Alza tavaszi TOP ajánlatok Haztartasi-nagygepek

Apple Watch összehasonlítás (2021)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve 2021. augusztus 1. • Szerző: Daniel Hlas

Az Apple Watch az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben használt okosóra. A jelenlegi formájuk azonban hosszú évek alatt alakult ki, és minden egyes generáció számos jelentős fejlesztést hozott. Miben különböznek az egyes generációk, és melyik sorozat a legjobb a te számodra? Nagy, sorozatonkénti összehasonlításunk segít kideríteni...

Apple Watch összehasonlítás; Apple Watch összehasonlítás; okosóra; viselhető elektronika; okosóra; wearables;
Apple Watch Series 1 Series 2 Series 3 Series 4 Series 5 Series 6 Series SE Series 7
Chip S1P S2 S3 SiP S4 SiP S5 SiP S6 SiP S5 SiP S7 Sip
Az óratok mérete 38 vagy 42mm 40 vagy 44 mm 41 vagy 45 mm
Gyorstöltés ×
Fokozott ellenállás ×
A kijelző méretei Standard méretek
30%-kal nagyobb a Series 3-nál
50%-kal nagyobb a Series 3-nál
Kijelző OLED Retina LTPO OLED Retina
A korona haptikus visszajelzése ×
Környezeti zajszint mérés ×
Esésérzékelés ×
Mobilhálózathoz történő csatlakozás (bizonyos modellek esetén)
×

Podrobnější srovnání

Apple Watch Series 1 Series 2 Series 3 Series 4 Series 5 Series 6 Series SE Series 7
Megjelenés éve
2016 2016 2017 2018 2019 2020 2020 2021
Nagy fényerő (akár 1000 nit)
× ×
Iránytű
× × × ×
EKG × × × ×
Kijelző mindig bekapcsolva
× × × × ×
Bluetooth 4.0 4.0 4.2 5.0 5.0 5.0 5.0 5.0
Belső tárhely
8 GB 8 GB 8 GB 16 GB 32 GB 32 GB 32 GB 32 GB
SOS hívás
× ×
Pulzusérzékelő
1. generáció 1. generáció 1. generáció 2. generáció 2. generáció 3. generáció 2. generáció 3. generáció
50 százalékkal hangosabb hangszóró
× × ×
GPS ×
Vízállóság
Fröccsenő víz ellen védett
50 méterig

Apple Watch összehasonlítás - TARTALOMJEGYZÉK

  1. Apple Watch Series 0
  2. Apple Watch Series 1 a 2
  3. Apple Watch Series 3
  4. Apple Watch Series 4
  5. Apple Watch Series 5
  6. Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE
  7. Apple Watch Series 7
  8. Apple Watch Nike Series

Apple Watch Series 0

A legelső Apple Watch-ot 2015-ben vehettük a kezünkbe, bár egy évvel korábban mutatták be az iPhone 6 és 6 Plus mellett. Jelenleg ezt a generációt Apple Watch Series 0-nak nevezik, mivel a Series 1 és 2 egyszerre jelent meg a második generáció keretén belül. Az Apple Watch Series 0 mai szemmel nézve még egy viszonylag lecsupaszított termékcsalád volt, amely az S1 chipben egy egymagos processzorral, továbbá pulzusérzékelővel és 8 GB belső tárhellyel rendelkezett. Integrált GPS-e sem volt, bár az iPhone navigációs rendszerét lehetett használni. A hivatalos értékesítés 2016 szeptemberében ért véget.

Apple Watch Series 1 és 2

A második generáció 2016-ban érkezett, és két modellt hozott magával. Az első, az Apple Watch Series 1 az eddigi legalacsonyabb árcédulát, fröccsenő víz elleni védelmet és az S1P chipet kínálta, amely a fejlettebb S2 egy változata volt, de nem tartalmazott GPS-t. A hivatalos értékesítés 2018 szeptemberében ért véget.

A fényűzőbb kivitelezésű Apple Watch Series 2 modell drágább volt, de az Apple S2 chip integrált GPS-szel, 50 méteres mélységig biztosított vízállósággal és a második generációs OLED Retina kijelzővel igyekezett megnyerni magának a felhasználókat. A Series 1 és Series 2 38 mm-es vagy 42 mm-es tokkal volt elérhető, és Wi-Fi-kapcsolattal is büszkélkedhetett, ami sok okosórából még ma is hiányzik. A hivatalos értékesítés 2017 szeptemberében ért véget.

Apple Watch összehasonlítás; Apple Watch összehasonlítás; okosóra; viselhető elektronika; okosóra; wearables;
Az Apple Watch számos változatban kapható.

Apple Watch Series 3

Az Apple Watch harmadik generációja, a Series 3 2017-ben érkezett meg számos izgalmas újítással. Most először láthattuk az SOS segélyhívó opciót (egyelőre nincs esésérzékelés) és az S3 SiP chipet vagy a W2 vezeték nélküli chipet az akár 85%-kal gyorsabb Wi-Fi eléréséhez. A nem hivatalos információk szerint a RAM memória is megnövekedett, ami lehetővé teszi a Siri hangalapú asszisztens használatát. Ezenkívül még a következőket is kínálja: barometrikus magasságmérő, második generációs kijelző akár 1000 nites fényerővel, valamint gyorsabb és biztonságosabb Bluetooth a modernebb 4.2-es verzióban. Az Apple Watch Series 3 hivatalosan még ma is kapható.

Apple Watch Series 4

2018-ban jelent meg az Apple Watch Series 4 okosóra, amely fontos változásokat hozott a design területén. Először is, a tok méretét megnövelték, és 40 vagy 44 mm-es változatok közül választhattunk. A vezérlés is érezhetően kellemesebbé vált, mivel a legendás korona haptikus visszajelzést kapott, finom rezgések formájában. Ugyanilyen fontos volt az LTPO OLED Retina kijelző érkezése, amely generációról generációra 30%-os növekedést mutat, aminek köszönhetően a keret is érezhetően vékonyabb lett. Ami a felszereltséget illeti, az EKG mérés lehetőségével egészült ki, ami a mai napig egyedülálló, csak ritkán találkozhatunk ezzel a funkcióval.

Apple Watch összehasonlítás; Apple Watch összehasonlítás; okosóra; viselhető elektronika; okosóra; wearables;
Az Apple Watch Nike speciális szíjakkal és a Nike Run Club futóalkalmazással csábít.

A kézi SOS segélyhívás mellett az automatikus segélyhívással ellátott esésérzékelés is bekerült a rendszerbe, ami bizonyos helyzetekben életmentő funkció lehet. A telefonbeszélgetés és a zenehallgatás minden eddiginél könnyebb az 50%-kal hangosabb hangszórónak köszönhetően, míg a környezeti hangokat mostantól a zajszint-mérés funkció figyeli. Szintén örömteli a továbbfejlesztett második generációs pulzusérzékelő vagy a belső tárhely 16 GB-ra történő növelése.

Az Apple Watch 4 belsejében egy új S4 SiP chipet találtunk 64 bites kétmagos processzorral, valamint egy W3 vezeték nélküli chipet. A Bluetooth 5.0 modernebb, lényegesen nagyobb hatótávolságú és nagyobb sebességű változata is beépítésre került, a negyedik generáció pedig elsőként kínál csatlakozási lehetőséget a mobilhálózathoz (azaz telefonhívást, SMS-t vagy internetet). Az Apple Watch Series 4 hivatalosan 2019 szeptemberében szűnt meg.

Apple Watch Series 5

Az Apple Watch Series 5 okosóra 2019-ben érkezett, és összességében viszonylag kevés újítást hozott. A legfontosabb újdonságok közé tartozott az új S5 SiP chip, a nagyobb, 32 GB-os tárhely, az iránytű és a nemzetközi segélyhívás, amely teljesen új szintre emelte az esésérzékelést és az SOS funkciót. Néhány felhasználó számára a legfontosabb újdonság a régóta várt "Kijelző mindig bekapcsolva" (Always-On) funkció volt, mivel ez a funkció a konkurens készülékeken általában elérhető. Az Apple Watch Series 5 értékesítése hivatalosan 2020 szeptemberében véget ért.

Apple Watch összehasonlítás; Apple Watch összehasonlítás; okosóra; viselhető elektronika; okosóra; wearables;
Az Apple Watch a változatok egyedülálló választékával is kitűnik.

Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE

A 2020-as év két okosóra megjelenésével lepett meg mindenkit, köztük egyik a várva várt Apple Watch Series 6 és a megfizethetőbb Apple Watch SE is. Kezdjük a hatodik generáció leírásával, amely 20%-kal gyorsabb S6 SiP chipsetet, nagyobb fényerőt a mindig bekapcsolt kijelzőhöz és U1 chipet hozott a más eszközökkel való könnyebb kommunikációhoz. Az aktívabb felhasználók számára elő volt készítve egy harmadik generációs optikai érzékelő, egy állandóan bekapcsolható magasságmérő vagy egy vér oxigénszint-érzékelő, amely érzékeli a környezet ritka levegőjét és a kiválasztott egészségügyi problémákat. Az 5 GHz-es sávban működő Wi-Fi támogatás szintén fontos újdonság, amely jelentősen gyorsabb adatátvitelt biztosít. További információk, fotók és értékelések az áttekintésünkben találhatók. 

A hatodik generációval együtt egy új ár/teljesítmény bajnok is érkezett, amely minden lényeges funkciót és teljesértékű hardvert biztosít. Az S5 SiP chip azonban az ötödik generációból származik, hiányzik a harmadik generációs pulzusérzékelő, és még vér oxigénszint mérést sem kaptunk. Továbbá hiányzik az EKG, valamint a gyorsabb, 5 GHz-es sávban működő Wi-Fi, amelyből kevesebb színes feldolgozás közül lehet választani. Így már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a fent említett alapvető dolgokat hiányolja-e, vagy inkább megspórol néhány ezer koronát, és inkább a még mindig kiválóan felszerelt Apple Watch SE-t veszi meg. Közvetlenül a termékoldalon vásárolhatod meg az órát itt.

Apple Watch összehasonlítás; Apple Watch összehasonlítás; okosóra; viselhető elektronika; okosóra; wearables;
Az Apple Watch 7 (balra), az Apple Watch SE (középen) és az Apple Watch 3 (jobbra) keretméreteinek összehasonlítása.

Apple Watch Series 7

Jelenleg a legfejlettebb modell a 2021-es Apple Watch Series 7, amely különösen a hardver terén hozott újításokat. A hetedik generáció az eddigi legnagyobb méretekkel, 41 és 45 mm-es méretben érkezik, amihez 20%-kal nagyobb kijelző társul. A keretek is jelentősen vékonyabbak lettek, most már csak mindössze 1,7 mm-t foglalnak el, így minden eddiginél több tartalom jeleníthető meg (lásd a fenti képet). A mindig bekapcsolt kijelző beltérben is 70%-kal fényesebb, és az akkumulátor általános üzemideje miatt sem kell aggódnunk. A töltés valójában 33%-kal gyorsabb, és az akkumulátor 80%-át mindössze 45 perc alatt tudjuk feltölteni. Ugyanilyen fontos, hogy a védőüveget jelentősen megerősítették a még nagyobb tartósság érdekében, és így megfelel az IP6X minősítésnek, ami teljes védelmet nyújt a por és egyéb részecskék ellen.

Apple Watch Nike Series

Bizonyos Apple Watch-ok egy speciális, kifejezetten a sportrajongók számára tervezett Nike-változatban is kaphatók. Az ő számukra egy speciális Nike Run Club alkalmazás található közvetlenül az órán, amely automatikusan szinkronizálódik az azonos nevű mobilalkalmazással, hogy kihasználhasd a népszerű szolgáltatás minden előnyét. Emellett az Apple Watch Nike exkluzív Nike szíjakkal, valamint olyan különleges számlapokkal kapható, amelyekről a hagyományos Apple Watch csak álmodhat.

i Szintén érdekelhet

Ez a cikk a legendás Apple Watch okosóra összes sorozatát hasonlítja össze. Reméljük, hogy a fenti leírás segít eldönteni, melyik modell illik a legjobban hozzád. A lenti zöld gombra kattintva bármikor megtekintheted az összes elérhető Apple Watch aktuális kínálatát.

4,9 27×
Apple Watch Series 7 45 mm Kék alumínium mély indigókék sportszíjjal
Okosóra - uniszex, magyar nyelvű vezérlés, OLED kijelző, GPS, telefonálás módja az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), NFC fizetési típus Apple Pay, pulzusmérés, EKG mérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés, alvás / Ne zavarjanak mód, alkalmazásbolt, egyedi számlapok, navigáció, akadálymentesség fogyatékkal élők számára és integrált térképek, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, jógához, úszáshoz, vízállóság 50 m (5 ATM) , max. akkumulátor üzemidő 18 óra, esés érzékelő, tok anyaga alumínium

224 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: JA070d45h4
Nyomtatás
P-DC1-WEB34
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ