MIDI kontrollerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Billentyűk száma
8
64
-
MIDI
USB
(22)
DIN
(5)
Tömeg
0,39 kg
1,26 kg
-
Szűrés

A MIDI kontrollerek olyan digitális zenei eszközök, amelyek nem tartalmaznak saját hangokat. Nagy teljesítményű zenei szoftverrel kombinálva egy MIDI kontroller szinte bármilyen hangszerként működhet. Hogyan működnek a MIDI kontrollerek, és mire figyeljünk a vásárlás során? Olvass tovább, és az alábbi sorokból megtudod!

Tovább

MIDI kontroller - Digitális vezérlők DJ-knek és producereknek

A MIDI kontrollerek jellemzően többféle kapcsolóval rendelkeznek, amelyek rögzítik a gombnyomások hosszára és erősségére vonatkozó információkat, amelyek aztán digitális MIDI formátumban jutnak el a számítógéphez. Egy produkciós vagy DJ programban a MIDI kontroller adatai ezután hanggá alakulnak át a felhasználó által kiválasztott zenei könyvtár szerint.

midi kontrollerek
Egy zongora, egy dobfelszerelés vagy akár egy egész zenekar hangjait is könnyedén beállíthatod az egyes MIDI kontrollerekhez (billentyűkhöz). A kapott hang ezután a pad lenyomásának hosszának és erősségének felel meg.

i

Mi az a MIDI?

A MIDI (Musical Instrument Digital Interface) egy hardver és szoftver szabvány a hangszerek, eszközök, keverőpultok és számítógépek közötti digitális kommunikációra.

MIDI kontrollerek és forgalmazásuk

A MIDI kontrollerek a funkcionális jellemzőik alapján DJ és zenei produkciós változatokra oszthatóak. Miben különböznek egymástól? Lássuk!

DJ MIDI kontrollerek
DJ MIDI kontroller

MIDI kontrollerek
Produkciós MIDI kontroller

Mit kínál egy DJ MIDI kontroller?

A DJ-knek szánt MIDI kontroller keverőpultként szolgál, annak minden kényelmével együtt. Található benne Jog wheel (a lemezjátszó helyettesítője), pitch control a tempószabályozáshoz és egy sor más funkció is.

MIDI kontrollerek produkciós célokra

A MIDI kontrollerek produkciós célokra többféle vezérlőtípust kínálnak, amelyek alkalmasak a legtöbb hangszer szimulálására. Ezek lehetnek klasszikus billentyűk, négyzet alakú padok (gombok) vagy potméterek. Míg egy DJ MIDI kontroller ideális az élő előadáshoz, addig egy produkciós MIDI kontroller szinte egy egész zenekart helyettesíthet a stúdióban.

Elegendő számodra csupán a billentyűzet önmagában, mivel nem fogod használni a padokat vagy a gombokat? Nézd meg a MIDI billentyűzeteket tartalmazó kínálatunkat.

MIDI kontroller hangkártyával

A hangkártyával ellátott MIDI kontroller beépített fő hangkimenettel rendelkezik, így közvetlenül egy erősítőhöz vagy az aktív monitorokhoz csatlakoztatható. Ezek általában magasabb minőségű eszközök, és fejlettebb funkciókkal rendelkeznek.

i

A hangkártya nélküli MIDI kontroller eszközt MIDI/USB kábellel kell csatlakoztatni a számítógéphez.

Mi az a MIDI gitár?

A MIDI gitár egy elektromos gitárhoz hasonló, de speciális MIDI hangszedővel büszkélkedő hangszer. Ez érzékeli az egyes húrok rezgéseit, és egy dekóderrel együttműködve MIDI jellé alakítja azokat. Az ilyen hangszerek gyakori kiegészítője egy MIDI lábkapcsoló, amely lehetővé teszi a különböző hangok és effektek közötti váltást.

MIDI kontrollerek és szoftverek

Egyes MIDI kontrollerek csomagjában található egy zenei program próbaverziója vagy Lite verziója is. Ellenkező esetben a hangszoftvert külön kell megvásárolni. A fizetős, hatékony programok közé tartozik a Cubase, az Ableton vagy az Apple Logic Pro. Az ingyenes szoftvereket az Audacity, a Garageband vagy a Cakewalk képviseli.

Választottál már? Szerezz be minőségi kiegészítőket új MIDI kontrolleredhez.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
26 termék

MIDI kontrollerek

A MIDI kontrollerek kategóriában összesen 26 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó MIDI kontrollerek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább MIDI kontrollerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb MIDI kontrollerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: MIDI kontrollerek vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ