Glamour days Alza dny

Mikrofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Működési elv
Dinamikus
(129)
Elektret
(396)
Szalag
(1)
Irányjellemző
Gömb
(145)
Kardioid
(284)
Szuperkardioid
(63)
Hiperkardioid
(21)
Puskamikrofon
(29)
Kétirányú (nyolcas)
(4)
Csatlakozás
XLR
(215)
USB
(135)
3,5 mm Jack
(122)
USB-C
(108)
Bluetooth
(36)
Szűrés

A mikrofon elsődleges feladata a minőségi hangrögzítés. Amikor mikrofon vásárlásra kerül sor, meg kell határozni a fő felhasználási irányt, ebből adódik aztán a csatlakoztatás formája is. A haladóbb felhasználók számára pedig fontos lesz a frekvenciatartomány, impedancia és az érzékenység mutatója is.

Tovább

Milyen mikrofont vegyek?

A mikrofon vásárlás valójában nem egy bonyolult folyamat. Az egyes mikrofon típusok annyira egyediek, hogy elég meghatározni, mire fogjuk elsősorban használni, ezzel sikerült is leszűkíteni a számunkra megfelelő modellek listáját.

Mikrofon típusok felhasználási mód szerint

Egyes mikrofonok annyira jellegzetes kialakítással rendelkeznek, hogy egyből adja magát a szituáció, mikor a leghasznosabbak. Nehéz elképzelni egy gamert kézi mikrofonnal streamelni vagy egy színpadi előadót csiptetős mikrofonba énekelni.

 • Kézi mikrofon - mikrofon állványra is rögzíthető, rendezvényeken, koncerteken lehet velük leggyakrabban találkozni. Kínálatunkban megtalálod a profi énekmikrofonkat és a hobbi felhasználásra szánt darabokat is.
 • Csiptetős mikrofonok - kicsik, észrevétlenek és az öltözékre kell őket felcsippenteni. Beszélgetős műsorok, podcastok készítéséhez ideálisa, de egyre több videós használja őket társadalmi eseményeken is.
 • Asztali mikrofonok - amikor például a laptop beépített mikrofonja már nem elegendő, a skype és egyéb videóbeszélgetések alkalmával egy asztali mikrofonnal sokat javíthatsz a hangminőségen.

Kézi mikrofon
Kézi mikrofon

Csíptetős mikrofon
Csíptetős mikrofon

Asztali mikrofon
Asztali mikrofon

Mikrofonok csatlakozás szerint

Mikrofon vásárlás előtt szintén megfontolandó, hová kell az eszközt csatlakoztatni. Nézzük, melyek mostanság a leggyakoribb lehetőségek.

 • 3,5mm Jack - az egyik legrégibb és leggyakrabban használt konnektor típus, a telefonokról lassan eltűnni látszik, de egyéb elektronikai eszközökön máig alapfelszereltségnek számít.
 • USB - az ún. PC mikrofonok jellemző csatlakozási módja.
 • Lightning Apple felhasználók számára. Az iPhone videórögzítési képességei rohamosan fejlődnek, miért ne lehetne a hangminőséget javítani egy külső mikrofonnal?
 • USB-c laptopokon és okostelefonokon is egyre gyakrabban találkozunk ezzel a modern USB szabvánnyal, erre a mikrofon kínálatnak is reagálnia kellett.
 • Vezeték nélküli mikrofonok - amikor egyszerre több csiptetős mikrofont használunk, a tökéletes szinkronizáció sok kellemetlenségtől tud megóvni az utómunkálatok során.
 • XLR konektor - a profi felhasználásra szánt mikrofonokra jellemző, XLR csatlakozással a keverők és interfészek vannak ellátva.

i

Ha a mikrofon csomagolása nem tartalmazza a megfelelő típusú vagy hosszúságú kábelt, a mikrofon kábelek közt biztos megtalálod, amire szükséged van.

Mikrofon a működési elv alapján

A mikrofonokat a technológia alapján két alapcsoportba lehet sorolni.

 • Dinamikus mikrofon - felépítésük egyszerű, könnyűek és az olcsó mikrofonok is ebbe a csoportba tartoznak, nem igényelnek külső tápegységet.
 • Kondenzátor mikrofonok - stúdió felhasználásra ideálisak, csak fantomtáp segítségével tudnak működni. Sérülékenyebbek, de jobb audió minőséget képviselnek, mint a dinamikus mikrofonok.

Mikrofon iránykarakterisztika

Az irányjellemző meghatározza, melyik oldalról "hall" a mikrofon. Az iránykarakterisztikát szintén a felhasználási mód alapján szükséges megválasztani.

 • Gömb karakterisztika - a mikrofon minden irányból egyformán érzékeny, így a hangforráson kívül a környezeti zajokat is rögzíti. A konferencia mikrofonokra jellemző leginkább ez a megoldás.
 • Kardioid - vagy vese karakterisztika, leginkább az elölről érkező hanghatásokra érzékeny, a környezeti zajokat jól lehet vele szűrni.
 • Nyolcas - szűk szögben de elölról, hátulról egyaránt rögzít. Az oldalirányú zavarú hanghatásokat ki tudja küszöbölni. Két, egymással szemben ülő személy beszélgetését lehet vele tökéletesen rögzíteni.
 • Változtatható - egy gomb segítségével lehet variálni a mikrofon irányjellemzőjét.

Egyéb mikrofon tulajdonságok

 • Impedancia - ez a tulajdonság kimeneti ellenállásként ismert. Az alacsony mikrofon impedancia előnyösebb, mivel egyszerűbb hozzá erősítőt beszerezni. Az erősítő bemeneti ellenállása legyen azonos vagy nagyobb, mint a mikrofon impedanciája.
 • Érzékenység - minél nagyobb az értéke, annál jobban tudja a mikrofon az érzékelt hangot elektromosságá alakítani és annál kisebb erősítésre van szüksége.
 • Frekvencia tartomány - minél szélesebb határok között mozog, annál több hangot képes a mikrofon rögzíteni.
 • Szélfogó - elsősorban kültéri körülmények között a szél által keltett zaj kiküszöbölésére szolgál. Lehet egy sima mikrofon szivacs vagy egy ún. dead-cat, ami egy szőrös zajszűrő alkalmatosság.
 • Fantomtáp - kondenzátor mikrofonok kötelező kiegészítője. Az XLR mikrofon és például a laptop között foglal helyet. A mikrofon a táp XLR csatlakozójába kerül, az eszkös pedig USB-vel kapcsolódik a számítógéphez.

Az erősítő szinte elengedhetetlen komoly audió munkához.

Mikrofon ár

Egy mikrofon árát nagyban meghatározza a felhasználási terület és a vele szemben támasztott elvárásaink. Vannak az olcsó mikrofonok, 2000 Ft körül, amelyek sikeresen tudják helyettesíteni egy laptop gyenge minőségű beépített mikrofonját. Az ár szerinti rangsor másik felén pedig ott vannak a profi vezeték nélküli kézi mikrofonok erősítővel, amelyek ára bőven meghaladhatja a félmillió forintot.

Ahogy a leírásunk elején is említettük, legfontosabb pontosan meghatározni, mire fogjuk használni a mikrofont. Ha ez meg van, lehet a mikrofon ár a következő tényező és innen már nem nehéz kiválasztani a számunkra tökéletes darabot.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
DJI Mic 2 (2 TX + 1 RX + Charging Case) Szállításra kész 4 db
Mikrofon - rögzíts hiteles hangokat a továbbfejlesztett DJI Mic 2 használatra kész mikrofonnal. Prémium funkciók, köztük a kiváló minőségű hangfelvétel, Intelligens zajszűrés és 32 bites belső lebegőpontos felvétel támogatása, A DJI Mic 2 segítségével kiegyensúlyozott és részletgazdag audiotartalmakat készíthetsz, ami tökéletes vlogoláshoz, interjúkhoz, élő közvetítéshez és még sok máshoz
145 090 Ft

2.
Boya BY-V2 iPhone/iPad mikrofon Szállításra kész > 5 db
Mikrofon - csiptetős, Lightning csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 16000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
14 490 Ft

3.
Mikrofon - csiptetős, USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 16000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
20 790 Ft

Még több
565 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
5,0
FIFINE A6T
Mikrofon - állványhoz, USB csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 60 - 18000 Hz, impedancia 2,2 Ohm, mute gomb, pop filter és tartókar a csomag része, alkalmas beszédhez
22 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN004g5
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,8 11×
Elgato Wave: 3
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 70 - 20000 Hz, mute gomb, fejhallgató csatlakozó, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
53 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ELGHK3a10
Arany középút Kiváló ár/érték arány
5,0
Shure SM58 QUALITY BUNDLE
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, kábel hossza 6 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 300 Ohm, állvány a csomag része, alkalmas énekhez
62 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SHU105e13
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
3,5
DJI Mic 2 (2 TX + 1 RX + Charging Case)
Mikrofon - rögzíts hiteles hangokat a továbbfejlesztett DJI Mic 2 használatra kész mikrofonnal. Prémium funkciók, köztük a kiváló minőségű hangfelvétel, Intelligens zajszűrés és 32 bites belső lebegőpontos felvétel támogatása, A DJI Mic 2 segítségével kiegyensúlyozott és részletgazdag audiotartalmakat készíthetsz, ami tökéletes vlogoláshoz, interjúkhoz, élő közvetítéshez és még sok máshoz
145 090 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: DJI23_59
Blue Yeti USB, Blackout - Mikrofon
Típusok
4,3 21×
Blue Yeti USB, Blackout
Mikrofon - állványhoz, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, iránykarakterisztika kapcsoló, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
Leárazás -5 %
41 530 Ft 43 720 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BLM007a
4,6
Boya BY-V2 iPhone/iPad mikrofon
Mikrofon - csiptetős, Lightning csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 16000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
14 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOY002v2
4,6 60×
FIFINE T732
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 2,5 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, rugós tartó, pop filter, tartókar és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
22 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN002g
4,8 43×
FIFINE A6V
Mikrofon - asztali, USB és USB-C csatlakozás, kábel hossza 2 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 60 - 18000 Hz, mute gomb, pop filter és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
17 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN004d
5,0
Boya BY-V20 USB-C Android okostelefon/tablet mikrofon
Mikrofon - csiptetős, USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 16000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
20 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOY002v20
4,6 103×
FIFINE K669B
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,8 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 100 Ohm, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
11 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FFN003a
5,0
Boya BY-V1 iPhone/iPad mikrofon
Mikrofon - csiptetős, Lightning csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 16000 Hz, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
17 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOY002v1
Razer Seiren Mini - Mikrofon
Típusok
4,7 51×
Razer Seiren Mini
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, szuperkardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, alkalmas beszédhez
Leárazás -20 %
23 990 Ft 29 990 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MR074fg1g
RODE Lavalier GO Black - Mikrofon
Típusok
4,2 22×
RODE Lavalier GO Black
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack csatlakozás, kábel hossza 1,2 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 3000 Ohm, szélfogó és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez
Leárazás -4 %
23 490 Ft 24 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD007b
5,0
Shure SM58-LCE
Mikrofon - kézi, XLR csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 300 Ohm, alkalmas énekhez
50 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SHU0Ra9
5,0
RODE XCM-50
Mikrofon - állványhoz, USB-C csatlakozás, kábel hossza 3 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, fejhallgató csatlakozó, tok és pop filter a csomag része, alkalmas beszédhez
56 290 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD030a1
4,4
Veles-X Dual Wireless Handheld Microphone Party Karaoke System with Receiver
Mikrofon - kézi, 3,5 mm Jack és 6,3mm Jack csatlakozás, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 40 - 18000 Hz
20 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VELX09a1a
4,9 14×
JBL PBM100
Mikrofon - kézi, 3,5 mm Jack és 6,3mm Jack csatlakozás, kábel hossza 3 m, dinamikus, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 15000 Hz, impedancia 600 Ohm, mute gomb, alkalmas énekhez
Leárazás -4 %
13 190 Ft 13 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JJ110a03
4,8 151×
HyperX QuadCast
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 3 m, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, impedancia 32 Ohm, szélfogó és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
47 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DS999a1
4,7 17×
Trust GXT 212 Mico
Mikrofon - asztali, 3,5 mm Jack és USB csatlakozás, kábel hossza 1,8 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
11 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JS258c2
4,7 28×
RODE NT-USB Mini
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 20 - 20000 Hz, fejhallgató csatlakozó, pop filter a csomag része
40 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD009i1
4,8 109×
Jabra Speak 510+ MS
Mikrofon - konferencia, Bluetooth és USB csatlakozás, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 150 - 6500 Hz, alkalmas beszédhez
Leárazás -6 %
52 490 Ft 55 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JQ446a4a
MAONO DGM20 White - Mikrofon
Típusok
5,0
MAONO DGM20 White
Mikrofon - asztali, USB-C csatlakozás, kondenzátor mikrofon, kardiodid, frekvenciatartomány 50 - 20000 Hz, mute gomb és gain szabályozó, fejhallgató csatlakozó, rugós tartó, pop filter és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
17 590 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MAON003m2
4,3 123×
Trust GXT 232 Mantis Streaming Microphone
Mikrofon - asztali, USB csatlakozás, kábel hossza 1,5 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 50 - 16000 Hz, impedancia 32 Ohm, pop filter és állvány a csomag része, alkalmas beszédhez
12 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JS258e1
4,7 76×
RODE SmartLav +
Mikrofon - csiptetős, 3,5 mm Jack csatlakozás, kábel hossza 1,18 m, kondenzátor mikrofon, gömb mikrofon, frekvenciatartomány 60 - 18000 Hz, impedancia 3000 Ohm, szélfogó a csomag része, alkalmas beszédhez
24 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ROD007a

Mikrofonok

audióA legjobb fejhallgatók és fülhallgatók 2024-ben (AKTUALIZÁLVA): gamer, True Wireless, Hi-Fi stb. Melyek a legjobb fejhallgatók és fülhallgatók 2023-ban? Megnéztük a különböző kategóriák legjobb modelljeit, többek között gamer, True Wireless, Hi-Fi és más kategóriákban. Továbbá ismertetjük a fej- és fülhallgatók terén jelenleg megfigyelhető trendeket is.
A Dolby Vision a Dolby HDR-szabványok egyike, amely támogatja a 12 bites színmélységet. Nagyobb fényerő mellett gazdagabb színeket kínál a lehető legjobb tévénézési élmény érdekében. Az OLED és az LCD tévék egyaránt rendelkezhetnek ezzel a technológiával.
A Direct LED a LED televíziókban használt háttérvilágítási technológiák egyike. Mi a lényege, mik az előnyei és hátrányai, és miben különbözik az RGB LED-től vagy az Edge LED-től?
beatsAz új Beats Studio Buds+ fülhallgató még jobban szól, ráadásul átlátszó változatban is érkezik A Beats márka már sokszor bizonyította, hogy minőségi termékeket készít, most pedig bemutatta új True Wireless fülhallgatóját - a Beats Studio Buds+-t. Már első ránézésre is lenyűgöző, de természetesen a belső tulajdonságai sem álltak meg a fejlődésben.
A Samsung bemutatta True Wireless fülhallgatójának utódját, a Samsung Galaxy Buds2 Pro-t. Az új termék mindenekelőtt a 24 bites hang teljes körű támogatásával, valamint a fejlett zajszűréssel nyűgöz le, de még sok mással is. A Buds2 Pro elsősorban a zenekedvelőknek...
A Sony WH1000X5 a csúcskategóriás vezeték nélküli Bluetooth-fejhallgatók népszerű termékcsaládját hivatott bővíteni, de számos újdonságot is kínál. Újragondolt megjelenés, továbbfejlesztett ANC, megbízható tartósság és új funkciók. Nézzük meg közelebbről is a várva várt...
További cikkek Összes cikk

Mikrofonok

A Mikrofonok kategóriában összesen 565 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó mikrofonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább mikrofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb mikrofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: mikrofonok vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ