AP+ nový vizuál Shop roku

Zégerfogó

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Hajlított hosszúcsőrű
(9)
Zégergyűrűhöz
(5)
Típus
Csőrös
(4)
Rádiós hajlított
(2)
Seger
(5)
Készlet
Igen
(4)
Nem
(5)
Szűrés

A zégergyűrű fogó egy egyedi fogófajta, amelynek különleges célja van. Ha új seegergyűrű fogó kell, vagy ha ezt a fogótípust még nem ismered, abban az esetben szívesen segítünk a kiválasztásban és a szerszám megismertetésében. Olvass tovább, hogy minden részletet megtudhass erről a fogóról.

Tovább

A zégergyűrű fogó több megnevezéssel is rendelkezhet

Valószínűleg mindenki máshogy hívja ezt a szerszámot. Lehet seegergyűrű fogó, zégergyűrű fogó vagy egyszerűen zégerfogó. Ezt az eszközt arra használják, hogy rögzítsék, vagy szétszedjék a zégergyűrűket, amelyek csapokat vagy más gépalkatrészeket rögzítenek a tengelyirányú elmozdulás ellen. Ezeknek a gyűrűknek a kezelése szinte kizárólag a zégergyűrű fogó segítségével valósítható meg.

i

A fogó neve a német Seeger-Orbis cégtől származik. Ebben a cégben szabadalmaztatta a szerszámot Hugo Heiermann, aminek következtében a seegergyűrű fogó széles körben használatos számos iparágban a rögzítőgyűrűkkel való manipuláció során.

Mi alapján válasszuk ki a seegergyűrű fogó szerszámot?

Első pillantásra minden zégergyűrű fogó majdnem ugyanolyan, vagy legalábbis hasonlónak tűnhet. Választáskor azonban meglepődhetünk, hogy számos olyan paraméter van, amelyek alapján ki kell választanunk egy adott seegergyűrű fogó szerszámot. Ezek elsősorban a használatuk módjában különböznek egymástól.

  • Az alak talán a legfontosabb paraméter a választás során, a lehetőségekről alább bővebben is szót ejtünk.
  • A zégergyűrű fogó készlet nagyszerű megoldás, ha a munkádhoz egynél több zégerfogó szerszámra van szükség. Egy készlet gyakran több típust és méretet tartalmaz.
  • A méret szintén fontos szerepet játszik. A nagy zégergyűrű fogó nehezen használható a nehezen hozzáférhető berendezésekben, ezért ilyenkor célszerű a kisebbekhez nyúlni.

Belső és külső zégergyűrű fogó

A belső és külső gyűrűkhöz más-más zégerfogó kell. Ezeket úgy gyártják, hogy vagy egy furatba, vagy egy gépalkatrészre, de leggyakrabban egy tengelyre illeszthetőek. A seegergyűrű fogó pofái ennek a megnevezésnek megfelelően húznak vagy lazítanak. Valószínűleg nem kapható olyan zégergyűrű fogó, amelyik mind a belső, mind a külső rögzítőgyűrű kezelésére alkalmas, így a konkrét célnak megfelelően kell választanunk.

  • A belső rögzítőgyűrűket kisebbre lehet nyomni, hogy a rögzítőgyűrű a kívánt helyre kerüljön.
  • A külső seegerfogó ezzel szemben kitágítja a rögzítőgyűrűt, ezért alkalmasak a tengelyen lévő gyűrűk rögzítésére.

Egyenes vagy hajlított zégerfogó a jobb?

Ebben az esetben figyelembe kell vennünk azt a helyet, ahol a zégergyűrű fogó szerszámot használni fogjuk. Ha a rögzítőgyűrűket nehezen hozzáférhető helyre kell behelyeznünk, akkor jobb, ha ívelt verziót választunk. Az egyenes seegergyűrű fogó viszont a könnyen hozzáférhető helyeken alkalmasabb. Mindig fontos, hogy a zégergyűrű fogó az ipari szerelés igényeinek megfelelő legyen, vagy olyan készlethez nyúljunk, amely többféle változattal is rendelkezik.

  • Az egyenes seegergyűrű fogó jobb fogást biztosít, de nem minden helyzetben használható.
  • A hajlított zégergyűrű fogó kisebb helyeken célszerűbb, mivel lehetővé teszi a rögzítőgyűrű oldalról történő kezelését.

egyenes zégerfogó
Egyenes zégerfogó

Hajlított zégerfogó
Hajlított zégergyűrű fogó

i

A fogók egy része cserélhető pofákkal is rendelkezhet. Ezáltal többféle hajlítás áll a rendelkezésre, amelyeket könnyedén változtathatsz az igényeidnek megfelelően. Ez a megoldás különösen alkalmas műhelyek vagy nagyobb vállalatok számára.

Miből készül a zégergyűrű fogó?

Mivel a seegergyűrű fogó rendszeres terhelés alatt áll a munka során, ezért fontos, hogy olyan minőségi anyagból készüljön, amely ellenáll a terhelésnek és hosszú ideig kitart. A legtöbb esetben a zégergyűrű fogó edzett acélból készül, ahogy számos más szerszám is. Ez az anyagot magasfokú keménység és kopásállóság jellemzi.

Seegerergyűrű fogó kiegészítők

Magának a fogónak a rendeltetéséből következik, hogy a munka során rögzítőgyűrűket is használni fogsz. Ezeket a vasáru szett kategóriában találod meg, ahol a gyűrűk mellett számos más ipari alkatrészt is megvásárolhatsz, amelyekből soha nincs elég egy műhelyben.

Ha nem tudsz dönteni, vagy több lehetőség is a rendelkezésedre állasz, akkor a vásárlói értékelése szerinti rangsorolás segíthet. Értékes tanácsokat kaphatsz olyan vásárlóktól, akik már megvásárolták az adott terméket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
9 termék
5,0
Knipex 001958V01
Fogókészlet - Belső és külső reteszelőgyűrűk számára
58 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KNP015a2
5,0
Knipex 001958V01
Fogókészlet - Belső és külső reteszelőgyűrűk számára
55 890 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KNP015a2
VOREL Seeger fogó, 200 mm, külső
Fogó - seeger fogó (külső 30-80 mm), szénacélból, puha műanyag markolattal
2 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP1620
CONNEX Seeger gyűrű fogó, ívelt, külső, 19-60 mm
Fogó - króm-vanádium acélból, kovácsolt, edzett, polírozott, hengeres csúcsok, műanyag bevonatos, külső gyűrűkhöz
6 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONkle44
CONNEX Egyenes fogó külső 19-60 mm
Fogó - króm-vanádium acélból készült, kovácsolt, edzett, polírozott, hengeres csúcsokkal, műanyag bevonattal, külső gyűrűkhöz
6 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONkle43
4,8
CON:P Biztosítógyűrű fogó, 4 betét
Fogó - biztosítógyűrűkhöz, 4 db, 1× egyenes a belső gyűrűkhöz, 1× ívelt a belső gyűrűkhöz, 1× egyenes a külső gyűrűkhöz, 1× ívelt a külső gyűrűkhöz
2 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONkle54
5,0
VOREL Seeger fogó, 160 mm, külső
Fogó - seeger fogó, külső, nikkelezett felület, puha műanyag fogantyúval
1 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP1614
YATO Seeger fogó készlet 5 részes 160 mm
Fogó - hossz: 16 cm, 10-50 mm átmérőjű seegerekhez
5 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AUPR1219
YATO Seeger fogó, 325 mm, belső
Fogó - seeger fogó (belső 85-150 mm), nikkelezett felületű CrV acélból, ergonomikus markolattal
4 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CMP1626

Zégerfogó

A Zégerfogó kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó zégerfogó Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább zégerfogó A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb zégerfogó A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: zégerfogó vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ