ApF HU Splátky bez navýšení

Apple Watch SE 2022 (BEMUTATÓ) – Minimális ár, maximális felszereltség

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

Az idei Apple Event konferencián meglepően nagy teret kaptak az okosórák. Ennek oka a három különálló modell bemutatása volt, amelyek különböző vásárlói csoportokat próbálnak megszólítani. Míg az Apple Watch Ultra a szabadtéri sportok szerelmesei számára kíván ideális választást kínálni, az új zászlóshajó, az Apple Watch 8 olyan vásárlókat céloz meg, akik nem nagyon bánják, ha a legjobb termékért többet is ki kell fizetniük. Valószínűleg a felhasználók nagyobbik része azonban szeretne inkább megtakarítani valamennyit, számukra készült az új generációs Apple Watch SE (2022), amely minden fontos funkcióval fel lett szerelve, mégis alacsonyabb áron kapható. Nézzük meg kicsit közelebbről is az Apple Watch SE-t...

Apple Watch SE 2022

Apple Watch SE (2022) – TARTALOM

  1. Egy új jegy az Apple Watch világába
  2. Korlátozott állapotfigyelés és balesetek észlelése
  3. Új chip, eredeti felszereltség
  4. Apple Watch SE - változatok, elérhetőség

Egy új jegy az Apple Watch világába

Az idei Apple Watch SE egy két évvel ezelőtti, azonos elnevezésű modell utódja. A korábbi években azonban az Apple Watch 3 számított a legolcsóbb modellnek, míg az Apple Watch SE a középosztályt célozta meg. Ez azonban most megváltozik, és miközben az Apple Watch 3 hivatalosan is még kapható, az új Apple Watch SE (2022) veszi át a belépőszintű modell pozícióját.

Az Apple Watch SE (2022) úgy lett kialakítva, hogy összhangban legyen a modell első generációjával. Az Apple Watch Series 7-hez és az idei Apple Watch Series 8-hoz képest 20%-kal kisebb kijelzővel és vastagabb kerettel rendelkezik. Ezúttal is hiányzik az Always-on funkció, amit a gyártó minden bizonnyal szándékosan hagyott ki belőle, hiszen ez a funkció még az olcsóbb konkurens készülékekben is többnyire megtalálható. Természetesen számlapokból bőséges választék áll rendelkezésre, amelyek kialakítása szempontjából az Apple-nek nincs párja.

Apple Watch SE 2022
Az Apple Watch SE (2022) háromféle színben kapható.

Másrészt megváltoztatták a hátlapot, hogy az jobban illeszkedjen magának a toknak a színéhez. Ennek elsősorban környezetvédelmi okai vannak, mivel az új gyártási folyamat több mint 80%-kal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást igényel. Emellett az Apple régóta elkötelezett a környezetvédelem iránt és amihez csak lehet, újrahasznosítható anyagokat használ fel.

Ezúttal is 40 és 44 mm-es méretek közül választhatunk, emellett számítani lehet a hagyományos precíziós kézműves kivitelezésre is, hiszen ez az, ami az Apple Watch-ot igazán prémium kategóriássá teszi. Természetesen 50 méterig vízálló, így a medencében és a tengerben való úszás sem jelenthet gondot, ugyanakkor a mélyebb merüléseket és a gyorsan mozgó vízi sportokat a gyártó ajánlása alapján jobb elkerülni az okosóra viselete közben.

Apple Watch SE (2022)
Az Apple Watch SE (2022) nemcsak rengeteg funkciót kínál, hanem a piac egyik legjobb operációs rendszerét is.

Korlátozott állapotfigyelés és balesetek észlelése

Az Apple Watch már régóta a piac egyik olyan okosórájának számít, amely a legrészletesebb egészségfigyelő funkciókkal rendelkezik. Ennek nagyrészt megfelel az Apple Watch SE új generációja is, amely zaj- és pulzusmérést is kínál, ami ráadásul a szabálytalan szívritmusra is felhívja a figyelmet. Az Apple Watch Series 8-cal ellentétben azonban nem rendelkezik EKG-vel, vér oxigénszint-méréssel és az új hőmérséklet-érzékelővel, amely például a menstruációs ciklusok részletesebb nyomon követésére szolgál.

Az Apple Watch SE azonban idén egy másik új funkcióval is büszkélkedhet, mégpedig az autóbaleset-érzékeléssel. Egy sor érzékelő, köztük egy vadonatúj gyorsulásmérő segítségével automatikusan észleli a lehetséges balesetet, amelyet egy 10 másodperces visszaszámlálás követ. Amennyiben a visszaszámlálás nem kerül megszakításra, tárcsázza a segélyhívó vonalat, még a kijelölt külföldi országokban is. Az Apple Watch SE az aktuális tartózkodási helyet is továbbítja, valamint tájékoztatja a vészhelyzeti kapcsolattartókat. Természetesen nem hiányzik az automatikus esésérzékelés és az SOS manuálisan történő aktiválásának lehetősége sem, ami szintén a megfelelő segítség hívásához vezet.

Biztonsági funkciók: Apple Watch SE, Apple Watch 8 a Apple Watch Ultra

Paraméter Apple Watch SE (2022) Apple Watch Series 8 Apple Watch Ultra
SOS segélyhívás
Nemzetközi segélyhívás
Esésérzékelés
Autóbaleset-érzékelés
Nagy gravitációs gyorsulást érzékelő gyorsulásmérő
Gyroszkóp
Iránytű visszatérési funkcióval
Sziréna segítség hívásához
Továbbfejlesztett iránytű alkalmazás

Az idei generációk összehasonlítása


Apple Watch SE Apple Watch 8 Apple Watch Ultra
Méret 40 mm és 44 mm 41 mm és 45 mm 49 mm
MIL-STD 810H18 tanúsítvány
Always-on
Maximális fényerősség 1000 nit 1000 nit 2000 nit
EKG
Vér oxigénszintjének mérése
Hőmérséklet érzékelése

Új chip, eredeti felszereltség

A gyártó okosórái már régóta a piac egyik legjobb operációs rendszerével büszkélkedhetnek, természetesen az Apple Watch SE (2022) sem kivétel ez alól. Ennek megfelelően egy modern, intuitív és a dizájn tekintetében szinte páratlan rendszerre számíthatunk, amely például érintésmentes Apple Pay fizetést is kínál. Ugyanilyen fontos az App Store-hoz való hozzáférés is, ahol több tízezer különböző alkalmazás vár ránk. Természetesen a különböző funkciók hosszú listája is a rendelkezésünkre áll, beleértve az ébresztőórát, a naptárat és az iránytűt, amely az új verziónak köszönhetően most minden eddiginél jobb.

A legfontosabb újítások közé sorolható a legújabb S8 SiP chip is. Ugyanilyen chip munkálkodik a fent említett Apple Watch 8 és Apple Watch Ultra készülékekben is. Az előző SE modellben az S5 SiP chip kapott helyet, amely három generációval idősebb, emellett a gyártó szerint a generációk között 20 százalékos sebességnövekedés figyelhető meg. A teljesség kedvéért fel kell hívnunk a figyelmet a korlátozott kompatibilitásra is, hiszen az Apple Watch csak a saját márkájú okostelefonokat támogatja.

A sokat emlegetett akkumulátor-üzemidő viszont nem változott. Továbbra is 18 órányi üzemidővel kell számolni, bár reálisan nézve az óra sok esetben több mint egy napig is kibírja. Az operációs rendszer új verziójának érkezésével azonban az Apple Watch SE egy vadonatúj energiatakarékos üzemmódot kap, mely használatával az üzemidő tekintélyes 36 órára tolódik ki. A második generációs Apple Watch SE sem kap azonban gyorstöltést, tehát a töltés a mágneses töltővel továbbra sem túl gyors.

Apple Watch SE (2022)
Az Apple Watch SE okosóra főbb jellemzőinek összefoglalása.

Apple Watch SE - változatok, elérhetőség

Az Apple Watch SE új generációja 40 mm-es és 44 mm-es méretben érkezik, ezüst, csillagfény és éjfekete színválasztékban. Be kell érnünk az alumínium tokkal, mivel a rozsdamentes acélból készült tok csak az Apple Watch 8 kiváltsága. Felárral ugyan, de kapható a Cellular változat is, amely hozzáférést biztosít a mobilhálózathoz, ennek köszönhetően hívásokra, szöveges üzenetekre és mobilinternetezésre is alkalmas.

Természetesen a vételár a kiválasztott modelltől függően változik, de az infláció ellenére az árcédula alacsonyabbról indul, mint az előző Apple Watch SE esetében. Az Apple Watch SE (2022) új generációja már előrendelhető. Az első darabok szeptember 16-án lesznek elérhetőek.

i Ezek is érdekelhetnek:

Alacsonyabb ár, gyorsabb működés és számos innovatív funkció. Az Apple Watch SE (2022) egy kiváló belépőjegy az Apple világába, minden bizonnyal át is veszi a belépőszintű modell szerepét az Apple okosórák között. Egészségfigyelő és biztonsági funkcióinak köszönhetően pedig akár életeket is menthet.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ