Termékkatalógus
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/ios-18-nahled.jpg

Az iOS 18 még jobban testreszabható, az alkalmazások bárhová elhelyezhetők, és végre útjára indul az Apple Intelligence is

Az iOS az Apple zászlóshajós operációs rendszere, az iPhone-ok egyben a vállalat legkelendőbb termékei is. Éppen ezért az iOS 18-at nagy figyelem övezi, mindenki kíváncsian várja, hogy mit hoz magával. Az idei verzió több finomítást kínál, konkrétan például azt, hogy az alkalmazásikonokat bárhol elhelyezhetjük az asztalon. Az Android már évek óta képes erre, de most az Apple is megtanulta. A mesterséges intelligencia is újonnan került bele, nevezetesen az Apple Intelligence. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/wwdc-2024-nahledova.jpg

WWDC 2024 az AI jegyében. Az Apple mesterséges intelligenciája minden fontosabb rendszerben utat tör magának

Az iOS 18, az iPadOS 18, a macOS Sequoia, a watchOS 11 és még sok minden más is bemutatásra került az éves WWDC konferencián. Az idei téma egyértelmű volt - a mesterséges intelligencia. Az Apple tisztességesen integrálta az AI képességeket. Nézzük a konkrét példákat. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikon-z-24-70-s-recenze-nahled.jpg

Nikon Z 24-70mm f/4 S (TESZT)

Egy minőségi alap zoom objektív elengedhetetlen kelléke minden fotós felszerelésének. Az egyik ilyen például a Nikon Z 24-70mm f/4 S objektív, melyet gyakran a Nikon tükör nélküli fényképezőgépével együtt vásárolhatsz meg. Érdemes megfontolni a megvásárlását, annak ellenére, hogy nem rendelkezik optikai stabilizátorral. Michal Kupsa fotós értékelése és a benne található mintaképek segíthetnek a döntésben. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/technologicke-limity-prenosnych-pocitacu-nahled.jpg

A laptopok technológiai korlátai | Mobil forradalom

Biztos vagyok benne, hogy még emlékszel a régi dobozos monitorokra, amelyek az íróasztal felét elfoglalták, nehezek voltak, és annyit fogyasztottak, mint egy egész számítógép. Egy ilyen típusú panellel ellátott laptop tervezése elképzelhetetlen volt, ezért más lehetőségeket kezdtek keresni a kép megjelenítésére. A következő cikkben elolvashatod, hogyan jutottunk el a sárgarépától a mai lapos képernyőkig. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/prenosna-pc-compaq-portable-nahled.jpg

Hordozható PC-k: a Compaq Portable és még több | Mobil forradalom

Hihetetlen, de a számítógépek, ahogy ma ismerjük őket, 1981-ből származnak, amikor az IBM bemutatta a 5150-es modelljét. Logikusnak tűnik, hogy az IBM egy hordozható változatot is bevezetett volna ebből a számítógépből, de ahogy a cím is mutatja, a Compaq Portable megelőzte őket. A következő cikkben megtudhatod, milyen előnyei és hátrányai voltak az IBM és a Compaq termékeinek, és hogyan reagált a piac ezekre a hordozható számítógépekre. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/epson-hx-20-nahled.jpg

Epson HX-20: Japán meghökkenti a világot | Mobil forradalom

Fedezd fel, hogyan alakította át az Epson HX-20 a hordozható számítógépek fogalmát, és hozott létre olyan elemeket, amelyek a mai napig megtalálhatók a laptopokban. Ez a cikk bemutatja, hogyan tért el az Epson az 1980-as években a tömegtől, és összpontosított azokra az innovációkra, amelyek a mobil technológiák jövőjét formálták. Olvasd el, miért volt ez a megközelítés forradalmi, és hogyan befolyásolta a hordozható eszközök jelenlegi fogalmát. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/commodore-sx64-nahled.jpg

A Commodore SX64 és a megkísérelt otthoni mobilforradalom | Mobil forradalom

Ebben a cikkben a Commodore SX64-et, az első hordozható színes képernyős számítógépet vesszük szemügyre, amely az 1980-as években megpróbálta megváltoztatni a játékszabályokat. Megtudhatod, hogy mi lett a készülék sorsa, és hogy követték-e a koncepciót és továbbfejlesztették-e. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/osborne-1-nahled.jpg

Osborne 1: A számítógépek útra kelnek | Mobil forradalom

A következő cikkből megtudhatod, hogy rövid idő alatt hogyan sikerült drasztikusan csökkenteni a tömeget, növelni a hordozhatóságot. De ami a legfontosabb, hogy a készülékek olyan árszintre kerültek, hogy a kevésbé tehetős szakemberek is megvásárolhatták őket. Bár ezek még mindig nem hasonlítottak mai értelemben használt hordozható vevőeszközökre, a cégek rájöttek, hogy erre a szegmensre van kereslet, és érdemes befektetni. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mikropocitace-prichazeji-nahled.jpg

Jönnek a mikroszámítógépek | Mobil forradalom

Az 1971-es év mérföldkő volt a számítástechnikában: az Intel bemutatta az első mikroprocesszort, és megnyitotta az utat az íróasztalon elférő számítógépek előtt. Ez a cikk bemutatja, hogyan jutottunk el a nehéz számítógépektől a mai könnyű tabletekig és ultrabookokig. Visszaemlékezünk az első IBM hordozható számítógépre, az Apple garázsbeli kezdeteire és a Dynabook vízióra, amely megelőlegezte a mai tableteket. Olvasd el a Mobilforradalom sorozat következő cikkét. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-jsme-prestali-chodit-za-pocitaci-nahled.jpg

Hogyan cseréltük le az asztali számítógépet mobil eszközökre | A mobil forradalom

Ez a cikk a számítástechnika fejlődését követi nyomon a szobányi méretű nagyszámítógépektől a mai mobileszközökig és felhőszolgáltatásokig. Feltárjuk, hogyan változott a számítógépek mérete, hozzáférhetősége és biztonsága a társadalom digitalizációjának hatására, és bemutatja a technológiai jövőnket alakító legfontosabb innovációkat. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/poco-f6-pro-uvod-recenze-nahled.jpg

POCO F6 Pro (TESZT): zászlóshajós specifikációk és középkategóriás ár – akár 16 GB RAM és 1 TB tárhely

A POCO F6 Pro dizájnja és paraméterei egyszerűen lenyűgözőek. Lehetséges ez egyáltalán ilyen áron? Igen, az. Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB RAM és 1 TB tárhely található benne. A kérdés az, hogy a neves zászlóshajókhoz képest megfelelő minőséget és teljesítményt kínál-e az ár harmadáért. Ez pedig kiderül a tesztünkből. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikon-z-28-400mm-recenze.jpg

Nikon Z 28-400mm f/4-8 VR (TESZT)

Szeretsz kevés csomaggal utazni és szívesen használnál egyetlen lencsét több helyett? Úgy gondolod, hogy ez lehetetlen? A Nikon Z 28-400mm f/4-8 VR rácáfol erre a hiedelemre! Nagyvonalú zoomtartománya lehetővé teszi, hogy mind a távoli, mind a közeli témákról jó minőségű fotókat készíts. Michal Kupsa, a tapasztalt fotós, értékelésében alaposan megvizsgálja, hogy ez valóban így van-e, és a tesztelést néhány mintaképpel is alátámasztja. Az alábbi értékelésben megismerhetjük, hogyan teljesített ez az objektív. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sony-70-200-4-recenze-nahled.jpg

Sony FE 70-200 mm f/4,0 G OSS II (TESZT)

A Sony fényképezőgépekhez készült teleobjektívek családja a Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II-vel bővült, és Michal Kupsa fotós nem hagyta ki a lehetőséget, hogy alaposan letesztelje. Az alábbi ismertetőből megtudhatod, milyen az objektív kidolgozása, hogyan fényképez a Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II, és hogy megéri-e az árát. A cikkben természetesen számos próbaképet is megosztunk. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/samsung-galaxy-xcover7-recenze.jpg

Samsung Galaxy XCover7 (TESZT): hű társ a kihívást jelentő helyzetekben, minden körülmények között lépést tart

A Samsung Galaxy XCover 7 ésszerű választás azok számára, akiknek ellenállóbb készülékre van szükségük. Értelemszerűen a masszív kialakításra és a külső elemekkel, például a vízzel, porral stb. szembeni védelemre összpontosít. Ugyanakkor várhatóan normál használat mellett is jól fog teljesíteni. Alaposan leteszteltük, az erről készült cikkünkből pedig megtudhatod, hogy hogyan teljesít a gyakorlatban. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-zenfone-11.jpg

Asus Zenfone 11 Ultra (TESZT): 144 Hz-es kijelző és bőséges 16 GB RAM, de ez még nem minden

A zászlóshajó okostelefonok esetében jelenleg a mesterséges intelligencia a jelige. Az Asus Zenfone 11 Ultra-ban is megtaláljuk, de ez a telefon azok közé a modellek közé tartozik, amelyek ezt nem hangsúlyozzák ki túlságosan. Emellett kétnapos akkumulátor-üzemidővel, 16 GB RAM-mal és kiváló kamerával büszkélkedhet, tehát lépést tart a 2024-es trendekkel. Hogyan teljesít a gyakorlatban és mik az előnyei vagy hátrányai? Cikkünkből megtudhatod. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sony-xperia-1-vi-nahled.jpg

Sony Xperia 1 VI (BEMUTATÓ): még jobb akkumulátor-üzemidő, csúcsteljesítmény és változtatható zoomos teleobjektív

Érkezik a Sony idei legmagasabb szintű modellje, a Sony Xperia 1 VI. A telefon szolid kameratrióval, nagy teljesítménnyel és egyéb zászlóshajós specifikációkkal nyűgözi le a vásárlók legszélesebb körét. Mit tud a Sony Xperia 1 VI? Mikor lesz kapható és mennyi az annyi? Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/huawei-pura-70-nahled.jpg

Huawei Pura 70 (BEMUTATÓ): három merész fotómobil, az Ultra változat egy különleges lencsével nyűgöz le

A Huawei rövid szünet után az új Huawei Pura 70 zászlóshajó sorozatával tér vissza hazánkba. Három modellt foglal magába - alap, Pro változat és Huawei Pura 70 Ultra. Kétségtelenül a kamera a legvonzóbb bennük, ugyanakkor az USA részéről jelenleg is zajló szankciók továbbra is hátrányt jelentenek. Mit kínál majd az új Huawei Pura 70 sorozat? Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikon-z6-II-nahled-recenze.jpg

Nikon Z6 II (TESZT): egy igazi mindenes a drágább modellek jellemzőivel

A Nikon Z6 II tesztjéből megtudhatod, hogy mennyire figyelt a gyártó a vezérlés ergonómiájára, milyen fotózási funkciókat kínál, és milyen szempontokat kell figyelembe venned, ha egy ilyen tükör nélküli fényképezőgépet szeretnél. Természetesen Michal Kupsa fényképeit is megtalálod a cikkben. Leváltanád a jelenlegi készülékedet egy Full Frame tükör nélküli fényképezőgépre? Olvasd el véleményünket, hogy miért lehet a Nikon Z6 II a tökéletes választás. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikon-z5-recenze-nahled.jpg

Nikon Z5 (TESZT): egy egyszerű tükör nélküli fényképezőgép nagyobb hibák nélkül

Kezdő fotós vagy, és olyan tükör nélküli fényképezőgépet keresel, amely nem kerül túl sokba, mégis minőségi stabilizációt, kiváló autofókuszt és gazdag csatlakozási lehetőségeket kínál? Akkor mindenképp olvasd el a Nikon Z5-ről, a Z sorozat legolcsóbb Full Frame tagjáról szóló értékelésünket. Michal Kupsa fotós több hetet töltött vele, és az alábbi cikkben megosztja meglátásait, melyeket fotókkal is alátámaszt. Részletek itt »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sony-xperia-10-vi-nahled.jpg

Sony Xperia 10 VI (BEMUTATÓ): jobb lett a hangzás és az akkumulátor-üzemidő, de eltűnt egy fontos funkció

A Sony Xperia 1-es és 10-es modellek a frissítés részeként kapják meg a római VI-os megnevezést. Az Xperia 10 VI továbbfejlesztett belső tulajdonságokkal érkezik, hogy jól pozícionálja magát a középkategóriában. Az új felállásban azonban nincs egyetlen kiemelkedő darab sem. Részletek itt »
123...
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ