Shop roku Akvizice ApF HU

Google Pixel 8 Pro (TESZT): egy nagyszerű, ámde kiszámítható utódja a Pixel sorozatnak

Termékkatalógus

Google Pixel 8 Pro, teszt

Google Pixel 8 Pro (TESZT):
egy nagyszerű, ámde kiszámítható utódja a Pixel sorozatnak

Telnek az évek, én pedig ismét kézhez kaptam az új zászlóshajó Pixel-t, hogy alaposan leteszteljem, konkrétan a Google Pixel 8 Pro-t. A készülék elég sok újdonságot ígér - új Tensor G3 chipet, továbbfejlesztett kamerát, vagy éppen hőmérséklet-érzékelőt. Sikerült a gyártónak ismét túlszárnyalnia önmagát? Hogyan teljesít a Google Pixel 8 Pro a gyakorlatban? Az alábbi sorokból megtudhatod.Szerző: Matěj Toul

Google Pixel 8 Pro (TESZT) – TARTALOM

 1. A Google Pixel 8 Pro hagyományos, vékony csomagolásban érkezik
 2. A nyolcadik Pixel egy kicsit hosszúkásabb, egyébként a dizájn nem sokat változott
 3. A Pixel 8 Pro világosabb háttérvilágítása jól kiemeli a kijelzőt
 4. A Google Tensor G3 4 nm-es és 9-magos - de nem fogyaszt annyi energiát
 5. A finomhangolt nagylátószögű kamera még közelebb hozza a Google Pixel 8 Pro fotófelszereltségét a tökéletességhez
 6. A Google Pixel 8 Pro AI-innovációi játszanak a valósággal
 7. A Google Pixel 8 Pro-nak hőmérséklet-érzékelője is van
 8. A Google Pixel 8 Pro a jövő telefonja - a gyártó 2030-ig támogatja a készüléket
 9. A Google Pixel 8 Pro akkumulátor-üzemideje nem fog sem megbotránkoztatni, sem lenyűgözni
 10. A Google Pixel 8 Pro egyéb változatai
 11. Hogyan áll a Google Pixel 8 Pro a konkurenciához képest?
 12. Google Pixel 8 Pro teszt – összegző értékelés
 13. Amit korábban a Google Pixel 8 és 8 Pro-ról írtunk

A Google Pixel 8 Pro hagyományos, vékony csomagolásban érkezik

A Google csomagolásának tartalma meglehetősen stabil, az elmúlt néhány évben mindegyik doboz nagyon hasonló volt. Ez alól a Google Pixel 8 Pro sem kivétel. A telefonhoz jár egy klasszikus USB-C kábel (megfordítható), egy USB-A - USB-C adapter és egy használati útmutató. A töltés terén sincs változás - a leghatékonyabb töltéshez a felhasználóknak továbbra is be kell érniük egy 30 W-os gyorstöltővel vagy egy 12 W-os Qi töltővel. Ha vezeték nélkül, a maximális, azaz 23 W-os teljesítménnyel szeretnénk tölteni, akkor a hivatalos töltőre lesz szükségünk közvetlenül a Google-től - ennek elérhetősége azonban hazánkban nagyon korlátozott.

Google Pixel 8 Pro, teszt, csomagolás
Így néz ki a Google Pixel 8 Pro helytakarékos csomagolása.

A nyolcadik Pixel egy kicsit hosszúkásabb, egyébként a dizájn nem sokat változott

A gyártó ezúttal sem vágott bele nagyobb tervezési munkálatokba. Akárcsak tavaly, a Pixel 8 Pro esetében is elsősorban a fém fotómodulé a főszerep a már ikonikus csík formájában, de a kamerák idén szépen egymás mellett helyezkednek el, ahelyett, hogy a teleobjektív külön helyezkedne el. A telefont idén is üveg borítja az előlapon és a hátlapon, amely azonban valamivel jobb ellenállósággal bír, ugyanis az újabb Corning Gorilla Glass Victus 2 üvegről van szó.

Google Pixel 8 Pro, teszt, kijelző Google Pixel 8 Pro, teszt, hátlap
A Google Pixel 8 Pro lekerekítettebb kialakítást kapott, de továbbra is megtartja az ikonikus Pixel-elemeket.

A Google Pixel 8 Pro egy olyan változást is hoz, amely első pillantásra nem annyira nyilvánvaló. De ha egyszer már tudsz róla, nem lehet nem észrevenni. A telefon sarkai lekerekítettebbek, és a Google is elhagyta a hagyományos 19,5:9-es képarányt, és a (nagyon enyhén) hosszúkásabb, 20:9-es arányt választotta. A kinézet megítélése azonban mindig szubjektív.

A Pixel 8 Pro világosabb háttérvilágítása jól kiemeli a kijelzőt

A specifikációkra pillantva gyorsan észrevehetjük, hogy bár a Google Pixel 8 Pro ugyanazzal a 6,7 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik, annak felbontása alacsonyabb, mint az elődje, a Pixel 7 Pro esetében. A különbség azonban a specifikációkkal kezdődik és ér is véget. A még mindig nagyszerű 489 ppi-s panelfinomság mesésen néz ki, és a 120 Hz-es frissítési frekvencia mellett aligha lehet panasz a kijelzőre.

Google Pixel 8 Pro, teszt, fotómodul
A hátoldalon a kamerák mellett egy hőmérséklet-érzékelőt is elhelyeztek a fémcsíkon.

Emellett a Google a legújabb Pro modelljének nagyobb fényerőt adott, méghozzá maximum 2400 nittes fényerőt. Így még erős napfényben is csúcsminőségben élvezheted a részleteket.

A Google Tensor G3 4 nm-es és 9-magos - de nem fogyaszt annyi energiát

Az új Google Tensor G3 chipset egy régóta várt fejlesztés a Pixelek számára. Ez a Google első olyan chipsetje, amely 4 nm-es gyártási eljárással készül, és némileg meglepő módon eggyel több maggal rendelkezik a 8 magos Snapdragonokhoz képest. Hozzá kell azonban tenni, hogy ezzel a fejlesztéssel együtt mindenki várta a soha nem látott teljesítményt is, ami még az imént említett zászlóshajós Snapdragonokkal is felveszi a harcot.

i iPhone 15 (TESZT): 48 Mpx-es kamera és Dynamic Island. Az idei modell több újdonságot kínál, mint az elődje

A Google Tensor sorozatának mindig is megvolt a maga útja. A fő hangsúlyt a számtalan AI funkcióra helyezték, háttérbe szorítva a nyers teljesítményt. Így bár a Tensor G3 jelentősen erősebb elődjénél, teljesítmény tekintetében meg sem közelíti a rivális zászlóshajó chipseteket. Az AnTuTu benchmarkban például a Google Pixel 8 Pro 1 128 504 pontot ért el. A jelenleg legerősebb Xiaomi 14 Pro a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-mal elképesztően magas, 2 005 141-es pontszámot ért el, ami majdnem kétszerese a Pixel 8 Pro eredményének.

Ilyen nagy teljesítményből azonban csak az igényes mobiljátékosok profitálhatnak, vagy egyáltalán észrevehetik. A hétköznapi felhasználók számára a Google Tensor G3 bőven elegendő, és a Pixel még mindig fölényben van az AI funkciók terén. Ha mégis a Pixel 8 Pro-n szeretnél játszani, akkor a legigényesebb címekkel, például a NEW STATE Mobile-val nem leszel túl boldog. A játék eleinte simán fut, de néhány perc után a telefon kellemetlenül melegedni kezd, és a képkockasebesség drasztikusan csökken.

A finomhangolt nagylátószögű kamera még közelebb hozza a Google Pixel 8 Pro fotófelszereltségét a tökéletességhez

Már a korábbi Google Pixel 7 Pro tesztben is egyetértettem számos más online véleményezővel, hogy a Pixel kamerái az abszolút legjobbak közé tartoznak. Így nem nagy meglepetés, hogy a Google a Pixel 8 Pro esetében sem változott sokat a jól bevált recept, ehelyett inkább az előző modell néhány kisebb hiányosságára koncentrál.

Google Pixel 8 Pro, teszt, főkamera Google Pixel 8 Pro, teszt, széleslátó Google Pixel 8 Pro, teszt, teleobjektív
A képek ugyanolyan látványosak a Google Pixel 8 Pro készüléken, mint elődjén. Ráadásul az összeállítás is egységesebb. Balról: főkamera, nagylátószögű, 5× zoom.

A Google Pixel 8 Pro főkamerája szinte ugyanúgy fényképez, mint elődje - ugyanaz az 50 megapixeles érzékelő. Az egyetlen dolog, ami változott, az a lencse, amely az új esetében f/1.7-es rekeszértéket kínál, és elméletileg a kamera jobban működik gyengébb fényviszonyok mellett. A valóság azonban az, hogy az éjszakai felvételeknél a legtöbb munkát amúgy is az éjszakai mód AI végzi, ahogy az a telefonoknál lenni szokott. Így aligha vennéd észre a különbséget.

A gyártó ugyanezt a "ne változtassunk azon, ami jól működik" megközelítést alkalmazta a teleobjektívnél is. Az érzékelője idén is 48 Mpx-es, a teleobjektív pedig 5x optikai zoomot biztosít, bár valamivel rövidebb gyújtótávolsággal. A rekeszérték itt is javult - f/3,5-ről f/2,8-ra. Mind a főérzékelő, mind a teleobjektív optikai stabilizációval lett ellátva.

Google Pixel 8 Pro, teszt, napnyugta a főérzékelővel Google Pixel 8 Pro, teszt, napnyugta a széleslátóval Google Pixel 8 Pro, teszt, napnyugta a teleobjektívvel
A kamerák még gyenge fényviszonyok között sem hagynak cserben. Balról: fő, nagylátószögű, 5x zoom.

A tavalyi kamerarendszer gyenge pontja a nagylátószögű kamera volt, különösen sötétben. A telefon 12 megapixeles érzékelője egyszerűen nem adott elég adatot az AI-nak, ezért a Google jelentősen, 48 megapixelesre emelte a tétet. A látómező ugyanaz a 126°, és a továbbfejlesztett f/2.0 rekeszértéknek is örülhetünk. A Pixel 8 Pro-val tehát mostantól az egyes kamerákkal egyenletes minőségű képeket készíthetsz.

i A fentiek és további képek teljes minőségben megtalálhatók a Google Drive-on.

De tegyük hozzá, hogy (mint mindig) az AI finomítások is fontos szerepet játszanak a Pixelnél. A Google általában gondoskodik róla, hogy a szoftver mindig csak egy hajszállal legyen jobb az új telefonokon. A különbség tehát nem annyira jelentős, hogy a jelenlegi Pixel 7 Pro tulajdonosoknak a kamera miatt meg kellene venniük a nyolcast.

A Google Pixel 8 Pro AI-innovációi játszanak a valósággal

Az elmúlt években néhány exkluzív AI-funkció, amellyel más Pixelek nem rendelkeznek, szintén megjelent a Pro készülékben. Idén a Google nem félt az esetleges vitáktól, és bemutatta a Magic Editor-t. Remek fotót készítettél, de a kompozíció nem tökéletes? Ha az épületet egy méterrel arrébb tolnád, szebb lenne a kép? Pontosan ezt ígéri az AI-szerkesztő. Az alkalmazásban kiválaszthatsz egy témát, mozgathatod, nagyíthatod, kicsinyítheted vagy elforgathatod, ahogyan csak akarod, és az AI ezt követően mindent megtesz annak érdekében, hogy be tudd illeszteni az új környezetbe.

i A Magic Editor mostantól tartalmazza a tavalyi Magic Eraser AI funkciót, melynek segítségével eltüntetheted az embereket és más, nem tetsző elemeket a fotóról.

Személyes tapasztalatom, hogy az alkalmazásnak még hosszú utat kell megtennie a tökéletességig, a szerkesztési helyek gyakran láthatóak, és a témák kiválasztása nem teljesen intuitív. A fejlesztés azonban csak idő kérdése, és a Google elég világos képet ad arról, hogy a telefonok merre fognak haladni a jövőben.

Google Pixel 8 Pro, teszt, szerkesztőfelület Google Pixel 8 Pro, teszt, szerkesztés előtt Google Pixel 8 Pro, teszt, szerkesztés után
Nem elég hangsúlyos a jeladó? Csak jelöld ki és nagyítsd fel. Balról: szerkesztőfelület, eredeti fotó, szerkesztett fotó.

A Google Pixel 8 Pro-nak hőmérséklet-érzékelője is van

A Google Pixel 8 Pro egyedülálló tulajdonsága a hőmérséklet-érzékelő. A hőmérő alkalmazásban bármilyen tárgyra ráirányíthatod, és láthatod annak aktuális hőmérsékletét. A méréseket legfeljebb 5 cm-es távolságból kell elvégezni, és a pontosabb eredmények érdekében kiválaszthatod a felület anyagát is. A hőmérő meglehetősen jól működik. De valószínűleg sokunk felteszi magának a kérdést, hogy miért van egyáltalán ilyen funkció a telefonban, de személy szerint nekem nincs válaszom erre a kérdésre.

Maga a Google több forgatókönyvben is bemutatja az érzékelő hasznosságát. Megmérheted az étel vagy a kávé hőmérsékletét, hogy megelőzd a száj megégését, vagy megmérheted a tej és a víz hőmérsékletét a kisgyermek fürdetése előtt. Amint azt valószínűleg te is érzékeled, a tényleges felhasználás tehát nagyon szórványos. Ha azonban a Google így szeretné népszerűsíteni a funkciót, akkor hasznos lenne, ha legalább lenne valami jelzés arra vonatkozóan, hogy milyen hőmérséklet a megfelelő. A hőmérséklet mérése (ami, ahogy a szoftver is rámutat, nem biztos, hogy pontos), majd annak megnézése, hogy az érték a normán belül van-e, túl sok extra lépésnek tűnik ahhoz képest, hogy milyen egyszerűen kéne mennie a dolognak.

A Google Pixel 8 Pro a jövő telefonja - a gyártó 2030-ig támogatja a készüléket

A Google úgy döntött, hogy egy meglehetősen jelentős lépést tesz a fenntarthatóság irányába, és a szoftvertámogatást tekintélyes 7 évre meghosszabbítja. Ráadásul nem csak néhány biztonsági javításról és hibajavításról van szó. A támogatás kiterjed az Android minden fontosabb verziójára, valamint a Pixelek új funkcióira, kivéve azokat, amelyek kizárólag az adott sorozathoz tartoznak. A Google Pixel 8 Pro tehát gyárilag tiszta Android 14-gyel rendelkezik, de végül 2030-ban élvezheti majd az Android 19-et is.

Google Pixel 8 Pro, teszt, kezdőképernyő Google Pixel 8 Pro, teszt, alkalmazások Google Pixel 8 Pro, teszt, beállítások Google Pixel 8 Pro, teszt, fotók
Az Android 14 felülete egyszerű és letisztult. Természetesen a kiemelt frissítések a Pixelnél is adottak.

A Google Pixel 8 Pro akkumulátor-üzemideje nem fog sem megbotránkoztatni, sem lenyűgözni

A Pixel akkumulátor-üzemideje megszokott módon inkább az átlag alatt van, és a Google Pixel 8 Pro sem ront vagy javít ezen a hírnéven. A teszt napjának végén rutinszerűen 35% körüli akkumulátor-kapacitással végeztem, ami nem éppen ideális, hiszen nyilvánvalóan vannak olyan versenytársai, amelyek legalább kétnapos akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhetnek. Ha tehát egy olyan telefont keresel, amely sokáig bírja, a Pixel 8 Pro nem a legjobb választás - másrészt a mai telefonoknál amúgy is megszokott, hogy minden nap az éjszaka folyamán töltődnek, így az alacsonyabb üzemidő valószínűleg nem érinti a legtöbb felhasználót.

A Google Pixel 8 Pro egyéb változatai

A Google Pixel 8 Pro két tárhelyváltozatban kerül forgalomba. A RAM-kapacitás minden esetben ugyanannyi - 12 GB. Három színben - fekete, fehér és kék - is kapható. Az általam tesztelt modell kék színben érkezett.

Hogyan áll a Google Pixel 8 Pro a konkurenciához képest?

A Google Pixel 8 Pro természetesen a zászlóshajó, és az eddigi legmagasabb szintű. A konkurenciát más csúcstelefonok alkotják, mint például a Samsung Galaxy S23 Ultra vagy az iPhone 15 Pro Max.

Mindkét fent említett telefon jó választás lehet, ha több akkumulátor-üzemidőre vágysz. A koreai versenytárs híres optikai zoomjával (itt olvashatsz a tesztről) nehéz versenyezni, az iPhone 15 Pro telefonok (iPhone 15 Pro teszt) pedig példátlan videóminőségre képesek. De a Pixel 8 Pro az AI funkciók tekintetében fölényben van, és a kamerái mind egyformán jók, egységesebbek.

Google Pixel 8 Pro, teszt, konkurencia Google Pixel 8 Pro, teszt, konkurencia
A Google Pixel 8 Pro a piac legkívánatosabb telefonjaival versenyez.

Szintén érdekes az a tény, hogy mindhárom telefon nagyon különböző rendszerrel rendelkezik. A Samsung OneUI bővítmény elég sokat változtat az alap Androidon, így hiába is keresnénk közös elemeket a Google Pixel 8 Pro tiszta Android 14-ével. Ráadásul a kiemelt támogatásnak és optimalizálásnak köszönhetően a Pixelt gyakran az androidok iPhone-jaként emlegetik. Az iPhone 15 természetesen az iOS fő fejlesztési platformja. Az azonban, hogy melyik rendszer a legjobb, nagyban függ a preferenciáktól.

Google Pixel 8 Pro teszt – összegző értékelés

Google Pixel 8 Pro - értékelés

Google Pixel 8 Pro

Mobiltelefonok

A Google Pixel 8 Pro egy meglehetősen kiszámítható utódja a zászlóshajós sorozatnak, amely ragaszkodik a bevált paraméterekhez, és amikor újít, az újítások nem annyira jelentősek, hogy például a tavalyi modell tulajdonosai számára relevánsak legyenek. Különösen akkor, ha az árcédula évről évre nőtt. Ha azonban egy régebbi Pixeled van vagy egyáltalán nincs, a 8 Pro le fog nyűgözni a kiváló zászlóshajós specifikációival és a számos AI-fejlesztéssel.

Előnyök

 • Újratervezett, de továbbra is ikonikus dizájn
 • Nagy fényerejű kijelző
 • A kamerák csúcsminőségűek és konzisztens eredményeket produkálnak
 • Exkluzív Google Tensor G3 chipset
 • Számos egyedülálló mesterséges intelligencia funkció
 • Tiszta Android 14 kiemelt frissítésekkel
 • Minimum 7 év teljes körű szoftvertámogatás

Hátrányok

 • Az akkumulátor üzemideje nem túl jó
 • A Tensor G3 lapkakészlet nyers teljesítménye nem versenyképes
 • A hőmérő a jelenlegi formájában nem túl hasznos

Amit korábban a Google Pixel 8 és 8 Pro-ról írtunk

Aktualizálva • Szerző: Matěj Toul

Más gyártókkal együtt a Google is minden évben új zászlóshajó modelleket dob piacra. A bejelentésre hagyományosan az idei Made By Google rendezvényen került sor, ahol a Google Pixel 8 és Pixel 8 Pro mellett a Pixel Watch 2 okosóra is bemutatásra került.

Google Pixel 8 és 8 Pro, bemutató

Google Pixel 8 és 8 Pro (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Az alap Google Pixel 8 egy még kompaktabb telefon
 2. A Pixel 8 kijelzője új Actua márkajelzéssel mutatkozik be
 3. A kamerák még jobb képességekkel bírnak, a 8 Pro pedig egy hasznos érzékelővel bővül
 4. A Google Pixel 8 és Pixel 8 Pro érkezése egyben az új Tensor chip érkezését is jelenti
 5. A Google Pixel 8 sorozat Android 14-gyel és rendkívül hosszú támogatással érkezik
 6. Google Pixel 8 és 8 Pro – paraméterek táblázata
 7. Google Pixel 8 és 8 Pro – ár és elérhetőség

Az alap Google Pixel 8 egy még kompaktabb telefon

Első ránézésre az újdonságok le se tagadhatnák, hogy a Pixel családba tartoznak. A termékfotókon egyértelműen az évek óta megszokott dizájn látható. A hátsó kamerablokk ugyan némi változáson ment keresztül, de a körvonalai megmaradtak.

Google Pixel 8, dizájn
Az alap Google Pixel 8 esetében nincsenek nagy változások.

A kamerák mellett egy másik, eddig nem látott kör alakú szenzor is feltűnik. Rendeltetése talán kissé meglepő, mivel semmilyen módon nem kapcsolódik a fotózáshoz. Tulajdonképpen egy hőmérséklet-érzékelőről van szó – csak irányítsd egy forró serpenyőre, vagy esetleg egy forró kávéra, és azonnal tudni fogod, milyen a hőmérséklete.

i

Google Pixel Fold (BEMUTATÓ): milyen a gyártó első hajlítható telefonja?

Az új telefonok mérete idén érdekes módon alakult. Míg a Pixel 8 Pro mérete nagyjából változatlan maradt az elődjéhez viszonyítva, addig az alap Pixel 8 érezhetően összement. Ennek többek között a kisebb kijelző az oka, amely 6,3"-ről 6,2"-es képátlóra változott. A Google kétségtelenül a kompaktabb telefonok kedvelőinek próbál kedveskedni.

Az új Google telefonokkal új színválaszték is érkezik. A Google Pixel 8 fekete, szürke és rózsaszín színekben érkezik a boltok polcaira. A Google Pixel 8 Pro szintén feketébe öltözik, azonban a másik két szín eltérő - kék és fehér. Hozzá kell tenni, hogy mindkét modell 128 GB-os és 256 GB-os változatban is kapható.

A Pixel 8 kijelzője új Actua márkajelzéssel mutatkozik be

A tavalyi Pixel 7 (Google Pixel 7, Pixel 7 Pro) kiváló minőségű kijelzőjén az új Pixel 8 generációban néhány változás figyelhető meg. Az első és legfontosabb az alapmodell képátlója, ahogy azt már említettük. Ez egy hajszállal 6,2"-re zsugorodott.

A kijelzők talán legnagyobb újdonsága azonban az új márkajelzés. A Google a vezető márkáktól merített ihletet, és ő is bevezette saját kijelzőmárkáját. Actua a valószínűleg olcsóbb Pixel 8-ban és Super Actua a Pixel 8 Pro-ban.

Google Pixel 8 Pro, kijelző
A kamerák egymás mellett helyezkednek el a Google Pixel 8 Pro készüléken.

De miben különböznek az új panelek elődeiktől? Tulajdonképpen semmi alapvetőben. Továbbra is OLED panelekről van szó, de sokak örömére mindkét modell már 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. A Super Actua címke alatt az LTPO OLED technológia rejtőzik - a képfrissítési frekvencia szükség esetén 1 Hz-re csökkenthető. Az Actua panelek húzóereje azonban a fényerő. Ez a Pixel 8 esetében eléri a kiváló 2000 nittet, a drágább Pixel 8 Pro esetében pedig akár a 2400 nittet is. Ezek valóban remek értékek, a legközelebbi versenytársak például ilyenek:

i

Az összes Google Pixel 8 és Pixel 8 Pro modell.

A kamerák még jobb képességekkel bírnak, a 8 Pro pedig egy hasznos érzékelővel bővül

A fotózás területén is sok minden történt, különösen az objektívek terén. A Google Pixel 8 még a szenzor felbontását tekintve is megegyezik a 7-essel. Tehát a főérzékelő 50 Mpx-es, a nagylátószögű pedig 12 Mpx-es. Az elsődleges kamera viszont több fényt fogad be - rekeszértéke f/1.7-es, így a telefon könnyebben boldogul a gyengébb fényviszonyok között is. A nagylátószögű kamera látószögén is sokat javítottak, akár 126°-ot is rögzíthetünk vele.

Google Pixel 8 és 8 Pro, a Pixel 7 Pro fotómodulja
A jellegzetes fotómodul továbbra is a Pixel 8 hátlapját díszíti. A Pixel 8 Pro hátlapján található másik érzékelő hőmérő funkciót ad a telefonhoz.

A Google Pixel 8 Pro esetében is történtek változások. A készülék mostantól 50 Mpx-es főérzékelővel, 48 Mpx-es nagylátószögű kamerával és 48 Mpx-es teleobjektívvel dolgozik. Tehát az akkori 12 Mpx-ről tavaly óta feljavult a nagylátószögű érzékelő. Mindemellett az összes kamera új keresővel büszkélkedhet. A főérzékelő rekeszértékét f/1,7-re, a nagylátószögűt f/1,95-re és végül a teleobjektívet f/2,8-ra csökkentették. Az 5x optikai zoom és az akár 30x kombinált Super Res Zoom azonban továbbra is megmaradt.

i

Google Pixel 7a (TESZT): a legújabb "A" modell jelentős fejlesztésen esett át

A kamera szoftverét tekintve a Pixel 8 adaptív vakuval rendelkezik, amely a jelenetnek megfelelően értékeli ki, hogy a dióda milyen intenzitással világítson. A második fejlesztés a jelenetszegmentálás. A mesterséges intelligencia szétválasztja a jelenet különböző részeit, és mindegyikre saját beállításokat alkalmaz.

A videófelvételek terén is nagy előrelépés várható - a Google AI mostantól jobban feldolgozza a hangot, amely így még az egyébként zajos környezetben is tisztán fog szólni.

A Google Pixel 8 és Pixel 8 Pro érkezése egyben az új Tensor chip érkezését is jelenti

Ami a minőségi hardvert illeti, a Pixel 8 és 8 Pro nem kevesebbet kap, mint a következő generációs Google Tensor processzort. Idén ez már a 3. generáció, amelyet Tensor G3-nak neveztek el, és megszokott módon teljesítmény- és hatékonyságjavulást, valamint - elsősorban a Google Pixelek esetében - még jobb AI-t várhatunk el tőle.

Google Pixel 8 és 8 Pro, Google Tensor G3
A Google Pixels 8-at az új Google Tensor G3 chip hajtja, amely a legmodernebb AI-teljesítményéről híres.

Az alapmodell esetében a lapkakészlet 8 GB RAM-mal és 128 GB/256 GB tárhellyel működik együtt. A Pixel 8 Pro valamivel nagyvonalúbb, 12 GB RAM-mal dolgozik. A tárhelykapacitás megegyezik a Pixel 8-éval.

i

Google Pixel 7 Pro (TESZT): az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

A Google Pixel 8 sorozat Android 14-gyel és rendkívül hosszú támogatással érkezik

Ha olyan okostelefont keresel, amely igazán hosszú ideig szolgál majd, akkor talán meg is találtad. Azt, hogy a Pixel 8 a teljesen új Android 14-gyel kerül ki a gyárból, valószínűleg meg sem kellene említeni. A támogatás bejelentése viszont nagyon kellemes meglepetést okozott. Hiszen a 8. generációs Pixelek 7 évig garantáltan megkapják majd a biztonsági javításokat és a főbb operációs rendszer frissítéseket is, ami még az iPhone-ok között is példátlan.

i

Ezen kívül a Google a rendezvényen azt is elárulta, hogy a közeljövőben integrálni szeretné a Google Asszisztensbe a Bardo nevű mesterséges intelligenciával rendelkező chatbotját. Az Assitant With Bardo-nak nevezett, potenciálisan hatalmas ugrást már néhány hónapon belül láthatjuk is.

A mesterséges intelligencia természetesen összefonódik magával a Pixel 8 rendszerrel. Emellett új funkciókat is kapunk. A készülékek mostantól akár 49 nyelven is képesek valós időben lefordítani az egymással folytatott beszélgetéseket, hívásokat és szövegváltásokat.

A hívások terén is nagy előrelépés történt. Bár a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, a Google Asszisztens még a hívásokat is képes fogadni helyetted. Ha spam hívásról van szó, lehet, hogy egyáltalán nem is fogadja a hívást. Minden más esetben először kitalálja, hogy ki és miért hív, majd tájékoztat, mielőtt felvenné a hívást.

Google Pixel 8 és 8 Pro – paraméterek táblázata

A legfontosabb paramétereket az alábbi táblázatban foglaltuk össze.

Paraméterek/ Modell Google Pixel 8
Google Pixel 8 Pro
Kijelző 6,2" (20 : 9) 6,7" (19,5 : 9)
2 400 × 1 080 px, 428 ppi 2 992 × 1 344 px, 489 ppi
OLED, 60–120 Hz LTPO OLED, 1–120 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,68, OIS, 4K video 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,68, OIS, 4K video 60 fps
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 126°
széleslátó: 48 Mpx, f/1,95, 125,5°
- teleobjektív: 48 Mpx, f/2,8, 5× optikai zoom
Előlapi kamera 10,5 Mpx, f/2,2, 4K video 60 fps
10,5 Mpx, f/2,2, 4K video 60 fps
Lapkakészlet Google Tensor G3 Google Tensor G3
RAM 8 GB 12 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256/512 GB
Operációs rendszer Android 14 Android 14
5G támogatás
Akkumulátor 4 575 mAh 5 050 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli: 24 W/20 W gyorstöltés / vezeték nélküli: 27 W/23 W
USB-C
3,5 mm-es jack
Ellenállóság IP68 IP68
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méret 150,5 × 70,8 × 8,9 mm 162,6 × 76,5 × 8,8 mm
Súly 187 g 213 g

Google Pixel 8 és 8 Pro – ár és elérhetőség

A Google Pixel telefonok elérhetősége hazánkban mindig egy kicsit rejtélyes, de általában előbb-utóbb eljutnak hozzánk. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a Pixel 8 megjelenési dátuma 2023. október 12. Itthon még várnunk kell rájuk, de néhány héten belül meg is érkezhetnek. Akárhogy is lesz, nálunk már előrendelhetők, bár várhatóan csak később lesznek elérhetők.

A Pixel 8 árazása (2023 októberében) így néz ki:

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az új 8-as Pixelek sok mindent kínálnak. A teljesítmény, a kamera keresője és a szoftverek terén is fejlesztéseket figyelhetünk meg, a kibővített támogatás pedig biztosan igazolja majd az áremelkedést a megrögzött Google-rajongók szívében.

Google Pixel 8 Pro 12GB/128GB öböl - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 40×
Google Pixel 8 Pro 12GB/128GB öböl
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2992 × 1344 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 48Mpx széles látószögű + 48Mpx teleobjektív, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 18W, 4950 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
379 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1075b2
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obszidián - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 40×
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obszidián
Mobiltelefon - 6,7"-es AMOLED kijelző 2992 × 1344 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,9) fő kamera + 64Mpx széles látószögű + 1,9Mpx teleobjektív, 10,8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 27W, vezeték nélküli töltés 23W, 4950 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
399 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1075c1
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB öböl - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 40×
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB öböl
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2992 × 1344 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 48Mpx széles látószögű + 48Mpx teleobjektív, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 18W, 4950 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
399 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: GPX1075c2
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Porcelán - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 40×
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Porcelán
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2992 × 1344 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 48Mpx széles látószögű + 48Mpx teleobjektív, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 18W, 4950 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
399 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1075c3
4,7 54×
Google Pixel 8 8GB/128GB Hazel
Mobiltelefon - 6,2"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, 4485 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
249 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1074b2
4,7 54×
Google Pixel 8 8GB/128GB Rózsa
Mobiltelefon - 6,2"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 18W, 4485 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
249 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: GPX1074b3
Google Pixel 8 8GB/256GB Obszidián - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 54×
Google Pixel 8 8GB/256GB Obszidián
Mobiltelefon - 6,2"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,68) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 10,5Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, vezeték nélküli töltés 18W, 4485 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
299 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GPX1074c1
Google Pixel 7 Pro 5G 12 GB/128 GB fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,4 51×
Google Pixel 7 Pro 5G 12 GB/128 GB fekete
Mobiltelefon - 6,71"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Google Tensor G2 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,85) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 48Mpx teleobjektív, 10,8Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 30W, 5003 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
319 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: GPX1071b1
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ