Shop roku Akvizice ApF HU

Ágdarálók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Meghajtás
Elektromos motor
(8)
Belső égésű motor
(3)
Aprító mechanizmus
Marószerszámok
(6)
Kések
(6)
Max. ág átmérő
40 mm
49 mm
-
Szemetes tároló űrtartalma
30 l
60 l
-
Működés & kiegészítők
Hátramenet
(4)
Túlterhelés elleni védelem
(6)
Ágbehúzó mechanizmus
(7)
Aprítékgyűjtő kosár
(7)
Aprítékgyűjtő zsák
(3)
Döngölő
(5)
Apríték méretének beállítása
(1)

Az ágdaráló, más néven szecskázó gép egy rendkívül hasznos eszköz minden udvarban: összeaprítja a felesleges kerti fahulladékot, amelyet olyan tevékenységekhez használhatsz fel, mint például a mulcsolás vagy a tűzgyújtás. Ha többet szeretnél megtudni az ágdarálók típusairól és működéséről, olvass tovább!

Tovább

Kerti aprítógép - az alapok

A kerti aprítóknak két nagy csoportja van - mindkettő egy kicsit más kínál:

Maróhengeres kerti aprító

A maróhengeres aprítógép nem vágja, hanem zúzza az ágat - az így keletkező fatörmeléket például tüzelőanyagként használhatod fel. A forgókéses mechanizmussal ellátott darálókkal szemben a hengeres aprítók elbánnak a vastagabb ágakkal is, azonban többe is kerülnek a forgókéses társaiknál. 

i

Ezt a típust a hengeres mechanizmus miatt néha hengerkéses ágaprítónak is nevezik.

A forgókéses ágaprító

A forgókéses ágaprító finom szemcséket állít elő a kerti fahulladékból, amely tökéletesen alkalmas komposztáláshoz vagy mulcsoláshoz. Ebben az esetben nem a fa összezúzásáról, hanem aprításáról beszélhetünk. A késes aprítógépek általában olcsóbbak, mint a hengeres társaik, azonban hangosabbak lehetnek.

Az ágaprítógépeket meghajtásuk szerint tovább csoportosíthatjuk

Meghajtástól függően az ágdaráló gépek lehetnek elektromosak és benzinüzeműek egyaránt. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.

Elektromos ágdaráló

Az elektromos ágaprító egyre népszerűbb. Kisebb a súlya, így általában könnyebb szállítani, illetve a benzines ágdarálóhoz képest kevésbé zajosabb is. Nagy hátránya viszont, hogy elektromos hálózatra kell kötni, hogy használni tudd.

Benzinüzemű aprítógép

A benzinüzemű aprítógép általában nehezebb. Másrészt azonban nagyobb a teljesítménye, és vastagabb ágakkal is megbirkózik. Nagy előnye továbbá, hogy nem kell áram a működéséhez.

Az ágaprító kiválasztásának legfontosabb tényezői

Nézzük meg együtt, mikre érdemes odafigyelni egy új kerti aprítógép vásárlásakor! 

Az ágak átmérője nagyon fontos egy szecskázó gép esetében

Az ágak átmérője az egyik legfontosabb paraméter, amelyet figyelembe kell venned egy ágdaráló vásárlásakor - ezt centiméterben vagy milliméterben adják meg a gép gyártói. Értelemszerűen minél nagyobb a szám, annál vastagabb ágakkal bír el a szecskázó. Érdemes figyelembe venni ezt a számot, mert ha túlléped, az ágdaráló meghibásodhat. Azt javasoljuk ezért, hogy olyan gépet válassz, ami elbír a nagyobb átmérőjű fahulladékokkal is.

A kapacitás megmutatja, hogy a kerti aprítógép mennyi fát képes feldolgozni

A szecskázó kapacitása azok számára fontos, akik nagyobb mennyiségű fát szeretnének feldolgozni vele a lehető legrövidebb idő alatt. Általában kilogramm/órában adják meg ezt a számot. Itt is azt javasolnánk, hogy - amennyiben sok fahulladék termelődik a kertedben - inkább a nagyobb teljesítményű aprító mellett tedd le a voksodat. 

A gyűjtőkosaras kerti aprítógép térfogata

Egyes ágdarálók beépített gyűjtőkosárral rendelkeznek, amelybe a keletkező aprított fa kerül. Ezek a kosarak különböző méretűek lehetnek. A számot literben adják meg: ezek a kosarak általában 35-60 liter között mozognak.

A gyűjtőkosárral nem rendelkező ágaprító gépek viszont tartalmazhatnak gyűjtőzsákot. Ezt a termék paraméterei között ellenőrizheted.

Az energiafogyasztás azt mutatja meg, hogy az aprítógépnek mekkora a teljesítménye

A teljesítmény megmondja, hogy mennyi energiát fogyaszt a kerti aprítógép. Ezt wattban adják meg. Az aprítógépek esetében a tartománya nagyjából 2000-3000 W. Vigyázz, hogy ne keverd össze a teljesítményt a watt-értékkel. A watt a fogyasztást, a teljesítmény pedig a munkára fordított energiát jelzi.

Súly és anyag - szeretnéd cipelni az aprítógépet?

Az aprítógép tömegét akkor érdemes figyelembe venni, ha tudod, hogy gyakran fogod hordozni. Érdemes tudnod, hogy a nehezebb ágdarálók stabilabbak, anyaguk pedig nagyban befolyásolják a súlyt. Valószínűleg nem fog meglepetést okozni, ha azt mondjuk: a fém aprítógépek nehezebbek, mint a műanyagból készült társaik.

i

Az ágdaráló és az aprítógép használata körültekintést igényel

A kerti aprító veszélyes eszköz, használatához nagy fokú figyelem szükséges. Pontról pontra olvasd el a gép használati utasítását vásárlás után, hiszen egy kis körültekintéssel komoly baleseteket előzhetsz meg.

Az ágdarálók specifikus jellemzői

Az ágaprítók olykor specifikus jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket érdemes figyelembe venni a választás során. 

Hátrameneti funkció

Egyes szecskázó gépek hátrameneti funkcióval rendelkeznek, amely megkönnyíti az eltömődött ágak eltávolítását. E funkció nélkül például kellemetlen bonyodalmak merülhetnek fel a kerti munka során. Az ágaprító speciális funkcióit megtalálod a termék paraméterei között.

Túlterhelés elleni védelem

Egy másik hasznos funkció, amellyel egyes ágdarálók rendelkeznek, a túlterhelés elleni védelem. Ez védi a szerkezet motorját attól, hogy bizonyos esetekben teljes fordulatszámon működjenek. Az elakadt ágak például túlterheléshez vezethetnek. A túlterhelésvédelem megoldja ezt a problémát.

Önbehúzó mechanizmus

Az önbehúzó mechanizmus egy fantasztikus funkció, amelynek köszönhetően az ágaprító egy ideig lényegében magától működik: fokozatosan húzza be a fahulladékot anélkül, hogy beleavatkoznál. Eközben előkészítheted a következő ágat, ami felgyorsítja a munkát.

A legjobb ágdaráló kiválasztása

Melyik számodra a legjobb ágaprító, amely teljesen megfelel az igényeidnek? Ha sok helyre vinnéd, inkább műanyagot válassz, mintsem fémet. Ha a lehető legtöbb fát szeretné a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozni vele, akkor egy önbehúzó funkcióval rendelkező, nagy kapacitású kerti aprító a legjobb választás. Használd oldalunk szűrőrendszerét, hogy megtaláld az igényeidnek legmegfelelőbb készüléket!

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
14 termék
4,5
Bosch AXT 25 TC 0.600.803.30C
Kerti aprító - 2500 W, max. ágvastagság: 45 mm, aprító mechanizmus: kések, 53 l-es kosár, ágbehúzó mechanizmus, aprítékgyűjtő kosár és döngölő, tömege: 30,5 kg
207 290 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: BOCh0615
5,0
Bosch AXT 25 D 0.600.803.103
Kerti aprító - 2500 W, max. ágvastagság: 40 mm, aprító mechanizmus: marószerszámok, 53 l-es kosár, ágbehúzó mechanizmus, aprítékgyűjtő kosár és döngölő, tömege: 31,3 kg
168 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BOCh0614
Riwall PRO RPS 7058
Kerti aprító - 5800 W, max. ágvastagság: 45 mm, aprító mechanizmus: kések, túlterhelés elleni védelem és ágbehúzó mechanizmus, tömege: 54,2 kg
253 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: RIWnar01
FEIDER FBT220 - Zahradní drtič Ingyenes
szállítás boltjainkba
FEIDER FBT220
Zahradní drtič
328 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: BuildSys020
Einhell GC-RS 2540 Classic
Kerti aprító - 2000 W, max. ágvastagság: 40 mm, 60 l-es kosár, hátramenet, túlterhelés elleni védelem, ágbehúzó mechanizmus és aprítékgyűjtő zsák, tömege: 24,85 kg
83 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BOF043d
BOSCH Kerti kosár, 60 l térfogat 2.605.411.073
Kerti kosár - levelek, fű és fa tárolására, szilárd kialakítás, szögletes, űrtartalma 60 l, kihajtható hurok, 2 fogantyú, műanyag, mérete 35 × 35 × 50 cm (Ma×Sz×Mé), fekete kivitel
8 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOCh0534
Bosch AXT Rapid szecskázó pótkés (F.016.800.276)
Fűnyíró kés - lézervágott, svájci precíziós kések, a következőkhöz: AXT Rapid 2000 és AXT Rapid 2200
19 500 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC821a
4,6 33×
Fieldmann FZD 5015-E
Faaprító - teljesítmény 2800 W, ágak átmérője legfeljebb 44 mm, automatikus adagoló funkció, fordított irányú működtetés, túlterhelés elleni védelem, 60 literes gyűjtődoboz
54 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOJ137a2
4,0
RIWALL PRO RES 2545
Kerti aprító - 2500 W, max. ágvastagság: 45 mm, aprító mechanizmus: kések, 55 l-es kosár, túlterhelés elleni védelem és aprítékgyűjtő zsák, tömege: 10,44 kg
Szuper ár
49 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GAR82d8
RIWALL PRO RES 3044
Kerti aprító - 3000 W, max. ágvastagság: 44 mm, aprító mechanizmus: marószerszámok, 55 l-es kosár, hátramenet, túlterhelés elleni védelem, aprítékgyűjtő kosár és döngölő, tömege: 17,5 kg
77 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SCHWSE955
Black+Decker BEGAS5800
Kerti aprító - 2800 W, max. ágvastagság: 45 mm, aprító mechanizmus: marószerszámok, 45 l-es kosár, aprítékgyűjtő kosár, tömege: 29,6 kg
116 700 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BODK333
FEIDDER FBT70-2
Kerti aprító - 3100 W, max. ágvastagság: 44 mm, aprító mechanizmus: kések, 30 l-es kosár, aprítékgyűjtő kosár és döngölő, tömege: 37 kg
172 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BuildSys018
4,5
Güde GH 2800 Super Silent
Faaprító - kerti hulladékhoz, teljesítmény 2800 W, csendes működés, max. ágátmérő 45 mm, aprítószerkezet vágó, gyűjtőkosár űrtartalma 60 l, önhúzó ágak, aprító doboz, csomagoló, forgácsméret beállítás, fordított működés
112 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GUDE141
4,0
Scheppach GS 60
Kerti aprító - 2800 W, max. ágvastagság: 45 mm, aprító mechanizmus: marószerszámok, 60 l-es kosár, hátramenet, túlterhelés elleni védelem és ágbehúzó mechanizmus, tömege: 20,8 kg
Leárazás -8 %
104 820 Ft 113 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GAR82d7

Ágdarálók

kertHogyan ápoljuk a gyepünket ősszel Gondoskodj gyepedről egész évben. Az ősz jó alkalom a kertépítésre. A nedvesség és a kellemes hőmérséklet ideális környezetet biztosít az új fűmagok gyors gyökeresedéséhez. A megfelelő őszi trágya kiválasztása szintén fontos. Cikkünkből most megtudhatod, milyen egyéb...

Ágdarálók

A Ágdarálók kategóriában összesen 14 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó ágdarálók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább ágdarálók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb ágdarálók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: ágdarálók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ