AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Nyomaték kulcs

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Min. forgatónyomaték
0 Nm
80 Nm
-
Max. forgatónyomaték
6 Nm
500 Nm
-
Krova mérete
1/4"
(7)
1/2"
(13)
3/8"
(1)
3/4"
(3)
Szűrés

A nyomaték kulcsok biztosítják, hogy soha többé ne legyen gondod a csavarok pontos meghúzásával. Ismerd meg a különböző típusokat és válaszd ki az optimális nyomaték kulcs típust. Olvass tovább, és tudd meg, mit kell szem előtt tartani a választáskor.

Tovább

Nyomaték kulcs - Mire valók és szükségem van-e rá?

Ha autószervizben, gumiszervízben, gépszerelő üzemben, esetleg elektronikai összeszerelő üzemben dolgozol, akkor számodra jól ismert a nyomaték kulcsok szerepe és fontossága. A nyomaték kulcsok alkalmazása rendkívül széleskörű, az ipar számos olyan területén alkalmazzák őket, ahol fontos, hogy a gyártott vagy javított termékek csavaros illesztései megfelelő erővel - forgatónyomatékkal - legyenek meghúzva, tehát ne túl lazán és ne túl erősen. Egy túlhúzott csavar beleszakadhat a menetbe - azonnal vagy később, észrevétlenül - amely kihatással van az egész konstrukció egységére és funkcionalitására. Egy lazán meghúzott csavar pedig nem nyújt megfelelő tartást és szorítást, idővel tovább lazulhat és ki is eshet, amely komoly hatással lehet az adott gép, jármű vagy bármilyen eszköz funkcionalitására és biztonságára. A megoldás a nyomaték kulcs, amely a csavaros illesztéseket pontosan a gyártó által meghatározott erővel - nyomatékkal - képes meghúzni. A nyomaték kulcs - néha erőkulcs, vagy hivatalos nevén dinamométeres kulcs.


A nyomaték kulcs előnyei 

  • A csavarokat optimális erővel húzza meg
  • A csavar nem fog meglazulni vagy megszorulni
  • Nem károsítjuk a menetet
  • Nő a csavar élettartama akár többszörös ki- és becsavarozáskor is
  • A berendezés rendeltetés szerűen és biztonságosan működik
Nyomaték kulcsok

5 db nyomaték kulcs javításhoz és pontos meghúzáshoz.

Nem akarsz egyenként nyomaték kulcs szerszámokat vásárolni? Ebben az esetben egy nyomaték kulcs készlet a megfelelő számodra.

Nyomatékkulcs nyomatéktartománya

Nem létezik olyan nyomatékkulcs, amely az egész nyomatéktartományt lefedné. Nem is lenne értelme, hiszen például egy nagyméretű, gépjárművek kerékanyáinak meghúzásához tervezett nyomatékkulcsot nem fogsz egy kisebb háztartási gép apró csavarjainak meghúzására használni. A szükséges nyomatékot számos paraméter határozza meg.

  • Az alkatrészek anyaga és mérete
  • Az összefogó elemek (csavar, anya) minősége
  • A fellépő erők nagysága
  • Az eszköz mérete és rendeltetése

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb méretű, rövidebb és könnyebb nyomatékkulcsok alacsonyabb nyomatéktartományokat fednek le, míg a nagyobb és nehezebb nyomatékkulcsok a nyomatéktartomány magasabb regisztereit. Minél nagyobb tartományt képes lefedni egy nyomatékkulcs, annál kevésbé pontos. Melyek a leggyakoribb nyomatéktartományok?

A nyomaték kulcsok két alaptípusra oszthatók

A nyomaték kulcsok két alapvető típusra oszthatók: analóg és digitális. Az analóg (mechanikus) nyomaték kulcsok tökéletesek a mindennapi javításokhoz, míg digitális (elektronikus) nyomaték kulcsok alkalmasabb a precíziós munkára. ismerd meg a különböző típusok felosztását, és hogy miért fontos a megfelelőt kiválasztani.

Az analóg nyomaték kulcsok felosztása

Az analóg nyomaték kulcsok a következő három kategóriába sorolhatók:

  1. A torziós nyomaték kulcsok pontosak, de a meghúzást meg kell szakítani, amikor a kívánt nyomatékot elérik.
  2. A racsnis nyomaték kulcsok speciális racsnis mechanizmussal rendelkeznek, amely a nyomaték elérésekor megszakítja a meghúzást.
  3. A hajtókaros nyomaték kulcsok a beállított nyomatékot a fogantyún lévő gyűrűvel rögzíti, de a pontos nyomatékot ismét ellenőrizni kell.

A digitális nyomaték kulcsok kissé eltérő jellemzőkkel rendelkeznek

A digitális nyomaték kulcsok mindig torziós/csavarási mechanizmust használnak. A mechanikus csavarkulcsokkal szemben azonban jelentős előnyük, hogy a beállított nyomaték elérésekor hangjelzést adnak. A nyomaték kulcs nem áll le magától, hanem figyelmeztet, hogy mikor hagyd abba a meghúzást.

i

A nyomaték kulcs kiválasztása és kalibrálása

Kíváncsi vagy, hogyan kalibrálhatod a legjobban a nyomaték kulcs eszközöket, és mire kell figyelni kiválasztáskor? Olvass bele Nyomaték kulcsok - Hogyan válasszunk és hogyan használjuk? című cikkünkbe.

Nyomaték kulcsok – fontos a megfelelő méret

A nyomaték kulcs esetén fontos, hogy mindig a megfelelő méretű négyszöggel rendelkezzen. Így megfelelően fog illeszkedni a csavarhoz vagy az anyához. A meghúzási nyomatéktartomány általában a kulcs méretével arányosan nő. Jelenleg a következő 5 méretet forgalmazzák a leggyakrabban:

  • Az 1/4″-os nyomaték kulcsok kis csavarok és anyák meghúzására alkalmasak, például motorkerékpárokon és kerti gépeken.
  • A 3/8″-os nyomaték kulcsok alkalmasak a személygépkocsik vagy kisteherautók kisebb csavarjainak meghúzására.
  • Az 1/2″-os nyomaték kulcsok alkalmasak nagyobb csavarokhoz és anyákhoz autókban.
  • A 3/4″-os nyomaték kulcsok csak nagyméretű csavarokhoz ideálisak, például teherautóknál.
  • Az 1"-os nyomaték kulcsok nagyméretű gépek javítására vagy összeszerelésére használhatók.

i

Hogyan kell meghúzni a kerekeket nyomaték kulcs segítségével?

A kerék meghúzási nyomatékát nehéz lehet szemmel eltalálni, ezért fontos, hogy a kerekeket a gyártó által előírt értékekre húzzuk meg. Ez általában 85-140 Nm, leggyakrabban 120 Nm között van.

A nyomaték kulcsok különböző anyagokból készülnek

A nyomaték kulcsok három fő anyagból készülhetnek, amelyek mindegyike különböző tulajdonságokkal rendelkezik.

  • A króm-vanádium acél egy olyan acélötvözet, amelyet nagyobb korrózióállóság és kivaló keménység jellemez.
  • A szénacél keményebb és erősebb acélfajta, de kevésbé korrózióálló.
  • Az acélötvözet az elemek kombinációjának köszönhetően számos tulajdonsággal rendelkezik, például hőállóság vagy korrózióállóság is jellemző rá.

Kíváncsi vagy, hol lehet a legolcsóbban nyomaték kulcsokat beszerezni? Outlet oldalunkon biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

Nyomaték kulcs ár

A legolcsóbbak a hajtókaros modellek, amelyek közül számos modellt akár 10 ezer forint alatti áron is beszerezhetsz. Használatuk egyszerű és magától értetődő, bár némi figyelmet igényel. Eléggé tág nyomatéktartományt képesek kezelni, például 0-300 vagy 0-500 Nm, amely azt is jelenti, hogy a tartomány két szélén kevésbé pontosak. A racsnis modellek ára többnyire 10 és 20 ezer forint között mozog. Ezek kevésbé masszív nyomaték kulcsok mint a hajtókaros modellek, sok esetben szűkebb nyomatéktartománnyal, viszont nagyobb pontossággal. 20 ezer forintnál drágább modellbe akkor érdemes befektetnünk, ha valóban precíz és minőségi nyomaték kulcs típusra van szükségünk.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
EXTOL PREMIUM 910184 Szállításra kész 4 db
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 28 - 210 Nm forgatónyomaték, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 460 mm, anyaga króm-vanádium acél
16 800 Ft

2.
YATO nyomatékkulcs 1/2" 10-60Nm Szállításra kész > 5 db
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 10 - 60 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 400 mm, anyaga ötvözött acél
28 690 Ft

3.
EXTOL PREMIUM 910182 Szállításra kész 1 db
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 5 - 25 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás és rögzítő, krova mérete 1/4", teljes hossz 240 mm, anyaga króm-vanádium acél
14 410 Ft

24 termék
4,6 12×
EXTOL PREMIUM 910184
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 28 - 210 Nm forgatónyomaték, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 460 mm, anyaga króm-vanádium acél
16 800 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MADZ408
4,4 13×
EXTOL PREMIUM 910182
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 5 - 25 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás és rögzítő, krova mérete 1/4", teljes hossz 240 mm, anyaga króm-vanádium acél
14 410 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MADZ407
4,5
YATO nyomatékkulcs 1/2" 10-60Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 10 - 60 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 400 mm, anyaga ötvözött acél
28 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: YAT058
4,6
YATO Nyomatékkulcs 1/4" 2.5-20Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 2,5 - 20 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, irányváltás, krova mérete 1/4", teljes hossz 250 mm, anyaga ötvözött acél
26 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: YAT057
4,5
MAGG Nyomatékkulcs /hajlító/ 465mm 1/2" 42-210Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, hajlított, 42 - 210 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 6 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 465 mm, anyaga króm-vanádium acél, racsnis fej a csomagban
13 400 Ft -tól
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHT448
4,8
NAREX 791128 Nyomatékkulcs 1/2" hajlításhoz
Nyomatékkulcs - racsni, 40 - 200 Nm forgatónyomaték, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 517 mm, anyaga króm-vanádium acél
48 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NAR0332d4
5,0
NAREX 7911560 Nyomatékkulcs 1/2" hajlításhoz
Nyomatékkulcs - racsni, 20 - 100 Nm forgatónyomaték, ISO 6789 tanúsítvány, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 400 mm, anyaga króm-vanádium acél
50 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NAR0332d3
5,0
NAREX nyomatékkulcs 3/8"
Nyomatékkulcs - racsni, 10 - 50 Nm forgatónyomaték, ISO 6789 tanúsítvány, irányváltás, krova mérete 3/8", teljes hossz 400 mm, anyaga króm-vanádium acél
43 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: NAR0332d6
5,0
NAREX nyomatékkulcs 1/4" 5-25 Nm
Nyomatékkulcs - racsni, 5 - 25 Nm forgatónyomaték, ISO 6789 tanúsítvány, irányváltás, krova mérete 1/4", teljes hossz 323 mm, anyaga króm-vanádium acél
52 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: NAR0332d9
YATO nyomatékkulcs 1/2" 10-60 Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 10 - 60 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 385 mm, anyaga króm-vanádium acél
42 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP340
Yato Nyomatékkulcs 3/4" 80-400 Nm
Nyomatékkulcs - racsni, 80 - 400 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás, krova mérete 3/4", teljes hossz 697 mm, anyaga króm-vanádium acél
37 690 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: CMP457
4,5
YATO nyomatékkulcs 1/2" 10-60Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 10 - 60 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 400 mm, anyaga ötvözött acél
24 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: YAT058
4,6
YATO Nyomatékkulcs 1/4" 2.5-20Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 2,5 - 20 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, irányváltás, krova mérete 1/4", teljes hossz 250 mm, anyaga ötvözött acél
25 590 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: YAT057
3,7
VOREL Hajtókaros nyomatékkulcs 1/2" 0-300Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus,, krova mérete 1/2", teljes hossz 490 mm, anyaga króm-vanádium acél
5 790 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: YAT056
5,0
NAREX nyomatékkulcs 1/4" 5-25 Nm
Nyomatékkulcs - racsni, 5 - 25 Nm forgatónyomaték, ISO 6789 tanúsítvány, irányváltás, krova mérete 1/4", teljes hossz 323 mm, anyaga króm-vanádium acél
49 990 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: NAR0332d9
5,0
YATO nyomatékkulcs 1/2" 42-210Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 42 - 210 Nm forgatónyomaték, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 470 mm, anyaga króm-vanádium acél
29 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: AUPR499g
3,7
VOREL Hajtókaros nyomatékkulcs 1/2" 0-300Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus,, krova mérete 1/2", teljes hossz 490 mm, anyaga króm-vanádium acél
6 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: YAT056
4,4
YATO Hajtókaros nyomatékkulcs 1/2" 0-300Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus,, pontossága ± 4 %, krova mérete 1/2", teljes hossz 490 mm, anyaga króm-vanádium acél
6 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: YAT059
4,6
Sixtol Mechanic Torque 1, 1/2“, 28-210 Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 28 - 210 Nm forgatónyomaték, irányváltás, krova mérete 1/2", anyaga szerszámacél
12 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AUPR58465
5,0
YATO Nyomatékkulcs 3/4" 0-500Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus,, pontossága ± 3 %, krova mérete 3/4", teljes hossz 540 mm, anyaga króm-vanádium acél
8 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: YAT060
Extol Premium 8825304 nyomatékkulcs 1/4"
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 1 - 6 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 4 %, krova mérete 1/4", teljes hossz 220 mm, anyaga króm-vanádium acél
11 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MADZ855
5,0
Extol Premium 8825308 nyomatékkulcs, 1/2"
Nyomatékkulcs - 10 - 210 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás, krova mérete 1/2", teljes hossz 512 mm, anyaga króm-vanádium acél
18 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MADZ857
5,0
YATO Nyomatékkulcs 3/4" 0-500Nm
Nyomatékkulcs - mechanikus,, pontossága ± 3 %, krova mérete 3/4", teljes hossz 540 mm, anyaga króm-vanádium acél
8 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: YAT060
Extol Premium 8825306 nyomatékkulcs, 1/4"
Nyomatékkulcs - mechanikus, racsni, 5 - 25 Nm forgatónyomaték, pontossága ± 3 %, irányváltás, krova mérete 1/4", teljes hossz 238 mm, anyaga króm-vanádium acél
12 540 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MADZ856
NyomatékkulcsokNyomatékkulcsok - Milyet válasszunk és hogyan használjuk? Már régóta nem szükséges minden erőd megfeszítésével húzgálni a csavarokat, és pláne nem kalapáccsal ütögetni őket. Ma már az alapvető megoldás az, ha a csavarokat nyomatékkulccsal húzzuk meg az előírt nyomatékra. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen célra, milyen típusú...

Nyomaték kulcs

A Nyomaték kulcs kategóriában összesen 24 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó nyomaték kulcs Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább nyomaték kulcs A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb nyomaték kulcs A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: nyomaték kulcs vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ