Shop roku Akvizice ApF HU

Alaplapok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Foglalat
AMD AM4
(70)
AMD WRX8
(2)
Integrált CPU
(5)
Intel 1151
(1)
Intel 1200
(6)
Lapkakészlet
AMD WRX80
(2)
Alaplap formátum
ATX
(217)
MATX (Micro ATX)
(140)
MITX (Mini ITX)
(27)
EATX (Extended ATX)
(15)
EEB
(2)
RAM slotok száma
2 ×
8 ×
-

Az alaplap biztosítja az egyes számítógép komponensek közötti együttműködést. Eszközei fontosak, tekintettel a jövőbeni PC-bővítések lehetőségeire. Az alaplap, vagy inkább a számítógép alapvető szolgáltatásait az alaplapra szerelt lapkakészlet határozza meg.

Tovább

Az alaplap CPU foglalata

A CPU foglalat (socket) segítségével kapcsolódik a processzor az alaplaphoz. Ahhoz, hogy egy processzor egy bizonyos alaplappal használható legyen, mindkettőn meg kell egyeznie a CPU foglalat megjelölésének.

Először válassz processzort, utána már csak azok közül az alaplapok közül kell választanod, amelyek az adott processzort támogatják.

Az alaplapok formátuma

eATXATXmATXmITX
eATXATXmATXmITX

eATX (Extended ATX)

Ritka és nagyon drága gamer alaplapok, amelyek különösen akkor hasznosak, ha három vagy négy grafikus kártyát kívánsz telepíteni CrossFireX vagy SLI módban. Más jellemzőiben hasonlítanak az ATX formátum legdrágább modelljeire. Az eATX kártyák telepítéséhez nagyon méretes számítógép házra lesz szükség (Big Tower).

ATX (Standard ATX)

A szabványos ATX alaplapok nagyon jól felszerelt számítógépekhez (gamer vagy munkaállomás) alkalmasak, amelyekbe több bővítőkártya is telepíthető, köztük több CrossFireX / SLI grafikus kártya is. A hátlapon a külső eszközök számára a csatlakozók széles kínálata található. A csatlakozók számára elegendő teret biztosít, így könnyen telepítheted az egyes komponenseket, és a számítógép hűtése jó minőségű ház használata esetén problémamentes lesz.

mATX (Micro ATX).

Ha nem akarsz sok pénzt költeni az alaplapra, és ha csak egy grafikus kártyát (a legdrágább mATX modellek képesek két vagy hármat is), és egy vagy két bővítőkártyát tervezel használni, akkor egyszerűen válaszd a Micro ATX formátumot, ami ideális választás az irodai és multimédiás számítógépekhez. Emellett a mATX kártyák túlnyomórészt elegendő helyet biztosítanak nagyobb teljesítményű CPU hűtők telepítésére, miközben kisebb, Mini Tower házban is elférnek.

mITX (Mini ITX)

Ez a formátum nagyon kompakt irodai és multimédiás (asztali) számítógépekhez alkalmas. A hely amivel rendelkezel a telepítéshez nagyon kevés, és elfelejtheted a nagy processzor toronyhűtőket, valamint az összes bővítőhelyet, kivéve az egyetlent, amibe a grafikus kártyát helyezheted. Annak ellenére, hogy ezek között a modellek között játékra tervezett modelleket is találhatsz, nagyon ügyelned kell arra, hogy gondosan válaszd ki a számítógép házát, hogy a nagy teljesítményű komponenseknek megfelelő hűtésük lehessen. (Mi mindenesetre nem javasoljuk a Mini ITX alaplapokat munkaállomás vagy gamer gép építéséhez).

Melyik lapkakészletet (chipset) válasszam?

A lapkakészlet különösen azt határozza meg, hogy mennyi és milyen bővítőkártyákat és perifériákat lehet az alaplaphoz kapcsolni, de jelentős hatással van a gép teljesítményre is. Eldöntheti például azt, hogy túl lehet-e hajtani a processzort (ha az támogatja a túlhajtást).

Ha időnként fel szeretnéd újítani a számítógépedet, akkor fizess rá egy kis pénzt és válassz egy modellt modernebb csatlakozókkal és bővítőhelyekkel (drágább lapkakészlet). Ha viszont a teljes számítógépet minden új generációs processzorral lecseréled, vagy az átlagos felhasználó (BFU) közé tartozol, akkor nem kell ilyen hangsúlyt fektetned a megfelelő alaplap kiválasztására.

Intel lapkakészletek

  • H110 (socket 1151) – irodai munkához és multimédiákhoz, legtöbbször a processzorba integrált grafikus kártyával használva.
  • B150/B250 és H170/H270 (socket 1151)  – játékok, otthoni videószerkesztés és 3D grafika túlhajtás nélkül.
  • Z170/Z270 (socket 1151) – játékok, VR, otthoni videószerkesztés és 3D grafika túlhajtással
  • X299 (socket 2066) – munkaállomások és szerverek, profi játékosoknak, VR, profi videószerkesztés és 3D grafika, túlhajtással.
  • C612 (2× socket 2011-3) – speciális szerver alaplapok, amelyek akár két Intel Xeon processzor elhelyezését is támogatják.

Az egyes Intel lapkakészletek részletesebb összehasonlítását megtalálod a szótárunkban.

AMD lapkakészletek

  • A320 (socket AM4), AM1 (socket AM1) –  irodai munkához és multimédiákhoz, legtöbbször a processzorba integrált grafikus kártyával használva.
  • B350, X370 (socket AM4) – játékok, VR, videószerkesztés és 3D grafika túlhajtással. A CrossFire mindkét lapkakészlettel működik, az SLI használata csak az X370 készleten támogatott.
  • X399 (socket TR4) –  munkaállomások és szerverek, VR, profi videószerkesztés és 3D grafika, túlhajtással.

Az egyes AMD lapkakészletek részletesebb összehasonlítását megtalálod a szótárunkban.

Rendszermemória (RAM)

Az alaplapok esetében általában a túlhúzással (OC) elérhető maximális frekvenciákat adják meg. Ha maximalizálni szeretnéd a számítógép teljesítményét, akkor a processzor memóriavezérlőjének frekvenciájánál magasabb frekvenciájú memóriamodulokat vásárolj, hogy elegendő tered legyen az időzítés változtatásához. A modulokat a gyártó által megadott frekvenciánál kisebb frekvencián biztonságosan üzemeltetheted. Az Intel processzorok automatikus túlhajtásához XMP technológiát támogató modulokat használhatsz.

  • Dual/Triple/Quad Channel – ha a memóriamodulok telepítésekor a többcsatornás működéshez javasolt (2/3/4) számú modult fogod használni, vagy megduplázod a számukat, növelheted a számítógép teljesítményét, különösen számításokra igényes alkalmazásokban és a játékokban. A megfelelő működéshez szükség lesz arra, hogy minden memóriafoglalatba azonos memóriamodulokat telepíts.
  • Memóriamodulok száma – megfelel az alaplapon található memória foglalatok számának.
  • A memória típusa (DDR3/DDR4 stb.) – a telepíthető memória típusát mindig az alaplap vagy a processzor specifikációja határozza meg. 
  • Tápfeszültség – a memóriamodulok tápfeszültsége mindig azonos vagy kisebb, mint az alaplap által megengedett maximális érték.
  • Kapacitás – a RAM modulok telepítésekor nem szabad átlépni az egyes memória foglalatok által biztosított maximális értéket vagy az alaplap által támogatott összkapacitást.

Egyes Mini ITX alaplapok a notebookokban használt SO-DIMM memóriákat használják, ezekhez az alaplapokhoz a notebook memóriák kategóriából válassz modulokat.

Az alaplap bővítőhelyei

  • PCI-Express ×16 – a grafikus kártyák telepítésére szolgál. Ha több grafikus kkártya telepítését tervezed, ellenőrizd, hogy a választott alaplap PCI-Express foglalatai rendelkezinek-e megfelelő számú sávval.
  • PCI-Express ×8/×4 – olyan kártyákkal való bővítéshez, amelyeknek nagyon gyors adatátvitelte van szükségük. Tipikusan a hálózati kártyák és a lemezvezérlők ilyenek.
  • PCI-Express ×1 – a legigénytelenebb bővítőkártyák, pl. hangkártyáktelevíziós kártyák, videószekesztő kártyák telepítéséhez.
  • PCI – kifutó típus. Ha nem tervezel régebbi bövítőkártyákat használni, valószínűleg sose lesz rá szükséged.
  • M.2 és U.2 – ezek a nagyon gyors és nagyon kompakt bővítőhelyek az NVMe vagy SATA III felületű SSD memóriák (lemezek) csatlakoztatására alkalmasak.

A sávok száma (az × utáni szám) adja meg a bővítőhely maximális adatáteresztő képességének értékét. A PCI-Express ×1 kártyákat gond nélkül lehet telepíteni a PCI-Express ×4/x8/x16 stb. bővítőhelyekbe, de fordítva ez már nem érvényes (mindig csak magasabb, vagy azonos számú sávot biztosító bővítőhelybe helyezhető be a kártya), ellenkező esetben a kártya képességeit a bővítőhely limitálná.

Külső csatlakozók (I/O portok - hátsó panel)

  • Video (kép) – DVI, HDMI, DisplayPort, miniDisplayPort (ezt használja a Thunderbolt 1/2), USB-C (ezt használja a  Thunderbolt 3).
  • Audio (hang) – 3,5mm jack (hangszórók és fejhallgatók), optika (TosLink - külső DAC, A/V receiver számára).
  • Adat – USB 2.0/3.0/3.1, USB-C, PS/2, RJ-45, eSATA, COM/LPT, WiFi antenna/ák .
I/O porty na zadním panelu
Külső csatlakozók - I/O portok - az alaplap hátsó paneljén

Abban az esetben, ha a torzítatlan hang szerelmese vagy és nagyon jó minőségű hangszórókat használsz (Hi-Fi vagy stúdió hangszórókat), esetleg audiofil fejhallgatóval rendelkezel, akkor az alaplapot ki kéne bővítened egy igazán minőségi hangkártyával, vagy egy külső D/A átalakítóval (DAC).

Belső csatlakozók (I/O portok)

  • Serial ATA (SATA III, SATA Express) – a klasszikus merevlemezek, SSHD lemezek vagy a 2,5“ SSD lemezek csatlakoztatására.
  • USB – az USB csatlakozó kivezetésére a számítógép házának elő/felső/oldalsó peneljére (minden alaplap rendelkezik ilyen kivezetésekkel).
  • Front panel audio – a hangkártya fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet kivezetéséhez a számítógép házának elő/felső/oldalsó paneljére (minden alaplap rendelkezik ilyen kivezetésekkel).

I/O az angol bemenet (input) és kimenet (output) szavak rövidítése. Az I/O csatlakozók kétirányú kommunikációt biztosítanak a csatlakoztatott komponensek és az alaplap között.

A számítógép tápellátása és hűtése

Azok az alaplapok, amelyek nagyobb számú ventilátor csatlakozóval rendelkeznek, biztosítani tudják akár a nagyon nagy teljesítményű számítógépek hűtését is. Az egyes ventilátorok forgási sebessége beállítható a BIOS-ban, de a nagyobb teljesítményű alaplapokhoz a gyártók mellékelni szoktak egy speciális vezérlőprogramot, amivel a beállítások sokkal egyszerűbbek. A ventilátorok számára is több féle csatlakozót használnak:

  • CPU FAN – a processzor ventilátorának csatlakoztatására. Az alaplapok túlnyomó többsége két ilyen csatlakozót tartalmaz. A másodikat sokszor „CPU OPT FAN“, „CPU FAN2“ vagy hasonló jelzéssel látják el. Ezek a másodlagos hűtőventilátor számára vannak előkészítve, amelyeket a nagy teljesítményű toronyhűtőkön találhatsz.
  • Chassis FAN – a számítógépház szellőzését biztosító ventilátor számára.
  • High AMP FAN – Nagy teljesítményű, jelentős áramot igénylő ventilátorok csatlakoztatásához.
  • Hybrid FAN, W PUMP FAN stb. – ide csatlakoztathatóak a vízpumpák vagy a nagy sebességű nagy áramfelvételű ventilátorok. 
  • 3 tűs csatlakozó – ezeknél a csatlakozóknál a ventilátor sebessége csak a feszültség módosításával szabályozható (ha az alaplap ezt támogatja), ez a módszer szűkebb fordulatszám tartományban tud szabályozni mint a PWM szabályozás.
  • 4 tűs csatlakozó – PWM (impulzusszélesség-moduláció) szabályozású ventilátorokhoz, ezekkel a szabályzókkal a fordulatszám nagyon alacsony (alig hallható) értékig csökkenthető.
  • Termikus érzékelők – egyszerűsítik a ventilátorok és vízpumpák teljesítményének szabályozását az aktuális hőmérsékletének megfelelő fordulatszámok beállításával.

A 4 tűs és a 3 tűs  csatlakozók kölcsönösen kompatibilisek egymással. (A 4 tűs ventilátort lehet szabályozni PWM és feszültségszabályozásos módszerrel is. A 3 tűs, csak feszültségszabályozást tesz lehetővé, hiányzik ugyanis a PWM vezérlő érintkező).

Alaplapi BIOS

A BIOS elsősorban az alaplap hardverének indítására és konfigurálására, majd az operációs rendszer indítására szolgál. A BIOS frissítésének csak akkor van értelme, ha "valami nem működik a számodra", például olyan új processzort kell telepítened, amelyet a régi BIOS nem ismerne fel. Az egyes BIOS fájloknál az alaplap gyártója mindig közzé teszi, hogy milyen új funkciókkal bővültek.

  • UEFI/EFI BIOS – gyorsítja a rendszerindítást, grafikus felületet használ, támogatja a GPT boot partíciókat és még több előnnyel is rendelkezik.
  • Dual BIOS – az alaplap két BIOS-t tartalmaz, ha az egyik tartalma megsérül, akkor automatikusan a tartalékból indul. Főleg túlhajtásnál hasznos.

Az alaplapok további felszereltsége 

  • Bluetooth – vezeték nélküli kapcsolat kiépítése billentyűzettel, egérrel, telefonnal, tablettel és más Bluetooth  technológiát használó berendezésekkel.
  • WiFi – vezeték nélküli csatlakozás az otthoni vagy munkahelyi számítógépes hálózathoz. Azoknál a számítógépeknél, amelyek egy helyben működnek, esetleg erős elektromágneses zavarású térben vannak elhelyezve, vagy csak nagyon gyors adatkapcsolatra van szükségük, biztosabb a kábeles ethernet csatlakozás kiépítése (LAN, RJ-45). A kompakt számítógép házaknál, amelyeket időnként át szoktál helyezni, a WiFi jobb megoldás.
  • HW nyomógombok – többnyire a bekapcsolás, a reset vagy a BIOS alapértékek beállításának funkcióját látják el az alaplapon (ideális az alaplap házon kívüli túlhajtásánál).
  • SW nyomógombok (automatikus túlhajtás) – olyan software, amely az alaplaphoz van csomagolva, hogy biztosítsa a processzor vagy a memória automatikus túlhajtását.
  • NVIDIA SLi / AMD CrossFire – több grafikus kártya kooperatív módban való bekötéséhez.
  • AMD Dual Graphics – lehetővé teszi a teljesítmény növelése érdekében a processzorba integrált grafikus mag használatát egyes dedikált Radeon grafikus kártyákkal.
  • Állapotjelző – egyszerűsíti a hibakeresést. A megjelenített kódot a kézikönyvben megkeresve megtalálhatod a jelzett hiba megnevezését.
  • RAID vezérlő – lehetővé teszi több merevlemez lemeztömbbe való kapcsolását a teljesítmény vagy az adatbiztonság növelése értekében. (Esetleg mindkettő is biztosítható)

Ha WiFi vagy Bluetooth csatlakozást szeretnél használni, nem kell az alaplap kiválasztásánál csak azokra a modellekre koncentrálnod, amelyek ezeket a funkciókat tartalmazzák. Mindkét típusú adapter ugyanis csatlakoztatható bármely alaplaphoz. Ehhez elég egy Bluetooth vagy WiFi USB dongle beszerzése.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
MSI PRO Z690-P DDR4 Szállításra kész > 5 db
Alaplap - Intel Z690, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x4, 3× PCIe x1, 4×, DDR4, 5000MHz (OC), 4× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2x2, USB-C, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
84 590 Ft

2.
ASUS PRIME B550M-A/CSM Szállításra kész 5 db
Alaplap - AMD B550, AMD AM4 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR4, 4600MHz (OC), 4× SATA III, 2db M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, HDMI, VGA, DVI, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
39 990 Ft

3.
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI Szállításra kész > 5 db
Alaplap - AMD B650, AMD AM5 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR5, 6400MHz (OC), 6× SATA III, 3× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
80 890 Ft

Még több
406 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,9 20×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR4, 5333MHz (OC), 4× SATA III, 3× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
Szuper ár
67 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb760tpwd4
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,7 30×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
Alaplap - Intel Z790, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x4, 2× PCIe x1, 4×, DDR5, 7200MHz (OC), 4× SATA III, 4× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
110 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACz790tpw
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0 14×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS PRIME Z790-A WIFI
Alaplap - Intel Z790, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x4, 2× PCIe x1, 4×, DDR5, 7000MHz (OC), 4× SATA III, 4× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
137 290 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACz790paw
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,6 11×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI
Alaplap - AMD X670E, AMD AM5 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR5, 6400MHz (OC), 4× SATA III, 4× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
172 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACx670erfw
4,7 85×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
Alaplap - AMD B650, AMD AM5 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR5, 6400MHz (OC), 6× SATA III, 3× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
Szuper ár
80 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AAb650mtw
4,7
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI
Alaplap - Intel Z690, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x4, 2× PCIe x1, 4×, DDR5, 6000MHz (OC), 4× SATA III, 4× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
Szuper ár
84 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACz690tpw
4,9 37×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS PRIME B450M-K II
Alaplap - AMD B450, AMD AM4 socket, PCI Express 3.0, 1× PCIe x16, 2× PCIe x1, 2×, DDR4, 4400MHz (OC), 4× SATA III, 1× M.2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, HDMI, VGA, DVI, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
Szuper ár
26 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb450p2
4,7
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B760M DS3H DDR4
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR4, 4× SATA III, 2× M.2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
40 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb760mdd4
4,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR5, 7200MHz (OC), 4× SATA III, 3× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
68 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb760tpw
4,5
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B760I AORUS PRO DDR4
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 2×, DDR4, 4× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, mITX (Mini ITX) alaplap formátum
96 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb760iapd4
4,7 26×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Alaplap - AMD B650, AMD AM5 socket, PCI Express 4.0, 3× PCIe x16, 4×, DDR5, 6400MHz (OC), 4× SATA III, 3× M.2, USB-C, HDMI, DisplayPort, 7.1 hangkártya, ATX alaplap formátum
79 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb650gxa
4,8 24×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
Alaplap - AMD B650E, AMD AM5 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR5, 8000MHz (OC), 4× SATA III, 3× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
111 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb650erfgw
4,6
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI
Alaplap - AMD X670E, AMD AM5 socket, PCI Express 5.0, 3× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR5, 4× SATA III, 4× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
119 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AAx670emgpw
4,9 11×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS PRIME B760M-A WIFI D4
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 3× PCIe x16, 4×, DDR4, 5333MHz (OC), 4× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
Leárazás -4 %
55 990 Ft 58 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb760pmawd4
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B760 DS3H
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 5× PCIe x16, 4×, DDR5, 7600MHz (OC), 4× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
Leárazás -3 %
58 390 Ft 60 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb760d
4,6
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B550M K
Alaplap - AMD B550, AMD AM4 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR4, 4733MHz (OC), 4× SATA III, 2× M.2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
33 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb550mk
4,7 58×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
Alaplap - AMD B550, AMD AM4 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 3× PCIe x1, 4×, DDR4, 4800MHz (OC), 6× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, USB-C, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, RGB háttérvilágítás, ATX alaplap formátum
64 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb550rsfgw
4,8 22×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE B760M GAMING X DDR4
Alaplap - Intel B760, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 4×, DDR4, 4× SATA III, 2× M.2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
54 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGb760mgxd4
4,5
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI II
Alaplap - Intel Z790, Intel LGA1700 socket, PCI Express 5.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR5, 8000MHz (OC), 4× SATA III, 5× M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
193 290 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACz790rfgw2
4,8 11×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II
Alaplap - AMD A520, AMD AM4 socket, PCI Express 3.0, 1× PCIe x16, 2× PCIe x1, 4×, DDR4, 4800MHz (OC), 4× SATA III, 1× M.2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, HDMI, VGA, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
Leárazás -5 %
27 990 Ft 29 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACa520tmp2
4,8 108×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Alaplap - AMD B550, AMD AM4 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 3× PCIe x1, 4×, DDR4, 4600MHz (OC), 6× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, USB-C, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, ATX alaplap formátum
50 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb550tgp
4,5 44×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
Alaplap - AMD B550, AMD AM4 socket, PCI Express 4.0, 2× PCIe x16, 1× PCIe x1, 4×, DDR4, 4866MHz (OC), 4× SATA III, 2× M.2, USB 3.2 Gen 2, USB-C, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, WiFi, Bluetooth, HDMI, DisplayPort, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
79 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ACb550mtpw2
4,5
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE H610M K DDR4
Alaplap - Intel H610, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 1× PCIe x1, 2×, DDR4, 3200MHz (OC), 2× SATA III, 1× M.2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
29 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGh610mkd4
3,8
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
GIGABYTE H610M S2H
Alaplap - Intel H610, Intel LGA1700 socket, PCI Express 4.0, 1× PCIe x16, 1× PCIe x1, 2×, DDR5, 5600MHz (OC), 4× SATA III, 1× M.2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, VGA, DVI, 8-Channel hangkártya, mATX (Micro ATX) alaplap formátum
33 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AGh610ms2h

Alaplapok

Asus alaplapokMilyen alaplapom van? (ÚTMUTATÓ) Számítógéped alaplapja elérte élettartama végét, és szeretnéd lecserélni? Vagy csak szeretnéd frissíteni a számítógéped konfigurációját, de fogalmad sincs, hogy melyik processzor kompatibilis az alaplapoddal? Akkor ez a cikk neked szól. Eláruljuk benne, hogyan tudod...
A tudósok az 1980-as évek óta keményen dolgoznak egy olyan számítógép megépítésén, amely a kvantumfizika lenyűgöző törvényeit felhasználva gyorsabban hajtja végre a számításigényes feladatokat. De hogyan is működik valójában egy kvantumszámítógép? Megváltoztathatják-e...
Biztosan megfordult már a fejedben a kérdés, hogy vajon a számítógéped megfelelően működik-e, egyáltalán milyen teljesítményre képes. Cikkünkben részletes útmutatóval szolgálunk a PC diagnosztikához. Bemutatjuk, hogyan tesztelheted le a processzort, a videókártyát vagy...
Gigabyte AB350N-Gaming WIFIGigabyte AB350N-Gaming WiFi (ÉRTÉKELÉS és TESZTEK) Mini-ITX tábla az AMD Ryzen számára? Nagyon nehéz megtalálni. Szerencsére a Gigabyte AB350N-Gaming WiFi új modellje itt van. Mi több, 3600 MHz-es memóriával, ez az alaplap 14-13-13-34-1T időzítésen működik, ami az AMD Ryzen számára ideális.
Az új X299 Basin Falls kettős platform számos Intel processzorhoz vezetett, beleértve az új Intel Core i9-et is, amely sok magot és nagy teljesítményt hozott magával. Az ASUS PRIME X299-DELUXE alaplap megfelel a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok elvárásainak? A...
Az AMD Ryzen sorozat képviselői nagyszerű processzorok, különösen a Ryzen 5 kínál sokat kevés pénzért. Ha egy kisméretű alaplapot keresel, az ASUS PRIME B350-A lehet a megfelelőbb. Részletes teszteken keresztül vizsgáljuk meg a tulajdonságait.
További cikkek Összes cikk

Alaplapok

A Alaplapok kategóriában összesen 406 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó alaplapok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább alaplapok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb alaplapok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: alaplapok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ