Milyen hajvasalót vegyek?

Termékkatalógus

A hajvasaló kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a kínálattal és az alapvető paraméterekkel. Kíváncsi vagy arra, mi a különbség a klasszikus, gőzölős vagy ionizációs hajvasalók között, melyik hajvasaló terheli a legkevésbé a hajat, kerámia vagy turmalin felületet válassz? Segítünk megismerkedni az alapfogalmakkal és kiválasztani a hajadhoz legmegfelelőbb hajvasalót.

Milyen hajvasalót vegyek?

A hajvasaló kiválasztása előtt elengedhetetlen néhány alapvető dolog tisztázása:

 1. A hajad minőségének megfelelően válassz hajvasalót. A finomszálú haj mindig kevesebbet tolerál, mint az erős haj.
 2. Ha nemcsak simítani fogod a hajad, hanem göndöríteni is, akkor a hajgöndörítők és hajhullámosítók közül válassz egyet.
 3. Ha ki kell simítanod a hajad, és ezzel egyidejűleg volument is szeretnél hozzáadni, akkor egy hajsimító kefe lesz megfelelő számodra.

Alapvető paraméterek a hajvasaló kiválasztásához

A hajvasaló lapok felületének anyaga

A hajvasaló lap felülete az egyik legfontosabb paraméter a hajvasaló kiválasztásakor, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá. A piacon a következő anyagból készült hajvasaló lapokkal találkozhatsz:

 • Fém - a fém hajvasaló lapok a legkevésbé alkalmasak a hajhoz. Nagyon gyakran egyenetlenül melegítenek, így akár meg is égethetik a hajat. Légy résen az olcsóbb hajvasalók esetében is, amelyek fém lapját kerámiával borítják. Idővel a kerámia megsérülhet, és ha a hajvasaló lap felülete nem tökéletesen sima, a haj feleslegesen károsodhat.
 • Kerámia - a kerámiából készült hajvasaló lap felületek a fémekkel ellentétben egyenletesen melegednek fel, így a haj nem ég meg. A kerámia felület gyorsan felmelegszik, ezért gyorsabban kisimítja a hajat. A kerámia felülettel rendelkező hajvasalók minden hajtípushoz ideálisak.
 • Teflon - a teflon felületű hajvasaló lapok is kíméletesek a hajhoz. A teflon a haj simításakor megvédi a hajat a túl nagy hőtől, és megakadályozza, hogy a hajformázó termékek ráégjenek a hajvasaló lapjára.
 • Turmalin - a turmalin felületű hajvasaló lapok csökkentik az elektromosságot és ragyogóan fényessé teszik a hajat. A frizura vasalás után sugárzó és sima lesz. A turmalint általában más típusú felülettel kombinálják.
 • Titán - a titán felületű hajvasaló lapok a legtartósabbak a fent említett anyagok közül, ebből adódóan ezek büszkélkedhetnek a leghosszabb élettartammal is.
 • Több anyag kombinációja - a legjobb, ha olyan hajvasalót választasz, amely különböző anyagok kombinációjából készült. Ennek köszönhetően az összes anyag előnyét egyszerre élvezheted.

Ezenkívül egyes hajvasaló lapok felületét olajokkal impregnálják, amelyek a hajvasalás során a hajba kerülnek. Ettől egészségesebb és fényesebb lesz a hajad.

A szárak és a lapok mérete

A hajvasalók a szár szélessége szerint két típusra oszthatók:

 • Keskeny szárú hajvasalók (keskeny styler) - a lemezek szélessége 2,5 cm körüli, minden hajtípusra alkalmasak, a simítás mellett a haj göndörítésére is használhatók.
 • Nagy és széles szárú hajvasalók (széles styler) - ideálisak nagyon hosszú vagy nagyon vastagszálú és rakoncátlan hajhoz. A simítás gyorsabban megy vele, mint a keskeny hajvasalókkal. Hátránya a nehezebb kezelhetőség. Ezért a széles hajvasalókkal a haj nem lesz kellően hullámos.

A keskeny szárú klasszikus hajvasalóval tökéletesen sima hajat és göndör fürtöket egyaránt létrehozhatsz. Ezért, ha nem túl rakoncátlan és vastagszálú a hajad, inkább keskeny hajvasalót válassz.

Hőfok

Míg egyes hajvasalók csak egy előre beállított hőmérséklettel rendelkeznek, amelyre a lapok felmelegednek, másoknál a hőmérsékletet külön gombbal állíthatod be.

Javasoljuk, hogy állítható hőmérsékletű hajvasalót válassz. Ha a hajad lágyabb, festett vagy rossz minőségű, a magas hőmérséklet inkább csak árt neki. Ezért úgy érdemes beállítani a hőmérsékletet, hogy a simítás hatékony legyen, ugyanakkor ne károsítsa feleslegesen a hajat.

Az általánosan elterjedt hajvasalók hőmérsékleti tartományának 100 és 230 °C között kell lennie, ugyanakkor:

 • 100-160 °C ajánlott a finomszálú hajhoz
 • 160-190 °C ajánlott normál hajhoz
 • 190 °C és magasabb hőmérséklet ajánlott vastagszálú és erős hajhoz

Alacsonyabb hőmérséklettel általában a kerámia hajvasalók, magasabb hőmérséklettel a titán hajvasalók rendelkeznek. Olyan okos hajvasalókkal is találkozhatsz a piacon, amelyek a hajadhoz igazíthatják a hőmérsékletet.

TIPP: Az állítható hőmérséklet akkor is jól jön, ha otthon többen használják a hajvasalót. Mindenki beállíthatja a neki megfelelő fokozatot. Ne feledd, hogy minél alacsonyabb hőmérsékleten simítod a hajadat, annál kevésbé károsodik.

Felmelegedési idő

A hajvasaló kiválasztásakor feltétlenül nézd meg, mennyi idő szükséges a lap felmelegedéséhez. Míg a kevésbé erős hajvasalók esetében a felmelegedési idő percekben mérhető, az erőteljes hajvasalók esetén általában csak néhány másodpercet kell erre várni.

Ez az információ különösen később lesz fontos számodra, amikor jól jön majd, ha szinte azonnal felmelegedik a hajvasaló. Azok a nők, akik naponta vasalják a hajukat, a gyors felmelegedéssel sok időt takaríthatnak meg a fürdőszobában.

A kábel hossza

Annak érdekében, hogy a hajvasalót jól lehessen használni a fürdőszobában, válassz megfelelő hosszúságú kábelt. Mivel a konnektor és a tükör távolsága minden fürdőszobában eltérő, becsüld meg a hajvasaló kábel ideális hosszát, pl. a hajszárító kábelének hossza alapján. Ez az érték általában 2 méter körül van.

Funkciók

A modern hajvasalók hasznos funkciókkal is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a hajvasalást, egyúttal megakadályozzák a haj károsodását.

 • Ionizáció

A hajban lévő pozitív töltésű ionok azt eredményezik, hogy a haj kiszárad, töredezik és megsérül. Az ionizációs funkcióval rendelkező hajvasalók negatív töltésű ionokat hoznak létre, amelyek hajvasalás közben átkerülnek a hajba. Ott semlegesítik a pozitív töltésű ionokat, ezzel egy időben nedvességgel látják el, ragyogóvá teszik a hajat és eltávolítják a statikus elektromosságot a hajból.

 • Automatikus kikapcsolás

Az automatikus kikapcsolás a hajvasaló egy fontos funkciója. Ennek köszönhetően nem kell azon töprengened, hogy kikapcsoltad-e a hajvasalót vagy sem. Ha bekapcsolva hagyod a hajvasalót, és elmész otthonról, egy idő után magától kikapcsol.

 • Kijelző vagy dióda

A kijelzőnek köszönhetően könnyedén megtudhatod, hogy a hajvasaló milyen hőmérsékletre van beállítva. A felmelegedést is jelezheti. Az, hogy milyen funkciókat kínál még, a hajvasaló gyártójától és típusától függ.

A hajvasalók egyes modelljein dióda található, amely jelzi, hogy a hajvasaló elérte-e már a megfelelő hőfokot. Ha villog, a hajvasaló melegszik. Ha világít, a hajvasaló készen áll a haj vasalására. Ez szintén a hajvasaló gyártója és típusa szerint változik.

 • Forgó kábel

A hajvasaló végén körbeforgó kábel is hasznodra válhat, főleg, ha rendszeresen göndöríted a hajad. A kábel nem kuszálódik össze és nem csavarodik meg, így sokkal jobban lehet használni a hajvasalót.

Hogyan kell megfelelően hajat vasalni?

A megfelelő hajvasalás alapjai

A megfelelő hajvasalási módszerekkel minimalizálhatod a haj károsodásának kockázatát. Milyen elveket kell követni?

1. Vasalás előtt tökéletesen szárítsd meg a hajad

Ne próbáld a nyirkos vagy nedves hajat hajvasalóval szárítani. Megégetheti a hajszálakat, és helyrehozhatatlan károkat okozhat. Csak tökéletesen megszárított hajat szabad vasalni.

2. Csak fésült hajat vasalj

Fésüld át a hajadat, mielőtt vasalod. A hajvasalóból származó hő eltörheti a csomóknál a hajat. A hajad jobb vasalása érdekében oszd fel 3 részre - a két oldalon és hátul.

3. Használj hővédő szert

Miután megfésülted és felosztottad a hajad, használj hővédőt, amely védi a hajat a hővel szemben.

4. Ne használj lakkot vagy hajrögzítőt

Soha ne vasald a hajadat, ha előtte hajlakkot vagy hajrögzítőt vittél fel rá. A termék megéghet a hajban, és nehezen lehet majd kifésülni.

5. Állítsd be a megfelelő hőmérsékletet

Az aranyszabály a hajvasalásnál az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban terheli a hajat. Ezért azt javasoljuk, hogy a következőképpen állítsd be a hajvasalót:

 • 100-160 °C-ra finomszálú haj vasalásához
 • 160-190 °C-ra normál haj vasalásához
 • 190 °C-ra és magasabb hőmérsékletre vastagszálú és erős haj vasalásához

Próbáld kerülni a 200 °C feletti hőmérsékletet. Csak olyanok engedhetik ezt meg maguknak, akiknek a haja rakoncátlan, nem festett és erős.

6. Vékony tincseket vasalj

Ne próbáld felgyorsítani a hajvasalás folyamatát, tényleg csak vékony tincseket vasalj. Csak egyszer húzd végig rajtuk a hajvasalót, legfeljebb kétszer, ezzel megakadályozható, hogy a hajadat ismételt hőhatásnak tedd ki, amitől az megsérülhet. Vasald végig a tincset az elejétől a végéig.

7. Ne vasald a hajad minden nap

A mindennapos hajvasalás biztosan hatással lesz a haj minőségére. Ezért légy figyelmes, és időről időre hagyd pihenni a hajad.

Klasszikus hajvasalók

 • A haj simítására és göndörítésére
 • Minden hajtípushoz
 • Számos márka és paraméter választható

A klasszikus hajvasalók ideálisak a haj rendszeres vasalásához, de göndöríteni is lehet velük a hajat. A választék magába foglalja az összes lehetséges anyagot és lapszélességet, választhatsz a különböző hőmérsékleti tartományokkal és egyéb funkciókkal rendelkező modellek közül, sőt a szín és a dizájn területén is nagy a választék. Árban is több tízezer forint lehet az eltérés. Így eldöntheted, hogy elegendő-e számodra egy hétköznapibb hajvasaló, vagy egy speciális felszereltséggel rendelkező, drágább darabba szeretnél befektetni.

Előnyök és hátrányok
 • Vasalja és göndöríti a hajat
 • Finomszálú és erős hajhoz
 • Funkciók széles választéka
 • Széles ártartomány
 • Egyes hajvasalók hőmérséklete nem állítható
 • Nem tud megbirkózni a göndör és nehezen kezelhető hajjal
Milyen hajvasalót vegyek - Gőzölős hajvasalók

Gőzölős hajvasalók

 • Ideális göndör és erősszálú hajhoz
 • Gyakorlatilag úgy simítják ki a hajat, hogy az nem sérül
 • A gőznek köszönhetően minimalizálják a hősokkot

Göndör vagy vastagszálú hajad van, amellyel egy klasszikus hajvasaló alig tud megbirkózni? Akkor gőzölős hajvasalóra lesz szükséged. Gőzzel ki tudod simítani a hajad, ami minimalizálja a hősokkot és felgyorsítja a vasalást. Ennek köszönhetően szinte sérülés nélkül ki tudod simítani a hajad. A gőzölős hajvasaló akár speciális, Pro-keratin tartalmú termékekkel is kombinálható. A hajvasalóból származó gőz a tápanyagokat a hajrost mélyéig szállítja, ezáltal a hajad ismét fényes és jó minőségű lesz.

Előnyök és hátrányok
 • Megbirkózik a göndör hajjal
 • Hajvasalás a haj károsodása nélkül
 • Hajtápláló készítménnyel kombinálható
 • A rakoncátlan haj gyorsan kisimítható
 • Nem alkalmas finomszálú hajhoz
 • Drágább, mint egy klasszikus hajvasalók

Ionos hajvasalók

 • Minden hajtípust lehet vele vasalni
 • Egészséges és fényes megjelenést kölcsönöz a hajnak
 • Eltávolítja a káros ionokat a hajból

Az ionizáló hajvasaló mindazok számára ideális, akik kiemelt figyelmet fordítanak a hajuk minőségére. A hajvasaló által létrehozott negatív ionok semlegesítik a hajban lévő, pozitív, káros ionokat, így hidratálja a hajat, csökkenti annak merevségét és növeli a fényességét. A haj ránézésre egészségesebb, szebb és simább lesz, miután az ionizáló hajvasalót használtad. Ezért jó befektetés lehet.

Előnyök és hátrányok
 • A haj vasalás után szebb lesz
 • Kíméletesen simítja ki a hajat
 • Eltávolítja a statikus elektromosságot
 • Hidratálja a hajat
 • Drágább, mint a klasszikus hajvasalók

Mini hajvasalók

 • Ideális utazók számára
 • Kis méret
 • Bőröndbe vagy kézitáskába is belefér

Nyaralni vagy üzleti útra készülsz, és a hajvasalód sok helyet foglal el a bőröndben? Akkor szükséged lesz egy utazós hajvasalóra. Kis méretének köszönhetően könnyen elfér a poggyászban vagy a kézitáskában. Annak ellenére, hogy a mini vasaló kisebb, mint a klasszikus, semmivel sem rosszabb a minősége. Ugyanolyan minőségű anyagok és egyéb funkciók közül választhatsz, mint a klasszikus hajvasalók esetében.

Előnyök és hátrányok
 • Kis méret
 • Tökéletes utazáshoz
 • Jó felszereltség
 • Alkalmi használatra ideális
 • Kis választék
 • Kisebb hajvasaló lap

Professzionális hajvasalók

 • Fodrászok és stylistok számára készült
 • Továbbfejlesztett funkciók
 • Alkalmas a gyakori használatra

A professzionális hajvasalók a fodrászok és a stylistok jobb kezei. Kiváló minőségű és tartós anyagokból készülnek, egyszerre több órán át működhetnek, és sokkal hosszabb élettartamúak, mint az otthoni használatra szánt hajvasalók. Gyakran rendelkeznek hosszabb kábellel és speciális funkciókkal, amelyek megkönnyítik a szakemberek munkáját. A professzionális hajvasalók között található klasszikus, gőzölős és ionos hajvasaló is.

Előnyök és hátrányok
 • Minőségi anyagok
 • Hosszú állóképesség és tartósság
 • Ideális szalonokba
 • Anyagok és márkák széles választéka
 • Hosszú kábel
 • Különleges funkciók
 • Drágább, mint a klasszikus hajvasalók
 • Az előnyök többségét az átlagos felhasználók nem tudják kihasználni

Göndörítős hajvasalók

 • Kifejezetten hajgöndörítéshez
 • Könnyű használat
 • Keskeny szár és hajvasaló lap

Nemcsak a sima vasalt hajat szereted, hanem a romantikus hullámokat is? Válassz egy keskeny hajgöndörítőt vagy hajhullámosítót. Ezeket a hajvasalókat kifejezetten úgy alakították ki, hogy a hajgöndörítést könnyebben kezeljék, mint a hagyományos hajvasalók. A hajvasaló szárai lekerekítettek, így a haj jobban siklik rajta. A hajvasaló lapok keskenyek, megkönnyítve ezzel a természetes hullámok létrehozását. A hajgöndörítők vagy hajhullámosítók a finomabb és normál hajhoz ideálisak.

Előnyök és hátrányok
 • Lekerekített szárak
 • Keskeny hajvasaló lap
 • A természetes kinézetű göndör fürtökért és hullámokért
 • Finomabb és normál hajhoz alkalmas
 • Nem nagyon alkalmas vastagszálú és rakoncátlan hajhoz
 • A vastagszálú és erős hajat lassabban simítja ki

Hajegyenesítő kefék

 • Hajvasaló és fésű egyben
 • Volument ad a hajnak
 • Ideális a rakoncátlan hajhoz

A hajegyenesítő keféket arra tervezték, hogy megőrizzék a haj természetes volumenét vasalás közben, tehát kombináld a hajvasalót és a hajkefét. Ennek köszönhetően az eredmény egy lágy és egyenes frizura, amely olyan volumenű lesz, amelyet egy hajvasalóval soha nem lehetne elérni. A hajegyenesítő kefével könnyedén volument kölcsönözhetsz a finomszálú hajnak, és megszelídítheted az erős, rakoncátlan hajat is. Mindezt gyorsan, finoman, anélkül, hogy a haj statikus elektromossággal töltődne fel.

Előnyök és hátrányok
 • Közvetlenül a hajvasalás után használva a frizura rendezett és nagyobb volumenű lesz tőle
 • Ideális vastagszálú hajhoz
 • Anyagok és funkciók széles választéka
 • Némelyiken a hajtípusnak megfelelően cserélhető a sörte
 • Nem tudnak göndöríteni

Fogalomtár - Milyen hajvasalót vegyek?

Akasztóhurok

Az akasztóhurok számos hajvasalón megtalálható. A hajvasaló markolatának a végén helyezkedik el, így a készülék tároláshoz felakasztható. Azt a lehetőséget, hogy a hajvasaló a hurok segítségével felakasztható, különösen azok fogják értékelni, akiknek nincs sok helye a fürdőszobában.

Ionizáció

Az ionizáció olyan funkció, amely semlegesíti a haj káros kationjait. A hajvasaló által kibocsátott anionok vagy negatív ionok nedvességgel látják el a hajat, és kiküszöbölik a nem kívánt statikus elektromosságot. Az ionizációs funkcióval ellátott hajvasalóval történő hajvasalás után a haj fényesebb, simább és egészségesebb lesz.

Forgó kábel

A forgó kábel egy különlegesnek számító tulajdonság, amelynek köszönhetően a hajvasaló könnyebben használható. A zsinór nem csavarodik meg és nem gubancolódik össze, amikor vasalod vagy göndöríted a hajad. Ez nagymértékben csökkenti a kábel károsodásának kockázatát, így a hajvasaló is hosszabb életű lehet.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ