AP+ slevy v app AP+ slevy
Termékkatalógus
iPhone 13

iPhone SE 2022 (TESZT): nem az innovációra épít, de még mindig megvan a maga varázsa

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Jozef Kišantal

Leteszteltük az iPhone SE 2022-t. Nem büszkélkedhet forradalmi változásokkal, nem kínál új funkciókat és technológiákat. Az Apple újra felhasználta a már jól megszokott Home gomb kialakítását, valamint új lapkakészlettel szerelte fel. Van ennek létjogosultsága 2022-ben? Mi a helyzet az akkumulátor üzemidejével, a kamerával, és mik az előnyei és hátrányai a Home gomb kialakításának? Bemutatónkban tiszta vizet öntünk a pohárba.

iPhone SE 2022 (TESZT) – TARTALOM

 1. Az iPhone SE 2022 dizájnja már elavult, de ez nem is igazán számít
 2. A mai trendnek megfelelő csomagolás
 3. iPhone SE 2022 kijelző: változatlan képátló és technológia
 4. A teljesítménye hibátlan, a Touch ID-nek még mindig van értelme
 5. Éjszakai üzemmód nélküli kamera
 6. Hosszabb akkumulátor-üzemidő
 7. iPhone SE 2022 és versenytársai
 8. iPhone SE 2022 teszt: összefoglaló
 9. Mit írtunk korábban az iPhone SE 2022-ről?

Az iPhone SE 2022 dizájnja már elavult, de ez nem is igazán számít

Az iPhone SE 2022 megítélését két oldalról érdemes megközelíteni. Egyfelől már szemmel láthatóan elavult, másfelől viszont modern, készen áll a jövőre, és sok Android-os versenytársával szemben felülmúlhatatlan. Az előbbi alatt természetesen a dizájnt, az utóbbi alatt pedig a teljesítményt és a hosszútávú támogatás ígéretét értjük. Az iPhone SE 2022 egy olyan mobiltelefon, amely lényegében véve ugyanazzal a dizájnnal rendelkezik, mint a 2014-ben bemutatott iPhone 6 készülék. Ez nagyjából azonos méreteket és peremet jelent, bár az újabb modell hátlapja már üvegből készült, aminek köszönhetően az iPhone SE 2022 vezeték nélkül is tölthető.

Másrészt az Apple a leggyorsabb chippel szerelte fel az iPhone SE 2022-t, amely 5 év múlva is elegendő szuflával rendelkezik majd az átlagos használathoz és a legújabb operációs rendszerhez. Sajnos a zöld robotos konkurencia erről csak álmodozhat. Ráadásul a vintage dizájn nem feltétlenül jelenti azt, hogy csúnya. Mindössze nem modern, de ez ugyanígy igaz például az oldtimer autókra is. A 2022-es iPhone SE egy letűnt kor telefonja lenne? Messze nem tekinthető annak, ráadásul óramű pontossággal működik.

iPhone SE 2022 bemutató
Az iPhone SE 2022 dizájnja évek óta ismert. De számít ez egyáltalán?

A mai trendnek megfelelő csomagolás

Az iPhone SE 2022 a mai mércével mérve egy nagyon kicsi telefon. Vékonyabb, mint az iPhone 13 mini vagy 12 mini, amelyek ugyan csak egy kicsit vékonyabbak, de a lekerekített szélek tovább fokozzák a hatást. Minden gomb a megszokott helyén van, beleértve a néma és hangos üzemmód kapcsolóját is a bal oldalon. A telefon pereme természetesen alumíniumból, a hátlap pedig üvegből készült, amely támogatja a vezeték nélküli töltést. Említést érdemel még a Lightning-csatlakozó és a sztereó hangszóró az alsó részen.

i

iPhone 13 (BEMUTATÓ): nem forradalmi, de fergeteges fejlesztéseket hoz magával

A csomag tartalma azonban szegényesebb, a töltőt külön kell megvásárolni. Csak egy USB-C ↔ Lightning kábel található benne. Tehát ha töltőt vásárolsz, vagy vegyél egy olyat, amely USB-C csatlakozóval rendelkezik, vagy vegyél egy USB-A csatlakozóval is rendelkező kábelt, de használhatod a már meglévők egyikét is. A csomag többi része csak a szokásos dokumentációból és matricákból áll.

iPhone SE 2022 bemutató
Az iPhone SE 2022 csomagolása.

iPhone SE 2022 kijelző: változatlan képátló és technológia

Az iPhone SE 2022 kijelzője a mai szabványok szerint már elavultnak számít. Az 1334×750 pixeles felbontás (négyzetcentiméterenként 326 pixel) manapság nem sok, bár ezt inkább csak azok veszik észre, akik már megszokták a nagyobb felbontást. Ebben az árkategóriában az LCD technológia is kissé elmarad a versenytársaktól, amelyek jellemzően nagy fényerejű AMOLED kijelzőkkel rendelkeznek. Egy újabb bizonyíték arra, hogy az Apple nem fordít túl nagy figyelmet a konkurenciára, a saját stratégiája mentén halad. Felmerülhet a kérdés: rosszabb a kijelzője, mint az olcsóbb versenytársaké? Igen, de a telefon egyéb területeken, például a teljesítmény és a rendszer terén jeleskedik. Egyszerűen úgy jó, ahogy van, és ezt az eladások is alátámasztják.

Sokan kinevetik a 4,7 hüvelykes képátlót, de ami itt igazán számít, az a perspektíva. Egyesek számára ez nem biztos, hogy elég, másoknak talán elég, és olyan felhasználókkal is találkozhatunk, akiknek még ez is sok, és inkább az eredeti, 4 hüvelykes 2016-os iPhone SE-t választanák. A telefon azonban remekül kezelhető ezzel a képátlóval, mind álló, mind fekvő helyzetben, amikor például fényképeket nézegetsz vagy játszol. És ez nem egy elhanyagolható tényező.

iPhone SE 2022 teszt
Az iPhone SE 2022 és az iPhone 13 méreteinek összehasonlítása.

Az iPhone SE 2022 másik fontos előnye a súlya. A telefon kellemesen könnyű. A hölgyeknek sem kell amiatt aggódniuk, hogy fél óra kézben tartás után már egyre nehezebbnek érződik majd a készülék, ahogyan az a nagyobb telefonok esetében gyakran előfordulhat, legyen szó iPhone-ról vagy Android-os telefonról.

A kijelző tipikus fényereje 625 nit, ami megegyezik a legutóbbi iPhone SE 2020 és az iPhone 12 fényerejével. Ez egy jó érték, így az iPhone SE 2022 még egy napsütéses napon is kényelmesen használható, bár nem olyan fényes, mint például az iPhone 13 kijelzője.

i

iPhone 13 Pro (BEMUTATÓ): briliáns specifikáció fémtestbe csomagolva

A teljesítménye hibátlan, a Touch ID-nek még mindig van értelme

Minden körülmények között kényelmesen használható, nemcsak a szabadban a napsütéses napokon, mivel több mint elegendő teljesítményt nyújt. Az Apple A15 Bionic-ot nem kell bemutatni. Jelenleg ez a legerősebb chip, az iPhone 13-at is ez hajtja. A telefonon a játékok és a fényképek, videók szerkesztése zökkenőmentesen, észrevehető zihálás nélkül zajlik. Ráadásul a készülék még játszás közben sem melegszik túl, ezt a Call of Duty és az Asphalt 9 játékokkal teszteltük. Az iPhone SE 2020-hoz képest az operatív memória is megnőtt 3 GB-ról 4 GB-ra, ami már használat közben is észrevehető.

iPhone SE 2022 teszt
Az iPhone SE 2022 teljesítménytesztje a várakozásoknak megfelelően alakult. A telefon gyakorlatilag mindent habozás nélkül kezel.

Röviden, a telefon a mindennapi használat során simán és gyorsan működik. Nem kell sokáig várni semmire, az alkalmazások váltása, a fényképek szerkesztése, a játékok és gyakorlatilag minden más is zökkenőmentesen megy. Tehát nemcsak a rendszereken átívelő, egységes animációk és effektek szerelmesei fogják tudni értékelni.

A retró hatású Touch ID feloldása szintén gyors. Létjogosultsága még mindig van és jól is működik. Összefoglalva, a Face ID-val ellátott iPhone-ok, mint például az iPhone 13, a kijelző megérintésével oldhatók fel. A kijelző bekapcsol, a Face ID felismer, mire a telefon feloldódik. A felhasználónak azonban a kijelző aljáról fel kell húznia az ujját, hogy elérje a kezdőlapot. Az iPhone X óta ez minden iPhone-on így működik.

A Touch ID-val ellátott telefonokon a feloldás a képernyő megérintésével nem lehetséges. Meg kell érinteni a Home gombot. A rendszer felismeri a tulajdonos ujjlenyomatát, majd azonnal felold és megjeleníti a kezdőlapot. Ez tehát egy gyorsabb megoldás és egyeseknek talán jobban megfelel, mint az arcfelismerést használó újabb rendszer.

iPhone SE 2022 teszt
A Touch ID-nek még mindig van rajongótábora és megvannak a maga előnyei is a Face ID-vel szemben.

Természetesen bizonyos mértékig a rendszerben való tényleges mozgás és az általános élmény is más. Az olyan megszokott gesztusok, mint az alulról történő húzás a kezdőképernyőre való visszatéréshez, a hosszú érintés a legutóbbi alkalmazások megtekintéséhez, vagy az alsó szélén történő húzás az alkalmazások váltásához, itt nem alkalmazhatóak. Mindezt a Home gombbal teheted meg.

A Vezérlőközpontot alulról is előhúzhatod, nem pedig a jobb felső sarokból, mint a Face ID-val ellátott iPhone-ok esetében. A felső értesítési sáv ezután a kijelző tetejéről a teljes szélességében lefelé húzható.

i

A legjobb mobiltelefonok 2022-ben (FRISSÍTVE)

Éjszakai üzemmód nélküli kamera

A 2022-es iPhone SE különcnek tűnhet a mai mobiltelefonok világában, mivel csak egy kamerával rendelkezik. Még az olcsó mobiltelefonok túlnyomó többsége is legalább kettővel rendelkezik. Nincs rajta ultraszéles objektív és optikai zoom, makró kamera és éjszakai üzemmód. A kamerák számának hiányát azonban az iPhone SE 2022 szoftveres képességekkel igyekszik pótolni. Hogyan zárult az iPhone SE 2022 teszt ebben a tekintetben?

A főkamera ideális és gyengébb fényviszonyok között is szép felvételeket készít. A fényképek kontrasztja jó, emellett részletgazdag, valós, nem túlszaturált színekkel. Amikor olyan környezetben készít felvételeket, ahol a nap és az árnyék, illetve a sötét és a világos kombinációja dominál, a többi iPhone-on, péládul az iPhone 13-as készüléken, is rendelkezésre álló Smart HDR 4 funkció lép életbe. A kamera kombinálja a felvételeket, ennek eredményeképpen a telefon még gyenge fényviszonyok mellett is igyekszik szép fotót készíteni, teszi mindezt sikerrel, hiszen a fotóknak jó a dinamikatartománya, amikor közvetlen napfényben, árnyékkal kombinálva fényképezünk.

iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera
iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera
iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera
iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera
iPhone SE 2022 bemutató - példák a nappali fényképezésre.

A képek egymásra helyezésével az így kapott fotókat a Deep Fusion funkció is feljavítja, amely elsősorban például beltéren működik. Ez is úgymond átlagolja a képet, így a túl sötét területek világosabbá válnak, a túl világos területek pedig egy kicsit sötétebbé. A fotók egy kicsit szebbé válnak, bár néhány esetben kevésbé hűek a valósághoz. Mindazonáltal a közösségi médiában kétségtelenül nagyobb sikert aratnak majd.

Ami azonban az iPhone SE 2022 meglehetősen jelentős hátránya, az az éjszakai üzemmód hiánya. Az éjszakai üzemmód számos olcsóbb középkategóriás telefonon elérhető, igaz, a minőségük változó. Az iPhone SE 2022 biztosan a legjobbak között lehetne, ami részben kompenzálná az ultraszéles látószögű kamera és a teleobjektív hiányát is. Ugyanakkor az éjszakai fotók nem néznek ki rosszul, de sötétebbek, kevésbé részletesek és több zajt tartalmaznak, mint mondjuk az iPhone 13 kamerájával készült képek esetében.

iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamerat
iPhone SE 2022 bemutató - kamera iPhone SE 2022 bemutató - kamera
iPhone SE 2022 bemutató - éjszakai felvételek.

A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az iPhone SE 2022, akárcsak az iPhone 13, beállítható fotóstílusokat kínál. Rendelkezésre áll Standard, Gazdag kontraszt, Élénk, Meleg és Hűvös stílus. Az igényesebb felhasználók minden bizonnyal értékelni fogják az érdekes Live Text funkciót is, amely a neurális egységet használva a kamera látószögébe került szövegeket szerkeszthető formára alakítja át, így azzal tovább lehet dolgozni. Képes a szöveget kiemelni a fotóból, sőt, elég csak ráirányítani a kamerát a szövegre, a funkció rögzíti azt.

Hosszabb akkumulátor-üzemidő

Mindezek mellett az iPhone SE 2022 akkumulátora és annak általános üzemideje egyáltalán nem rossz. Az Apple szerint a videolejátszás 2 órával hosszabb, mint az iPhone SE 2020 esetében. Az új készülék azonban egyéb tevékenységek végzése során is tovább bírja. Ha a napot 100%-kal kezded, a százalékok nem csökkennek túl gyorsan, átlagos használat és tevékenységek mellet egész nap kibírja. Ide sorolható a szokásos alkalmazáshasználat, a csevegés, a fényképezés, de akár a videónézés és a játszás is. Az akkumulátor üzemideje ugyan nem olyan hosszú, mint a nagyobb, 5000 mAh feletti kapacitású telefonoké, de az iPhone SE korábbi generációjához képest észrevehetően hosszabb, normál használat mellett nem lehet rá panasz.

i

Xiaomi 12 és 12 Pro (BEMUTATÓ): új chipset, kiváló kamera és villámgyors töltés

iPhone SE 2022 és versenytársai

Az iPhone SE 2022 mellett az iPhone SE 2020 is még mindig kapható. Ez sem rossz választás, de a döntés nem teljesen egyértelmű. Ha a 128 GB-os változatot vesszük alapul, az árkülönbség nagyjából 35 ezer forint.

Személy szerint én inkább kifizetném a felárat az újabbért, mert így egy újabb és erősebb chipet, hosszabb akkumulátor-üzemidőt és körülbelül két évvel hosszabb támogatást kapnék, beleértve az iOS operációs rendszerek új verzióit is. Támogatja az 5G-t is, és a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a régebbi modell 3 GB RAM-ot, az újabb pedig 4 GB-ot rejt magában.

iPhone SE 2022 teszt iPhone SE 2022 teszt
Balra az iPhone SE 2022, jobbra az iPhone SE 2020 látható. Az újonc mindössze 4 grammal könnyebb.

Másrészt a gyakorlatban a teljesítménykülönbség nem feltétlenül észrevehető, a normál használat élménye gyakorlatilag ugyanolyan. A régebbi modell is szépen fényképez, főképp jó fényviszonyok mellett, valamint az akkumulátor-üzemideje sem a legrosszabb. Ha úgy döntesz, hogy beéred a régebbi modellel is, a megspórolt pénzösszeget különböző tartozékok vásárlására fordíthatod.

i

iPhone SE 2020 (BEMUTATÓ): Ideális mobiltelefon az Apple telefonok világába való belépéshez

Ha maradunk ebben az árkategóriában, akkor az iPhone 12 mini, a 2020 őszén bemutatott modell kétségtelenül esélyes alternatívaként szerepelhet a választékban. Nem sokkal drágább, cserébe viszont nagyobb OLED-kijelzővel és kisebb testtel rendelkezik. Persze, figyelembe véve a Face ID-t és a gesztusvezérlést, ez már egy kicsit más koncepciót kínál. Az iPhone SE 2022 azonban az újabb processzornak köszönhetően valamivel jobb fényképeket készít a főkamerával, az akkumulátora is tovább bírja, erősebb és olcsóbb.

Ha mégis inkább Android-os vizekre eveznél, a Samsung Galaxy A53 5G készüléket tudjuk ajánlani, mely a 128 GB-os változatban még olcsóbb is. Az iPhone SE 2022 ugyan erősebb, de a Galaxy A53 5G nagyobb és ami még fontosabb, szebb AMOLED kijelzőt, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát, több kamerát és nagyobb akkumulátort kínál. Tehát határozottan sok mindent tud nyújtani, de a lényegi különbség az operációs rendszerben rejlik. Sok múlik azon, hogy ki mit szokott meg, mi az, ami a gyakorlatban leginkább megfelel. Hasonlóképpen a Realme GT 2 5G és a OnePlus Nord2 5G is megfontolandó alternatívának számít.

iPhone SE 2022 teszt iPhone SE 2022 teszt
Az iPhone SE 2022 versenytársai: balra az új Samsung Galaxy A53 5G, jobbra pedig a Realme GT 2 5G látható.

iPhone SE 2022 teszt: összefoglaló

iPhone SE 2022 teszt

iPhone SE 2022

Mobiltelefonok

Az iPhone SE 2022-nek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A hátrányok közé tartozik például a már korszerűtlen kialakítás a Home gombbal, a kisebb LCD kijelző és az egyetlen kamera. Egyesek számára azonban a kompakt kialakítás és a kis méret, amelyet sok más telefon nem tud felmutatni, prioritást jelenthet. A kijelző elég jó ahhoz, hogy tökéletesen elégedett legyél vele, és a kamera is hasonlóan jó. Ha ehhez még hozzávesszük az erős lapkakészletet, a megszokott iOS környezetet, a legalább 5, de inkább 6 év támogatásra vonatkozó ígéretet, illetve azt, hogy később még mindig jó áron el lehet adni, akkor ez egy kiváló telefonnak számít az emberek széles csoportja számára.

Előnyök

 • Nagy teljesítmény, a legújabb A15 Bionic chip
 • Kis méret
 • Minőségi kivitelezés, még ma is szép dizájn
 • Megbízható kamera
 • Remek akkumulátor-üzemidő
 • Gyors működés, zökkenőmentes felhasználói élmény
 • Szimpatikus ár
 • 5G támogatás

Hátrányok

 • A kamera nem rendelkezik éjszakai üzemmóddal
 • Alacsonyabb felbontású LCD kijelző
 • A kijelző 16:9 képarányú és csak 60 Hz-es
i Ezek is érdekelhetnek:

Az iPhone SE 2022 nem az újításokról híres, egyszerűen csak egy nagyszerű termék mindazoknak, akik egy kisebb telefont szeretnének, amely jól elfér a tenyerükben, csúcsteljesítménnyel, iOS-szel és jó kamerával rendelkezik, valamint nagyon kellemesen használható. A felsoroltak szempontjából kiválóan teljesít, ráadásul nagyon vonzó az árcédulája is.

Mit írtunk korábban az iPhone SE 2022-ről?

Frissítve • Szerző: Ondřej Chabr

Az Apple Keynote-ja többek között a népszerű iPhone SE 2022 új generációját hozta magával. Ez kicsit más ambíciókkal rendelkezik, mint drágább társai, de több szempontból is kellemes meglepetést okoz. Az Apple úgy döntött, hogy még tovább viszi az új generációt. Miben emelkedik ki az új, 3. generációs iPhone SE? És érdemes-e belefektetni?

iPhone SE 2022, bevezetés

iPhone SE 2022 – TARTALOM

 1. iPhone SE 2022 - harmadik generációs telefon
 2. Az új iPhone SE pontosan ugyanúgy néz ki, de sokkal ellenállóbb
 3. Az Apple nem sajnálta a teljesítményt az iPhone SE-től
 4. Az új chip jó szolgálatot tesz a főkamerának
 5. iPhone SE 2022 – ár és elérhetőség

iPhone SE 2022 - harmadik generációs telefon

A 2022-es Apple Keynote megnyitójára ismét egy előre elkészített online közvetítésen keresztül került sor. A legolcsóbb iPhone SE 2022 következő generációjának érkezését nagyon várták már, valamint különböző spekulációk láttak is napvilágot láttak. Az Apple végül bemutatta a telefont a zöld iPhone 13 és Phone 13 Pro, az új iPad Air, a Mac Studio és a Studio Display monitor mellett.

iPad Air 2022
Az iPhone SE és az új zöld iPhone 13 és 13 Pro mellett az Apple bemutatta az új iPad Air-t, az Apple Studio kijelzőt és a nagy teljesítményű Mac Studio számítógépet.

Az előző, 2020-as iPhone SE rajongói általában a kompakt méretét és a méretes képátlót dicsérik. Két év elteltével azonban itt az ideje, hogy változások történjenek, különösen a hardver tekintetében. Az okostelefonok világa hosszú utat tett meg ez idő alatt, és az Apple úgy döntött, hogy az új iPhone-nal felzárkózik a konkurenciához. Hogyan csinálta?

Az új iPhone SE pontosan ugyanúgy néz ki, de sokkal ellenállóbb

Első pillantásra úgy tűnik, hogy nem történt változás. Az új készülék még mindig az eredeti formatervezést viseli, amelyet a 2017-es iPhone 8-ból ismerünk. A teljesen üvegből készült karosszéria azonban ennyi év után is elegánsan mutat. Az elülső és a hátsó részt alumíniumkeret választja el egymástól, elrejtve az antennákat. Az előlapon továbbra is egy 4,7"-es kijelző található, alul és felül meglehetősen széles keretekkel. Így az alján bőven marad hely a Touch ID ujjlenyomat-olvasónak.

iPhone SE 2022, színváltozatok
Az új iPhone színei megegyeznek az előző SE modellével. Ismét választható piros, fekete és fehér szín.

Még az újonc hátulját nézve sem vesszük észre semmit. Az egyik kamera kiemelkedik a hátlap felszíne fölé, amelyhez egy fénykibocsátó dióda is tartozik. A hagyományos logón kívül a telefon hátlapja semmi egyebet nem tartogat. Az oldalakon találhatjuk a hangerőgombot, a csendes üzemmód kapcsolót, a bekapcsológombot, a mikrofon- és hangszórórácsot, végül pedig a töltéshez és adatátvitelhez szükséges Lightning-portot. Az új iPhone SE 2022 fekete, fehér és piros színben lesz kapható, és mindig csak a hátlap és az oldalak lesznek ilyen színűek.

i

A telefon IP67-es ellenállósága megmaradt, de a kijelzőt és a hátlapot borító üveg még erősebb lett. Ezek ugyanazok, amelyek az iPhone 13 Pro és a 13 Pro Max hátoldalán vannak.

Már említettük a kijelző átlóját, amely nem változott az előző generációhoz képest. Aki tehát a Touch ID gomb eltávolítására és a kijelző méretének növelésére számított, az hoppon maradt. Az iPhone 13 mini azonban pontosan ezt teszi, és aki felülről lefelé néző kijelzőt szeretne, annak ezt kell megvennie. Az új iPhone SE 2022 a kisebb képátló mellett továbbra is kizárólag LCD technológiára épül. Az Apple megtartja az OLED-et a fő termékcsalád számára.

Az Apple nem sajnálta a teljesítményt az iPhone SE-től

Egyelőre még mindig a 2020-as iPhone SE specifikációiról beszélünk. Hol vannak tehát az ígért új funkciók? Leginkább belül. Jelentős változásnak tekintjük a legújabb, az iPhone 13 készülékekhez tervezett processzor, a hatmagos Apple A15 Bionic integrálását. A fejlett 5 nm-es eljárás a lapka kompaktságát és energiahatékonyságát ígéri. A mainstream felhasználók számára a legnagyobb előnyökkel jár majd a teljesítmény a fürge rendszer és az új funkciókat hozó számos közelgő frissítés támogatása formájában.

Live Text támogatás
Az A15 Bionic chipnek köszönhetően az iPhone SE olyan funkciókat használ, amelyek korábban az Apple magasabb kategóriás iPhone családjának voltak fenntartva. Forrás: theverge.com.

Az alacsony fogyasztású chip azonban az akkumulátor élettartamára is nagy hatással van. Az Apple sokat emlegette ezt a hírt, a Keynote is ezzel indult, és nincs benne semmi csoda. A chiphez például a gépi tanuláshoz szükséges 16 magos neurális egységek támogatása is társul. Ezt az App Store alkalmazásai vagy maga a rendszer fogja használni a szöveg- és hangfelismeréshez. A gyorsabb grafikus egységet is érdemes megemlíteni. Az új chip mellett az új iPhone SE 2022 hardveresen is kompatibilis az 5G hálózatokkal.

A szoftveres oldalon a telefon a legújabb iOS 15-tel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó olyan funkciókat élvezhessen, mint a SharePlay a szórakoztató tartalmak egyszerre történő fogyasztása a barátokkal, a Focus Mode a mélyebb összpontosítás beállításához, a Safari böngészőbővítmények telepítéséhez, a szöveg másolásához a fényképekről és még sok máshoz.

Az új chip jó szolgálatot tesz a főkamerának

A kamerát illetően láthattunk néhány fejlesztést, bár első pillantásra úgy tűnik, hogy minden ugyanolyan, mint korábban. A legújabb iPhone SE még mindig egy 7Mpx-es előlapi kamerára és egy 12Mpx-es, f/1,8 rekeszértékű hátsó kamerára támaszkodik. A még jobb eredmények érdekében azonban olyan technológiákat ad hozzá, mint az iPhone 13 sorozatból ismert Smart HDR 4, amely lehetővé teszi, hogy akár 4 embert is észrevegyen a képen, és jobban rögzítse az arcuk részleteit. Továbbá a Deep Fusion funkciót a finom képi részletek jobb minőségének és még több fotóstílusnak köszönhetően.

Az új iPhone SE minderre az Apple nagy teljesítményű A15 Bionic chipjének köszönhetően képes. A lelkes videósok és fotósok számára nagyszerű választás lehet a 256 GB-os tárolási opció, amely jól használható 4K videók rögzítéséhez 60fps sebességgel. Alternatívaként választhatunk 64 GB és 128 GB között is, mint alapfelszereltség.

iPhone SE 2022, Touch ID
Régi ismerősünk, a Touch ID sem hiányzik. Manapság a kijelző alatti gomb valóban kivétel. Forrás: apple.com.

A töltéséhez csatlakoztasd az iPhone-t vezetékes töltőhöz a Lightning csatlakozón keresztül, vagy vezeték nélkül egy Qi töltőre helyezve. A gyártó azt állítja, hogy elődjéhez képest az új iPhone SE például akár 2 órával tovább képes lejátszani a videókat. Ezt a hatékonyabb chip, az iOS 15 és a jobb akkumulátor teszi lehetővé. A kijelző alatti Touch ID gomb ismét rezeg. Így nem hajlik meg, amikor megnyomod. Itt található az ujjlenyomat-olvasó is. A telefonba behelyezhetsz egy nanoSIM-et, és egy másodikat is hozzáadhatsz eSIM-ként.

iPhone SE 2022 – ár és elérhetőség

Az előrendelés március 11-én, pénteken kezdődik, az értékesítés pedig egy héttel később, március 18-án, pénteken indul. Az iPhone SE 2022 három színben és a következő kapacitásokkal kapható:

i Még érdekelhet

Első pillantásra nem sok minden történt, de nem szabad csak a külső alapján ítélnünk. Belül egy új telefon vár, amely bátran felveheti a versenyt más felső-középkategóriás mobilokkal. Az 5G hálózatok támogatása elkerülhetetlen volt, és a kamera kisebb fejlesztései határozottan kellemesek.

4,8 128×
iPhone SE 64 GB éjfekete 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 64 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
187 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040b2
4,8 128×
iPhone SE 64 GB Csillagfény 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 64 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
187 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040b1
4,8 128×
iPhone SE 128 GB Csillagfény 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
214 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040c1
4,8 128×
iPhone SE 128 GB Éjfekete 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
214 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040c2
4,8 128×
iPhone SE 128 GB (PRODUCT)RED 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
213 290 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040c3
4,8 128×
iPhone SE 256 GB Csillagfény 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
264 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040d1
4,8 128×
iPhone SE 256 GB Éjfekete 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
261 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040d2
4,8 128×
iPhone SE 256 GB (PRODUCT)RED 2022
Mobiltelefon - 4,7"-es IPS kijelző 1334 × 750 felbontással, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,8), 7Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP67 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
264 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI040d3
4,8 760×
iPhone 13 128 GB zöld
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés, 3240 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
253 290 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI036b6
iPhone 13 256 GB zöld - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 760×
iPhone 13 256 GB zöld
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 4 GB RAM, 256 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,6) fő kamera, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés, 3240 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
302 290 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI036c6
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ