Shop roku Shop roku

Basszusgitárok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Elektromos
(12)
Akusztikus
(4)
Test formája
Jumbo
(2)
Mini Jumbo
(2)
Más
(3)
Hangszedő típusa
HB-HB
(2)
HB-SC
(1)
SC
(4)
SC-SC
(5)
Piezo
(2)
Beépített hangoló
Igen
(2)
Nem
(14)
Test
Kőrisfa
(2)
Hársfa
(1)
Égerfa
(6)
Nyárfa
(3)
Méret
Szabvány
(14)
Szín
Fehér
(1)
Fekete
(5)
Piros
(1)
Kék
(2)
Natural
(4)
Sunburst
(3)
Szűrés

A basszusgitár a korábban széles körben használt kontrabasszusgitárt váltja fel. Ez egy nélkülözhetetlen hangszer, amely a melodikus és ritmikus komponensek határán áll, meghatározza a dalok tempóját, és minden zenei stílusba illeszkedik. Milyen paraméterek alapján választható ki a basszusgitár? Olvass tovább, és mi mindenben segítünk.

Tovább

Mi az a basszusgitár? A kontrabasszusgitár modern helyettesítője

A basszusgitárok az 1950-es évek elején jelentek meg először, amikor a Fender gyártó bemutatta első, később sorozatgyártású modelljét. Ez a hangszer a korábban használt kontrabasszusgitárokat váltotta fel, de méretük és korlátozott hangolási lehetőségeik miatt nagyon nem voltak praktikusak.

i

A basszusgitárok több zenei stílusban is szerepet játszanak, mivel olyan hangszerek, amelyek a zenekar ritmikus és dallamos elemei közti határon állnak. A dobokkal együtt meghatározzák a tempót és hozzájárulnak a dallamhoz.

Az alap basszusgitárok: Akusztikus vs. elektromos

Milyen lehet egy basszusgitár? Akusztikus és elektromos. Mi teszi különlegessé a két modellt?

Akusztikus basszusgitárok

Az akusztikus basszusgitárok valóban nagyon eredeti hangszerek. Bár a húrok számát és a nyak hosszát tekintve megegyeznek az elektromos basszusgitárokkal, az előállított hang tisztán akusztikus, akárcsak a klasszikus gitárok esetében. Ráadásul az akusztikus basszusgitár a nyugati modellhez hasonló üreges ágyúval rendelkezik, ellentétben az elektromos basszusgitárral.

Léteznek elektro-akusztikus gitárok is, amelyek megtartják akusztikus hangzásukat, de csatlakoztathatók egy basszusgitárhoz, ami nagyszerű hangzást eredményez.

Elektromos basszusgitárok

Az elektromos basszusgitárok más elven működnek, mint az akusztikus hangszerek. Ahhoz, hogy egyáltalán meg lehessen szólaltatni őket, csatlakoztatni kell őket egy úgynevezett basszusgitár erősítőhöz, amellyel tetszés szerint hangolhatod a hangot. A készülékeket basszusgitár kombókra vagy "basszuskészletekre" osztják, amelyek egy basszus erősítőt és egy hangszórót tartalmaznak. Az elektromos basszusgitárok a következő típusokra oszlanak:

  • A Jazz Bass népszerű választás a világszerte elismert basszusgitárosok körében. Hangzását tekintve sokoldalú és különösen alkalmas a kezdők számára. Jellegzetes, vastag hangja van, amely számos stílusban megtalálható.
  • A Precision Bass minden basszusgitár anyját képviseli, mivel az egyik legrégebbi típus. Jellemző rá a nyers, erőteljesebb hangzás, amely ugyancsak szinte minden stílusban megtalálja a helyét.
  • A Telecaster elegáns formával és megjelenéssel büszkélkedhet. Ezek a basszusgitárok összetéveszthetetlen hangzással rendelkeznek, amelyet gyakran használnak torzítás nélküli zenében, például a country, blues, jazz vagy boogie.
  • A Modern Bass az újabb típusok közé tartozik. Ezek a basszusgitárok kerek és erőteljes testtel rendelkeznek, hosszú szarvakkal és aktív elektronikával, így hangzásuk nagyon gazdag, de mégsem túl specifikus.

i

Ha érdekel a basszusgitár, a kotta elengedhetetlen ahhoz, hogy játszhass valamit. Számos olyan kiadvány létezik, amely az elejétől a végéig végig vezet a zenén.

Mi alapján választható ki egy basszusgitár? Az alapot a húr jelenti

Mi alapján választhatod ki a húrokat, amelyekkel egy basszusgitár rendelkezik? A húrok határozzák meg a hangszínt, tehát attól függ, hogy milyen mélyen akarsz játszani. Négy vagy öt húr közül választhatsz. A 4 húros basszusgitár a standard, és bármilyen zenei stílushoz illik. Az 5 húros basszusgitár extra mély "B" húrral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy 3 hangtól lefelé játszhass.

Ha ez az első basszusgitár amit vásárolni szeretnél, akkor például a példaképed alapján is választhatsz húrokat. Ha a kedvenc zenekarod dalai más húrszámra íródtak, nehéz lesz játszani őket.

Aktív kontra passzív basszusgitárok

A basszusgitárok tovább oszthatók aktív vagy passzív elektronikával rendelkező gitárokra.

  • A passzív basszusgitárok olyan basszusgitárok, amelyeknél a hangszedők jelét csak az erősítő erősíti. Az így kapott hangzás különlegesebb és jellegzetesebb, de nem olyan masszív, mint az aktív típusoknál.
  • Az aktív basszusgitárok viszont beépített előerősítővel rendelkeznek, így a kimeneti jel erősebb. Ezeknek a típusoknak a hangja erőteljesebb és dinamikusabb, de nem olyan specifikus és jellegzetes.

Egy speciális csoportba tartoznak a fretless basszusgitárok

A fretless basszusgitár egy speciális csoport, amelyet tapasztaltabb játékosok számára terveztek, és gyakran használják a jazz zenében is. A fretless basszusgitár csupasz fogólappal rendelkezik, ellentétben a bundos basszusgitárral, amely körülbelül 19-24 fogólappal rendelkezik. A pozíciók rajta általában legfeljebb függőleges vonalakkal vannak enyhén jelölve.

i

A balkezes basszusgitárok pontosan ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, de a balkezes játékosok igényeihez igazítják.

A basszusgitár további 3 paramétert kell, hogy teljesítsen

A fentieken kívül koncentrálj a másik 3 paraméterre is, amelyek garantálják a valódi játékélményt.

  1. A hangszer mérete az egyik legfontosabb. A felnőttjátékosoknak és az idősebb gyerekeknek a rövid testmérettel rendelkező modellek közül kell választaniuk, míg a legfiatalabb játékosok számára a kisebb testű basszusgitárok állnak rendelkezésre.
  2. A hangolás lehet beépített vagy kézi. Figyelj a stabilitásra is - ilyen vastag húrokkal a stabilitás nem lehet probléma, de érdemes személyesen ellenőrizni.
  3. A nyak formája és szélessége/húrok magassága különösen fontos a kényelem szempontjából. A nyak különböző szélességgel és profillal készül. Ha a basszusgitár túl magasan van extra húrokkal, akkor nem lesz kényelmes a játék.

Hogyan néz ki egy kezdő basszusgitár?

Érdekel egy kezdőknek szánt basszusgitár? Az abszolút standard a 4-húros Jazz Bass modell, amely teljesen sokoldalúan használható, köszönhetően a gazdag hangzásnak, amely minden zenei stílushoz illik. Az sem árt, ha olyan basszusgitár mellett döntesz, amelyik tetszik - ha azonnal megtetszik, sokkal könnyebb lesz rajta tanulni.

A basszusgitárok nagyszerű tartozékokkal örvendeztetnek meg téged

A basszusgitár tartozékok és kiegészítők között számos nagyszerű kiegészítő található, amelyek kényelmessé teszik a játékot, és tökéletessé teszik a hangok kijövetelét. Az alapvető tartozékok közé tartoznak a kombók, effektek, húrok, borítók és tokok, állványok, hangolók, szíjak, hangszerkozmetikumok, szerszámok, ujjerősítők, pótalkatrészek vagy kábelek.

Szeretnél spórolni, de érdekelnek a basszusgitárok? A használt basszusgitár oldal remek hely a gyöngyszemek megtalálására. Hol máshol találhatsz még olcsó basszusgitárt? A basszusgitárok akciós áron - árnyesés oldal számos nagyszerű darabot rejt az ár töredékéért.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
16 termék
WASHBURN AB5-A-U
Basszusgitár - akusztikus, Mini Jumbo, aktív elektronika, hangszedő típusa piezo, 21 bund, skálahosszúság 812 mm, nyereg szélessége 42 mm, réteges test, fényes felületképzés, lucfenyő fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, tech wood fogólap, króm hardver
65 990 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: WSB002a
VINTAGE VJ74M SSB
Basszusgitár - elektromos, Jazz Bass, hangszedő típusa single coil, 20 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 42,5 mm, fényes felületképzés, égerfa test, juhar nyak, juhar fogólap, króm hardver
162 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: VTG007f
VINTAGE V4MTB
Basszusgitár - elektromos, Precision Bass, hangszedő típusa single coil, 20 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 42,5 mm, fényes felületképzés, égerfa test, juhar nyak, juhar fogólap, króm hardver
155 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: VTG007a
BLACKSTAR Carry-on ST Bass - Jet Black
Basszusgitár - elektromos, gyerek, hangszedő típusa single coil, 18 bund, skálahosszúság 596 mm, félmasszív test, fényes felületképzés, nyárfa test, juhar nyak, fekete hardver
104 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BLSAbk1a
Oscar Schmidt OB100N-AU
Basszusgitár - akusztikus, Mini Jumbo, aktív elektronika, hangszedő típusa piezo, 21 bund, skálahosszúság 812 mm, nyereg szélessége 43 mm, réteges test, fényes felületképzés, lucfenyő fedlap, mahagóni hátlap, mahagóni oldallapok, mahagóni nyak, tech wood fogólap, króm hardver
83 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: OSCH002a
PRS Kingfisher Bass FBWB - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
PRS Kingfisher Bass FBWB
Basszusgitár - elektromos, Modern Bass, hangszedő típusa humbucker, 24 bund, skálahosszúság 864 mm, fényes felületképzés, kőrisfa test, dió/jávorfa nyak, paliszander fogólap, króm hardver, tok a csomagolás része
423 890 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: PRSSc03
Ortega D558-4
Basszusgitár - akusztikus, Jumbo, aktív elektronika, 22 bund, skálahosszúság 812 mm, nyereg szélessége 45 mm, félmasszív test, matt felületképzés, lucfenyő fedlap, dió hátlap, dió oldallapok, mahagóni nyak, tech wood fogólap, arany hardver, beépített hangoló
Szuper ár
279 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: OTG0010b
VINTAGE VJ74 CAR
Basszusgitár - elektromos, Jazz Bass, hangszedő típusa single coil, 20 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 37,5 mm, fényes felületképzés, égerfa test, juhar nyak, paliszander fogólap, króm hardver
165 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: VTG007d
BLACKSTAR Carry-on ST Bass - Vintage White
Basszusgitár - elektromos, gyerek, hangszedő típusa single coil, 18 bund, skálahosszúság 596 mm, félmasszív test, fényes felületképzés, nyárfa test, juhar nyak, fekete hardver
104 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BLSAbk1b
SANDBERG Electra II VS4 BK - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
SANDBERG Electra II VS4 BK
Basszusgitár - elektromos, Precision Bass, aktív elektronika, hangszedő típusa single coil, 22 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 39,5 mm, fényes felületképzés, hársfa test, juhar nyak, paliszander fogólap, króm hardver
349 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SBGa13
PRS Kestrel Bass TC - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
PRS Kestrel Bass TC
Basszusgitár - elektromos, Modern Bass, hangszedő típusa single coil, 22 bund, skálahosszúság 864 mm, fényes felületképzés, égerfa test, dió/jávorfa nyak, paliszander fogólap, króm hardver, tok a csomagolás része
367 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PRSSc02
VINTAGE V74 MRJP
Basszusgitár - elektromos, Jazz Bass, hangszedő típusa single coil, 20 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 43 mm, félfényes felületképzés, nyárfa test, juhar nyak, paliszander fogólap, króm hardver
166 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: VTG007b
SANDBERG Forty Eight 4 HG BK CS RWFB WB MHS - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
SANDBERG Forty Eight 4 HG BK CS RWFB WB MHS
Basszusgitár - elektromos, aktív elektronika, hangszedő típusa single coil és humbucker kombinációja, 22 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 39,5 mm, fényes felületképzés, égerfa test, juhar nyak, paliszander fogólap, fekete hardver, tok a csomagolás része
908 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SBGa10
SANDBERG California TT 4 HG BK BEMFB - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
SANDBERG California TT 4 HG BK BEMFB
Basszusgitár - elektromos, Jazz Bass, aktív elektronika, hangszedő típusa single coil, 22 bund, skálahosszúság 864 mm, nyereg szélessége 39,5 mm, fényes felületképzés, égerfa test, juhar nyak, juhar fogólap, króm hardver, tok a csomagolás része
609 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SBGa06
PRS Kingfisher Bass FBWB - Basszusgitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
PRS Kingfisher Bass FBWB
Basszusgitár - elektromos, Modern Bass, hangszedő típusa humbucker, 24 bund, skálahosszúság 864 mm, fényes felületképzés, kőrisfa test, dió/jávorfa nyak, paliszander fogólap, króm hardver, tok a csomagolás része
446 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PRSSc03
Ortega D538-4
Basszusgitár - akusztikus, Jumbo, aktív elektronika, 22 bund, skálahosszúság 812 mm, nyereg szélessége 45 mm, félmasszív test, félfényes felületképzés, lucfenyő fedlap, sapele hátlap, sapele oldallapok, mahagóni nyak, tech wood fogólap, króm hardver, beépített hangoló
155 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: OTG0010a

Basszusgitárok

4K tvDirect LED: Mi az és hogyan működik? A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?

Basszusgitárok

A Basszusgitárok kategóriában összesen 16 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó basszusgitárok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább basszusgitárok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb basszusgitárok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: basszusgitárok vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ