Shop roku Akvizice ApF HU

Niceboy ION SmartKettle okos vízforraló (TESZT)

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Iva Koňaříková

Ha vízforralókról beszélünk, az első kérdés, ami eszünkbe juthat, hogy milyen gyorsan forralják fel a vizet. De mi a helyzet az okos vízforralókkal? Pont egy ilyen vízforralót dobott piacra a Niceboy, és úgy döntöttünk, hogy egy teszt keretein belül alaposan górcső alá vesszük. A Niceboy ION SmartKettle vízforraló minimalista dizájnnal és 5 hőmérsékleti üzemmóddal büszkélkedhet. De ez még nem minden. Kíváncsi vagy rá, hogy mennyire lehet kényelmes egy okos vízforraló használata? Hogyan teljesített ez a modell a tesztelés során? Olvass tovább és megtudhatod.

Niceboy ION SmartKettle vízforraló (TESZT)

Niceboy ION SmartKettle okos vízforraló (TESZT)

 1. A Niceboy ION SmartKettle tesztelésének körülményei
 2. A Niceboy ION SmartKettle teljesítménye, kialakítása és dizájnja
 3. A Niceboy ION SmartKettle dobozának tartalma
 4. A Niceboy ION SmartKettle üzembe helyezése
 5. A Niceboy ION alkalmazás és a vízforraló okos funkciói
 6. Mennyire gyors a Niceboy ION SmartKettle?
 7. A Niceboy ION SmartKettle biztonsági szempontból kifogástalan
 8. Hogyan kell karbantartani a Niceboy ION SmartKettle vízforralót?
 9. Mennyire voltam elégedett a Niceboy ION SmartKettle készülékkel?
 10. A Niceboy ION SmartKettle összegző értékelése

A Niceboy ION SmartKettle tesztelésének körülményei

Örömmel mondtam igent a Niceboy ION SmartKettle okos vízforraló tesztelésére irányuló felkérésre. Ennek oka, hogy nemrégiben teszteltem a Niceboy egy másik termékét (nevezetesen egy robotporszívót), amellyel rendkívül elégedett voltam. Tetszik, hogy a márka, mint a viselhető- és szórakoztató elektronikai eszközök egyik piacvezetője, olyan széles hatókörrel rendelkezik, hogy már az okosotthonok számára is kínál termékeket (ezt az ION megnevezésről lehet felismerni).

Hogyan teljesít a gyakorlatban a Niceboy okos vízforralója? És hogyan állta meg a vízforraló a helyét a 3 hetes teszt során egy olyan otthonban, ahol egy dolgozószoba is található? Az alábbi sorokból megtudhatod.

Teszt, Niceboy ION SmartKettle

A Niceboy ION SmartKettle teljesítménye, kialakítása és dizájnja

Mielőtt megosztanám az okos vízforraló használatával kapcsolatos tapasztalataimat, először nézzük meg a specifikációit és a kivitelezését. Összességében a vízforraló 1,7 literes kapacitással rendelkezik, ami akár 8 csésze tea vagy más forró ital elkészítéséhez is elegendő. Akár 5 különböző hőmérsékleti módot is beállíthatsz 40 és 100 °C között, a kiválasztott hőmérsékletről pedig a LED tájékoztat. Ráadásul a vízforraló akár 6 órán keresztül is képes megtartani a víz hőmérsékletét.

Érdekes kiegészítő a fogantyú közepén található második LED, amely a víz forrása közben jelzi a víz hőmérsékletét. Ezenkívül a vízforraló azon kevesek egyike, amelyek hangjelzéssel is rendelkeznek. És ami a legjobb, a Niceboy ION SmartKettle okostelefonon keresztül távolról is vezérelhető. Így a Niceboy ION mobilalkalmazással az ágyadból is bekapcsolhatod a vízforralót, vagy akár be is állíthatod a pontos időt, amikorra szeretnéd, hogy a víz elkészüljön.


Paraméterek és funkciók Niceboy ION SmartKettle
Mérhető teljesítmény 1850–2200 W
Kapacitás 1,7 liter
Hőmérsékleti üzemmódok 40°C, 55°C, 70°C, 85°C, 100°C
Hőmérséklet megtartása Akár 6 órán át
Mobilalkalmazás és távvezérlés
Időzítő
Forgatható talpazat
Külső rész anyaga Matt műanyag
Belső rész anyaga 304-es rozsdamentes acél

A Niceboy ION SmartKettle vízforraló formatervezése

A Niceboy ION SmartKettle letisztult, minimalista dizájnja első pillantásra megragadja a tekintetet. A külső rész matt műanyagból készült, és csak egy aprócska gyártói logó kapott rajta helyet. A vízforraló kényelmes fogantyúval rendelkezik, amelynek tetején egy kezelőpanel található, két gombbal a be- és kikapcsoláshoz és az adott hőmérsékleti mód beállításához. A vízforraló fogantyúján található, már említett LED egy igazán kellemes színfolt, amely különböző színekkel jelzi a vízforralás közbeni hőmérsékletet.

Vezérlés, Niceboy ION SmartKettle Vezérlés, Niceboy ION SmartKettle
A kezelőpanel kék háttérvilágítása tudatja veled, hogy milyen hőmérsékletet választottál a víz felmelegítéséhez.

A Niceboy ION SmartKettle dobozának tartalma

Ahogy a Niceboy ION SmartKettle dizájnja, úgy a csomagolása is minimalista, csak a legszükségesebb dolgok találhatók meg benne - nem meglepő, de nem is bántó. A kompakt kartondoboz magát a vízforralót és egy hálózati aljzatot tartalmaz, amellyel a készülék az elektromos hálózatra csatlakoztatható. A csomag tartalmaz egy rövid használati útmutatót is. Az egyetlen dolog, amit a csomag tartalmán belül kifogásolni lehetne, az az amerikai konnektorhoz való átalakító hiánya, bár az európai országokban erre nincs is szükség.

A Niceboy ION SmartKettle üzembe helyezése

Miután kicsomagoltam a vízforralót és eltávolítottam a csomagolóanyagot, nekiláttam a tesztelésének. A Niceboy ION SmartKettle-t az első használat előtt forró vízzel kellett megtisztítani, majd készen is állt a használatra. Így rögtön munkához láttam, párosítva a vízforralót a mobilalkalmazással, hogy kihasználhassam az összes okos funkcióját. Ha nem csatlakoztatnád a vízforralót a telefonodhoz, akkor megfosztanád magad a távvezérléstől, a felforrt vízről szóló értesítésektől és a hőmérséklet részletesebb beállításának lehetőségétől.

A csomag tartalma Útmutató
Uvedení do provozu Uvedení do provozu
Az üres SmartKettle viszonylag könnyű és könnyen kezelhető.

A Niceboy ION alkalmazás és a vízforraló okos funkciói

A vízforraló Bluetooth-on keresztül csatlakozik a Niceboy ION alkalmazáshoz, és a párosítás viszonylag gyorsan megy. A vízforraló természetesen manuálisan is bekapcsolható, de az alkalmazáson keresztül ez sokkal kényelmesebb, és bővített használati lehetőségeket is kapunk. Az alkalmazás Android és iOS rendszerű mobiltelefonokra egyaránt feltelepíthető.

Pontos hőmérséklet-beállítás és melegítési módszer

A többféle hőmérsékleti módnak köszönhetően a vízforraló a kávé és a zöld tea szerelmeseinek egyaránt megfelelő. Azonban a kisgyermekes szülők körében is hasznosnak bizonyulhat, például tejes kása készítésekor. Az 5 előre beállított hőmérséklet 40 és 100 °C között választható ki, de az alkalmazás varázsa az, hogy 1°C-os pontossággal bármilyen hőmérsékletet beállíthatsz. Továbbá az alkalmazásban nyomon követheted a víz emelkedő hőmérsékletét a forralás közben, vagy megfigyleheted a LED színét:

 • Kék = 0–40 °C
 • Zöld = 40–55 °C
 • Sárga = 55–70 °C
 • Lila = 70–85 °C
 • Piros = 85–100 °C

További előny, hogy az alkalmazásban azt is kiválaszthatod, hogy a vízforraló milyen módon melegítse a vizet. A vizet közvetlenül a kívánt hőmérsékletre melegítheted, vagy felforralhatod 100 fokra, majd hagyhatod lehűlni például 40°C-ra.

LED fényjelzés, Niceboy ION SmartKettle LED fényjelzés, Niceboy ION SmartKettle LED fényjelzés, Niceboy ION SmartKettle
LED fényjelzés, Niceboy ION SmartKettle LED fényjelzés, Niceboy ION SmartKettle
A színes LED fényjelzés alapján egyből meg tudod állapítani, hogy milyen a benne lévő víz aktuális hőmérséklete.

Hőmérsékletmegtartás akár 6 órán át

A Niceboy ION SmartKettle akár 6 órán keresztül is képes megtartani a víz hőmérsékletét. Az alkalmazásban egyszerűen beállíthatod, hogy a vízforraló mennyi ideig (1 perc és 6 óra között) tartsa meg az adott hőmérsékletet. Ez a funkció rengeteg időt takaríthat meg - ha hozzám hasonlóan szeretsz munkaidőben forró italokat fogyasztani, értékelni fogod, hogy nem kell minden alkalommal felforralni (vagy más hőmérsékletre állítani) a vizet.

Időzítő beállítása

A hab a tortán az időzítő beállításának lehetősége. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy ütemtervet állíts be az okos vízforraló számára. Bármilyen időpontot és napot kiválaszthatsz, de lehetőséged van arra is, hogy ismétlődő időzítőt állíts be a hét kijelölt napjaira, vagy jegyzeteket adj hozzá. Az értesítéseken keresztül az alkalmazás mindig figyelmeztet (ha engedélyezed), amikor az ütemezés beállításra kerül, és amikor a víz elkezd forrni. Az okostelefon képernyőjén megjelenő értesítés mellett pedig egy hangjelzést is hallhatsz a vízforralóból.

Alkalmazás, Niceboy ION SmartKettle Hőmérséklet beállítása, Niceboy ION SmartKettle Forralás, Niceboy ION SmartKettle Ütemterv, Niceboy ION SmartKettle
Az alkalmazás környezete egyszerű, ezáltal könnyen kezelhető.
i

A Niceboy ION mobilalkalmazással nemcsak a SmartKettle-t, hanem az ION termékcsalád összes okos otthoni termékét is kényelmesen vezérelheted. A Niceboy megkönnyíti az okosotthon kezelését egyetlen alkalmazással.

Mennyire gyors a Niceboy ION SmartKettle?

Gyors vízforralás - ez egy olyan tulajdonság, amelyet minden vízforraló a magáénak tudhat. De a Niceboy ION SmartKettle tekintélyes, 1850 wattos teljesítményű, így kíváncsi voltam, mennyi idő alatt forralja fel a vízet. És mi lett az eredmény?

 • 5 perc 45 másodpercig (a sípszóig) tartott, amíg 1,7 liter vizet felforralt, azaz 100°C-ra melegített.
Gyorsaság, Niceboy ION SmartKettle Gyorsaság, Niceboy ION SmartKettle
Az alkalmazásban nyomon követheted a felforralt víz aktuális hőmérsékletét, illetve információt kaphatsz arról, hogy a vízforraló mennyi ideig tartja forrón a vizet. A víz felforrásáig hátralévő idő azonban nem jelenik meg az alkalmazásban.

A Niceboy ION SmartKettle biztonsági szempontból kifogástalan

A Niceboy ION SmartKettle egyik nagy előnye a kialakítás, amely maximális biztonságot nyújt. A vízforraló belső része kiváló minőségű 304-es rozsdamentes acélból készült, amelyet élelmiszeripari minőségűnek is neveznek. Ez az anyag kiemelkedik a magas korrózió- és szagállóságával és az általánosságban vett nagy tartósságával, ráadásul nagyon könnyen tisztítható. Ez az okos vízforraló a konkurens termékeket is felülmúlja a dupla bevonatú felületével, amely mindig biztonságosan megérinthető. Bármilyen hőmérséklet is legyen a vízforraló belsejében.

Két további biztonsági funkcióval is büszkélkedhet. Az első biztosíték gondoskodik róla, hogy a vízforraló azonnal kikapcsolja magát, amint a vizet felforralta (vagy más kívánt hőmérsékletre hozta) - így nem kell szemmel tartani. A második biztosíték megakadályozza, hogy a vízforraló üresen működjön. E két komponensnek köszönhetően használat után nem kell kihúzni a vízforralót, nincs veszély.

Biztonság, Niceboy ION SmartKettle Biztonság, Niceboy ION SmartKettle
A vízforraló érintésbiztos, még akkor is, ha a benne lévő víz eléri a forráspontot. Még a vízforraló alsó része sem éget meg.

Hogyan kell karbantartani a Niceboy ION SmartKettle vízforralót?

Minden készülékre vigyázni kell, hogy az minél tovább szolgálhasson. És még a vízforralók is igényelnek némi törődést. A Niceboy ION SmartKettle karbantartása a szűrő és a külső felület rendszeres tisztításából áll, amelyet nem szabad vegyszerrel, fémmel, fával vagy más súrolószerrel tisztítani, különben a felület megsérülhet.

Ennél is fontosabb azonban a vízforraló belsejének karbantartása, ahol a vízkő felhalmozódik. Ezt a csapvízben található ásványi anyagok lerakódása okozza, ami a vízforraló alján és oldalán tapad meg, és csúnya szürkésfehér bevonatot eredményez.

Karbantartás, Niceboy ION SmartKettle
A vízkő formájában megjelenő látható lerakódások jelzik, hogy itt az ideje a vízforraló karbantartásának.

A vízkőlerakódás idővel csökkenti a vízforraló hatékonyságát, ezért nem szabad megfeledkezni róla. A vízkőmentesítés gyakoriságát a víz keménységéhez kell igazítani. A mellékelt útmutató végigvezet a teljes tisztítási folyamaton, de nem kell aggódnod, egyáltalán nem nehéz. A tisztítást megkönnyíti, hogy a spirál a fűtőalap alá van rejtve.

Mennyire voltam elégedett a Niceboy ION SmartKettle készülékkel?

Eleinte hezitáltam, hogy lesz-e helye egy okos vízforralónak a háztartásunkban. De hamar megszoktam, hogy nem kell minden alkalommal kihúznom a vízforralót a konnektorból, és nem kell figyelnem a forráspontot, mint általában. Ami a SmartKettle vízforralót igazán okossá teszi az én szemszögemből nézve, az az ütemezési funkció. Teljesen automatikussá teszi a vízforralás folyamatát, így nem sok mindennel kellett foglalkoznom azon kívül, hogy előkészítsem a csészét az italomhoz és újratöltsem a vízforralót.

Teakészítés, Niceboy ION SmartKettle Teakészítés, Niceboy ION SmartKettle
A fehér tea elkészítéséhez 90°C-os vízre van szükség, a zöld teához pedig 80°C-osra. A Niceboy ION SmartKettle vízforraló számára ez nem jelent problémát.

Ehhez kapcsolódóan ki kell hangsúlyoznom, hogy a biztonsági meghibásodásgátló egy igazán felbecsülhetetlen értékű kiegészítő. Az, hogy a vízforraló távolról is elindítható, például az ágyból, vagy automatikusan, beállított időzítőn keresztül, azt jelenti, hogy nem kell mindig szemmel tartani a benne lévő víztartalmat. De szerencsére a biztonsági zárnak köszönhetően sem a vízforralóval, sem a konyhánkkal nem történt semmi baj a tesztelés során. Az egyetlen hátrányként a vízforraló külső oldalán lévő mennyiségjelző hiányát és a 100°C-os vízforralásnál megfigyelhető magasabb zajszintet emelném ki.

Figyelembe véve a Niceboy ION SmartKettle vételárát, az okos funkciókat és a kivitelezést, a készüléket teljes mértékben megfelelőnek találom. Rengeteg vízforraló van a piacon hőmérsékletszabályozással vagy a vízhőmérséklet megtartásának képességével, de a Niceboy ION SmartKettle túlszárnyalja a versenytársakat az alkalmazás kifinomultságával és a környezetében kínált lehetőségekkel. Ha tetszik a dizájn és értékeled a vízforraló mobilalkalmazáson keresztül történő vezérlésének lehetőségét, akkor biztosan nem fogsz vele rosszul járni vele.

A Niceboy ION SmartKettle összegző értékelése

Niceboy ION SmartKettle okos vízforraló

Niceboy ION SmartKettle okos vízforraló

Vízforralók

A Niceboy ION SmartKettle a minimalista kialakításával remekül mutat egy hagyományos konyhában és egy modern enteriőrben is. A mobilalkalmazásnak köszönhetően számos funkciót kínál a kényelmesebb vezérléshez és a kiterjesztett használathoz, amit nemcsak a modern technológia szerelmesei fognak értékelni. A nagy teljesítmény, a biztonságos működés, az okos funkciók és a víz különböző hőmérsékletre történő felmelegítésének képessége ezt a vízforralót egyszerűen felbecsülhetetlen értékű háztartási segítővé teszi.

Előnyök

 • Kiváló minőségű kivitelezés
 • Okos funkciók
 • 5 hőmérsékleti üzemmód
 • Akár 6 órán keresztül megtartja a víz hőmérsékletét
 • Időzítő a vízforralás automatizálásához
 • Csatlakoztatható okostelefonhoz
 • Távvezérlés
 • 360°-ban forgatható talapzat
 • Minimalista dizájn

Hátrányok

 • Nincs vízmennyiségjelző a külső felén
 • Magasabb zajszint 100°C-os vízforraláskor
4,7 17×
Niceboy ION SmartKettle
Vízforraló - hőmérséklet szabályozás, rozsdamentes, űrtartalma 1,7 l, fehér kivitel, 1850 W energiafogyasztás, forgótalp, háttérvilágítású kapcsoló, rejtett spirál és kábeltartó rekesz, automatikus be- és kikapcsolás, időzítés, túlmelegedés és víz nélküli működés elleni védelem, hangjelzés, hőmérséklet megtartása, beépített szűrő
28 190 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NICRK291
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ