Rapture Shop roku

Intel Core i5-4590S

Termékkatalógus
Intel Core i5-4590S
4,8 11 értékelés
Processzor - Quad-Core 3.00GHz (65W), 3.70GHz turbó órajel, Intel HD Graphics 4600 (1150MHz), 6MB L3 cache, 1150 foglalat, BOX (Haswell Refresh)
Kód:  BO431j1 Termékszám:  BX80646I54590S

Nincs megfelelő alternatíva? Válassz teljes kínálatunkból

Intel Core i5-4590S

Az Intel Corporation a világ legnagyobba félvezető áramköröket gyártó cége. A siker és az innováció gyümölcse az Intel Haswell Refresh új generációs processzor architektúra.

A Core processzorok negyedik generációja egy evolúciós lépés jelent, ez az úgynevezett Tock. A Tick-kel (Ivy Bridge) ellentétben, nem csak apró módosításokat és a  gyártási folyamat javítását, de igen jelentős innovációt is jelent a mag kivitelezésében. A processzor kapott egy új utasításkészletet és az Iris chip egy új korszakot jelent a grafikai processzorok körében.

A Haswell 3D tranzisztorokból áll és a rendkívül fejlett 22nm-es gyártási folyamattal készült. A jelenlegi technológia lassan már nem tud hova fejlődni, azonban a 3D tranzisztorok használatával további több mint 10%-os teljestménynövekedést lehet elérni. Az Advanced Power Saving Mode jelentősen alacsonyabb fogyasztást, így egyben környezetbarát működést is biztosít.

Az Intel Core i5-4590S négymagos processzora 3,0 GHz frekvencián pörög egy 1150 foglalatban. A processzort tökéletesen kiegészíti az integrált HD Graphics 4600, amely 1150 MHz frekvencián működik. Az akár 100%-os teljesítménynövekedésnek köszönhetően messze lehagyja a régebbi chipeket. A Direct3D 11.1 támogatásával könnyedén megbírkózik erőforrás igényes játékokkal is.

A Turbo Boost technológia második generációja akár 3,7 GHz-re is felturbózhatja a frekvenciát, lehetővé téve a magok számára, hogy gyorsabban fussanak. A maximális frekvencia függ az aktív magok számától, és a felturbózott frekvenciával való működés időtartama függ a terheléstől és a működési körülményektől. A felső frekvenciahatárt a négy mutató határértéke adja(aktív magok számának, áramfelvétel, energiafogyasztás, CPU hőmérséklet).


Ha a processzor ezen határok alatt működik és a rendszer megköveteli a magasabb teljesítményt, a túlhúzás automatikusan bekövetkezik, felhasználói beavatkozás nélkül. Kihasználva a fejlett algoritmusokat, a rendszer teljesen biztonságos, még akkor is, ha rövid ideig az ajánlott(TDP) fölé kúszik a processzor hőmérséklete. Természetesen a túlhúzás kisebb mértékben történik három vagy négy mag használatakor, azonban egy vagy két mag műkődésekor hamarabb eléri a határt.

Paraméterek

Processzor sorozat
Intel Core i5 Kész!
Foglalat
Intel 1150 Kész!
Modellmegjelölés
Intel Core i5-4590S Kész!
Processzor kódnév
Haswell Refresh Kész!
Processzor frekvencia
3 GHz (3 GHz) Kész!

Sorozat

Processzor sorozat
Intel Core i5 Kész!
Foglalat
Intel 1150 Kész!
Modellmegjelölés
Intel Core i5-4590S Kész!
Processzor kódnév
Haswell Refresh Kész!

Frekvencia

Processzor frekvencia
3 GHz (3 GHz) Kész!
Max. frekvencia (OC)
3,7 GHz (3 700 MHz) Kész!

Integrált videókártya

Integrált videókártya típusa
Intel HD Graphics 4600 Kész!
Frekvencia
1 150 MHz Kész!

További paraméterek

Jellemzők
Automatikus túlpörgetés, Virtualizáció, Integrált GPU, Hűtővel Kész!
TDP fogyasztás
65 W Kész!
Gyártási technológia
22 nm Kész!
L2 cache
1 MB Kész!
L3 cache
6 MB Kész!
Több paraméter

Az Intel Corporation a világ legnagyobb félvezető áramköreinek és a kapcsolódó alkatrészeinek gyártója, amelyeket a számítógépekben, mobil eszközökben és egyéb készülékekben használnak. Az egyik legismertebb és legsikeresebb vállalat, amely amióta csak elindult a Szilícium-völgyből, azóta is a technológiai forradalom meghatározó szereplője.

Az Intel világszerte több mint 96 500 alkalmazottat foglalkoztat, és az egyik legnagyobb és leggazdagabb vállalat a világon. Évtizedek óta szlogenük az "Intel Inside"; Azonban 2005-ben a dinamikusabb "Leap Ahead"-re váltották fel, jelezve az innováció iránti megújult elkötelezettséget.

Megjegyzés:

A termék önmagában nem működőképes és esetenként szakemberre lehet szükség a beszerelésre.

» További CPU-Processzorok

Amennyiben a termék tartós adathordozó terméknek minősül, az Alza.hu-nak kötelessége ingyenes adattörlő kódot biztosítania a felhasználók számára. Az Adattörlő kód itt található:

A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.

Nem található ehhez a termékhez tartozó bejegyzés.
Kiegészítők: Intel Core i5-4590S Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i5-4590S. Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si Intel Core i5-4590S. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i5-4590S. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i5-4590S.
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ