Leggyorsabb kiszállítás karácsonyig:
Személyes átvétel az üzletben
Alzaboxok
Személyes átvétel a partnereink átvételi pontjain
Házhozszállítás

0-2 nap
1-2 nap 1-3 nap
1-3 nap
Sütögetés? Vágjunk bele! Spórolj az energiával

Hogyan válasszunk vízforralót

Termékkatalógus
Aktualizálva

A vízforraló fontos segítő a konyhában, amivel időt takarítasz meg. Rövid idő alatt vizet forral teához vagy kávéhoz, de a főzéshez is jelentősen hozzájárul. Hogyan válasszuk ki a megfelelő vízforralót, hogy illeszkedjen az otthonunkba, és hogy hosszú ideig és meghibásodások nélkül szolgáljon?

Hogy válasszunk vízforralót

Néhány tipp a vízforraló kiválasztásához

 1. Gondold át, hogy mennyi vizet és milyen gyakran forralsz a vízforralóban, ettől függjön a mérete és egyéb tulajdonságai.
 2. Ha azt szeretnéd, hogy a vízforraló hosszú élettartamú legyen, ne spórolj a vételáron, és jól gondoskodj róla.
 3. A vízforralót minden nap láod, ezért ne becsüld alá a külső megjelenését.
 4. A modern vízforralók számos funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a kezelését.

Alapvető paraméterek a vízforraló kiválasztásához

Alapanyag

A vízforraló anyaga nemcsak a megjelenését, hanem néhány tulajdonságát is meghatározza. Jelenleg műanyag, rozsdamentes acél, üveg, sőt kerámia vízforralókat is gyártanak. Nagyon gyakran találkozhatsz ezen anyagok kombinációjával.

 • Műanyag

A műanyag vízforralók a piacon a legolcsóbbak közé tartoznak. Előnyük az ár, a kis súly és a praktikus karbantartás. Lehet, hogy tipikus műanyag szaguk van, de ez több használat után eltűnik. Hátrányuk lehet az olcsónak tűnő megjelenés, de hozzá kell tenni, hogy ez nem mindig van így. A műanyag típusától és a kiviteltől függ.

 • Rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél kannák a leggyakoribbak a piacon, és népszerűségük egyre növekszik, annak ellenére, hogy valamivel drágábbak lehetnek, mint a műanyagok. Remekül illenek a konyhában lévő egyéb háztartási készülékekhez, megjelenésük elegáns és időtálló, tartós és jól karbantartott. Víz forralásakor nagyon felmelegedhetnek, ezért vigyázz az égési sérülésekre.

 • Üveg

Az üveg vízforralók gyönyörű dizájn kiegészítői lehetnek a konyhának, különösen a háttérvilágítással kombinálva. Meg kell azonban jegyezni, hogy igényesebb karbantartást igényelnek. A vízkő jobban felhalmozódik az üvegben, ami nagymértékben csökkenti a vízforraló vonzerejét. Az üveg vízforraló érezhetően nehezebb is lehet, mint például a műanyag vagy a rozsdamentes acél. Ez egyeseknek kényelmetlen lehet.

 • Kerámia

A kerámia vízforralók biztosan elbűvölik a klasszikus vagy a retró stílus kedvelőit. Hagyományosnak tűnnek, és hozzájárulnak a lakás belső terének kellemes hangulatához. Ezenkívül van egy vitathatatlan gyakorlati előnyük - jól szigetelik a zajt, így csendesebbek, mint más típusú vízforralók. A kerámia ugyanakkor hajlamosabb a repedésre.


TIPP: Vegye figyelembe nemcsak a vízforraló anyagát, hanem alakját is. Ha az alakja alacsonyabb és szélesebb, akkor lehetővé teszi a hő jobb elosztását és felhasználását a vízforraló aljától kiindulva, ahol a fűtőtest található. Egy ilyen vízforraló gazdaságosabb, mint a magas és keskeny.

Űrtartalom

Ez a legfontosabb tényező a választás során. A vízforralók kínálata valóban széles, és 0,5 és 3 liter közötti térfogatú modellek közül választhatsz.

Az űrtartalom megválasztása elsősorban a háztartás tagjainak számától (és életkoruktól), valamint a rendszeres vendégek számától függ. Vagyis a csészék száma, amelyekhez a vizet általában melegítik. Ne feledd, hogy egy liter vízből 4-5 szokásos csésze teát vagy kávét készíthetsz. Az 1 literes alatti vízforraló ideális utazáshoz vagy egyedülálló személyek számára. Két-három tagú háztartás számára legalább 1,2-1,5 literes vízforralót javasolunk. Négy fős vagy annál nagyobb családok vagy vendégeket gyakran fogadó háztartások 1,6 literes vagy annál nagyobb térfogatú vízforralót is használnak.

A 3 literes vízforralók inkább vállalatok és irodák számára alkalmasak, ahol egyszerre sok ember számára készítik a vizet.


TIPP: Ne csak az űrtartalom méretét vedd figyelembe, hanem a lehető legkevesebb vízmennyiséget is. Ha vizet készítesz egy csésze kávéhoz, fél liter víz felmelegítése felesleges és gazdaságtalan.

Energiafogyasztás

Az áramfogyasztás határozza meg az energiafogyasztást, de azt is, hogy milyen sebességgel képes a vízforraló felmelegíteni a vizet. Minél nagyobb a vízforraló energiafogyasztása, annál gyorsabban melegíti a vizet, és annál több áramot fogyaszt. A vízforralók energiafogyasztása általában 600 W és 3000 W között mozog. A kis vízforralók kevesebb energiával is képesek működni, így a 0,5 liter űrtartalmú úti vízforralók számára leggyakrabban legfeljebb 1000 W teljesítményfogyasztás jellemző. 1 literes vízforraló esetén a teljesítményfelvételnek legalább 1500 W-nak kell lennie. Egy nagyobb, például 1,6 liter űrtartalmú vízforralónak már legalább 2000 W vagy nagyobb energiafogyasztásúnak kell lennie.


A fűtőtest elhelyezkedése

A fűtőspirál felmelegíti a vizet. Lehet fedetlen, vagy a vízforraló aljába beépített. Bár a fedetlen fűtőtekercs hamarabb felforralja a vizet, a vízkő jelentősen ráépül, és egy ilyen vízforraló karbantartása nagyon nehéz. Ezért javasoljuk a rejtett spirállal ellátott elektromos vízforralót. Bár a víz felmelegítése valamivel több időt vesz igénybe, védve van a vízkőtől.


A szűrő típusa

A víz keménységétől függően a vízforraló kannát többé-kevésbé eltömíti a vízkő. A szűrő a vízkő elleni védelemre és a lerakódás minimalizálására szolgál. Ezen kívül meg kell fognia a lerakódásokat és az esetleges szennyeződéseket, amikor forralt vizet önt a csészébe.

A szűrőt rendszeresen tisztítani kell, csakúgy, mint magát a vízforralót. Ha a szűrő kivehető, könnyebb karbantartani. Az állandó szűrőt nehezebben lehet tisztítani. Ha az otthonodban lágyabb a víz, vagy egyszerűen nincs szükséged szűrőre a vízforralóban, akkor a piacon találsz szűrő nélküli vízforralókat is.

Jellemzők és funkciók

Az elektromos vízforralók valóban széles választékából választhatsz, amelyek különféle tulajdonságokkal és praktikus funkciókkal büszkélkedhetnek. Csak tőled függ, melyikek hasznosak számodra.

 • Forgótalp 360 fokkal elfordulva jelentősen leegyszerűsíti a vízforraló kezelését (tetszés szerint helyezhető az alapra).

 • Vízszint jelző (vízjel), gyakran kétoldalas, lehetővé teszi a vízforraló vízszintjének ellenőrzését.

 • A víz hőmérsékletének szabályozása beállítja a kívánt fűtési szintet (a típustól függően a 30 és 100 °C közötti tartományban), és ez ideális a kávé vagy tea helyes kitöltéséhez.

 • Hőmérséklet-fenntartó funkció, gyakran Warm Keep néven nevezik, akár tíz percig is tartja a vizet a beállított hőmérsékleten.

 • Teaszűrő jól jön, ha szeretsz teafűből teát főzni. Egy ilyen vízforralóból azonban nem hiányozhat a vízszabályozó funkció sem.

 • Működésjelző nem hagy kétséget afelől, hogy a vízforraló be van-e kapcsolva vagy sem.

 • LED megvilágítás működés közben világít. De nem feltétlenül csak dizájn kérdésről van szó. Egyes modelleknél a vízforraló színes háttérvilágítása a víz hőmérsékletétől függ.

 • LCD kijelző különösen hasznos, ha hőmérséklet-szabályozós vízforralót szeretne. A fűtési hőmérséklet kényelmes és világos beállítására szolgál.

 • Automatikus fedélnyitás biztosítja a vízforraló biztonságos kinyitását, és ezáltal minimalizálja a forrázás kockázatát. Ebben az esetben a fedél fel van szerelve egy mechanizmussal, amely a gomb megnyomásakor automatikusan kinyitja a vízforralót.

 • Üresen működés elleni védelem egy fontos biztonsági funkció, amely kikapcsolja a vízforralót, ha víz nélkül van.

 • Automatikus kikapcsolás biztosítja, hogy a vízforraló kikapcsolja magát túlmelegedés, száraz fűtés vagy a fűtőalapból történő eltávolítás esetén.

 • Anti-Drip rendszer a víz lehető legkönnyebb kiöntésére szolgál, kicsepegtetés nélkül.

A vízforralók típusai

Műanyag vízforralók

Műanyag vízforralók

 • Bizonyított és elterjedt típusú elektromos vízforralók
 • Áruk jól megfizethető

A műanyag vízforralók folyamatosan nagyon népszerűek. Változatos színpaletta és funkcionális feldolgozás, valamint elfogadható ár jellemzi őket. Könnyűek és egyszerűen karbantarthatók. Ez azonban erősen függ a felhasznált műanyag minőségétől, amely nemcsak a vízforraló  tartósságát, hanem a megjelenését is meghatározza.

Előnyök és hátrányok
 • Praktikusak és megfizethetők
 • Kis tömeg
 • Sok színváltozat
 • Néha nem túl igényes megjelenés
 • Melegítéskor esetleg kellemetlen szaga lehet
Rozsdamentes acél kannák

Rozsdamentes acél kannák

 • Ár, teljesítmény és funkcionalitás jó aránya
 • Számos modern funkciót kínálnak

A rozsdamentes acél vízforralók egyre népszerűbbek, és ennek oka nemcsak elegáns és időtálló kialakításuk, hanem számos praktikus és hasznos funkció is, amelyek néhány évvel ezelőtt alapértelmezés szerint nem voltak elérhetők. A rozsdamentes acél vízforralókat kiváló minőségű kivitelezés jellemzi. A rozsdamentes acél extrém hőmérsékleten is stabil, egészségre ártalmatlan és jól karbantartható.

Előnyök és hátrányok
 • Vonzó dizájn
 • Könnyű karbantartás és tisztítás
 • Sok funkció
 • Hosszú élettartam
 • Jó ár- és teljesítmény-arány
 • Forralás közben nagyon felmelegedhetnek
Üveg kannák

Üveg vízforralók

 • Dizájnjával szó szerint felfrissíti az egész konyhát
 • Tökéletes áttekintést nyújtanak a vízforralóban levő víz mennyiségéről

Az üveg mindenhova illik és minden konyhát díszít, különösen a színes háttérvilágítással, amely a fűtés bekapcsolásakor aktiválódik. Az üveg vízforralót azonban nehéz karbantartani, mert több vízkő halmozódik fel benne, ami pedig jól látható. Fontos a fogantyú alakja is, amelynek csúszásmentes anyagból kell készülnie, és jól kell illeszkednie a kézbe.

Előnyök és hátrányok
 • Tökéletes áttekintés a víz mennyiségéről
 • Elegáns dizájn
 • Igényesebb karbantartás
 • Rendszeres vízkőtelenítés
 • Hajlamos a törésre
Kerámia kannák

Kerámia vízforralók

 • A legkevésbé használt vízforralók, de annál eredetibbek
 • A bennük lévő víz felforralás után néhány percig még forr

A kerámia vízforralók minden otthonban kitűnnek. A kerámia tartós, ártalmatlan az egészségre, és a jó szigetelésnek köszönhetően a vizet még a főzés után is melegen tartja. Jól elnyelik a zajt, ezért halkabbak, mint az egyéb típusú vízforralók.

Előnyök és hátrányok
       
 • Vonzó dizájn és eredetiség
 • Jó hőszigetelők
 • Kevésbé zajosak
 • Nagyobb tömeg
 • Magasabb ár
Vízforralók hőmérséklet-szabályozással

Vízforralók hőmérséklet-szabályozással

 • Ezek lehetővé teszik a víz hőmérsékletének pontos beállítását
 • Ideális a tea rajongói számára, valamint bébiételek elkészítéséhez

A vízforraló hőmérséklete beállításának lehetősége nagyon praktikus és hasznos funkció. Éppen ezért a hőmérséklet-szabályozással ellátott vízforralók egyre inkább terjednek piacon. Nemcsak a kávé és a különféle teafajták megfelelő elkészítéséhez használhatók. Kisgyermekes háztartásokban is használható, ha bébiételt vagy tápszert készítenek. A modelltől függően 30 °C és 100 °C közötti hőmérséklet-beállításokat tesznek lehetővé, amelyeket gyakran kényelmesen elvégezhetők az LCD kijelzőn.

Előnyök és hátrányok
 • A víz hőmérsékletének igény szerinti beállítása
 • Nem kell várni, amíg a víz leesik a forrásponttól
 • Teák és más italok vagy ételek megfelelő elkészítése
 • Egyes modelleknél hozzáadódik a Keep Warm funkció
 • Magasabb beszerzési ár
Úti vízforralók

Úti vízforralók

 • A kis méret és az alacsony súly egyszerűsíti a szállítást
 • Ideális gyakori utazásokhoz és nyaralásokhoz

Az úti vízforraló legfontosabb jellemzői a kis súly és a kis térfogat. Leggyakrabban 0,5 liter körül van. A feszültségválasztó mindenképpen hasznos a hosszú utazásokra. Általában találsz benne egy vízforralót és két csészét kanállal, néha cukortartóval vagy kávéval. Előnye a praktikus utazótáska, amelyben kényelmesen tárolhatja magát a teáskannát és tartozékait. A vízforralók energiafogyasztása 650 W és 1000 W között mozog.

Előnyök és hátrányok
 • Kis súly és kis méretek
 • Választható a 220 vagy 120 V feszültség
 • Praktikus úti csomagolás
 • Kiegészítők csésze és kanál formájában
 • Hiányoznak a magasabb színvonalú funkciók

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kell tisztítani a vízforralót?

A vízforralót időről időre nemcsak kívülről, hanem belülről is meg kell tisztítani, mivel a vízkő leülepszik benne. A vízkő nemcsak rontja az italok minőségét, hanem a vízkő-réteg meghosszabbítja a víz felforrásának idejét, és ez károsíthatja a vízforralót is.

És hogy kell a vízkövet eltávolítani a vízforralóból? Erre több lehetőséged van. Itt következik három bevált módszer:

 • A vízforraló tisztítása citromsavval

Önts vizet a kannába majdnem a maximumig. Adj hozzá egy evőkanál citromsavat, és forrald fel a vizet. Ezután hagyd az oldatot egy órán át a vízforralóban. Ezután öblítsd le a vízforralót, majd forralj benne tiszta vizet 1-2 alkalommal, hogy lemosd a maradékot.

 • A vízforraló tisztítása ecettel

Az ecet bevált segítő a háztartásban. Nagyon hatékony a vízforralóban keletkező vízkő ellen. Önts ecetet és vizet a vízforralóba (1 rész ecet + 2 rész víz). Forrald fel az oldatot, majd hagyd állni a kannában legalább egy órán át. Ezután öntsd ki az oldatot, és töröld le a maradék lerakódásokat, amelyek még nem jutottak ki, ezért szivaccsal kell letörölni. Ezután legalább kétszer forralj tiszta vizet a kannában, és öntsd ki.

 • A vízforraló tisztítása speciális tisztítószerrel

A vízkőtelenítők a vízforralóhoz biztos siker. Hatékonyak, és mindenekelőtt nincs kellemetlen szaguk. A vízforralónak hosszú élettartamot biztosít, és nem hagy nyomot maga után. Általában folyékony formájúak, de tabletta formájában is kaphatók.

Szükséges "felforralni" a vízforralót a vásárlás után?

Igen, maguk a gyártók azt javasolják, hogy a vízforraló első használatakor 2-3 alkalommal forraljuk fel és öntsük ki a vizet, mivel a vízforraló szennyeződéseket tartalmazhat. Öblítsd le külön a vízforralót és a szűrőt. Műanyag modell esetén a vízforralót többször is felforralhatod. Előfordulhat, hogy az első főzési ciklusok során kellemetlen íz szabadul fel a vízben.

0
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ