Kukták

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Űrtartalom
3,5 l
11 l
-
Szűrés

A kukta, pontosabban a Papin-féle edény már a 17. század óta a konyhai felszerelés része. A mai kukták modern kialakításúak, hasznos funkciókkal rendelkeznek, és segítségükkel a szakácsok nem csupán energiát, hanem időt is megtakarítanak. Olvass tovább, és tudd meg, melyik kuktát érdemes választani.

Tovább

Milyen ételek készítéséhez alkalmasak a kukták?

A kukták különösen alkalmasak olyan ételekhez, amelyek elkészítése sok időt igényel, mint például a marhapörkölt, a szűzpecsenye vagy egy jó erős húsleves, de a burgonya vagy a rizs is gyorsan elkészíthető velük.

i

A főzési idő akkor kezdődik, amikor az edényben megfelelő lesz a nyomás, amit általában egy színes kijelző jelez. A főzés befejezése után pedig a kuktát általában még néhány percig hagyjuk kikapcsolt állapotban főzni.

A kukták segítségével gyorsan elkészülnek az ételek

Az edényben a megnövekedett nyomás miatt a víz forráspontja megemelkedik, így az ételek magasabb hőmérsékleten főnek. A kiválasztott ételek hozzávetőleges főzési idejét lásd az alábbi táblázatban.

Étel Főzési idő kuktában
Burgonya 7-9 perc
Rizs 12-15 perc
Előáztatott lencse 12-20 perc
Előáztatott szója 20-30 perc
Marhagulyás 20 perc
Vadas 40-50 perc
Párolt sertéskockák 5 perc

Mekkora kuktát érdemes választani?

Két fős háztartásban élsz, vagy nagy családnak főzöl? A megfelelő méret kiválasztásával nem kell azon aggódnod, hogy az ételek nem férnek bele a kuktába, és pénzt is spórolhatsz, ha nem vásárolsz az igényeidtől nagyobb méretű edényt. A kukták sokféle méretben kaphatók, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot.

  1. A kis méretű, legfeljebb 5 literes kukták megfelelőek egy legfeljebb 3 tagú kis család számára.
  2. A közepes méretű, 5-8 literes kapacitású kukták 4-6 személy számára alkalmasak.
  3. A nagy méretű, 8 liternél nagyobb űrtartalmú kukták ideális választás lehetnek, ha nagy a család, gyakran főzöl barátaidnak, vagy ha kisebb étterembe vagy táborba vásárolnál gyorsfőzőt.

A kukták gáztűzhelyen és indukciós főzőlapon is használhatók

Bármilyen tűzhelyet is használsz, a modern kukták minden típuson alkalmasak a főzésre. A kínálatunkban található kukták kompatibilisek gáztűzhelyekkel, elektromos tűzhelyekkel és a legújabb indukciós főzőlapokkal is.

A kukták is rendelkeznek különleges tulajdonságokkal

Bár a kukták egyszerű eszközöknek tűnhetnek, olyan funkciókkal is rendelkeznek, amelyek biztonságosabbá teszik a használatukat vagy megkönnyítik a főzést. Mely tulajdonságokra és funkciókra kell odafigyelni a választás során?

Biztonsági szelep - kukta a biztonság jegyében

Sok embernek vannak rossz emlékei az „első generációs” kuktákkal kapcsolatban, amelyek egyetlen, súlyvezérelt szeleppel működtek. A modern kukták működése azonban már egy másik, biztonságos mechanizmuson alapul, amely rugós szelepet használ. Ezt további biztonsági szelepek biztosítják arra az esetre, ha meghibásodna.

  • A modern gyorsfőzők nem bocsátanak ki gőzt működés közben, hanem nyomásjelzőt használnak.
  • Gőz csak biztonsági okokból szabadul fel olyankor, amikor az edényben magasabb lesz a nyomás a szükségesnél.
  • Egyes kukták lehetővé teszik, hogy az edény nyomását egy tárcsával lehessen változtatni, amely beállítja a szeleprugó nyomását.
  • A termosztáttal ellátott kukták hőmérséklete 110°C (halak vagy zöldségek főzéséhez) és 120°C (keményebb húsok főzéséhez) között állítható.

A kuktákhoz tartozhat rács és pároló is

A párolót zsírosabb húsok és zöldségek elkészítéséhez is használhatod. Ha a húst a rácsra helyezed, a zsír az edény aljára csöpög, így az étel kalóriatartalma csökken. A kuktában a zöldségeket is kíméletesen gőzölve készítheted el, így a rengeteg fontos vitamin és tápanyag bennük marad.

Ha egészséges és ízletes ételeket szeretnél főzni, a kukták jó választásnak bizonyulnak, hiszen maguk gondoskodnak a főzési folyamatról.

Mosogatógépben mosható kukták

Nem minden kukta mosható mosogatógépben, különösen ha alumínium termékekről van szó. A rozsdamentes acélból készült edények azonban általában mosogatógépben is tisztíthatók, de előfordulhatnak kivételek a műanyag fogantyúkat és a gumikat illetően. Ezzel kapcsolatban mindig kövesd a gyártó adott modellre vonatkozó ajánlásait.

A kukták gyakran mérőjeleket is tartalmaznak

A kukták belsején általában mérőjelek találhatók, amelyek segítségével könnyen megállapítható az edényben lévő folyadék mennyisége. Így mindig láthatod, mennyi víz van az edényben, és még a pontos vízmennyiséget igénylő recepteket is tökéletesen követheted.

Ismered az elektromos kuktákat? Használatukhoz egyáltalán nincs szükség tűzhelyre.

Hogyan fejlődtek a kukták?

A kukták a 17. század vége óta jelentős fejlődésen mentek keresztül, az eredeti sípoló modellektől az egészen elektromos gyorsfőzők harmadik generációjáig.

  1. Az első generációba azok a kukták tartoznak, ahol a belső nyomást a szelep terhelésének változtatásával lehetett módosítani. Hangos sípoló hangot adtak, amikor a nyomást kiengedték.
  2. A második generáció ma is használatban van. Ezeken az edényeken rugós szelep található, amely segítségével többféleképp lehet beállítani a nyomást és gyakran biztonsági szelepekkel is kiegészítik őket.
  3. A harmadik generációba az elektromos kukták tartoznak. Ezek az edények saját hőforrással rendelkeznek, és automatikusan szabályozzák a belső nyomást, ugyanakkor ugyanolyan szeleppel vannak felszerelve, mint a második generációs kukták.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
82 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
Tefal Secure Trendy P2580701 kukta 6 l
Kukta - űrtartalom 6 l, mosogatógépbe alkalmas (a fedő kivételével, amely mosogatószerrel és vízzel tisztítható), tartalmaz fedőt, párolókosarat, 2 főzési program (zöldség és hús), anyaga rozsdamentes acél, kompatibilis minden típusú tűzhellyel, beleértve az indukciósat is, 5 fokozatú biztonsági rendszer, szín kék, 15 év javíthatósági garancia
Leárazás -26 %
25 190 Ft 34 490 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFtlk30
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,8 41×
Tefal Clipso Minut Easy 6l P4620768
Kukta - 6 literes űrtartalom, 18/10 rozsdamentes acél, könnyű kezelhetőség az egykezes nyitó / záró rendszernek köszönhetően, Három rétegű szendvics alj: alumíniumlemez a rozsdamentes acélból készült részhez építve, hogy biztosítsa a tökéletes hőeloszlás és a kellő stabilitást, Gőz kosár, 5 biztosítékkel szerelve, Alkalmas minden típusú melegítőhöz, beleértve az indukciós tűzhelyeket is, 10 éves garancia, Franciaországban készült, 15 év javíthatósági garancia
Leárazás -29 %
43 290 Ft 61 390 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFA023
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,4
Tefal P2594401 Secure Chrono Kukta 8 l
Kukta - 8 l űrtartalom, bajonettzár, 2 szelep, 2 főzési program, párolókosár, 3 rétegű edényalj, 18/10 rozsdamentes acél, kiváló minőségű műanyag fogantyú, bármilyen hőforrással kompatibilis, beleértve az indukciót, mosogatógépben mosható (fedő és időzítő nélkül), 5 biztonsági pont, szín: rozsdamentes acél és fekete, 10 év garancia az edényre, 15 év javíthatósági garancia
41 190 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFTH515
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,9 11×
Tefal Befőző kukta Clipso Minut Easy 9l P4624967
Kukta - 9 l űrtartalmú, anyaga: rozsdamentes acél, főzés és befőzés funkció, pároló kosár, szelepek száma: 2, nyomásjelző, egykezes lezárás, biztonsági elemek száma: 5, minden típusú hőforrással kompatibilis, beleértve az indukciót, mosogatógépben mosható, 10 év garancia az edényre, Franciaországban gyártva, 15 év javíthatósági garancia
Szuper ár
62 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFHT651
4,1 41×
BANQUET Allegro 3,5 liter A03081
Kukta - térfogat: 3,5 l, biztonsági zár: karos, 2 szelep,
Szuper ár
12 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VEPTH001
5,0
BerlingerHaus TURBO Kukta, 6 l
Kukta - térfogat: 6 l,
26 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BERtlh08
5,0
Tefal P2590701 Secure Chrono Kukta 6 l
Kukta - 6 l űrtartalom, bajonettzár, 2 szelep, 2 főzési program, párolókosár, 3 rétegű edényalj, 18/10 rozsdamentes acél, kiváló minőségű műanyag fogantyú, bármilyen hőforrással kompatibilis, beleértve az indukciót, mosogatógépben mosható (fedő és időzítő nélkül), 5 biztonsági pont, szín: rozsdamentes acél és fekete, 10 év garancia az edényre, 15 év javíthatósági garancia
Szuper ár
32 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFTH508
4,7
Tefal Secure Trendy P2584401 Kukta 8l
Kukta 8 l térfogat, bajonettzár, szelepek száma: 2, gőzkosár, 3 rétegű szendvics alj, 18/10 rozsdamentes acél, minden típusú fűtéshez alkalmas, beleértve az indukciósat is, mosogatógépben mosható, 5 biztonsági elem, 10 év garancia, 15 év javítási garancia.
Leárazás -12 %
28 790 Ft 32 990 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFTH447
4,9 15×
Lamart STEAM LT1255 - 4l
Kukta - térfogat: 4 l,
Leárazás -12 %
24 150 Ft 27 590 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAMtlh90
4,9 23×
Tefal Clipso + Precision P4410770 Kuktafazék 6 l
Kukta - 6 literes űrtartalommal, anyag rozsdamentes acél, 2 főzési mód a zöldségek és a húsok számára, gőzkosár, időzítő, szelepek száma 2, egy kézzel zárva, a biztonsági funkciók száma 6, nyomásjelző, kompatibilis minden típusú melegítési móddal, beleértve az indukciót is, mosogatógépben mosható, 10 év garancia a tartályra, Franciaországban készült, 15 év javíthatósági garancia
Leárazás -10 %
76 390 Ft 84 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFTH057
4,7
Lamart LTDSD4 4 literes pression kukta
Kukta - térfogat: 4 l, biztonsági zár: egy kezes, 1 szelep,
Leárazás -20 %
28 790 Ft 35 990 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAMTH001
4,2 21×
GRANDE Red 5 l, forma: belly
Kukta - térfogat: 5 l, biztonsági zár: bajonettes, 2 szelep,
Szuper ár
13 790 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BANGR782
4,8 411×
Tefal Secure5 Neo v2 Kukta 6l P2530741
Kukta - kuktafazék 6 l űrtartalommal, bajonettzár, szelepek száma: 2, gőzkosár, háromrétegű szendvics alj, anyaga: 18/10-es rozsdamentes acél, minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukciót, mosogatógépben mosható, 5 biztonsági elem, 10 év garancia az edényre, 15 év javíthatósági garancia
32 990 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAY9003r
4,0
CS Solingen KAISERSLAUTERN 6 liter
Kukta - térfogat: 6 l, biztonsági zár: egy kezes, 1 szelep,
Leárazás -10 %
22 390 Ft 24 990 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CSSTH365
4,6 35×
BANQUET Allegro 7l A03096
Kukta - térfogat: 7 l, biztonsági zár: karos, 2 szelep,
15 190 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VEPTH004
4,8 60×
Tefal Clipso Minut Perfect Kukta 6l
Kukta - űrtartalma: 6 l, egy kézzel zárható, szelepek száma: 2, anyaga: rozsdamentes acél, minden típusú tűzhelyen használható, mosogatógépbe alkalmas, levehető időzítő és gőzkosár, 5 biztonsági elem, 10 év garancia az edényre, Franciaországban készült, 15 év javíthatósági garancia
56 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFA022
4,3 32×
BANQUET Allegro 5 liter A03094
Kukta - térfogat: 5 l, biztonsági zár: karos, 2 szelep,
12 390 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VEPTH002
28 190 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORITH166
4,3 19×
Banquet kukta ALLEGRO Matte 7 l
Kukta - térfogat: 7 l, biztonsági zár: karos, 2 szelep,
14 990 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BANTH848
4,2 36×
ORION PROFI, rozsdamentes acél, 9 l
Kukta - térfogat: 9 l, biztonsági zár: karos, 3 szelep,
17 690 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORITH157
4,9 88×
Tescoma ULTIMA DUO 4 és 6 literes kukta
Kukta - térfogat: 6 l, biztonsági zár: bajonettes, 4 szelep,
78 590 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEULT004
4,9 88×
TESCOMA ULTIMA 7,5 l
Kukta - térfogat: 7,5 l, biztonsági zár: egy kezes, 4 szelep,
62 290 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEULT003
4,6 13×
BANQUET ADAGIO 4l A03111
Kukta - térfogat: 4 l, biztonsági zár: bajonettes, 1 szelep,
27 590 Ft
Raktáron 3 db
Termékkód: VEPTH009
4,2 36×
ORION PROFI, rozsdamentes acél, 7 l + 4 l
Kukta - térfogat: 11 l, biztonsági zár: bajonettes, 1 szelep,
29 890 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: ORITH249

Kukták

választási útmutatóMilyen elektromos főzőedényt vegyek? Az elektromos főzőedények lehetővé teszik az egészséges ételek egyszerű elkészítését. Választhatsz az elektromos edények széles választékából, többek között: univerzális és elektromos edények, lassú főzők, a különleges palacsintasütők.

Kukták

A Kukták kategóriában összesen 82 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kukták Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kukták A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kukták A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kukták vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ