30 dnů na vrácení Shop roku

Befőttes üvegek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Záródás típusa
Csavaros
(54)
Csiptetős
(17)
Csatokkal
(7)
Üvegek száma csomagonként
1
16
-
Magasság
3,7 cm
36 cm
-
Űrtartalom
30 ml
10000 ml
-
Szűrés

A befőttes üvegek sok háztartásban a konyhai felszerelés szerves részét képezik. Különböző gyümölcsök, zöldségek, méz, lekvár, vaj, hús és egyéb hazai vagy egzotikus finomságok hosszú távú tartósítására használják őket. Többféle méretben kaphatók, és választhatsz egy adott típusú fedelet is hozzájuk. Olvass tovább, tanácsot adunk, hogyan válaszd ki a megfelelő befőttes üveg típust a tartósítandó élelmiszerhez.

Tovább

Hogyan válasszunk befőttes üveg típust?

A kiváló minőségű befőttes üvegek a különböző típusú élelmiszerek otthoni és professzionális feldolgozásának elengedhetetlen eszközei. A keményen dolgozó háziasszonyok és háztartásbeliek számára készültek, akik nem akarják, hogy a kertből származó felesleges termés kárba vesszen. Nem nélkülözhetik őket a lelkes méhészek sem, vagy a kisebb-nagyobb termelőüzemek tulajdonosai. Valójában az üveg befőzéshez szánt változata ideális választás a legkülönfélébb típusú édes, sós, savanyú és csípős élelmiszerek tárolásának.

i

A minőségi befőttes üveg hosszú élettartamú

Az ideális befőttes üveg tartós üvegből készül, amely még idővel sem változtatja meg tulajdonságait vagy színét. Az ilyen befőttes üvegek többször is bátran használhatók különböző típusú élelmiszerekhez, akár több egymást követő befőzési szezonon keresztül is.

A befőttes üveg típust mindig az adott élelmiszer alapján válaszd ki

A befőttes üvegek különböző méretűek, formájúak lehetnek és különböző típusú fedelekkel rendelkezhetnek. Mindig aszerint válaszd ki a méretet és a formát, hogy mit és milyen mennyiségben fogsz befőzni. A mennyiségtől és az élelmiszer típusától függően választhatja ki az üvegek optimális számát (és a tárolóhely méretét), formáját és méretét. Mielőtt befőzné, tájékozódjon az élelmiszerek üvegbe helyezésének pontos módjáról (pakolás vagy laza egymásra helyezés stb.).

Mekkora a befőttes üveg optimális térfogata?

Válassz befőttes üveg térfogatot (méretet) az élelmiszer típusa és a a háztartás tagjainak száma alapján. Ha biztos vagy benne, hogy az üveg térfogatát a felbontást követő egy hónapon belül el tudja fogyasztani, akkor a kisebb gyümölcsöket és zöldségeket nagyobb térfogatú befőttes üveg típusokban is tartósíthatod. Vásárolhatsz nagy, 5 l-es befőttes üveg típust is. A legnépszerűbbek a 720 ml-es befőttes üvegek.

Rendszeresen és nagy mennyiségben főzöl? Ebben az esetben hasznosnak fogod találni a befőző edényeket is. Ezek a praktikus eszközök nagyban megkönnyítik a gyümölcsök és zöldségek otthoni tartósítását, valamint a különböző ételek és italok elkészítését.

Milyen az ideális befőttes üveg méz vagy más élelmiszerek tárolására?

A befőttes üveg mézhez általában 420 720 ml. Lehet sima, klasszikus vagy kerek alakú. De lehet kapni szép típusokat is, különféle díszítésekkel (méh, méhsejt stb.). Olvass tovább, és tudd meg, milyen méretű üveg az optimális választás.

  • A legkisebb, 220 ml-es befőttes üveg ideálisak a különböző krémek, zöldség-, chilipaszták és szószok kedvelői számára. Ezek a finomságok felbontás után gyorsan megromlanak. Használd a legkisebb üvegeket a pástétomok tartósításához, amelyeket a felbontástól számított egy héten belül fel kell használni.
  • A 220-250 ml térfogatú kis befőttes üvegek akkor hasznosak, ha lekvárokat, lekvárokat, különböző főzeteket vagy bogyós gyümölcsöket szándékozol tartósítani, amelyeket szintén gyors fogyasztásra szánsz, mert felbontás után a levegő miatt gyorsan megromlanak.
  • A közepes méretű, 720 ml-es befőttes üveg ideális választás méz tárolására vagy különböző húsok, gyümölcsök és zöldségek tartósítására. Ez az mennyiség a kisgyermekes családok vagy a két- vagy háromtagú háztartások számára jelent megoldást.
  • A 720 ml térfogatú befőttes üveg már régóta a legnépszerűbb befőttesüvegek, mivel egész gyümölcsök tárolására alkalmasak anélkül, hogy azokat kisebb darabokra kellene vágni. Leggyakrabban uborka, őszibarack, paprika, hagyma, sárgabarack, de különféle gyümölcskeverékek vagy zöldségkrémek tartósítására is használják.
  • A nagy, 5 l-es befőttes üvegek leggyakrabban savanyú uborka tartósítására vagy különböző gyümölcsös alkoholos italok előállítására használt típusok. Akkor is használhatod őket, ha a közeljövőben egy nagy családi partit tervezel, ahol saját finomságokat szeretnél kínálni a vendégeknek.

Befőttes üveg 350 ml
Kis befőttes üveg

Befőttes üvegek húshoz
Közepes méretű befőttes üveg

5 l-es befőttes üveg
Nagy befőttes üveg

A befőttes üveg és a fedél kiválasztása a zárómechanizmusnak megfelelően

A befőttes üvegek és a fedelek különböző zárómechanizmussal rendelkeznek. Három alaptípus létezik: csavaros befőttes üvegek, amelyekre rá kell csavarni a tetőt, fémfedelű befőttes üvegek, amelyek csíptetősek. A csatos befőttes üveggumi gyűrű található. Ezt a típust nem hosszú távú élelmiszer-tárolásra szánják.

A hústartósító edények a múltban mindig piros gumival és fedéllel voltak ellátva, a tartósított gyümölcsök pedig fehér gumival és fedéllel voltak lezárva. Manapság a fedelek és a gumik színe már teljesen mindegy.

Miért fontos a befőttes üveg alakja?

A befőttes üvegek különböző alakúak, de a leggyakoribb a kerek vagy szögletes (négyzet, hatszögletű, nyolcszögletű) alak. Ez annak köszönhető, hogy ezek az üvegek könnyen elhelyezhetők a szabványos méretű és formájú edényekben. Ezáltal a befőzési folyamat gyorsabbá, kíméletesebbé és energiatakarékosabbá válik. Hátránya lehet a nagyon sima felület, ezért vigyázzon, hogy az üvegek ne essenek ki a kezedből.

A befőttes üvegek sterilizálása a megfelelő módon

A befőtte süvegek különböző módon sterilizálhatók. Használhatsz egy nagy fazék vizet. Ha a víz elérte a forráspontot, legalább 10 percig főzd benne az üvegeket. Ezután fedjük le fedővel. Vedd ki az üvegeket, amikor meg akarod tölteni őket. Egy másik lehetőség a sütő. Tedd a tiszta befőttes üveg típusokat az előmelegített sütőbe (140 - 180 °C), és sterilizáld 20 percig. A harmadik legegyszerűbb lehetőség a sterilizálásra a forró öblítés a mosogatóban, mosogatószer nélkül.

Üveg befőzéshez – hogyan tároljuk?

Az üres befőttes üveg típusoknak mindig tökéletesen tisztának kell lenniük, és ideális esetben illeszkedő fedővel kell ellátni őket. Ugyanúgy kell őket tárolni, mint a tele üvegeket. De nem mindenkinek van ennyi hely a kamrájában. Ha ez a helyzet nálad is, tárold őket egy zöldségládában letakarva, és száraz, tiszta helyen. A műanyag zacskók nem alkalmasak erre a célra, illetve nem érdemes a kis befőttes üveg típusokat a nagyobbaknak tárolni.

A befőttes üveg árát elsősorban a méret és a minőség határozza meg. Ha egyszerre több darabot vásárolsz, vagy szeretnél spórolni, nézz körül a különleges ajánlatok és kedvezmények között.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 1000 ml, kerek, fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 17,1 cm, üveg átmérője 10,2 cm
1 590 Ft

2.
IGOTREND Befőttesüveg 10 L Utolsó 2 termék a raktáron
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 10000 ml, kerek, fedeles, egyszínű, műanyag fedél, magassága 36 cm, üveg átmérője 22 cm
7 890 Ft

79 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,0
Bormioli Quattro Stagioni Tároló üveg, 1 l
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 1000 ml, kerek, fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 17,1 cm, üveg átmérője 10,2 cm
1 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BORZA721
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Westmark csatos befőttes üveg, 500 ml
Befőttes üveg edény, méret: 13,1 x 12,1 x 9,9 cm, átmérő: 9 cm, térfogata: 500 ml, anyag: műanyag, üveg, acél
2 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WESDO872
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
TESCOMA TESCOMA DELLA CASA 350 ml csipeszes befőttesüveg
Befőttes üveg - csiptetős, űrtartalma 350 ml, kerek, mosogatógépben mosható, fedeles és gumi tömítéssel, üveg fedél, magassága 11,5 cm, üveg átmérője 7 cm
2 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESDO759
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,5
ORION 2db, üveg / bambusz, patent, 0,5l
Tárolóedény -
3 790 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIdz69
5,0 13×
Orion Befőttesüveg+fedő VERINE 0,26 l
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 260 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, fém fedél, magassága 7 cm, üveg átmérője 7,5 cm
1 390 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO852
4 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIdz45
5 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIdz338
4,3
Orion Befőttesüveg+fedő 0,212 l Deva
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 212 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 7,5 cm, üveg átmérője 7 cm
790 Ft
Szállításra kész > 50 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO214
5,0 11×
TESCOMA DELLA CASA Csatos befőttes üveg 5000 ml
Befőttes üveg - csiptetős, űrtartalma 5000 ml, kerek, mosogatógépben mosható, fedeles és gumi tömítéssel, üveg fedél, magassága 28 cm, üveg átmérője 17 cm
8 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESDO797
4,5
Orion Befőttesüveg+fedő 0,245 l Majo
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 245 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 9,5 cm, üveg átmérője 7,5 cm
790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO191
5,0
Orion Befőttesüveg+fedő 60 ml
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 60 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 6 cm, üveg átmérője 4,5 cm
790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO596
5,0
Orion Befőttesüveg+fedő 80 ml
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 80 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 7 cm, üveg átmérője 5 cm
790 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO876
5,0
Bormioli Quattro Stagioni Tároló üveg, 0,25 l
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 250 ml, kerek, fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 9,3 cm, üveg átmérője 8,6 cm
990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BORZA656
4,0
Orion Befőttesüveg+fedő 0,145 l Amfo
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 145 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 8 cm, üveg átmérője 6 cm
690 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO184
5,0
Orion Befőttesüveg 0,3 l B 66
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 300 ml, kerek, mosogatógépben mosható, magassága 11,5 cm, üveg átmérője 6,6 cm
690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIDO6686
3 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIdz352
5,0 12×
Orion Gothika Üveg tárolóedény, csatos, 0,75 l
Tárolóedény - üveg, négyzet alakú, tömítéses, klippes fedél, fedél anyaga üveg, alkalmas mosogatógépbe és hűtőbe, űrtartalma 0,75 l, mérete 14 × 10 × 10 cm (Ma×Sz×Mé), a csomag része fedél
2 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GOTZA706
5,0
BANQUET Culinaria Befőttes üveg fedővel, 180 ml
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 180 ml, fém fedél motívummal
790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BANZA656
IGOTREND Befőttesüveg 10 L
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 10000 ml, kerek, fedeles, egyszínű, műanyag fedél, magassága 36 cm, üveg átmérője 22 cm
7 890 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MTRtop0281
2 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MTRtop0293
5,0
Bormioli Quattro Stagioni Tároló üveg, 0,5 l
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 500 ml, kerek, fedeles, egyszínű, fém fedél, magassága 13,6 cm, üveg átmérője 9 cm
1 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BORZA663
4,0
Westmark 440 ml-es csavaros kupakkal
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 440 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, magassága 11,7 cm, üveg átmérője 8,2 cm
1 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WESDO576
5,0
IGOTREND TWIST 212 ml + fedél O66 mm ZÖLD, 6 db fólia
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 212 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, fém fedél motívummal, 6 üveg a csomagban, magassága 7,5 cm, üveg átmérője 7,5 cm, nyak átmérője 6,5 cm
Leárazás -7 %
2 490 Ft 2 690 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MTRtop0275
4,5
IGOTREND TWIST 212 ml + fedél O 66 mm GYÜMÖLCS,, 6 db fólia
Befőttes üveg - csavaros, űrtartalma 212 ml, kerek, mosogatógépben mosható és fedeles, fém fedél motívummal, 6 üveg a csomagban, magassága 7,5 cm, üveg átmérője 7,5 cm, nyak átmérője 6,5 cm
Leárazás -7 %
2 490 Ft 2 690 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MTRtop0274

Befőttes üvegek

A Befőttes üvegek kategóriában összesen 79 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó befőttes üvegek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább befőttes üvegek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb befőttes üvegek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: befőttes üvegek vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ