Alza TOP ajánlatok

Pelenkázás

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota

Mára a pelenkázás témaköre jóval kevesebb kihívást rejt mint a régi időkben, s habár a szaglószerveinkhez továbbra sem kíméletes, hasznos termékek egész sora könnyíti meg a munkánkat: eldobható pelenkák, popsitörlők, pelenkázó alátétek és pelenkázó pultok, popsikrémek - minden, ami szem-szájnak (és fenéknek) ingere. Lépjünk be a pelenkázás világába és nézzük, milyen választék áll rendelkezésünkre életünk megkönnyítéséhez!

Tovább

Pelenka és pelenkázás - Ősi mesterség új köntösben

Bizonyára vannak, akik nosztalgiával gondolnak a régi időkre, amikor a pelenkázás egyetlen lehetősége a textil pelenka volt és ugyanazt a néhány darabot kellett napi rendszerességgel kifőzni, mosni, teregetni. Maga a pelenkázás folyamata is sokkal bonyolultabb és körülményesebb volt, s még ennek ellenére is, vagy talán éppen ezért, gyakran került sor balesetekre, főleg hígabb állagú "hozam" estén. Ami kifolyhatott, gyakran ki is folyt.

Sokat változott a világ azóta, így a pelenkázás köré is egy egész iparág épült, amely hasznos termékek végtelen sorával próbálja a babák és odaadó szüleik minden igényét kielégíteni. Nemcsak maguk a pelenkák változtak sokat, de olyan pelenkázási kellékek is születtek, amelyek valóban megkönnyítik életedet.

Pelenka és pelenkázás
Hála a modern termékeknek, a pelenkázás ma már korántsem olyan megerőltető, mint a régi időkben.

Pelenkázás - A legalapvetőbb kellék: a pelenka

A pelenkázás alapvető kelléke a pelenka. Míg a régi időkben a textilpelenka volt az egyetlen opció, ma már a kínálat olyan széles, hogy kezdő szülőknek nem árt némi útmutatás a baba pelenkázás területén. Nézzük, milyen pelenkák közül választhatsz?

  • Textilpelenkák - A textilpelenka vagy mosható pelenka a múltat, az eredeti ősi pelenkázási módszereket idézi, de sokan ma is a hívei, elsősorban azért, mert takarékosabb megoldást képvisel, mint a modern eldobható pelenkák. Elég lehet egyetlen 10-darabos textilpelenka készletet megvásárolni, s ezeket mosni minden egyes használat után. A hagyományos tetra pelenkák kaphatók pamut, bambusz, flanel, muszlin, stb., kivitelben, de ezen kívül vásárolhatunk All-in-One pelenkákat, vagy leszoktató pelenkákat is.
  • Eldobható pelenkák - Az eldobható pelenkák kényelmes, gyors és egyszerűen használható megoldást kínálnak a baba pelenkázás feladatára. A kényelemnek viszont ára van - az eldobható pelenkák költsége jóval magasabb a mosható pelenkákéhoz viszonyítva. Havi pelenkacsomagok vagy akciós pelenkák kínálatunkban viszont jelentős kedvezményekre tehetsz szert. Ha pedig elsősorban nem az eldobható pelenkák ára, hanem a környezetre gyakorolt hatásuk miatt aggódsz, akkor az öko és bio pelenkák kínálják az ideális megoldást.
  • Bugyipelenkák - A bugyipelenkával a baba pelenkázás már nem is lehetne egyszerűbb. Mint a neve sugallja, a bugyipelenka úgy adható fel a babára, mint egy bugyi, tehát nem kell az öntapadós pántokkal bajlódnunk. Ugyanakkor a bugyipelenka levétele kissé nehezebb, főleg teli állapotban, bár segít, hogy a pelenka oldalsó részei a baba csípőjén könnyen eltéphetők. Szintén ebbe a kategóriába sorolhatók a terpeszpelenkák, amelyek a gyermek csípőjét megfelelő pozícióban tartják.
  • Úszópelenkák - Tulajdonképpen az úszópelenkák is bugyipelenkák. Könnyen a gyermekre adhatók, s feladatuk, hogy a beléjük kerülő "termékeket" vizes közegben is bent tartsák. Így már bátran pancsolhat gyermeked a medencében.
  • Öko és bio pelenkák - Tudtad-e, hogy egyetlen gyerek akár 3-4 ezer eldobható pelenkát is elhasználhat a szobatisztaság eléréséig? Az öko pelenka az eldobható pelenkák környezetre gyakorolt hatását enyhíti. Az öko pelenka másik nagy előnye, hogy nem tartalmaz semmilyen vegyszert, így gyengéd a baba bőréhez és csökkeni a pelenkakiütés kockázatát.
  • Pelenkatorták - Újszülött van a családban, s nem tudod, milyen ajándékot vegyél? Egy dologra fogadhatsz: pelenkából sosem elég. De egy csomag pelenka nem túl elegáns ajándék, sőt, még kettő sem. Ezért kínáljuk minőségi pelenkákból elegánsan összeállított pelenka tortáinkat. Válaszd bármelyiket, nem csak sikert fogsz vele aratni, hanem biztos lehetsz abban is, hogy hasznos ajándékot adtál.
  • Inkontinencia termékek - Néha idősebb gyerekeknek, vagy felnőtteknek is szüksége lehet pelenkára egészségügyi okokból. Ilyen esetekben a kínálatunkban található inkontinencia termékek könnyed és szinte észrevehetetlen megoldást kínálnak.

Popsitörlő és popsikrém

A pelenkán kívül a baba pelenkázás elengedhetetlen kelléke a popsitörlő és a popsikrém. A popsitörlő nem más, mint egy nedves törlőkendő, amely segít hatékonyan eltávolítani a szennyeződéseket a baba popsijáról. A magasabb ár ellenére sokan előnyben részesítik a bio és öko popsitörlő termékeket, mivel ezek nem tartalmaznak alkoholt, illatanyagokat és parfümöket, amelyek irritálhatják a csecsemő bőrét. A bio és öko popsitörlő ezért ideális száraz és érzékeny bőrre. Bizonyos típusok növényi kivonatokat is tartalmaznak, például aloe verát.

A popsikrémek nyugtatják és táplálják a baba bőrét a pelenkázás után, továbbá óvják pelenka kiütés ellen, illetve attól, hogy a pelenka kidörzsölje érzékeny bőrüket. A legtöbb típus lemosható.

Pelenkázó alátétek

Pelenkázó alátét nélkül életveszélyes a pelenkázás folyamata, hiszen nem tudhatod mi vár rád a koszos pelenka eltávolításakor. Amint meglazítod a pántokat, bármi kicsoroghat és bármilyen mennyiségben! Nagyon nem mindegy, hogy imádott gyermeked végtermékei egyből az ágyra, paplanra, esetleg a kanapé kárpitjára csorognak, vagy inkább a pelenkázó alátétre, amelyet utána nyugodtan kimoshatsz. A pelenkázó alátét szintén elengedhetetlen utazáskor.

i

Bizonyos nézetek szerint a pelenkázás nem a pelenkával kezdődik, hanem a megfelelő pelenkázó vagy pelenkázó pult beszerzésével. Pelenkázó pult használatával nem kell állandóan lehajolgatni a babához vagy megfelelő helyet keresni a pelenkázáshoz. A pelenkázó pult általában egy praktikus, többfiókos komód része, így egy helyen tárolhatsz mindent, amire csak szükséged lehet: pelenkákat, popsikrémet, pelenkázó alátétet, váltás ruhákat.

Egyéb pelenkázási kellékek

  • A pelenkázó táska életmentő tartozék minden alkalomra, amikor elhagyod otthonodat kisbabáddal, mivel minden szükséges dolog egy helyen. Elég csak felkapni, és máris útrakész vagy. Így útközben sem kihívás a pelenkázás.
  • A pelenka kuka egy pelenkatároló kosár vagy vödör, amelybe a használt pelenkákat rakhatod. Praktikus fedelüknek köszönhetően bent tartják a szagokat. Alkalmasak eldobható pelenkákhoz és egyéb hulladékokhoz.
  • A pelenkagyűjtő zsákok és zacskók  szintén a koszos eldobható pelenkák tárolásához nyújtanak segítő kezet. Hatékonyan tartják bent a szagokat.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
PAMPERS Aqua Pure 18×48 db Szállításra kész > 5 db
Popsitörlő - 864 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes, semleges pH-jú és természetes olajokkal, illatmentes - 11,57 Ft/db
10 000 Ft

2.
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 4, gyermek súlya 9 - 14 kg, 168 darab a csomagban, nedvességjelző, Pampers Premium Care sorozat - 126,73 Ft/db
21 290 Ft

3.
Pelenkazsák - 3 patron antibakteriális fóliával, egy patron kapacitása 180 pelenka (méret: 2-5 kg)
6 990 Ft

Még több
1 477 termék
PAMPERS Aqua Pure 18×48 db - Popsitörlő
Típusok
4,9 412×
PAMPERS Aqua Pure 18×48 db
Popsitörlő - 864 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes, semleges pH-jú és természetes olajokkal, illatmentes - 11,57 Ft/db

Szuper ár
10 000 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY169309
PAMPERS Active Baby 4-es méret, Monthly Pack 180 db - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 270×
PAMPERS Active Baby 4-es méret, Monthly Pack 180 db
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 4, gyermek súlya 9 - 14 kg, 180 darab a csomagban, nedvességfelszívó csatornák, nedvességjelző, belső háló, ergonómikus abszorbens mag, dupla nedvszívó réteg, patentok a méretállításhoz, köldökcsonk kivágás, rugalmas szalag, extra légáteresztő és szuperabszorb, kettős mag, Pampers Active Baby sorozat - 88,83 Ft/db

Szuper ár
15 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY13510
PAMPERS Premium Care 4-es méret (114 darab) - Bugyipelenka
Típusok
4,9 18×
PAMPERS Premium Care 4-es méret (114 darab)
Bugyipelenka - eldobható, 4 méretben, súlyhatár: 9 - 15 kg, parfümmentes, mintája: állatkás, darabszám a csomagban: 114 db - 131,49 Ft/db

Szuper ár
14 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BABY4661
PAMPERS Premium Care 3-as méret Midi (204 db) - havi kiszerelés - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 837×
PAMPERS Premium Care 3-as méret Midi (204 db) - havi kiszerelés
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 3, gyermek súlya 6 - 10 kg, 204 darab a csomagban, nedvességjelző, Pampers Premium Care sorozat - 88,19 Ft/db

Szuper ár
17 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN152
PAMPERS Night Pants 3 (29 db) - Bugyipelenka
Típusok
4,7 24×
PAMPERS Night Pants 3 (29 db)
Bugyipelenka - eldobható, 3 méretben, súlyhatár: 6 - 11 kg, parfümmentes, anyaga: poliészter, mintája: virágos - 110 Ft/db

Szuper ár
3 190 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: BABY169285
PAMPERS Premium Care 4-es méret Maxi (168 db) - havi csomag - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 837×
PAMPERS Premium Care 4-es méret Maxi (168 db) - havi csomag
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 4, gyermek súlya 9 - 14 kg, 168 darab a csomagban, nedvességjelző, Pampers Premium Care sorozat - 126,73 Ft/db

21 290 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN153
PAMPERS Premium Care 2-es méret Mini (240 db) - havi csomag - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 837×
PAMPERS Premium Care 2-es méret Mini (240 db) - havi csomag
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 2, gyermek súlya 4 - 8 kg, 240 darab a csomagban, nedvességjelző, Pampers Premium Care sorozat - 74,96 Ft/db

Szuper ár
17 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN151
Waterwipes 100% BIO lebomló szalvéta 9 × 60 db - Popsitörlő
Típusok
4,8
Waterwipes 100% BIO lebomló szalvéta 9 × 60 db
Popsitörlő - 540 db, alkalmas normál, érzékeny, száraz bőrtípusra, alkoholmentes és öko/bio, illatmentes - 22,94 Ft/db

12 390 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY15484
PAMPERS Coconut Pure 18× 42 db - Popsitörlő
Típusok
4,8 46×
PAMPERS Coconut Pure 18× 42 db
Popsitörlő - 756 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes, semleges pH-jú és természetes olajokkal, illatosított - 13,23 Ft/db

10 000 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY169308
4,7 48×
Tommee Tippee Sangenic tartalék patron Simplee - 3 db
Pelenkazsák - 3 patron antibakteriális fóliával, egy patron kapacitása 180 pelenka (méret: 2-5 kg)

6 990 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: FOB437
PAMPERS Premium Care 6-os méret (93 db) - Bugyipelenka
Típusok
4,9 18×
PAMPERS Premium Care 6-os méret (93 db)
Bugyipelenka - eldobható, 6 méretben, súlyhatár: 15 kg, nedvességjelző, dupla nedvszívó réteg, hipoallergén, parfümmentes, darabszám a csomagban: 93 db - 161,18 Ft/db

14 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY4663
PAMPERS Fresh Clean 12× 52 db - Popsitörlő
Típusok
4,9 56×
PAMPERS Fresh Clean 12× 52 db
Popsitörlő - 624 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes és semleges pH-jú, illatosított - 9,12 Ft/db

Szuper ár
5 690 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: BABY9123
PAMPERS Active Baby 6-os méret, Monthly Pack 128 db - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 270×
PAMPERS Active Baby 6-os méret, Monthly Pack 128 db
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 6, gyermek súlya 13 - 18 kg, 128 darab a csomagban, nedvességfelszívó csatornák, nedvességjelző, belső háló, ergonómikus abszorbens mag, dupla nedvszívó réteg, patentok a méretállításhoz, köldökcsonk kivágás, rugalmas szalag, extra légáteresztő és szuperabszorb, kettős mag, Pampers Active Baby sorozat - 124,14 Ft/db

15 890 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY13512
PAMPERS Pants Premium Care 6 (31 db) - Bugyipelenka
Típusok
4,9 40×
PAMPERS Pants Premium Care 6 (31 db)
Bugyipelenka - eldobható, 6 méretben, súlyhatár: 15 kg, nedvességjelző, ergonómikus abszorbens mag, rugalmas szalag, extra légáteresztő, mintája: állatkás, darabszám a csomagban: 31 db - 177,10 Ft/db

Szuper ár
5 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN468
PAMPERS Harmonie Aqua Nedves törlőkendő Plastic Free 15x 48 db - Popsitörlő
Típusok
5,0
PAMPERS Harmonie Aqua Nedves törlőkendő Plastic Free 15x 48 db
Popsitörlő - 1 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes, illatmentes - 13,89 Ft/db

Szuper ár
10 000 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY4657
PAMPERS Sensitive Baby 15×80 db - Popsitörlő
Típusok
4,8 28×
PAMPERS Sensitive Baby 15×80 db
Popsitörlő - 1200 db, alkalmas normál bőrtípusra, alkoholmentes és semleges pH-jú, illatmentes - 8,33 Ft/db

10 000 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY169307
PAMPERS Harmonie Pants 4 (24 db) - Bugyipelenka
Típusok
5,0
PAMPERS Harmonie Pants 4 (24 db)
Bugyipelenka - eldobható, 4 méretben, súlyhatár: 9 - 15 kg, nedvességjelző, parfümmentes, mintája: állatkás, darabszám a csomagban: 24 db - 187,08 Ft/db

4 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: BABY169292
PAMPERS Pants 5 (152 db) - havi kiszerelés - Bugyipelenka
Típusok
5,0 239×
PAMPERS Pants 5 (152 db) - havi kiszerelés
Bugyipelenka - eldobható, 5 méretben, súlyhatár: 12 - 17 kg, nedvességfelszívó mikrogyöngyök, rugalmas szalag, darabszám a csomagban: 152 db - 147,30 Ft/db

22 390 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN184
PAMPERS Pants 4-es méret (Maxi) 176 db, havi kiszerelés - Bugyipelenka
Típusok
5,0 239×
PAMPERS Pants 4-es méret (Maxi) 176 db, havi kiszerelés
Bugyipelenka - eldobható, 4 méretben, súlyhatár: 9 - 15 kg, nedvességfelszívó mikrogyöngyök, rugalmas szalag, mintája: mesés, darabszám a csomagban: 176 db - 127,22 Ft/db

22 390 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN183
PAMPERS Sensitive 12× 52 db - Popsitörlő
Típusok
4,9 190×
PAMPERS Sensitive 12× 52 db
Popsitörlő - 624 db, alkalmas érzékeny bőrtípusra, alkoholmentes és semleges pH-jú, illatmentes - 9,92 Ft/db

6 190 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: BABY9124
PAMPERS Premium Care 5-ös méret Junior (136 db) - havi csomag - Eldobható pelenka
Típusok
4,9 837×
PAMPERS Premium Care 5-ös méret Junior (136 db) - havi csomag
Eldobható pelenka - hagyományos pelenka, méret 5, gyermek súlya 11 - 16 kg, 136 darab a csomagban, nedvességjelző, Pampers Premium Care sorozat - 132,28 Ft/db

Szuper ár
17 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN154
4,6
BELLA Happy Classic 256 db
Popsitörlő - 64 db, alkalmas érzékeny bőrtípusra, semleges pH-jú és növényi kivonatokkal, illatmentes - 8,55 Ft/db

2 190 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: UBR051
5,0
HUGGIES Elite Soft Overnight Pants 5 (17 db)
Bugyipelenka - 5 méretben, súlyhatár: 12 - 17 kg, nedvességfelszívó csatornák, nedvességjelző, dupla nedvszívó réteg, hipoallergén, parfümmentes, darabszám a csomagban: 17 db - 264,12 Ft/db

4 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: PLN467
PAMPERS Premium Care Pants 3 Midi (48 db) - Bugyipelenka
Típusok
4,9 40×
PAMPERS Premium Care Pants 3 Midi (48 db)
Bugyipelenka - eldobható, 3 méretben, súlyhatár: 6 - 11 kg, nedvességjelző, ergonómikus abszorbens mag, rugalmas szalag, extra légáteresztő, darabszám a csomagban: 56 db - 114,38 Ft/db

Szuper ár
5 490 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PLN164

Pelenkázás

pelenkázásA textilpelenka mosása és gondozása A textilpelenka, tehát mosható pelenka használata manapság könnyebb, mint valaha. Régebben a szövetpelenkákat...
Nemrég vitted haza pici újszülöttedet a kórházból? Akkor gondolom, ki se látszol a kakis pelenkákból. Nemcsak...
Három anyuka tesztelte a Pampers Premium Care pelenkákat. Kettő közülük klasszikus, ragasztószalaggal ellátott...
eldobható pelenkákHogyan készítsünk pelenkatortát Nem könnyű megfelelő és egyben hasznos ajándékot találni egy újszülött kisbaba számára. Minden édesanya...
Pelenkatesztünk eredménye alapján könnyedén megtudhatod, hogy melyik a legjobb pelenka a kisbabád számára....
Szeretünk úszodába járni a gyerekekkel, viszonylag gyakran is szoktunk menni. A kisebbik lányom még nem tud...
További cikkek Összes cikk

Pelenkázás

A Pelenkázás kategóriában összesen 1477 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó pelenkázás
P-DC1-WEB25
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ