Shop roku Akvizice ApF HU

Routerek

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/wifi-6-nahled.jpg

Mi az a wifi 6?

Az elmúlt hónapokban példátlan mértékben megnövekedett az otthoni WiFi-hálózatok igénybevétele. Ennek eredményeként elengedhetetlen, hogy otthonod minden pontján stabil és gyors kapcsolat álljon rendelkezésre. Ebben kulcsfontosságú lépés lehet a WiFi 6 vezeték nélküli szabványra való áttérés, amely kiemelkedő sávszélességet kínál számos eszköz egyidejű támogatásához.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/technologie-mu-mimo-nahled.jpg

MU-MIMO technológia

A MU-MIMO technológia sokszorosára gyorsíthatja a WiFi hálózaton belüli forgalmat, így a csúcskategóriás routerek, különösen a gaminghez használt routerek szerves részét képezi. Hogyan működik a technológia, és mikor célszerű olyan hálózati elemhez nyúlni, amely támogatja?
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Beamforming.jpg

Beamforming

Ez egy rendkívül intelligens technológia, amely jelentősen javítja a WiFi jelet. Ma a legtöbb routernél használatos, ami támogatja a 802.11ac átviteli szabványt.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/qos.png

QoS

A QoS (Quality of Service) technológia az egyes alkalmazások vagy komplett eszközök (számítógépek, tabletek, VoIP-telefonok, stb.) sávszélességének szabályozására szolgál. Manapság a legtöbb routernél használatos ez a technológia.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Project Turris.png

Squid

A Squid egy http caching proxy, amellyel az internetkapcsolaton belül adatforgalom takarítható meg. Csak a Turris Omnia routeren működik.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Project Turris.png

Majordomo

A Majordomo egy olyan speciális alkalmazás, amelyik figyeli az eszközök kommunikációját az internettel. Kizárólag Turris Omnia routeren működik.

ADSL/VDSL modemek

Internetkapcsolatot biztosító eszközök. A VDSL az ADSL-el szemben jelentősen nagyobb csatlakozási és adatfeltöltési sebességet biztosít. Árban ugyanakkor kevés a különbség. A VDSL esetében lehetőség van a jövőbeli sebességnövelésre is, ami az ADSL-nél technikailag nem lehetséges.

SSID

Az SSID (Service Set Identifier) a WiFi hálózat egyedi megnevezése vagy azonosítója. Minden WLAN hálózat rendelkezik egy választott SSID azonosítóval a megkülönböztethetőségért.

FTP szerver

Olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a routerhez csatlakoztatott tárolóeszközök (külső merevlemez, flash disk) teljes hozzáférését a helyi hálózaton lévő számítógépekről. Ideális például az adatok megosztásához számítógépek között.

WLAN

A WLAN (Wireless Local Area Network), néha Wireless LAN olyan vezeték nélküli helyi hálózat, amelyet rendszerint otthon, irodában vagy iskolában találunk. A legtöbb modern WLAN hálózat az IEEE 802.11 szabványon alapul, ami a WiFi márka alatt szerepel.

Modem

A modem feladata az internetkapcsolat kialakítása. Más eszközök nélkül nem hozhat létre számítógépes hálózatot. A modem a WAN porton keresztül csatlakoztatható a routerhez.

WiFi kártya

A WiFi kártyát a laptop vagy a számítógép WiFi hálózathoz történő csatlakoztatására használják. A notebookokra, mobiltelefonokra és egyéb eszközökre a WiFi modulok előre rá vannak telepítve.

Antenna

Az antenna jelentősen befolyásolja a kapott jel minőségét.

Bridge

Két számítógépes hálózat csatlakoztatási módja.

Kliens

Az elérési pontok esetében az Ethernet-eszköz WiFi-hálózathoz történő csatlakoztatásának módja.

Access point (hozzáférési pont)

Az Access point (AP), vagy elérési pont olyan eszköz vagy mód, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt az egyes vezeték nélküli kártyával/adapterrel felszerelt kliensek és az Access Point között. A WLAN hálózat kulcsfontosságú eleme, és a legtöbb router rendelkezik vele.

Repeater

A repeater vagy ismétlő egy olyan eszköz, amely egy elektromos aljzathoz csatlakoztatható. A WiFi-hálózat lefedettségének kiterjesztésére szolgál oly módon, hogy fogadja a WiFi jelet, majd ugyanazon a csatornán továbbítja. Az ilyen eszköz extender néven is ismert, ugyanilyen működési móddal.

Router

A router olyan eszköz, amely számítógépes hálózat létrehozására szolgál. Összekapcsolja a számítógépeket anélkül, hogy internetelérést kellene biztosítani hozzá. A router integrált modemmel rendelkezhet, így egy eszközzel lehetséges az internethez való csatlakozás és a számítógépes hálózat kialakítása.

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ