AP+ nový vizuál Akvizice ApF HU

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző (BEMUTATÓ)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva

Ezúttal a KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőzőt teszteltük, amely a maga nemében az elsőnek számít. A finom kávé elkészítése mellett a testreszabási lehetőségek széles skálájával és környezetbarát hozzáállással büszkélkedhet. A kávéfőzőt közel egy hónapon át teszteltük, amely során kipróbáltuk az összes kínált italt, alaposabban megismertük a működését és a rendszeres használat során felmerülő karbantartás folyamatát. Te is nagy kávérajongó vagy? Akkor mindenképpen olvasd el bemutatónkat.

Bemutató: KRUPS EA897B10 Evidence Eco

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző bemutatása - TARTALOM

 1. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző tesztelése
 2. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco jellemzői és főbb paraméterei
 3. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző dizájnja és a környezetre gyakorolt kisebb mértékű terhelés
 4. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző üzembe helyezése
 5. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző vezérlése
 6. A KRUPS Evidence Eco kávéfőző az italok és beállítások széles választékát kínálja
 7. One-Touch Cappuccino rendszer tejhab készítéséhez
 8. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző karbantartása
 9. A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző összegző értékelése

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző tesztelése

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző tesztelése egy két felnőttből álló háztartásban zajlott közel egy hónapon keresztül. Mindketten a kávé szerelmesei vagyunk, és általában napi három vagy több csészével iszunk, így egy pillanatig sem haboztam, amikor felajánlották, hogy teszteljük ezt a modellt. A kávéfőző egy gombnyomással az italok meglehetősen széles skáláját képes elkészíteni, és rendelkezik tejrendszerrel és az ital személyre szabásának lehetőségével is. Ezért nemcsak arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen jó kávét tud készíteni, hanem arra is, hogy miben különbözik ez a modell a versenytársaktól.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző
KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző - a csomag tartalma.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco jellemzői és főbb paraméterei

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco teljesen automata kávéfőző az első a maga nemében. A környezetre gyakorolt kisebb hatást szem előtt tartva készült, mégis első osztályú kivitelezést kínál. Az egyedülálló Quattro Force technológiát alkalmazza a főzési folyamat minden egyes lépésének optimalizálására, hogy a frissen őrölt kávészemekből a lehető legjobb ízű és aromájú ital szülessen.

Belsejében egy kúp alakú Active speed daráló található, amely nagyon rövid idő alatt darálja le a kávét. A One-Touch Cappuccino funkciónak köszönhetően a gép egy gombnyomással akár egy vagy két csésze kávét is készíthet bársonyos, puha tejhabbal. A kínálat összesen 8 féle kávéitalból áll, a személyre szabási lehetőségek széles skálájával kiegészítve.


Paraméterek és funkciók KRUPS EA897B10 Evidence Eco
Teljesítmény 1 450 W
Szivattyúnyomás 15 bar
Víztartály kapacitása 2,3 l
Kávébab tartály kapacitása 260 g
Zacctároló kapacitása 10 adag
Tejrendszer
A kedvenc ital beállításának lehetősége
Maximális fúvókamagasság 15cm
Méret (szé × ma × mé) 36,7 × 38 × 24 cm
Tömeg 7,78 kg

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző dizájnja és a környezetre gyakorolt kisebb mértékű terhelés

A modell egyik legnagyobb előnye a környezetre gyakorolt kisebb mértékű terhelés, amelyet már a gyártási folyamat során figyelembe vettek. A KRUPS Evidence Eco akár 62%-ban újrahasznosított műanyagból készül, és akár 90%-ban újrahasznosítható. A gyártó optimalizálta az összes alkatrész tervezését a környezettudatosabb gyártás érdekében, és az újrahasznosított műanyag és csomagolóanyag felhasználásával csökkentette a gyártás során a CO2-kibocsátást. Mindezt a KRUPS márka híres minőségének megőrzése mellett, amely vállalja, hogy termékei 10 évig javíthatók.

A kávéfőző dizájnja a műanyag felhasználása ellenére nagyon elegáns. Az elülső oldalát egy texturált matt felület alkotja, amelyet a fúvókákkal ellátott, állítható magasságú fej mögötti fényes felület tesz teljessé. Felette egy vízszintes érintőképernyős vezérlőpanel, alul pedig egy kivehető csepptálca található. A gép oldalán kapott helyet a kivehető kávézacc tartály, a hátulján pedig a víztartály. Az állítható őrlési finomsággal rendelkező kávédaráló a fedél alatt bújik meg.

Dizájn – KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző
Az egyes alkatrészek optimalizált kialakításának köszönhetően a gyártónak sikerült csökkenteni a gyártás során a CO2-kibocsátást.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző üzembe helyezése

A KRUPS Evidence Eco kávéfőző üzembe helyezése a mellékelt használati utasításban részletesen bemutatásra kerül. Egy képes útmutató lépésről lépésre végigvezet az első használaton. Az automata kávéfőzők esetében gyakori, hogy először a vízköröket kell feltölteni, ez a modell sem jelent kivételt.

Tehát először megtöltöttem a víztartályt, beletöltöttem a szemes kávét, és a főgombbal bekapcsoltam a készüléket. A használati utasításban leírtakat követve egy 600 ml-es edényt tettem a fúvókák alá, majd elindítottam az automatikus öblítést és a kör vízzel való feltöltését. Amint a víz kifolyt, a kijelzőn felvillant az italmenü, és a gép készen állt a használatra. Mindent egybevetve a kávéfőző előkészítése körülbelül 30 percet vett igénybe.

Vízkeménység beállítása

A KRUPS Evidence Eco automata kávéfőző természetesen csapvízzel is feltölthető. Ezenkívül a víz keménysége is beállítható. A készülék beállításaiban alapértelmezés szerint a víz keménysége 3, de lehetővé teszi az újrakalibrálást a lakóhelyedet jellemző vízkeménységnek megfelelően.

i

A háztartásodban lévő víz keménységéről tájékozódhatsz például az önkormányzatnál vagy a vízszolgáltatónál, de a készülékhez mellékelt tesztcsíkkal végzett egyszerű vizsgálat segítségével is.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző vezérlése

A KRUPS Evidence Eco automata kávéfőző vezérlése nagyon kényelmes. Egy letisztult fekete-fehér érintőképernyő segítségével történik, amely azonnal reagál az érintésre. Az intuitív panel az előre beállított italok széles választékához és a személyre szabási lehetőségekhez biztosít hozzáférést. Egy tisztító gomb is található rajta, amely körül ikonok kezdenek világítani működés közben, jelezve a karbantartás szükségességét.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző vezérlése
Az érintőképernyős kezelőpanel nagyon intuitív. Ezenkívül fehér háttérvilágítás is jelzi a kiválasztott beállításokat.

A kávéfúvóka magasságának beállítása

A KRUPS Evidence Eco praktikus jellemzője a kávéfúvókákkal ellátott csúsztatható fej. A fej kézi beállításának köszönhetően a kívánt magasságra állítható, így a kiválasztott italt a kedvenc csészédben készítheted el, vagy a csészét az ital típusához igazíthatod (magas pohár latte-hoz, kis csésze eszpresszóhoz stb.). Mivel a csésze felső része mindig a fúvókák közvetlen közelében lesz, elkerülhető az a rendetlenség, amelyet egyébként a kifröccsenő folyadék okozna, ha a csésze a fúvókáktól távolabb helyezkedne el.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco KRUPS EA897B10 Evidence Eco KRUPS EA897B10 Evidence Eco
A fúvókákkal ellátott csúsztatható fej magassága 7 cm és 15 cm között állítható. Ez megkönnyíti a caffe latte készítését egy magas pohárban vagy az eszpresszó készítését egy kicsi csészében.

A KRUPS Evidence Eco kávéfőző az italok és beállítások széles választékát kínálja

A KRUPS Evidence Eco automata kávéfőző lényeges része a széles italválaszték. A gép 8 különböző receptet kínál kávé és tejes italok készítéséhez. A kávé erősségének vagy mennyiségének további egyéni beállítási lehetőségének köszönhetően azonban a teljes kínálat sokkal változatosabb.

Milyen italokat készíthet a KRUPS Evidence Eco kávéfőző?

 • Ristretto,
 • eszpresszó,
 • hosszú kávé,
 • americano,
 • cappuccino,
 • latte macchiato,
 • caffe latte,
 • forró víz.
KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző
Minden kávéital a saját ízlésed szerint személyre szabható. Erősebb vagy gyengébb kávét szeretnél? Kevesebb vízzel kéred a kávét vagy egy extra adagra vágysz? Nem probléma.

Készítsd az italt a saját ízlésednek megfelelően

A teljesen automata kávéfőző számos előnye közül az egyik, hogy az italokat ízlés szerint személyre szabhatod. A fent említett előre beállított italok esetében könnyen módosíthatod például a kávé erősségét vagy a felhasznált víz mennyiségét. Mindkét paraméter esetében 3 különböző szint közül választhatsz, így számos kombináció létezik - mindenki pontosan a saját ízlése szerint készítheti el az italt. Egy gombnyomással akár egy extra adag eszpresszót is adhatsz a kávédhoz, vagy akár két kedvenc ital változatodat is elmentheted a saját beállításaidhoz.

Őrlési finomság beállítása

Az ital részletes személyre szabásának lehetősége mellett a kávéfőző az őrlési finomság beállításával egy másik lehetőséget is kínál a kávé intenzitásának szabályozására. A kúpos darálóban található forgókapcsolónak köszönhetően megváltoztathatod a kávé őrlési finomságát, például a különböző kávébab fajtákhoz igazíthatod. Az erősen pörkölt és olajos kávészemek durvább őrlést igényelnek, míg a szárazabb, kevésbé pörkölt szemek finomabb őrlést. Minél finomabb az őrlés, annál erősebb a kapott ital aromája. Körülbelül 3 ital elkészítése után lehet észrevenni a jelentős ízbeli különbséget.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző
Az őrlési finomság beállításával is befolyásolhatod a kávé intenzitását.

One-Touch Cappuccino rendszer tejhab készítéséhez

Szereted a caffe latte-t, a latte macchiato-t, a cappuccino-t vagy más tejjel és tejhabbal készült italokat? Akkor örömödre fog szolgálni, hogy a teljesen automata KRUPS kávéfőző ezeket az ízletes recepteket is el tudja készíteni. Az elkészítési mód nagyon egyszerű, csak csatlakoztasd a tejrendszert, vedd ki a tejesdobozt a hűtőből, és egy gombnyomással válaszd ki a kívánt italt. A kávéfőző minden másról gondoskodik.

A KRUPS tejrendszer előnyei

A tejrendszer már nem számít kivételesnek az azonos árkategóriájú automata kávéfőzőkben, ezért inkább a kivitelezésére koncentráltam. Míg a versenytársak gyakran rendelkeznek beépített, fix adagolórendszerrel ellátott tejtartállyal, a KRUPS kávéfőző egy kivehető fém szívócsővel ellátott tömlőre támaszkodik, amelyet a tejital elkészítésekor közvetlenül a tejesdobozba helyezhetsz.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző
Minden tejhabos ital elkészítése után a gép jelzi a tisztítás szükségességét. Az öblítésnek köszönhetően a tej nem befolyásolja a következő ital ízét.

Ennek a megoldásnak a varázsa a tisztításban rejlik. Annak köszönhetően, hogy a tejrendszer kivehető, és a fej a fúvókákkal teljesen szétszerelhető, minden nagyon jól tisztítható - ami rendkívül fontos a tejjel érintkező alkatrészek esetében. A tej gyorsan leülepedik, és ha elhanyagolod, ez rossz hatással lehet a gép élettartamára, valamint az ital minőségére és ízére.

2 tejital készítése egyszerre

Maga a kávéfőző elég gyors, de arra is felkészült, ha nem egyedül szeretnél kávézni. Még a tejes változatok esetében is lehetőség van 2 ital egyidejű elkészítésére. Így amikor egy barátod jön látgatóba vagy az egész család betoppan, nem kell minden italt külön-külön elkészítened.

2 ital készítése egyszerre – KRUPS EA897B10 Evidence Eco
KRUPS EA897B10 Evidence Eco KRUPS EA897B10 Evidence Eco KRUPS EA897B10 Evidence Eco
Két M-es méretű kávé készítése egyszerre.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző karbantartása

A rendszeres karbantartás meghosszabbítja a készülék élettartamát, és jelentős hatással van a kapott ital ízére és aromájára is, ezért nem szabad megfeledkezni róla. Az automata kávéfőzők esetében általában egy kényelmes megoldást kapunk az automatikus fúvókaöblítés formájában, amivel a KRUPS EA897B10 Evidence Eco is büszkélkedhet. Mi vár még a felhasználóra a kávéfőző karbantartása terén?

Rutinszerű karbantartás

Amint a kávéfőző karbantartása esedékessé válik, a kezelőpanelen a megfelelő lámpa kigyullad. A kávéfőző több fehér és piros színű ikont használ, amelyekhez felhasználóként könnyű hozzászokni. A rutinszerű karbantartás magában foglalja a kávézacc-tartály kiürítését vagy a víztartály újratöltését. Ugyanakkor a fúvókák alatti csepptálcából ki kell önteni a vizet, aminek az az előnye, hogy szétszerelhető, így könnyen tisztítható.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző – tisztítás KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző – tisztítás
KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző
A kávéfőző fő alkatrészeinek rutinszerű karbantartása és szétszerelése: a csepptálca ráccsal és a tejrendszer.

A tejrendszer karbantartása

A gép minden alkalommal, amikor tejet tartalmazó italt készítesz, figyelmeztet a tejrendszer karbantartására. Ha több tejes italt készítesz, lehetőség van arra, hogy töröld ezt az üzenetet, és az utolsó ital után aktiváld a tisztítást. Alaposan ki kell öblíteni a tejtömlőt, a csatlakozó elemet és a fém szívócsövet, amely a mellékelt kefének köszönhetően könnyen tisztítható. A rendszeres karbantartáshoz a One Touch Cappuccino kivehető blokk eltávolítása és tisztítása is szükséges. Első pillantásra a fúvóka szétszerelése bonyolultnak tűnik, de a rendelkezésre álló videó útmutatóknak köszönhetően ezt a karbantartási lépést néhány perc alatt gyorsan elsajátíthatod.

Vízkőmentesítés

A megfelelő ikon világít, ha a vízkőmentesítési programot kell használni. Ez a lépés azonban manuálisan is elvégezhető a Tisztítás gomb megnyomásával és a K ikon megkeresésével. A vízkőmentesítéshez speciális tabletták használhatók, amelyeket a gép tetején lévő rekeszbe kell helyezni. Ezután csak kapcsold be a programot, amely gondoskodik a vízkőlerakódások eltávolításáról, amelyek egyébként károsan befolyásolnák a készülék élettartamát és működését.

Vízszűrő használata

A csomagban nem találtam vízszűrőt a kávéfőzőhöz, de a márka egy másik modelljével kapcsolatos korábbi tapasztalataim alapján tudom, hogy létezik szűrő, és hosszú távon mindenképpen érdemes beruházni rá. A vízszűrő segít optimalizálni a kávé ízét azáltal, hogy csökkenti a vízkőlerakódást. Ezenkívül kevesebb karbantartásra lesz szükség. Használata tehát nem elengedhetetlen a kávéfőző működéséhez, de érdemes, mert jelentősen meghosszabbítja a gép élettartamát.

i

A szűrő külön vásárolható meg, és a hatékony működés érdekében ajánlott 2 havonta cserélni.

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző összegző értékelése

Tesztünk során a KRUPS EA897B10 Evidence Eco kávéfőző összes italát kipróbáltuk, és több mint 100 csészét ittunk meg a látogatókkal és a családtagokkal együtt. Nagyon hasznosnak találtuk azt a lehetőséget, hogy az egyes italoknál beállítható a kávé intenzitása vagy mennyisége, így mindenkinek az ízlésének megfelelő kávét készíthettük. Egy nagyobb összejövetel esetén, de a reggeli rohanás közben is jól jött, hogy egyszerre két csésze kávét készíthettünk, még a tejes italok esetében is. A versenytárs készülékekkel szerzett tapasztalataim után a kávé optimális hőmérsékletét is kiemelném, amelyet a tesztelés során nem kellett beállítani (bár a gép lehetővé teszi).

Összességében a kávéfőző bizonyított számunkra, és mindenképpen állandó helyet kapna a konyhapultunkon. A személyre szabás lehetőségével kínált italválaszték még a legigényesebb felhasználók számára is elegendő, és az elkészített italok az optimalizált extrakciós eljárásnak köszönhetően egyenértékűek lehetnek a kávézóban készült italokkal. A környezetbarát szemlélet természetesen kellemes bónusz mindazok számára, akik gondolnak a körülöttük lévő világra, és szívesen vásárolnak olyan termékeket, amelyeknek előállítása során a környezetre gyakorolt hatás csökkentését tartották szem előtt.

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző

KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző

Automata kávéfőzők

A KRUPS EA897B10 Evidence Eco automata kávéfőző az italok széles választékát kínálja, és minden csésze kávét a saját ízlésednek megfelelően személyre szabhatsz. Még a legigényesebb felhasználóknak is meg fog felelni, akik szeretik a kávé finom aromáját, és megfelelő készüléket keresnek, amellyel minőségi kávéitalokat készíthetnek otthon. A környezet védelmére is nagy hangsúlyt fektet, mivel újrahasznosított anyagokból készül, és akár 90%-ban újrahasznosítható. Ráadásul a gyártó 10 évig vállalja a termék javíthatóságát megfizethető áron.

Előnyök

 • Italok széles választéka
 • Lehetőség az ital intenzitásának vagy mennyiségének beállítására
 • Tejrendszer tejhab készítéséhez
 • Minőségi kúp alakú daráló
 • Állítható magasságú fúvókák
 • Érintésvezérlés
 • Felhasználóbarát felület
 • Újrahasznosított anyagokból készült
 • Akár 90%-ban újrahasznosítható

Hátrányok

 • Csak 2 kedvenc ital állítható be
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ