Black Shark 5 Pro 5G (TESZT): kiváló okostelefon, gamer trükkökkel a tarsolyában

Termékkatalógus
Black Shark 5 Pro, bevezető

Black Shark 5 Pro 5G (TESZT): kiváló okostelefon, gamer trükkökkel a tarsolyában

Jelenleg minden eddiginél több gamer telefon van jelen a piacon. Közülük sokan csak úgy tesznek, mintha azok lennének, de csupán néhányan néznek ki és működnek is úgy, ahogy az egy valódi gamer telefontól elvárható lenne. A Black Shark 5 Pro 5G készülék minden kétséget kizáróan ez utóbbi csoportba tartozik, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy alaposan leteszteljük, hogy mi magunk is megbizonyosodjunk a létjogosultságáról.Teszt

Szerző: Ondřej Chabr

Black Shark 5 Pro 5G (TESZT) – TARTALOM

 1. Újabb erős versenyző csatlakozik a gamer telefonok kínálatához
 2. A Black Shark 5 Pro 5G tele van hasznos vezérlőkkel
 3. A masszív kijelző készen áll mindenre, még az eszeveszettül gyors érintéseket is érzékeli
 4. 5G teljesítménye ott van a legjobbak között, ráadásul pillanatok alatt feltöltődik
 5. A Black Shark 5 Pro nemcsak a megjelenése és a teljesítménye miatt számít gamer telefonnak
 6. Sok megapixel és ennyi? Szerencsére nem. Nem fog csalódást okozni, jó szolgálatot teljesít
 7. Mely egyéb telefonok jöhetnek szóba, ha játszásról van szó?
 8. A Black Shark 5 Pro 5G megbízhatóan teljesíti a tőle elvártakat
 9. Amit korábban a Black Shark 5 Pro gamer telefonról írtunk

Újabb erős versenyző csatlakozik a gamer telefonok kínálatához

A mai legjobb processzorokkal büszkélkedő telefonok automatikusan ideális választássá válnak a mobiljátékosok számára. Sokan azonban túl kényesnek találhatják a vékony, luxus kialakítású testeket a játszáshoz. A gamerek számára a markolat számít, vagyis az, hogy a telefon hogyan illeszkedik a kézbe. Tehát a túl vékony és könnyű kialakítású mobiltelefonok kevésbé népszerűek a körükben. Sokkal inkább alkamlas erre a célra egy tartósabb test, tisztességesebb méretekkel és tömeggel.

Black Shark 5 Pro
A színválaszték - fekete (ami inkább a szürke és a sötétkék között van) és fehér.

A gamer telefonok alapvetően könnyen felismerhetők a futurisztikus témákról, a játékcímek által inspirált rendszerről, sok esetben a világító elemekről is. Jelenleg nem sok ilyen okostelefon van, így a Black Shark, a Xiaomi okostelefon-ágazatának egyik érdekes újdonsága a mobiljátékok állóvizét hivatott felkavarni. 2022 második felében a vállalat több modellel is képviseltette magát a piacon, mi pedig a legerősebb Black Shark 5 Pro 5G-re összpontosítottuk figyelmünket.

A Black Shark 5 Pro 5G tele van hasznos vezérlőkkel

A gyártó már a cyberpunk csomagolással utalást tesz arra, hogy egy gamer fenevaddal van dolgunk. A dobozból kivéve a telefont rögtön kézbe vettem és azonnal megtetszett a tisztességes mérete. Ez nem egy keskeny gamer telefon, amely a jobb fogás érdekében szükségtelenül megnyújtott kijelzővel rendelkezik. Ebben az esetben nem volt szükség ilyen trükkökre, a szélesebb kialakításnak köszönhetően nem kellett annyira megnyújtani a magasságát. Az előlapon nincs lekerekítés, az oldalsó fémkeret azonban le van kerekítve. Az ív az üveg hátlapon folytatódik.

Black Shark 5 Pro, a telefon képaránya Black Shark 5 Pro, előlap Black Shark 5 Pro, hátlap
A telefon természetesen nem kompakt. Masszívnak érződik, ez pedig tovább fokozódik, amikor rajta van a védőtok.

A hátlap nagyon sima, az üveg matt, cyberpunk elemekkel. Ha nem lenne a fémkeret, amelyhez az ujjaid leginkább hozzáérnek, a Black Shark 5 Pro veszélyesen csúszós lenne a kézben. A hátsó felületet egy kitülemkedés bontja meg, amelyből még egy kicsit kiemelkedik maga a fotómodul. A versenytársaknál már megfigyelhettünk olyat, hogy a dizájnt egy hátsó LED kijelző vagy legalábbis egy világító elem teszi változatossá. És ez itt is jelen van.

Black Shark 5 Pro, fényjelzés
A hátoldalon lévő jelzőfénynek külön helye van, még a mellékelt védőtok sem fedi le.

A kiemelkedés mellett a színjelzés is megtalálta a helyét. Ez a rendszerbeállításokban testre szabható a különböző műveletekhez, mind a szín, mind az intenzitás, mind a háttérvilágítás típusa tekintetében. A mellékelt szilikontok, amely az adott helyen kivágással rendelkezik, szintén ehhez a színelemhez igazodik. A tok jól illeszkedik, cyberpunk elemeket is tartalmaz, valamint egy kicsit a kameramodul és a kijelző fölé emelkedik, hogy megvédje azokat. A bal oldali hangerő-gomb azonban érezhetően kevésbé kitapintható.

Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, hátlap Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, a telefon oldala
A sima hátlap szépen siklik a kézben. A fémkeretben különböző gombok, köztük a felugró gombok is, kaptak helyet.

A legtöbb elem a jobb oldalon található. A közepétől kicsit feljebb található az ujjlenyomat-olvasóval ellátott süllyesztett bekapcsológomb. Felette egy csúszka és egy felugró gomb található. Egy másik csúszka és egy felugró gomb található a jobb oldal alsó részén is. Alapértelmezés szerint a gombok a telefon testével párhuzamos pozícióban helyezkednek el, a kioldásuk egy érintéses csúszka segítségével történik. Hogy mire szolgálnak ezek a gombok, arra a továbbiakban még kitérünk.

A masszív kijelző készen áll mindenre, még az eszeveszettül gyors érintéseket is érzékeli

A nagyméretű, gyors képfrissítési rátával rendelkező panel elengedhetetlen egy gamer telefon esetében. Ezért a Black Shark 5 Pro 5G sem spórol ezen a téren, egy közel 6,7 hüvelykes OLED-kijelzővel örvendeztet meg. A felbontás nem annyira lenyűgöző, a 400 ppi-nél kisebb sűrűségű pixelek azonban nem láthatók. A gyártó szerint a legnagyobb fényerő akár 1300 nit is lehet. A panel egyáltalán nem ívelt, emellett gyárilag üvegfóliával van bevonva. A játékokban jól jöhet a kijelző mindkét térfelébe beépített nyomásérzékelő.

Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, kijelző Black Shark 5 Pro 5G, always-on
A panel kiváló, egy keskeny keret öleli körül. Az Always-on kijelző esetében stílusos órák megjelenítése közül válogathatsz.

A kijelzőbe egyszerűen nem tudok belekötni. A betekintési szögek nagyon jók a Black Shark 5 Pro 5G-n, emellett a színvisszaadás, a HDR10+ és a fényerő is nagyban hozzájárul a képi megjelenítéssel való elégedettségemhez. Nemcsak erről, hanem a mozgás sima megjelenítéséről is jól gondoskodik a készülék. Ahogy azt már az ehhez hasonló mobiloknál megszokhattuk, a 144 Hz-es kijelzőfrekvencia itt sem hiányzik. Az érintési frekvencia eléri a 720 Hz-et. Továbbá az Android 12 a JOYUI 13 gamer-kiegészítéssel egy szép, fokozatosan sötétedő, always-on kijelzőfelületet biztosít.

A Black Shark 5 Pro 5G teljesítménye ott van a legjobbak között, ráadásul pillanatok alatt feltöltődik

A tágas belső tér lehetővé tette, hogy a gyártónak nem kellett spórolnia az alkatrészeken. Csúcskategóriás processzort és operatív memóriát, valamint továbbfejlesztett passzív hűtési technológiát kaptunk. Bár a Snapdragon 8 Gen 1 már nem viseli a Qualcomm legjobb mobilchipje címet, az átlagos tevékenységekhez még így is szükségtelenül erős lesz. Ha ehhez hozzáadjuk a tesztelt darab 12 GB RAM-ját (LPDDR5), akkor egy olyan okostelefont kapunk, amelyet csak egy rosszul hangolt szoftver akadályozhatna.

Ami azonban szintén nagyon fontos, az a grafikus egység. A szóban forgó processzorral együtt a kiváló minőségű Adreno 730 is szerephez jutott. Egyedül a kamera alkalmazás esetében voltak kétségeim a rendszer gördülékenységét illetően. Néha túl gyors voltam ahhoz, hogy teljes felbontású képet készítsek, és a telefon csak egyfajta alacsony felbontású előnézeti képet tudott rögzíteni. Egyébként a rendszer teljes mértékben jól működik, remek kijelzőreakcióval.

Black Shark 5 Pro 5G, fényjelző funkció Black Shark 5 Pro 5G, fényjelzés módja
A háttérvilágítás jelzése különböző állapotokra állítható be. Például bejövő hívás, töltés, képernyő bekapcsolása és egyéb. Magának a jelzésnek nem feltétlenül kell monokrómnak lennie, színátmenet is használható.

A Black Shark 5 Pro 5G a jelenlegi leggyorsabb mobilhálózatokhoz, valamint WiFi 6-hoz is képes csatlakozni. A belső tárhelyet nem lehet memóriakártyával bővíteni, így a 128 vagy 256 GB-os gyors UFS 3.1 közül kell választani. Az Antutu rangsorában elért 1 026 704 ponttal a telefon jelenleg a 6. legerősebb okostelefon, például az Asus ROG Phone 6 és az Asus Zenfone 9 mögött.

i

Asus Zenfone 9 (BEMUTATÓ): kompakt telefon nagyvonalú specifikációkkal

A megfelelő üzemidő fenntartása érdekében egy ilyen terjedelmes, igényes belső alkatrészekkel rendelkező telefon lenyűgöző akkumulátorkapacitást igényel. A 4650 mAh ugyan határeset, általában nem lenne rossz a kategórián belül, de lehetne több is. A valós tesztelés azonban pozitív meglepetést okozott. Még egy egész napos használat és hideg környezeti hőmérséklet mellett is magabiztosan működött a telefon, a napot végül néhány százaléknyi tartalékkal zártam. Vezeték nélküli töltés nem áll rendelkezésre, de a mellékelt adapterrel bárhol 20 percen belül feltölthetjük a telefont a 120 W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

A Black Shark 5 Pro nemcsak a megjelenése és a teljesítménye miatt számít gamer telefonnak

A cyberpunk megjelenésről és a színjelzésekről már beszéltünk. De ettől még a Black Shark 5 Pro nem lesz 5G-s gamer telefon. A legfontosabb dolog magában a JOYUI 13 rendszerben és a fent említett csúszógombok működésében keresendő. Beállíthatod őket a számos művelet egyikének előhívására, egy alkalmazás elindítására, vagy kiegészítő vezérlőként használhatod őket játszás közben. Ha megnyomod, a kiválasztott művelet vagy alkalmazás ikonja mindig megjelenik a kijelzőn a gomb mellett. Ha rákattintasz, könnyen megváltoztathatod a kívánt műveletet. Például a felső gombra a zseblámpát, az alsóra pedig a képernyőfotó-készítést állítottam be.

i

Xiaomi 12T Pro és Xiaomi 12T (BEMUTATÓ): fejlett kamerák és villámgyors töltés

A felugró gombok tehát nagyon hasznosnak bizonyultak a kiválasztott alkalmazások gyors eléréséhez is. A csúszkák aktiválásához 9 érdekes hangot is hozzárendelhetsz. Az alap a fegyvertöltés, de van még macska nyávogás, kardelőhúzás, de beállíthatsz véletlenszerű kiválasztást is. A gombokon túl azonban magukat a csúszkákat is beállíthatod. A csúszka egyik oldalról a másikra történő gyors csúsztatásával különböző műveleteket végezhetsz, vagy elindíthatsz egy másik alkalmazást. Összesen akár négy feladatot is azonnal kezelhetsz a telefon jobb oldaláról.

Bár a felugró gombok bárki számára hasznosak lehetnek, a Shark Space alkalmazás kimondottan a gamereknek szól. Itt áttekintést kaphatsz a telepített játékokról, részletesen beállíthatod a kívánt kijelzőfrissítési rátát, a hangot, a mobilhálózat-használatot és az érintésérzékenységet. Ha játszás közben a kijelző jobb felső sarkából lehúzzuk a lapot, megjelenik a játék menüje a gyors hívás- és üzenetblokkolással, a WiFi hálózat állapota, az fps, a RAM felszabadító funkció stb.

A telefonon sajnos nincs fülhallgató-csatlakozó, így vagy egy vezeték nélküli fülhallgatóra kell hagyatkoznod, vagy be kell érned a készülék hangszóróival. Ugyanakkor a sztereó hangszórók minden hangerőszinten nagyszerűen szólnak. A felső és alsó szélén lévő rácspár meglehetősen jellegzetes. A Black Shark 5 Pro 5G nem véletlenül néz le a versenytársaira a DxOMark audio rangsor 1. helyéről, összesen 161 ponttal.

Black Shark 5 Pro 5G, Shark Space Black Shark 5 Pro 5G, gamer beállítások
A Shark Space alkalmazással szemmel tarthatod a játékaidat és különböző beállításokat hajthatsz rajtuk végre.

Ha több órán át játszol, a telefonodat hűvösen kell tartanod. Erről egy megfelelő méretű szendvics hűtési szerkezet gondoskodik, ami egy plusz felületet ad hozzá. A szórófelületek teljes területe 5320 négyzetmilliméter. A telefon nem hőpasztát, hanem rézötvözetet használ. Így még akkor sem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a túlmelegedés hátráltatna a játszásban, ha a telefonon rajta van a tok. Némi melegedést azonban érezni fogsz a kezeddel.

Sok megapixel és ennyi? Szerencsére nem. Nem fog csalódást okozni, jó szolgálatot teljesít

A gamer telefonok kameráinak nem kell csúcsteljesítményt nyújtaniuk. Tulajdonképpen egyáltalán nem is elvárás feléjük, egy mellékes dolog. De lássuk be, a kijelző, a teljesítmény, az akkumulátor stb. ilyen értékei mellett egy átlagos kamerafelbontás nem lenne túl vonzó. Ezért folyamodott a vállalat egy 108 megapixeles kamera integrálásához és további két kamera hozzáadásához. Konkrétan egy 13 Mpx-es nagylátószögű kameráról és egy 5 Mpx-es telemakróról van szó.

Black Shark 5 Pro 5G, kivágás 108 Mpx-ből Black Shark 5 Pro 5G, nappali felvétel
Az első képen egy kivágást látunk a 108 Mpx-es fotóból. Az összehasonlítás kedvéért, jobb oldalt egy ugyanarról a helyről készült 12 Mpx-es normál kép látható.

A fotók minősége nem rossz, mind a standard 12 Mpx-es, mind a teljes 108 Mpx-es képek jók. Az én ízlésemnek a képek időnként kissé túlexponáltak, ami még mindig jobb, mintha az ellenkezőjét tapasztalnám. Jó fényviszonyok mellett a nagy látószögű kamerafelvételekkel is elégedett voltam, és meglepett a makró minősége is. A teleobjektív sajnos ebben az esetben nem rendelkezik optikai zoommal, csak apró részletek megörökítésére használható.

Black Shark 5 Pro 5G, széles látószögű felvétel Black Shark 5 Pro 5G, makró felvétel
A jó fényviszonyok mellett készült nagy látószögű képnek csak bocsánatos hibái vannak, az eredmény egyáltalán nem rossz. A makró üzemmódban készült fényképeken a részletek észrevehetőek, a kép csak enyhén túlexponált.

A kamerák éjszakai és mesterséges megvilágítású jelenetekben is jól teljesítenek. A részletek nem vesznek el feleslegesen, a telefon felismeri a helyzetet és hosszabb expozíciós időt választ. Csak a nagylátószögű felvételeknél romlik jelentősen a minőség, ekkor a fotó feketébe fullad. Az előlapi 16 Mpx-es szelfikamera jól kezeli a háttér elmosódását is. Tetszett továbbá a 4K videók színvisszaadása és zajmentessége is. A stabilizálásról elektronika gondoskodik, az optikai sajnos hiányzik.

Black Shark 5 Pro 5G, éjszakai felvétel Black Shark 5 Pro 5G, széles látószögű éjszakai felvétel
Gyengébb fényviszonyok mellett a képeket a főkamera viszonylag sikeresen kezeli. A nagylátószögű ilyen helyzetben nem teljesít túl jól.

Mely egyéb telefonok jöhetnek szóba, ha játszásról van szó?

A belső alkatrészek mellett a gamer telefonok közötti különbségek az operációs rendszerben és annak a gamerek igényeihez igazított módosításaiban rejlenek.

i

A legjobb gamer telefonok 2022-ben (AKTUALIZÁLVA)

Valószínűleg sokunknak azonnal az Asus ROG Phone 6 jut eszébe. Ez utóbbi nem szórakozik a mérettel, egy tized hüvelykkel nagyobb képátlót kínál, és kamerakivágás hiányában még a felső keretet is megtartja. A kamera csak feleakkora felbontást kínál, de támogatja a 8K videókat. Egy másik kompromisszum, amit érdemes figyelembe venni, az akkumulátor. A Black Shark 6000 mAh kapacitású, de "csak" 65 W-os teljesítménnyel tölt. Az Asus nagyobb hátlapi panellel, valamint fülhallgató-csatlakozóval is büszkélkedhet.

Black Shark 5 Pro, konkurencia, Asus ROG Phone 6
Az egyik legnépszerűbb gamer telefon jelenleg az Asus ROG Phone 6. Ez is rendelkezik hátlapi kijelzővel és segédgombokkal az oldalán.

Ha tetszik a Black Shark, de szívesen spórolnál egy kicsit az árán, akkor felhívjuk figyelmedet a Pro felirat nélküli változatra. A Black Shark 5 5G első ránézésre mintha ugyanaz a telefon lenne, de az engedmények sem annyira eget verőek. A nagyszerű kijelző és a dizájn ugyanaz. A kamera esetében azonban 108 megapixel helyett "csak" 64 megapixelt kapunk. A Snapdragon 870 processzor is valamivel gyengébb, de ez megint csak nem olyan nagy különbség. Ellenben az árcédulája sokkal barátságosabb.

Black Shark 5 Pro, konkurencia, OnePlus 10 Pro
Hasonló specifikációkkal rendelkező telefon például a karcsú OnePlus 10 Pro. Az extra benne az optikai zoom, de hiányzik belőle a hátlapi fényjáték.

Még az ízig-vérig gamer telefonokon túl is akadnak versenytársak. A OnePlus 10 Pro talán nem rendelkezik olyan kifinomult passzív hűtéssel, de ha csak alkalmanként játszol játékokkal, elégedett leszel a hasonló specifikációkkal is. Az ugyanakkora méretű kijelző a néhány extra pixelnek köszönhetően egy hajszállal finomabb képet biztosít. Ugyanúgy Snapdragon 8 Gen 1 chip és 12 GB RAM található benne, mint a Black Shark 5 Pro 5G-ben. Ugyanakkor a fotózás rajongóinak tetszését elnyerheti a 3x optikai zoommal rendelkező teleobjektív. A tisztességes 80 W-os töltést egy 5000 mAh-s akkumulátor egészíti ki.

Paraméterek/ Modell Black Shark 5 Pro 5G Black Shark 5 5G Asus ROG Phone 6
Kijelző 6,67" (20 : ;9) 6,67" (20 : 9) 6,78" (20,4 : 9)
2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 448 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED, 144 Hz AMOLED, 144 Hz AMOLED, 165 Hz
Hátlapi kamera fő: 108 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, 8K videó, 24 fps
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,2
makró: 5 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 5 Mpx
Előlapi kamera 16 Mpx, Full HD videó, 30 fps
16 Mpx, Full HD videó, 30 fps
12 Mpx, Full HD videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Qualcomm Snapdragon 870 5G Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
RAM memória 12 GB 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB 256 GB
5G támogatás
Akkumulátor 4 650 mAh 4 650 mAh 6 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 65 W / –
IP védettség IPX4
Hangzás szimmetrikus sztereó, 1. helyezés a DxOMark-on szimmetrikus sztereó szimmetrikus sztereó
Méret 163,9 × 76,5 × 9,5 mm 163,8 × 76,3 × 10 mm 173 × 77 × 10,3 mm
Súly 220 g 218 g 239 g

A Black Shark 5 Pro 5G megbízhatóan teljesíti a tőle elvártakat

Black Shark 5 Pro 5G; bemutató

Black Shark 5 Pro 5G

Mobiltelefonok

Ha nem lenne több más, már piacon lévő gamer okostelefon, akkor a Black Shark 5 Pro 5G-t tekinthetnénk az etalonnak. Láthattunk már korábban is dedikált játékgombokat és hátlapi fényjátékot is. A Black Shark azonban a játékbeállításokat közvetlenül az operációs rendszerbe integrálja. A kamerák nem okoznak csalódást, a képeket még a számítógép monitorján is jó nézni. Egyre gyakrabban találkozhatunk igazán gyors töltéssel, ez a telefon sem okoz csalódást ezen a téren. Esőben viszont jobb, ha nem veszed elő a telefont, mivel a gyártó sajnos semmilyen tanúsítvánnyal nem garantálja a védettségét.

Előnyök

 • Kényelmes és tartós védőtok a csomagban
 • Nagyszerű kijelző és brutális teljesítmény
 • Nagyon gyors töltés és átlagos akkumulátor-üzemidő
 • Hasznos oldalsó gombok

Hátrányok

 • A rendszer nincs teljesen lefordítva magyarra
 • Hiányzik a védettségi tanúsítvány
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Komolyan veszed az igényesebb játékokat, nem szeretnél kézikonzolt vásárolni, és nagyra értékelsz egy olyan készüléket, amely képes tisztességes fényképeket készíteni és gyorsan töltődik? A Black Shark 5 Pro 5G kategóriájában az érdeklődőknek, néhány kivételtől eltekintve, nem is nagyon van miből válogatniuk. Ez az okostelefon azonban jól pozícionált, visszafogott belső tulajdonságainak és érdekes árcédulájának köszönhetően pedig a konkurenciának sincs túl sok oka az aggodalomra.

Amit korábban a Black Shark 5 Pro gamer telefonról írtunk

• Szerző: Matěj Toul

A Black Shark 5 és a Black Shark 5 Pro a sencseni székhelyű Black Shark márka legújabb gamer telefonjai. Az új készülékek tele vannak erővel és egyedi játékfunkciókkal, de a fényképezés és a hangzás terén sem maradnak alul. Mivel tűnnek ki leginkább a tömegből? Cikkünkből megtudhatod.

Black Shark 5

Black Shark 5 és 5 Pro – TARTALOM

 1. A Black Shark 5 és 5 Pro futurisztikus dizájnnal érkezik
 2. A Black Shark 5 telefonok csúcskategóriás e-sport osztályú kijelzővel büszkélkedhetnek
 3. A Black Shark 5 Pro az első 108 megapixeles kamerával rendelkező gamer telefon
 4. A Black Shark 5 telefonokban van bőven tartalék teljesítmény
 5. A mágneses kapcsolók és a különleges kijelző előnyhöz juttathat ellenfeleiddel szemben
 6. A Black Shark 5 Pro az első helyen végzett a DxOMark audioteszteken
 7. Black Shark 5 és Black Shark 5 Pro - specifikációk táblázata

A Black Shark 5 és 5 Pro futurisztikus dizájnnal érkezik

A Black Shark 5 és a Pro változatok között számos különbség figyelhető meg. A kialakítás azonban ugyanaz. A Black Shark a hagyományos futurisztikus, cyberpunk ihlette megjelenést választotta, főszerepben egy hármas fotómodullal. A hátlapot ívelt üveg borítja, speciális nano-optikai réteggel, amely nemcsak ikonikus megjelenést kölcsönöz mindkét gamer telefonnak, hanem hozzájárul a kényelmes használathoz is, különösen hosszabb játszás közben. A Black Shark 5 Pro-t továbbá egy sor világító mechanikus vonal díszíti, amelyek az RGB spektrumon belül teljes mértékben testre szabhatók.

Black Shark 5 Pro - dizájn
A Black Shark 5 Pro összetéveszthetetlen dizájnnal rendelkezik.

A Black Shark 5 telefonok csúcskategóriás e-sport osztályú kijelzővel büszkélkedhetnek

A mobiljáték-rajongók minden bizonnyal jól tudják, hogy a Black Shark mobiltelefonok meglehetősen népszerűek az e-sport versenyeken. Így nem meglepő, hogy a gyártó mindent beleadott a Black Shark 5 sorozat kijelzőjébe. Az új készülékek nagyméretű, 6,67 hüvelykes panelekkel, nagyszerű 144 Hz-es képfrissítési rátával és hivatalos e-sport tanúsítvánnyal nyűgözik le a leendő vásárlókat. A kijelzők - a Black Shark 5 az AMOLED technológiára, az 5 Pro pedig az OLED-re támaszkodik - többek között 10 bites színmélységet, valamint DCI-P3 színtér és HDR 10+ technológiai támogatást kínálnak. Természetesen az akkumulátor élettartamának kímélése érdekében a dinamikus frissítési ráta beállítása is rendelkezésre áll.

i

A legjobb gamer telefonok 2022-ben

A Black Shark 5 Pro az első 108 megapixeles kamerával rendelkező gamer telefon

A Black Shark 5 sorozat kamerája biztosan nem marad alul, sőt inkább az ellenkezőjére törekszik. Az alapváltozat a főérzékelőn egy 64 Mpx-es (f/1,79) hármas kamerával örvendeztet meg, a Pro modell ezt az értéket még tovább emeli, tekintélyes 108 Mpx-re (f/1,8). Ezzel ez az első olyan gamer telefon, amely átlépte a 100 megapixeles határt. Mindkét telefon 13Mpx-es széles látószögű, f/2.4 érzékelővel és makró kamerával egészül ki. Ez utóbbi 2Mpx az alapváltozatban, és 5Mpx a Pro modellben.

Black Shark 5 Pro - kamera
A Black Shark 5 Pro - a gamer telefonok között először - 108Mpx-es főérzékelőt kapott.

A Black Shark 5 telefonokban van bőven tartalék teljesítmény

Talán nem meglepő, hogy a gamer telefonok nem szenvednek hiányt a teljesítmény terén. Az alapmodell a régebbi, de felturbózott Qualcomm Snapdragon 870 chipsetet használja, míg a Pro modell természetesen a lehető legjobbat kapta. A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 hajtja.

Black Shark 5 - ökoszisztéma
A Black Shark ökoszisztéma fokozatosan bővül, többek között fülhallgatókkal.

Ez a hőelvezetés szempontjából akár problémás is lehetne, de a Pro modell egy vadonatúj, kettős vízhűtési rendszerrel lett ellátva, amely kapilláris szerkezettel rendelkezik, ami jobb lefedettséget és gyorsabb hűtőfolyadék-keringést biztosít. A memória tekintetében a telefonokra nem lehet panasz - mindkét modell 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel érkezik, így a gamerek nem fognak kifogyni a tárhelyből.

i

A játszás nem állhat meg! Mindkét modell 4650 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, valamint támogatja a villámgyors, 120 W-os gyorstöltést. Más gamer telefonokhoz hasonlóan itt is lehetőség van az akkumulátor teljes megkerülésére, tehát az alkatrészek közvetlen áramellátására játszás közben. Ez csökkenti a töltőadapter terhelését és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

A mágneses kapcsolók és a különleges kijelző előnyhöz juttathat ellenfeleiddel szemben

Milyen gamer telefon lenne a Black Shark 5, ha nem rendelkezne egyedi játékfunkciókkal is? Az első a speciális érintésérzékelő zónák a kijelzőn, amelyek kényelmesen ott helyezkednek el, ahol a hüvelykujjaid vannak játszás közben. A nyomásintenzitás változtatásával különböző műveleteket végezhetsz el mindössze két ujjal. Az előd már rendelkezett ezzel a funkcióval, de a Black Shark 5 zónái nagyobbak lettek.

Black Shark 5 Pro - nyomásérzékelés
A Black Shark 5 telefonok kijelzőjén található speciális nyomásérzékelők többféle műveletet tesznek lehetővé két ujjal.

További fontos jellemzői közé tartoznak a felugró mágneskapcsolók. A normál használat során teljesen rejtve maradnak a telefon testében, de ha játék közben megnyomod a biztosítékot az oldalán, a kapcsolók előugranak. A gombokat saját magad állíthatod be kedvenc játékaidhoz, vagy használhatod őket olyan rendszerfunkciók vezérlésére, mint a képernyőfotó, a zseblámpa és így tovább. A gyártó elmondása alapján az a cél, hogy úgy érezd, mintha egy kontrollerrel játszanál.

Black Shark 5 Pro - kapcsolók
A Black Shark 5 felugró kapcsolói lehetővé teszik, hogy úgy játssz, akárcsak egy kontrollerrel. A normál használat során azonban nincsenek útban.

A Black Shark 5 Pro az első helyen végzett a DxOMark audioteszteken

Milyen is lenne a játszás megfelelő hangzás nélkül? Mindkét mobiltelefon két szimmetrikus hangszórót használ, amelyek hardveresen és szoftveresen is a lehető legjobb hangzást biztosítják a játékhoz és a multimédiához. Másrészt a felvételhez összesen négy mikrofonból álló, zajcsökkentéssel ellátott mikrofonrendszer áll rendelkezésre, amely a hívásokat és a csapat kommunikációját tisztábbá és érthetőbbé teszi. Mindezeknek köszönhetően a Black Shark 5 Pro 86 ponttal megszerezte a DxOMark Audio Ranking első helyezését.

i

Megérkezett az iPhone 14 és 14 Pro. Rengeteg újdonságot hoznak magukkal

Black Shark 5 és Black Shark 5 Pro - specifikációk táblázata

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a két új gamer cápa legfontosabb paramétereit.

Paraméter/Modell Black Shark 5 5G Black Shark 5 Pro 5G
Kijelző 6,67" (20 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED, 144 Hz AMOLED, 144 Hz
Hátlapi kamera fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 108 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 5 Mpx, f/2,4
Előlapi kamera 16 Mpx, FullHD videó, 30 fps
16 Mpx, FullHD videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 870 5G Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
RAM memória 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB
5G támogatás
Akkumulátor 4 650 mAh 4 650 mAh
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W / –
IP védettség
Hangzás szimmetrikus sztereó szimmetrikus sztereó, 1. hely a DXOMark-on
Méret 163,8 × 76,3 × 10 mm 163,9 × 76,5 × 9,5 mm
Súly 218 g 220 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Black Shark telefonok a világ legjobb gamer telefonjai közé tartoznak, a Black Shark 5 sorozat pedig még tovább erősíti ezt a hírnevet. A játékokkal komolyabban foglalkozó mobiljátékosok számára ez a telefon egy valóra vált álom. Ugyanakkor a hagyományos zászlóshajók rajongóinak is tetszhet.

Black Shark 5 Black Shark 5 Pro Mobiltelefonok
4,7 400×
iPhone 14 128 GB - kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,5) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 15W, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
Szuper ár
295 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI041b3
iPhone 14 Plus 256 GB fehér - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 115×
iPhone 14 Plus 256 GB fehér
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2778 × 1284 felbontással, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,5) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 15W, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
349 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI042c2
4,6 76×
Motorola EDGE 30 Ultra 12GB/256GB fehér
Mobiltelefon - 6,7"-es kijelző, 2400 × 1080, 144Hz, P-OLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, 200 Mpx felbontású (f/1,9) + 12 Mpx felbontású (f/1,6) + 50 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, optikai zoommal, 60 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, kártyafüggetlen, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés, 4610 mAh kapacitású akkumulátor, Android 12 operációs rendszer
239 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SMTR514b2
4,6 76×
Motorola EDGE 30 Ultra 12GB/256GB szürke
Mobiltelefon - 6,7"-es P-OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (144Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,9) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 60Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 125W, vezeték nélküli töltés, 4610 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
199 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SMTR514b1
Vivo X80 Pro 12GB/256GB fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 28×
Vivo X80 Pro 12GB/256GB fekete
Mobiltelefon - 6,78"-es AMOLED kijelző 3200 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,57) fő kamera + 48Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 80W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
319 990 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: VIV113b1
4,6 31×
OnePlus 10 Pro DualSIM 12 GB/256 GB zöld
Mobiltelefon - 6,7"-es kijelző, 3216 × 1440, 120Hz, AMOLED kijelző, 8 magos Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzor, 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, 48 Mpx felbontású + 8 Mpx felbontású (f/2,4) + 50 Mpx felbontású (f/2,2), hátlapi kamera, optikai zoommal, 32 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), 5G, USB-C, ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn, dual SIM, IP54 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 80W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, Android 12 operációs rendszer
269 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ONE0083c2
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ