Shop roku Akvizice ApF HU

Oukitel WP30 Pro (TESZT): csúcsszintű ellenállóság és éjjellátó a zsebedben

Termékkatalógus

Oukitel WP30 Pro, teszt, bevezető

Oukitel WP30 Pro (TESZT): csúcsszintű ellenállóság és éjjellátó a zsebedben


Sokszor úgy tűnhet, hogy a strapabíró telefonok piaca talán teljesen külön fejlődik a hagyományos zászlóshajó telefonoktól. Különösen akkor, ha egy olyan strapatelefonnal találjuk magunkat szemben, mint az Oukitel WP30 Pro, amely nemcsak nagyon masszív felépítésével nyűgöz le, ahogy az egy ellenálló telefonhoz illik, hanem olyan funkciókkal is, amelyekkel más telefonoknál ritkán találkozhatunk. Mivel is tűnik ki a tömegből tehát az Oukitel WP30 Pro, és hogyan állja meg a helyét a mindennapi használat során?Teszt

Szerző: Matěj Toul

Oukitel WP30 Pro (TESZT) – TARTALOM

 1. Az Oukitel WP30 Pro egy 120 W-os töltővel együtt érkezik
 2. A telefon határozottan nem fél megmutatni magát a dizájn tekintetében
 3. Az Oukitel WP30 Pro bírja az erős ütéseket és a szélsőséges természeti körülményeket is
 4. Az előlapi kijelző mellett az Oukitel WP30 Pro egy második kijelzővel is rendelkezik
 5. Az Oukitel WP30 Pro egy modern, gyors MediaTek lapkakészlettel lett felszerelve
 6. A szokványos főkamerát egy éjjellátó kamera és egy makróérzékelő egészíti ki
 7. Az Oukitel WP30 Pro többé-kevésbé tiszta Androidot kapott, sajátos kinézettel
 8. Az Oukitel WP30 Pro rendkívül nagy akkumulátora kevesebb mint egy óra alatt feltöltődik
 9. Milyen árcédulát kapott az Oukitel WP30 Pro?
 10. Oukitel WP30 Pro teszt - összegző értékelés

Az Oukitel WP30 Pro egy 120 W-os töltővel együtt érkezik

Első ránézésre az Oukitel WP30 Pro csomagolása is épp olyan masszív, mint maga a telefon. Követi a vezető mobilgyártók feltörekvő trendjét, miszerint a töltő adapter és a telefon is USB-A helyett USB-C porttal rendelkezik. A tápellátás így egy mindkét végén USB-C-vel ellátott kábelen keresztül történik, amely szintén a csomag részét képezi.

Oukitel WP30 Pro, teszt, doboz Oukitel WP30 Pro, teszt, csomag
A nagyvonalú csomag egy 120 W-os Power Delivery adapterrel és egy mindkét végén USB-C-s kábellel örvendeztet meg.

A telefon határozottan nem fél megmutatni magát a dizájn tekintetében

Ha a vezető zászlóshajós telefonokhoz hasonló finom, elegáns megjelenésre vágysz, akkor azt nem az Oukitel WP30 Pro-ban fogod megtalálni. Végül is ez egy strapabíró mobiltelefon, és a gyártó nem riad vissza az agresszív dizájntól. A telefon kerete gumiból készült, a még nagyobb tartósság érdekében pedig az oldalán két fémből készült sáv található a kezelőgombok körül. A hátlap mintha a kerethez hasonló anyagból készült volna (a gyártó nem közli konkrétan, hogy milyen anyagból), mindenesetre a kivitelezése a karbonra hasonlít.

Oukitel WP30 Pro, ellenállóság
Az Oukitel WP30 Pro készüléket elsősorban szabadtéri használatra tervezték, dizájnja kitűnik a tömegből.

A fotómodul is nagyon egyedinek tűnik. A három kamera mellett egy másodlagos, teljesen érintős kijelző is helyet kapott, amelyet például az óra vagy az értesítések megjelenítésére lehet használni. A kijelzőket Corning Gorilla Glass 5 borítja. A tartós anyagok azonban jelentősen befolyásolják a telefon profilját és súlyát. Az Oukitel WP30 Pro igazán masszívnak érződik a kézben, 414 grammot nyom, ami a hagyományos telefonokhoz képest eléggé behemótnak számít.

Az Oukitel WP30 Pro bírja az erős ütéseket és a szélsőséges természeti körülményeket is

Az ellenállóság természetesen kulcsfontosságú tényező egy strapatelefon esetében, az Oukitel WP30 Pro pedig több ilyen tanúsítvánnyal is rendelkezik. Ezek közül az első, az IP68, már elég gyakorinak számít a mai felső kategóriás telefonok között. Teljes védelmet biztosít bármilyen tárgy veszélyes érintése és a por behatolása ellen, emellett a telefon a vízbe merülést 1,5 méteres mélységig 30 percig is kibírja. Az IP69K minősítés ezt kiterjeszti a nagynyomású forró víz elleni védettségre is.

i

Víz (IPX) és szilárd testek (IP) elleni védettségi szintek. Mit jelentenek a számok?

Az Ingress Protection tanúsítványok mellett a telefon megfelel a MIL-STD-810H katonai szabványnak is. Az IP-hez hasonlóan a vízzel és porral szembeni ellenállást is tesztelik, de a savas légkörrel, robbanásokból származó lökés- és nyomáshullámokkal, valamint szélsőséges hőmérsékletekkel szemben is. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a MIL-STD-810H tesztelését a gyártók maguk végzik a kereskedelmi készülékek esetében, és sajnos az IP-hez képest azt semmilyen módon nem ellenőrzik. Továbbá, az ilyen szélsőséges körülményeket nehéz is lenne otthon letesztelni, tehát rád van bízva, hogy mennyire hiszel a készülék ilyen szintű ellenálló képességében.

Az előlapi kijelző mellett az Oukitel WP30 Pro egy második kijelzővel is rendelkezik

Az Oukitel WP30 Pro előlapi kijelzője őszintén szólva nem túl különleges. Alapvetően egy 120 Hz-es IPS panelről van szó, amit nagyon kellemes használni, de a kép és a színek finomsága szempontjából a telefon egy OLED panellel járt volna a legjobban. A fényerő sem káprázatos, és főleg egy kültéri környezetben való használatra tervezett telefontól sokkal jobb olvashatóságot várnék a napsütésben.

Oukitel WP30 Pro, teszt, kijelző Oukitel WP30 Pro, teszt, hátlap
A másodlagos kijelző főleg a hajlítható telefonok esetében hasznos. Az Oukitel WP30 Pro azonban jól ki tudja használni.

Nem hagyhatjuk szó nélkül a hátlapon található másodlagos kijelzőt sem. Eléggé előítéletes voltam vele szemben, mivel a hagyományos, nem hajlítható telefonok második kijelzői ritkán jelentenek hozzáadott értéket, mivel egyszerűen csak meggfordítjuk a telefont, és már használhatjuk is a teljes kijelzőt. De az Oukitel WP30 Pro esetében ennek a megjelenítési módnak valójában elég sok értelme van. Ez nem egy kulcsfontosságú funkció, egyszerűen csak egy extra kütyü, ami bizonyos esetekben jól jöhet.

A hátlapi kijelző AMOLED technológián alapul, és lényegesen fényesebb, mint maga a fő panel. Akkor világít, ha megnyomjuk a telefon bal oldalán található narancssárga gombot (az előlapi kijelzőt aktiváló gombbal ellentétes oldalon). A kijelzőn egy testreszabható számlapú órát találsz, az egyéb funkciók pedig a főkamerával való szelfikészítés keresőjét, a zenelejátszás vezérlését és az értesítések megjelenítését foglalja magába. Röviden, nagyjából ez minden, amit egy ilyen kijelzőtől elvárnék.

Az Oukitel WP30 Pro egy modern, gyors MediaTek lapkakészlettel lett felszerelve

A telefon határozottan nem rendelkezik olyan teljesítménnyel, hogy felvegye a harcot a csúcstelefonokkal, de nem is ez a rendeltetése. Egyrészt ez egy középkategóriás telefon, másrészt pedig egy strapabíró telefon, ahol a legjobb játékteljesítmény egyszerűen nem elsődleges szempont. Mindezeket figyelembe véve az Oukitel WP30 Pro valójában elég jól teljesít a MediaTek Dimensity 8050-es lapkakészletével.

Oukitel WP30 Pro, gomb
A hátlapi kijelző vagy az elülsővel együtt, vagy külön világít, ha megnyomjuk a telefon oldalán található narancssárga gombot.

Ez egy modern platform, kiváló hatékonysággal és szolid teljesítménnyel, amelyet 2023 közepén vezettek be a középkategóriás telefonok számára. Több alkalmazás egyidejű futtatására, tehát hatékony multitaskingra is megfelelő, feltéve, hogy nem a legigényesebb játékcímeket szeretnéd futtatni rajta. A gyártó a memórián sem spórolt, a mobil tekintélyes 12 GB RAM-ot és 512 GB belső tárhelyet kínál, ami a felhasználók túlnyomó többségének bőven elegendő.

i

A legjobb teljesítményű mobiltelefonok

A szokványos főkamerát egy éjjellátó kamera és egy makróérzékelő egészíti ki

Az Oukitel WP30 Pro összesen három kamerával rendelkezik. A fő egy 108 Mpx-es ISOCELL HM2 érzékelő a Samsungtól, amelyet gyakran használ például a Xiaomi az alsó és középkategóriás telefonjaiban (pl. Xiaomi Redmi Note 12S), f/1.9-es objektívvel fedve. Ha volt Xiaomi telefonod az elmúlt három évben, akkor lehet némi elképzelésed a fotók minőségéről, mivel véleményem szerint az Oukitel WP30 Pro is elég hasonlóan fotózik. A képek élethűek, a színek nem túlságosan telítettek, de hiányzik belőlük a részletesség.

Oukitel WP30 Pro, kamerateszt Oukitel WP30 Pro, kamerateszt Oukitel WP30 Pro, kamerateszt
A kamerát az átlagosnál jobbra értékelném, a kevésbé igényes felhasználók számára megfelelő. Az éjjelátó egy érdekes funkció.

A telefon különlegessége az éjjellátóval felszerelt 20 Mpx-es érzékelő. Így akár teljes sötétségben is készíthetünk képeket, az eredmény pedig a mindenki által jól ismert klasszikus fekete-fehér kép. Az utolsó szenzor egy 5 Mpx-es makró kamera, ami nem túl különleges, és ha eddig sem használtad aktívan a makrót, valószínűleg a WP30 Pro sem fog arra ösztönözni, hogy meggondold magad.

i

A fentiek és más képeket teljes minőségben megtalálhatók a Google Drive-on.

Egy szösszenet erejéig kitérek a kamera szoftverére. Általában nem szoktam megemlíteni, mivel gyakran nagyon hasonló, és végső soron nincs sok mondanivalóm. Az Oukitel WP30 Pro esetében azonban meglepett, hogy milyen kevés dolgot csinál meg helyettünk a telefon. Ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen bármikor lehetőséged van a beállítások finomhangolására, de különösen egy olyan korban, amikor a telefonok tele vannak automatikus beállításokkal, meglepő. A telefon például nem kapcsolja be magától a HDR felvételt (nincs automatikus mód sem), és az AI beavatkozások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A fotózás tehát egy kicsit tapasztaltabb felhasználót igényel.

Az Oukitel WP30 Pro többé-kevésbé tiszta Androidot kapott, sajátos kinézettel

Az Oukitel WP30 Pro alapvetően Android 13-ra épül. Bár a gyártó nem nevezi meg a bővítményét, nem teljesen tiszta Androidról van szó - a módosítások szinte csak grafikaiak. Számos funkció esetében a telefon a Google alapalkalmazásait használja, de néhány egyszerű, egyedi alkalmazással egészíti ki, mint például a hívásokat elnémító és a játékmenetet előtérbe helyező játékmód, a gyermek mód és még sok más.

Oukitel WP30 Pro, teszt, zárolási képernyő Oukitel WP30 Pro, teszt, alkalmazások Oukitel WP30 Pro, teszt, irányító központ Oukitel WP30 Pro, teszt, beállítások
A telefon rendszere többé-kevésbé tiszta Android, de kinézetre az Oukitel arculatára lett áttervezve.

A kisebb módosítások ellenére azonban az Oukitel WP30 Pro rendszere nagyon tisztának és átláthatónak tűnik, az animációk pörgősek, a rendszert nem nyomják el a nem kívánt programok. Az egyetlen dolog, ami miatt kritizálnám, az a néha esetlen magyar lokalizáció, ahol például a vaku zseblámpaként való használatára szolgáló alkalmazás neve "Fáklya". Néhány beállítási elemnél kis kezdőbetűket találunk a nagybetűk között, és a kezelőfelület egyes kifejezései angolul maradnak. Ezek azonban csak elszigetelt problémák, amelyek inkább csak a vizuális benyomást rontják, minthogy használhatatlanná tennék a felületet.

Az Oukitel WP30 Pro rendkívül nagy akkumulátora kevesebb mint egy óra alatt feltöltődik

Bár ez az utolsó tesztelési szempont, az Oukitel WP30 Pro üzemideje a mai szabványok szerint jóval az átlag felett van, még a strapabíró telefonok között is. A 11 000 mAh-s kapacitással nem sok vetélytársa van, és az is világos már, hogy honnan ered a súlya. A telefon tényleg sokáig bírja, nekem még 4-5 napos átlagos használat mellett sem kellett újratöltenem a teszteléshez. Egy ekkora akkumulátort valószínűleg elég sokáig tart feltölteni, igaz? Hát nem. A 120 W-os adapternek köszönhetően a telefon körülbelül 50 perc alatt ér el nulláról százra.

Milyen árcédulát kapott az Oukitel WP30 Pro?

Az Oukitel WP30 Pro csak egy memória- és színváltozatban kerül forgalomba. Konkrétan egy fekete mobil 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel konfigurálva. Az értékelés írásakor (2024. február 12.) az Oukitel WP30 Pro 12 / 512 GB 215 690 Ft-ért vásárolható meg.

Oukitel WP30 Pro teszt - összegző értékelés

Oukitel WP30 Pro; összegző értékelés

Oukitel WP30 Pro

Mobiltelefonok

Az Oukitel WP30 Pro egyik nagy erőssége, hogy pontosan tudja, mit várnak el tőle a felhasználók. Nagyon tartós készülékház, rendkívül hosszú akkumulátor-üzemidő, ugyanakkor olyan teljesítmény és kamerák, amelyek nem fognak megnyerni semmilyen ranglistát, de határozottan nem rosszak. A másodlagos kijelző és éjjellátó formájában hozzáadott finomságok nagyban hozzájárulnak a telefon megkülönböztethetőségéhez.

Előnyök

 • Kivételes ellenállóság IP68/IP69K tanúsítvánnyal
 • Modern, középkategóriás teljesítményű chipset
 • Hasznos másodlagos kijelző
 • 11 000 mAh-s akkumulátor, rendkívül hosszú akkumulátor-üzemidő
 • 120 W-os gyorstöltés a dobozban található adapterrel
 • Rendkívül letisztult és barátságos rendszerfelület
 • Szolid kamerák, beleértve az éjjellátó funkciót is

Hátrányok

 • Kültéren kevésbé jól olvasható/alacsony fényerejű kijelző
 • Masszív, nehéz konstrukció
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az Oukitel WP30 Pro egy olyan telefon, amely fényes csillagként ragyog a középkategóriában, illetve a strapabíró zászlóshajók között. Aki egy kiegyensúlyozott specifikációkkal és érdekes extra funkciókkal rendelkező strapatelefont keres, az nem fog rosszul járni a WP30 Pro-val.

4,3
Oukitel WP30 Pro 12GB / 512GB, fekete
Mobiltelefon - 6,78"-es IPS kijelző 2460 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, MediaTek Dimensity 8050 processzor, kameramodul: 108Mpx (f/1,9) fő kamera + 5Mpx makró, 32Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 és IP69K vízálló, gyorstöltés 120W, 11000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
219 090 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 04. 26.
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: OUK127b1
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ