A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AlzaBoxy Q1 Shop roku

IP és VoIP telefonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Csatlakozás módja
Vezetékes
(1)
Interneten keresztül (IP)
(1)

Az IP telefon és a VoIP telefon a vezetékes telefonhoz hasonlítható eszközök, de ezek extra funkciókat is kínálnak. Kíváncsi vagy, hogy néznek ki, mik az előnyeik, mi az a VoIP, és valóban jobb megoldás-e ez a típus? Olvass tovább, és tudj meg többet.

Tovább

Mi az a VoIP telefon és IP telefon, hogyan működnek és mi a különbség a vezetékes telefonhoz képest?

Az IP telefonkészülék és a VoIP telefonok első ránézésre nem különböznek a hagyományos vezetékes telefontól, de más csatlakozási módszert használnak. Analóg telefonvonal helyett ezeknek az eszközöknek a használatához internetkapcsolatra van szükség, a kommunikáció tehát digitálisan zajlik. A digitalizált hang tényleges továbbítását a VoIP (Voice over Internet Protocol) technológia biztosítja.

Mi az a VoIP telefon és milyen típusú kapcsolatra lesz szükség hozzá?

A VoIP (Voice over Internet Protocol), hangot továbbít az adathálózaton keresztül az IP telefon protokoll segítségével. Az internetes protokoll elterjedtségének köszönhetően nem számít, hogy milyen típusú kapcsolattal rendelkezel. A VoIP telefon vezeték nélküli, ADSL- és LTE-mobilkapcsolattal is működik.

Tudni kell az IP telefon IP-címét a használathoz?

Az internetes protokollok nem tudják kezelni a telefonszámokat, ezért minden IP telefonkészülék saját, egyedi IP-címmel rendelkezik. Annak elkerülése érdekében, hogy tárcsázáskor a telefonszám helyett bonyolultabb IP-címeket kelljen megadni, a VoIP telefonok esetében minden IP-címhez egy telefonszám tartozik.

Használhatom-e a VoIP telefon eszközt vezetékes vagy mobiltelefon hívására, és ha igen, mennyiért?

A VoIP telefonkészülék lehetővé teszi a vezetékes és mobilhálózatokba irányuló hívásokat. A hívások ára azonban a szolgáltató ajánlatától függően változó. Általában választhatsz, hogy havi átalánydíjért szeretnél-e telefonálni, vagy percdíjat fizetnél-e.

  • Ugyanazon a hálózaton belül a VoIP telefon szolgáltatók gyakran kínálnak teljesen ingyenes hívásokat.

i

A zökkenőmentes és szakadásmentes IP telefon eszközzel történő hangátvitelhez legalább 256/256 kbps sebességű kapcsolatra van szükség. A válaszidő nem haladhatja meg az 50 ms-ot. Emiatt a mobilkapcsolatokhoz csak a 4G/LTE alkalmazható.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az IP telefon használatának a vezetékes telefonhoz képest?

  • Alacsonyabb üzemeltetési költségek.
  • Prémium funkciók széles választéka.
  • Lehetséges a vezetékes és mobilhálózatokkal való kommunikáció is.
  • A kapcsolat minősége hatással van az átvitel minőségére.
  • Magasabb vételár a normál vezetékes telefonhoz képest.

Jobb VoIP telefon eszközt vagy VoIP szolgáltatásokat használni, mint Skype-ot, WhatsApp-ot vagy más hasonló alkalmazást?

Az olyan kommunikációs platformok, mint a Skype, a WhatsApp, a Viber és mások hasonló elven működnek, mint a VoIP telefon. Internetkapcsolatot használva lehetővé teszik a hívások indítását az alkalmazás más felhasználóival vagy vezetékes és mobilhálózatokkal.

Miért jobbak a VoIP telefonok, mint más szolgáltatások?

  • A VoIP telefon hívások általában olcsóbbak.
  • A VoIP telefon mindig rendelkezésre áll, és nem igényel másik eszközt a futtatásához.
  • Lehetővé teszi a segélyhívó vonalak hívását is.

Az olyan VoIP telefon szolgáltatások, mint a Skype vagy a WhatsApp, a Windows-tól az OS X-en át a mobil operációs rendszerekig minden platformon elérhetők.

Ha már van IP-telefonod, csak egy SIP-fiókot kell létrehoznod

A VoIP-telefon és az internetkapcsolat önmagában nem elegendő az internetes telefonszolgáltatás működéséhez. Megfelelő VoIP telefon szolgáltatót is kell választanod. A szolgáltató ezután kiosztja neked a SIP-fiókhoz tartozó hozzáférési adatokat. Az IP telefon készüléket ezután megfelelően konfigurálhatod, és már telefonálhatsz is.

i

A VoIP-telefonok esetében az egyik legfontosabb funkció a SIP protokoll - Session Initiation Protocol, azaz a híváskezdeményező protokoll. Ezt széles körben használják a VoIP telefonoknál. A SIP-támogatással rendelkező IP telefon működéséhez nincs szükség számítógépes kapcsolatra - a VoIP telefon konfigurációját és működését maga a SIP kezeli.

IP telefon minden vállalkozás számára

Az IP telefon széles körben használatos a vállalati szektorban mind a vállalaton belüli hívásokra, mind a külvilággal való összeköttetésre. Ennek a típusnak a legfontosabb előnyei közé tartozik a konferenciatámogatás, a több SIP-fiók egy telefonon történő kezelése és a PBX-rendszer.

  1. A konferenciahívás lehetővé teszi, hogy egyszerre több kollégával is kommunikálhass.
  2. A több SIP-fiók kezelése olyan funkció, amellyel egy IP telefon több számot (SIP-fiókot) használhat.
  3. A PBX rendszer a bejövő hívásokat a belső vállalati hálózaton belül irányítja, a kimenő hívásokat pedig az interneten keresztül kapcsolja.

Mi az a VoIP átjáró, és mire szolgál?

A VoIP átjáró lehetővé teszi a telefonhívások összekapcsolását az analóg, digitális, GSM és VoIP kategórián belül. Ennek köszönhetően VoIP telefon hívásokat kezdeményezhet klasszikus analóg telefonnal - vezetékes vonal használatával. Az átvitel ekkor digitálisan, IP protokoll segítségével történik, függetlenül a használt telefontól.

  • A VoIP-átjárók önálló eszközként vagy egy másik hálózati elem részeként állnak rendelkezésre.
  • Költségmegtakarítás az internetes telefonálásnak köszönhetően, különösen a vállalati szektorban.

Vezetékes vagy vezeték nélküli (WiFi) VoIP telefon?

Az IP telefon általában Ethernet-kábellel csatlakozik az internethez. Néhány IP telefonkészülék azonban támogatja az Ethernet és a WiFi használatát is, ami akkor hasznos, ha a kábeles kapcsolat bonyolult.

Milyen egyéb fontos funkciókkal rendelkezhet egy VoIP telefon?

  • A PoE (Power over Ethernet) az IP telefon eszközt az adatkábelen keresztül táplálja, így nincs szükség további tápegységre.
  • A több hangvonal támogatása biztosítja, hogy ne maradj le a bejövő hívásról, ha az egyik vonal már foglalt.
  • Az XML programozható gombok segítségével beállíthatsz egy egyéni műveletet, amelyet a gombok megnyomása indít el.
  • A Bluetooth különösen a headset VoIP telefon eszközhöz való csatlakoztatásához használható.
  • A színes kijelző és LED értesítés az IP telefon funkcióinak még kényelmesebb használatát teszik lehetővé.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
1 termék
3,7
Panasonic KX-TGE210FXN Gold/White
Vezetékes telefon - vezeték nélküli,
25 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TL608a
fotomobilA legjobb fotómobilok 2024-ben (AKTUALIZÁLVA) Korábban a telefonban lévő kamera marginális kérdésnek számított, manapság azonban gyakran a kiválasztás fő szempontja. Összeállítottunk számodra egy áttekintést, amelyben három árkategóriába rendezve találhatod a legjobb fotómobilokat, valamint néhány rövid tanácsot is...
A 6G hálózatok (hatodik generációs hálózatok) a jelenleg leggyorsabb, de még mindig fejlesztés alatt álló 5G hálózatok utódjai. A jövőben az átviteli sebesség óriási növekedése várható, következésképpen példátlan technológiák várnak ránk. A 6G várhatóan 2028-ban jelenik...
Az új Samsung Galaxy FE okostelefon megjelenése erőteljes komponensek érkezését jelenti egy megfizethetőbb telefon testében. Az elmúlt években ez a modell virágzott és ésszerű kompromisszumot kínált. Hogyan teljesít a legújabb Samsung Galaxy S23 FE a gyakorlatban? Úgy...
mobilokA mobiltelefonok nem szeretik a telet. Hogyan használd a telefonodat a hidegben? A mobiltelefonunk mindig velünk van. Még télen, a csípős hidegben is. Ez nem tesz jót nekik. Hogyan bánjunk a telefonunkkal, ha hideg van és nulla fok alatt mutat a hőmérő? Mit kerüljünk? Cikkünkben tanácsokkal látunk el.
Hogyan válasszuk ki gyermekünk számára a több száz mobiltelefon közül a megfelelőt? Akár első osztályos, 10 éves vagy tinédzser, igyekszünk segíteni. Tanácsokat adunk, hogy mit érdemes keresni, és néhány tippel is szolgálunk a legjobb gyerekeknek szánt telefonokkal...
Az NFC (Near Field Communication) egy olyan vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi a gyors és biztonságos adatcserét nagyon közeli távolságban (legfeljebb 4 cm-re). Segítségével a mobiltelefonoddal fizetheted a bevásárlást vagy a parkolást, vagy egyszerűen...
További cikkek Összes cikk

IP és VoIP telefonok

A IP és VoIP telefonok kategóriában összesen 1 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

IP és VoIP telefonok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó IP és VoIP telefonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább IP és VoIP telefonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb IP és VoIP telefonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: IP és VoIP telefonok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ