Elnézést kérünk, de technikai problémák miatt jelenleg előfordulhat, hogy a megszokottnál több időbe telhet a csomagjaiknak átvétele az üzleteinkbeny. Keményen dolgozunk a probléma megoldásán. Köszönjük megértésüket.

Akvizice ApF HU 30 dnů na vrácení

Bongók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Szűrés

Egy bongó megvásárlásával egy szép, gazdag hangzásvilágú ütőhangszerhez juthatsz, amely a profiknak és a kezdőknek egyaránt alkalmas, beleértve a gyerekeket i. A bongókat a kezeiddel kell ütnöd. Mindegyik bongó más hangolású, így szólóban vagy zenekarral együtt is játszhatsz rajtuk. Nézzük meg, hogy mi alapján válassz bongó hangszert, milyen méretű, miből áll és hogyan kell hangolni.

Tovább

A bongó a kis és a nagy zenészek számára is kitűnő választás

A bongó az ütőhangszerek közé tartozik, amelyekhez a kezdetleges hangszereket vagy a különböző dobokat és csörgőket is sorolják. A bongó használatának elsajátítása egyáltalán nem nehéz, elegendő az ujjbegyeidet és a tenyeredet használnod. A bongó története Kubába nyúlik vissza, de az afrikai törzsek körében is népszerű ütőhangszerként. A bongók többféle méretben is megvásárolhatók. A dobokon állva, ülve is játszhatsz vagy állványra is szerelheted azokat. A felnőttek és a gyerekek egyaránt könnyen megtanulhatnak játszani ezen a hangszeren.

bongó hangszer

Fa bongók fém hangoló szárral.


A gyerekeknek való bongó remek kezdet a ritmusérzék fejlesztéséhez

Egyszerűségének köszönhetően a gyerek bongó remek kezdet a zene és a ritmus világába való belépéshez. A gyerekeket már egészen kicsi koruktól kezdve rabul ejtik a csörgők és a dobok. A kis baba ujjak és kezek miatt javasoljuk, hogy kisebb bongó méreteket keress. A hangszer nagy előnye, hogy nem olyan drága, mint egy dobkészlet, ugyanakkor mégis a gyermekeknek szánt bongók megfelelnek a célnak. A két különböző hangzású dob segítségével gyermeked fejleszti a hallását és a ritmusérzékét.

bongó hangszer gyerekeknek

A bongó fejleszti a ritmikai készségeiket.

Miből áll a bongó szett?

A bongó szett két dobból áll, amelyeket Machónak és Hembrának hívnak. A kettő közül a kisebbet, a Machót úgy hangolják, hogy a lehető legmagasabban szóljon. Ezután az egyharmaddal és egy ötöddel lejjebb eső intervallumban hangolják a nagyobb Hembrát, amelynek mélyebb a hangja. A hangolást úgy végzik, hogy a csavarokat, kettőt egymás ellenében, egy fél menettel meghúzzák. A csavarokat kenjük meg zsírral vagy olajjal.

Ne játssz a bongón ütővel, csak az ujjaddal és tenyereddel. Az ütő használata a bőr megrepedését okozhatja.

Mekkora egy bongó?

A nagyobb bongó dobnak kényelmesen használhatónak kell lenniük, mivel a tenyereddel és az ujjakkal játszol rajtuk. A bongó ideális mérete a 6,5" és a 8". A gyerekeknek kisebb átmérőjű dobokat szerezz be, és ne feledkezz meg az állványról sem, mivel a gyerekeknek a bongókat a lábaik között tartani kihívást jelenthet. A bongó bőr általában állati bőrből készül - borjú, bivaly, marha vagy nyúl bőréből. A bongók a megfelelő hangolás érdekében olyan bőrrel rendelkeznek, amelyet meg lehet húzni és meg lehet lazítani. A test anyaga általában kaucsukból vagy tölgyfából készül.

i

Tanulj meg különböző bongó ütéstechnikákat

A bongó hangszerekkel kapcsolatban gyakran hallani a slap kifejezést, ami a bongó peremén az ujjhegyekkel történő finom ütést jelenti. Egy másik használt kifejezés a nyitott tenyérütés. A macho általában a bal oldalon van.

Mely ütőshangszerek a bongó alternatívái? Próbáld ki a djembe-t, a kongát vagy a cajont!

Ha a bongó már nem szórakoztat vagy változatosságot keresel, esetleg csak szeretnél néhány új hangszert a szettedbe, akkor van néhány tippünk.

afrikai djembe
Afrikai dob - djembe

conga vagy konga
Konga

cajon vagy kachon
Cajon

Az afrikai djembe dobot Európában az afrikai csoportok tettek híressé

djembe, vagy afrikai dob egy nagyon népszerű és gyakran használt hangszer, amely Maliból származik. Egyetlen részből, általában mahagóniból faragják, és úgy néz ki, mint egy csésze. A djembe-n a tenyérrel és az ujjakkal játsszanak. A játék során három alaphangot különböztetünk meg : basszus (basszus), közép (tom) és magas (slap).

Conga/Konga egy kubai ütőhangszer

Egy másik ütőhangszer, amelynek a neve konga vagy más néven conga, Kubából származik. Az alakja egy hordóra hasonlít, és általában két hosszúkás dobból álló készletben kapható. A kongákat a latin-amerikai zenében használják, például a rumbában, az afro-kubai jazzben és a latin rockban. A piacon különböző méretekkel találkozhatunk, a nagyobb dobok mélyebb hangszínnel rendelkeznek, a kisebbek hangfekvése pedig magasabb.

A cajon eredetileg egy narancssárga doboz volt

cajon („kachon”) egy latin-amerikai hangszer, és úgy néz ki, mint egy doboz. Valószínűleg a rabszolgák rögtönzött ütőhangszereként született, akik narancsot és halat szállítottak a hajókon. Kapható fából vagy összecsukható kartonból készült változatban is. A cajon alkalmas a kezdők és a profik számára is, valamint megfelelő egy akusztikus és szabadtéri fellépéskor is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
1 termék
Proline Bongo Set Wine Red
Ütős hangszer - bongo szett, Wine Red
17 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PROLe04

Bongók

A Bongók kategóriában összesen 1 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Bongók – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó bongók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább bongók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb bongók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: bongók vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ