Milyen mini projektort vegyek?

Termékkatalógus

A mini projektorok mérete és tömege kisebb, mint a klasszikus projektoroké. Ennek köszönhetően a szállításuk is könnyebb. Univerzális projektorként megfelel több helyiségbe vagy üzleti utakra (a valóban kicsi modellek).

Milyen mini projektort vegyek?
Előnyök és hátrányok
 • Apró méretek és kis tömeg
 • Általában LED fényforrások (alacsony fogyasztással)
 • Egyes modellek beépített akkumulátorral rendelkeznek
 • Némely modell belső memóriával van ellátva
 • Alacsonyabb világítási teljesítmény az irodai projektorokkal szemben

A mini projektor kiválasztásakor felmerülő kérdések

Mire használatosak leginkább a mini projektorok?

Főleg irodákban használatosak, ahol remekül használhatóak több helyiségben. Vannak modellek, melyek akár zsebben is elférnek. Ezek a számítógépen kívül összekapcsolhatóak mobiltelefonnal vagy tablettel WiFi vagy micro USB-re történő redukció által (az ilyen projektornak MHL, vagyis Mobile High-Definition Link támogatással kell rendelkeznie). A zsebben elférő modellek kihasználhatók üzleti utakon, de kirándulások alkalmával is, ahová elvihetők például laptop helyett. Legtöbbször belső memóriával ellátottak, amelybe filmek is beolvashatók. Így a számítógépre nem is lesz szükség.

Elég fényereje van a projektornak a nappali vetítéshez?

A mini projektorok, főleg a legkisebbek (utazáshoz valók) kisebb fényerővel rendelkeznek, amely nagyságrendileg néhány tucatnyi lument jelent. Minél kisebb a fényerő, annál nagyobb jelentőséggel bírnak a környező fényviszonyok. A vetítés közbeni jobb látási viszonyokért a lehető legjobban el kell sötétíteni a helyiséget.

- 1000 lm-ig – a teljesen elsötétített helyiségben való vetítéshez felel meg

- 1000-től 3 000 lm-ig – a részben elsötétített helyiségekbe felel meg
- 3000 lm fölött – világos vetítés nappali fényben

Mire ügyeljünk a számítógéphez vagy a mobiltelefonhoz való csatlakoztatás során?

A projektorok különböző berendezésekhez csatlakoztathatóak.


- a PC vagy laptop csatlakoztatásához válassz HDMI, DVI vagy VGA csatlakozókat
- a hálózaton belüli multimédiás tartalmak lejátszásához használj LAN csatlakozót

- mobil vagy tablet csatlakoztatásához használj Wifi vezeték nélküli technológiát, vagy micro USB-re történő HDMI átalakítót (a projektornak MHL technológiával ellátottnak kell lennie)


TIPP: Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy milyen típusú csatlakozást támogat a berendezésed. Amennyiben nincs a projektorral közös csatlakozó, használj átalakítót.

Mi a különbség a natív és a maximális képfelbontás között?

A natív felbontás az, amelyben a projektor vetít. Meghatározza tehát a végső képminőséget (finomságot). Ha például a számítógépből származó kép más felbontású, a projektor natívvá változtatja. A maximális felbontás a lehetséges maximális felbontást jelenti, amit a projektor még képes natívvá változtatni. A film vagy az asztal maximálisnál nagyobb felbontásban nem ábrázol.

Mini projektorok

 • Kis méretek
 • Univerzális projektorok különféle helyiségekbe
 • Egyes modellek utazáshoz is megfelelnek
Mini projektorok

Mi a legfontosabb a mini projektor kiválasztásánál?

Felbontás

Felbontás és oldalarány

Minél nagyobb a projektor felbontása, annál minőségibb képet biztosít. Az egy épületen vagy háztartáson belül használt nagyobb modellek natív felbontása legalább WXGA (1280 x 800 pixel) vagy nagyobb kell legyen. Amennyiben az utazáshoz használt (legkisebb) modellekről van szó, a natív felbontás FWGA (854 x 480 pixel). Az olcsóbb modellek esetében a kisebb felbontás a jellemző.


Mivel a miniprojektorok elsősorban prezentációk vetítésére használatosak, a legtöbb modell oldalaránya 4:3, 5:4 vagy 16:10. Amennyiben a projektor segítségével inkább filmeket néznél, a klasszikus házimozi projektort ajánljuk. Ez utóbbiak oldalaránya általában 16:9.

Vetítési technológia

Vetítési technológia

Az árfekvésük alapján összehasonlítható DLP és LCD projektorok közti különbség manapság már minimális.

A DLP projektorokat nem muszáj megtisztítani a portól, jobban adják vissza a fekete színt, és ezzel együtt a magasabb kontrasztot. Vagy halogén lámpával ellátottak (nagyobb méretek és fényerő) vagy LED diódákkal (alacsonyabb fogyasztás és méretek).

 • A halogén lámpával ellátott projektorok nagyobb méretekkel, fényerővel és fogyasztással rendelkeznek, mint a LED diódával ellátottak.
  A LED diódákkal ellátott projektorok (LED projektorok) általában kisebbek, alacsonyabb a fogyasztásuk, de alacsonyabb a fényerejük is, mint a halogén lámpával rendelkező projektorok.

Az LCD projektorok valamivel jobban reprodukálják a színeket, mint a DPL projektorok (a feketét kivéve). Viszont karbantartásuk igényesebb, és alacsonyabb kontraszttal rendelkeznek.

Fényáram

Fényáram (fényerő)

Az egysége a lumen (lm). A fényerő meghatározza, menniyre intenzíven világít a projektor. A miniprojektorok általánosan alacsonyabb fényerővel rendelkeznek, mint az összes többi típus. A fényerőt a környezettől függően válasszuk ki, amelyben vetíteni fogunk.

Az egy épületen vagy háztartáson belüli nagyobb miniprojektorok esetében:

- 1000 lm-ig – alkalmas vetítésre teljesen elsötétített helyiségbe.
- 1000-től 3000 lm-ig – megfelel részlegesen elsötétített helyiségekbe.
- 3000 lm fölött – világos vetítés nappali fény mellett.

Az utazás során használatos projektorok (legkisebb modellek esetében):

A fényerő néhány tucatnyi lumen nagyságrendileg. Ezért a vetítésnek teljesen elsötétített helyiségben vagy éjszaka kell zajlania.

Hasznos funkciók és tulajdonságok

Hasznos funkciók és tulajdonságok

A távirányítás lehetővé teszi a helyiség másik végéből történő működtetést és beállítást.
A trapéztorzítás korrekciója úgy egyenlíti ki a képet, hogy az ne legyen deformált, mikor a vetítés során a projektor nem függőlegesen van elhelyezve a vászonhoz képest, hanem oldalról vagy felülről vetít.
Zoom - megváltoztatja a kép nagyságát a projektor mozgatásának szükségessége nélkül.
PiP (Picture in Picture) – két kép egymás mellé vetítése (videó vagy fotó) két különböző forrásból.
A beépített akkumulátor biztosítja néhány órára a működést konnektor használata nélkül.
Belső memória – biztosítja a prezentáció, film vagy fotók mentését, és ezután levetíteni azokat.
A beépített hangszóró elegendő az alaphangosításhoz, amennyiben a helyiségben nincsenek külső hangszórók.

Fogalomtár - Milyen mini projektort vegyek?

A trapéztorzítás korrekciója

A trapéztorzítás korrekciója megszünteti a deformációt abban az esetben, ha a projektor oldalról, felülről vagy alulról vetít.

FOV

Field of view, azaz látószög. A szemünk és a vetített kép által bezárt szögről van szó. Minél közelebb vagyunk a képhez, és minél nagyobb az átló, annál nagyobb a szög vagy fordítva.

PiP

Picture in Picture, vagyis a kép a képben két egymás mellé vetített kép vetítését jelenti (video vagy fotó) két különböző forrásból.

Fogalomtár
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ