AlzaPlus+ 30 dnů na vrácení

Beépíthető borhűtő

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Energiaosztály
F
(1)
G
(8)
Tárolható max. palackok száma
8
52
-
Zónák száma
1 ×
2 ×
-
Polcok anyaga
Fa
(7)
Fém
(1)
Szín
Fekete
(8)
Ezüst
(1)

A beépíthető borhűtő kiválasztásakor több paramétert is fontos lehet szem előtt tartani, melyek kulcsfontosságú jelentőséggel bírnak a problémamentes működés és a megfelelően hűtött borok szempontjából. A beépíthető borhűtők kifogástalan módon gondoskodnak a minőségi boraidról, hogy végeredményben mindig a lehető legjobb ízeket kapd. Mi mindenre kell figyelni a beépített borhűtő kiválasztásakor? Olvass tovább és megtudhatod.

Tovább

A beépíthető borhűtő előnyei

A beépíthető borhűtők egyre népszerűbbek, manapság már sok modern konyha részét képezik. Ha épp új konyhát alakítasz ki, és egy borhűtőt is szeretnél benne elhelyezni, egy borhűtő beépíthető kivitelben több okból is remek választás lehet számodra:

 • A beépíthető borhűtők vételára általában alacsonyabb.
 • Tökéletesen beleilleszkednek a konyha kialakításába.
 • Nem bontják meg a helyiség egységét.
 • A konyhapultokba és a konyhaszigetekbe egyaránt beépíthetők.

A beépíthető borhűtő kapacitása

A kapacitás egy különösen fontos paraméter a beépített borhűtő kiválasztása során. Ezt az adatot a gyártók többnyire a behelyezhető palackok számában adják meg.

 • A beépíthető borhűtők befogadóképessége körülbelül 6 és 200 palack bor között mozog.
 • Egy kisebb méretű beépíthető borhűtő 1–8 palack tárolására alkalmas.
 • A beépíthető borhűtő számodra ideális kapacitását célszerű az alapján meghatározni, hogy általában egyszerre hány üveg bort tárolsz otthon.

i

Azt javasoljuk, hogy vásárolj nagyobb kapacitású beépíthető borhűtőt, mint amekkora a jelenlegi borgyűjteményed. A tapasztalatok arról árulkodnak, hogy a borkedvelők folyamatosan újabb és újabb évjáratokkal bővítik féltve őrzött gyűjteményüket.

Egyzónás vagy többzónás beépíthető borhűtő - hány zóna az ideális?

A zónák száma a beépített borhűtőn belül beállítható, egymástól eltérő hőmérsékletű hűtőterek számát jelzi. A számodra ideális zónaszám tehát attól függ, hogy a beépíthető borhűtőben összesen hány fajta bort fogsz tárolni.

 1. Az egyzónás beépített borhűtő csak egyféle hőmérséklet beállítását teszi lehetővé, ennek megfelelően csak egyfajta bort tárolására alkalmas.
 2. A kétzónás borhűtő két, egymástól eltérő hőmérsékletre osztja fel a hűtőteret, így kétfajta bor hűtésére is lehetőséget kínál.
 3. A többzónás beépíthető borhűtők három-hat hőmérséklet beállítását is lehetővé teszik, így alkalmasak több, egymástól eltérő hőmérsékleti körülményeket igényélő borok tárolására.

A különválasztott zónák nélküli beépíthető borhűtők hűtőterében a hőmérséklet fentről lefelé csökken, így ez alapján is eldöntheted, hogy melyik bort melyik polcra helyezed.

A beépíthető borhűtő optimális páratartalma

A borok megfelelő érlelése szempontjából kulcsfontosságú tényező a beépíthető borhűtők optimális páratartalma, mely ideális esetben 75% körül mozog. Ha ennél alacsonyabb a páratartalom, a parafadugó kiszáradhat, és a bor megsavanyodhat. Ellenkező esetben, ha a páratartalom túl magas, fennáll a veszélye, hogy a parafa bepenészedik.

Borhűtő beépíthető - hűtési rendszerek

A beépíthető borhűtők a hűtés tekintetében is különbözhetnek egymástól, ez pedig hatással van a készülék vételárára, valamint általános működésére és fogyasztására is. Kétféle hűtési rendszert különböztetünk meg:

 1. A termoelektromos hűtés a legolcsóbb és leginkább környezetbarát megoldás. Előnye az alacsony zajszint és a rezzenéstelen működés, mely azonban alacsonyabb teljesítménnyel és nagyobb energiafogyasztással párosul.
 2. A kompresszoros beépíthető borhűtők drágábbak, cserébe viszont alacsonyabb az energiafogyasztásuk. A kompresszor zajszintje általában magasabb, hűtési teljesítménye ezzel szemben lényegesen nagyobb.

A beépíthető borhűtő zavartalanul teszi a dolgát

A legtöbb esetben a borhűtő beépíthető kivitele a konyhában kap helyet, így az esetlegesen nagyobb zajszintű működés sem zavaró az ott élők számára, kivéve persze, ha egy egyszobás lakásról beszélünk. Jó hír azonban, hogy a beépíthető borhűtők általában csendesebbek, mint szabadon álló társaik, de ez leginkább a mérettől és a kapacitástól függ.

i

A zajszint miatti bosszankodás elkerülése érdekében válassz olyan modellt, amely a lehető legkevesebb decibellel működik. A beépíthető borhűtők átlagos zajszintje 25-50 dB körül mozog. A 20 dB-es zajszint a suttogásnak felel meg, 50 dB egy átlagos beszélgetés zajszintjével hasonlítható össze.

A beépíthető borhűtő ideális hőmérséklete a borok fajtája szerint

Kétségtelen, hogy a borok legegyszerűbb tárolására a pult alá építhető borhűtő a legideálisabb megoldás. Arra az esetre, ha még nem tudnád, hogyan kell megfelelően tárolni a borokat, készítettünk számodra egy praktikus táblázatot, mely a segítségedre lehet ebben. Ettől függetlenül mindig ellenőrizd le az adott bor címkéjén feltüntetett ideális hőmérsékletet, hiszen sok prémium minőségű bor ezzel kapcsolatos igénye eltérhet az általánostól.

A bor fajtája A borhűtő hőmérséklete
Pezsgő 4–6 °C
Édes fehér 7–9 °C
Száraz fehér 9–11 °C
Fiatal vörös 14–16 °C
Érlelt vörös 16–18 °C

A beépíthető borhűtő ára
Ami beépíthető borhűtők kínálatát illeti, az árak nem mozognak túl széles skálán, árukat leginkább a méret határozza meg. Egy kisebb beépíthető borhűtő ára 125 ezer forint körül mozog, a nagyobbaké pedig már 300 ezer forint fölé nyúlik. Ha szeretnél spórolni egy kicsit, tekintsd meg beépíthető borhűtő outlet kínálatunkat, hátha éppen vár rád ott egy előnyös ajánlat.

Beépíthető borhűtő méretek és dizájn

A beépíthető borhűtők óriási előnye, hogy tökéletesen beleolvadnak a konyha dizájnjába. A választás során csupán a készülék elülső része és a polcok kialakítása és anyaga játszik szerepet. Lássuk, miből választhatsz:

 • A készülék elülső fele lehet rozsdamentes acél, fekete vagy ezüst színű, esetleg ezek kombinációja. A beépíthető borhűtők alapfelszereltsége az üvegezett ajtó, különbségek az üveg színében és az UV-szűrőben lehetnek.
 • A beépíthető borhűtő polcait két változatban gyártják – fa és fém felhasználásával. A fém polcok megfizethetőbbek, a fa azonban elegánsabb és hozzájárul az ideális páratartalom fenntartásához is.

i

Magától értetődően a beépíthető borhűtő egyik legfontosabb paramétere a méret, hiszen az a cél, hogy tökéletesen beleilleszkedjen a konyhabútorba. A pontos méretek, a többi készülékhez hasonlóan, a beépíthető borhűtők esetében is a termékleírásban került feltüntetésre. A készülékek szélessége szerint a legnépszerűbb modellek: beépíthető borhűtő 15 cm, beépíthető borhűtő 30 cm.

A beépíthető borhűtő elhelyezése a konyhában

A konyhában a beépíthető borhűtőnek olyan helyet kell találni, amely a borok legjobb tárolási feltételeit biztosítja. Határozottan nem szabad közvetlen napfénynek kitenni, valamint főzőlap, illetve sütő közelébe helyezni. A nap sugarai kárt tehetnek a borban, emellett növelik a beépített borhűtő belső hőmérsékletét is.

A beépíthető borhűtők hasznos tulajdonságai

Az alapfunkciók és tulajdonságok mellett a beépíthető borhűtők további hasznos funkciókkal is rendelkezhetnek:

 • A kijelző lehetővé teszi a hőmérséklet és a páratartalom egyszerű beállítását és szabályozását.
 • A LED világítás gondoskodik a hűtőtér megvilágításáról, mely a borhűtő ajtajának kinyitásakor automatikusan felkapcsol.
 • Az UV-szűrő megakadályozza a napfény káros sugarainak behatolását, amelyek negatív hatással lehetnek a bor minőségére.
 • A bezárás lehetőségét leginkább a gyerekes családok fogják nagyra értékelni.
 • A szuperhűtés lehetővé teszi a beépített borhűtő hőmérsékletének rövid időre történő lecsökkentését, hogy a palackba zárt bor hőmérséklete gyorsan elérje az optimális értéket.
 • Az antibakteriális védelem megakadályozza a baktériumok szaporodását a beépíthető borhűtő belső terében.
 • Az Airfresh szűrő semlegesíti a kellemetlen szagokat, valamint frissen tartja a készülék belsejében lévő levegőt.

Más vásárlók választásai alapján jobb képet kaphatsz arról, hogy ténylegesen melyik a legnépszerűbb, legjobb borhűtő a piacon. További hasznos tippekért pedig olvasd el a Hogyan válasszunk borhűtőt? című útmutatónkat.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
9 termék
3,7
GUZZANTI GZ 50B
Borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 28 palackhoz, hűtési mód kompresszor, 2 hűtőzóna, 6 polc, belső térfogat 85 l, LED világítás, fekete kivitel, méretek 82 × 38 × 57,8 cm (H×Sz×Mé), tömege 38 kg
184 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: GUZVI008
2,0
GUZZANTI GZ 50S
Borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 28 palackhoz, hűtési mód kompresszor, 2 hűtőzóna, 6 polc, belső térfogat 85 l, LED világítás, fekete és ezüst kivitel, méretek 82 × 38 × 57,8 cm (H×Sz×Mé), tömege 35 kg
192 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: GUZVI009
GUZZANTI GZ 51B
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 52 palackhoz, 6 polc, kijelző, fekete kivitel, méretek 82 × 59,5 × 57,8 cm (H×Sz×Mé), tömege 45 kg
225 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: GUZVI018
SIEMENS KU20WVHF0 - Beépíthető borhűtő Ingyenes
szállítás boltjainkba
SIEMENS KU20WVHF0
Beépíthető borhűtő - energiaosztály F, beépíthető, 21 palackhoz, 1 hűtőzóna, 4 polc, kijelző, fekete kivitel, méretek 81,8 × 29,8 × 56,7 cm (H×Sz×Mé), tömege 26 kg
368 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SIEVI001
AEG AWUS052B5B - Beépíthető borhűtő Ingyenes
szállítás boltjainkba
AEG AWUS052B5B
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 52 palackhoz, 5 polc, belső térfogat 145 l, LED világítás, fekete kivitel, méretek 82 × 59,5 × 56,5 cm (H×Sz×Mé), tömege 48,5 kg
Leárazás -11 %
458 890 Ft 512 790 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: AEGVN005
AVINTAGE AVU8TXA
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 8 palackhoz, 1 hűtőzóna, 6 polc, LED világítás, méretek 82 × 14,5 × 54,75 cm (H×Sz×Mé), tömege 20 kg
278 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: AVIVI003
GUZZANTI GZ 49B
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 32 palackhoz, 6 polc, belső térfogat 85 l, kijelző, LED világítás, fekete kivitel, méretek 82 × 38 × 57,8 cm (H×Sz×Mé), tömege 36 kg
229 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: GUZVI011
SIEMENS KU21WAHG0 - Beépíthető borhűtő Ingyenes
szállítás boltjainkba
SIEMENS KU21WAHG0
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 44 palackhoz, 2 hűtőzóna, 5 polc, kijelző, fekete kivitel, méretek 81,8 × 59,8 × 58,1 cm (H×Sz×Mé), tömege 48 kg
572 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SIEVI002
GUZZANTI GZ 51BD
Beépíthető borhűtő - energiaosztály G, beépíthető, 46 palackhoz, 2 hűtőzóna, 6 polc, kijelző, fekete kivitel, méretek 82 × 59,5 × 57,8 cm (H×Sz×Mé), tömege 47 kg
266 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GUZVI019

Beépíthető borhűtő

A Beépíthető borhűtő kategóriában összesen 9 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó beépíthető borhűtő Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább beépíthető borhűtő A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb beépíthető borhűtő A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: beépíthető borhűtő vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ