lesz egy LTE-kiadás is, amely lehetővé teszi a mobilhálózati csatlakozást, és az internetet is. Az értékesítés október 15-én kezdődött 160 000 forinttól kezdődő árcédulával, de az Apple Watch Series 3 és az Apple Watch SE is a kínálatban marad.

A korábban írt hírek megjelenítése

Apple Watch Series 7 – TARTALOM

  1. Nagyobb kijelző, több tartalom
  2. Ellenállóbb, mint valaha
  3. Gyorsabb töltés és innovatív környezet
  4. Apple Watch Series 7 – változatok, elérhetőség és ár

Nagyobb kijelző, több tartalom

Az Apple Watch Series 7 láthatóan nagyobb kijelzővel érkezik, míg maga a tok szinte változatlan maradt. Ennek köszönhetően a keret 40%-kal keskenyebbé vált, így a generációk között 20%-kal több tartalom jeleníthető meg. Az Apple Watch Series 3-hoz képest ez lenyűgöző, 50%-os növekedést jelent, és várhatóan sok harmadik generációs tulajdonos frissít majd az Apple Watch 7-re.

Az Always-On mód most már 70%-kal fényesebb beltérben, és vadonatúj számlapokkal is találkozhatunk, amelyek mindenkit le fognak nyűgözni. Az Apple Watch általában a piac valószínűleg legszebb számlapjait kínálja, és ebben a tekintetben minden versenytársa lemaradásban van.

i Apple Keynote 2021 az Alza.hu-n

Az Apple Watch 7 ellenállóbb, mint eddig valaha

Az egész külső megújult. A kijelző üvege és maga a tok széle is lekerekítettebb, amely remekül mutat és könnyebbé teszi a gesztusok használatát a képernyő oldalán. Az érintésérzékelőt közvetlenül beépítették az OLED panelbe, amely lehetővé tette a kijelző vastagságának csökkentését.

Másrészt a kristályból készült elülső üveg fele olyan széles, amelynek geometriája szintén újításon esett át, hogy még nagyobb ellenállást biztosítson az esetleges sérülésekkel szemben. Az Apple a porállóságot is megemlíti az IP6X védelmi fokozaton belül, amely a legmagasabb ellenállási szint ezen a skálán, tökéletes védelmet nyújtva a külső részecskék ellen. Természetesen az óra 5 atmoszféráig (5 ATM) vízálló, így ellenáll a közvetlenül vízbe történő merítésnek. Még a fent említett változtatások sem akadályozták meg a korábbi szériák szíjaival való visszafelé kompatibilitást.

Gyorsabb töltés és innovatív környezet

Habár az Apple Watch Series 7-et nem erősítették meg az akkumulátor hosszabb élettartamáról szóló nem hivatalos jelentések, a töltés akár 33%-kal lett gyorsabb a generációk között. Mindössze 8 perc alatt 8 órányi alváskövetéshez elegendő energiát kapunk, és az akkumulátor 80%-át páratlan módon 45 perc alatt tölthetjük fel. Ez azt jelenti, hogy az Apple Watch 7-et elméletileg nem kell célzottan feltölteni, de az is lehet, hogy elég, ha minden nap a töltőre teszed, miközben zuhanyozol.

A szoftverkörnyezet szintén alkalmazkodott a nagyobb kijelzőhöz. Egyes alkalmazásokban, mint például a stopper, időzítő vagy számológép a gombok újra lettek tervezve és most már intuitívabbak, mint bármikor korábban. Szintén újdonság a QWERTY billentyűzet, amely lehetővé teszi, hogy ujjmozdulat nélkül, a még gyorsabb és pontosabb gépelés érdekében suhints a betűk között. A karakterek rajzolása is hatékonyabb, ha csak az ujjaddal rajzolsz, így az Apple Watch 7-tel való interakció igazán örömteli.

Apple Watch Series 7 – változatok, elérhetőség és ár

Az Apple Watch 7 okosóra számos lenyűgöző külsővel hódít, amely anyagban és színben is eltér. Választhatunk a titánium, a rozsdamentes acél és a 100 %-ban újrahasznosított alumínium közül, amely öt új árnyalatban érkezik - zöld, kék, csillagfény, éjfekete és (PRODUCT) RED. Az előrendelések 2021. október 8-án kezdődnek, maga az értékesítés pedig 2021. október 15-én indul.

i Szintén érdekelhet

Az Apple Watch Series 7 több kisebb fejlesztést hoz a generációk között, de ezek segítenek abban, hogy az Apple Watch valóban a legjobbak között maradjon.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ