Termékkatalógus

Samsung Galaxy A53, Bemutató

Samsung Galaxy A53 5G (BEMUTATÓ): Kiváló telefon, amely inkább a megbízhatóságra épít, mint a meglepetésekre

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Jiří V. Matýsek

A Samsung Galaxy A53 5G telefon elődje tavaly az egyik legnépszerűbb lett a középkategóriás telefonok mezőnyében. Az ár, a teljesítmény és a technológia nagyon jó egyensúlya képes volt kielégíteni a vásárlók széles csoportját, amelyet az erős eladások is bizonyítottak. Az idei utód, a Samsung Galaxy A53 5G továbbfejleszti a tavalyi sikeres modellt, mi pedig próbára tettük. Mi a véleményünk? Megtudhatod cikkünkből.

Samsung Galaxy A53 5G  TARTALOM

 1. Samsung Galaxy A53 5G – modern, középosztályú telefon
 2. A Galaxy A53 5G csomagolása igazán minimalista
 3. A Samsung Galaxy A53 5G egy strapabíró telefon nagyszerű ergonómiával
 4. A Samsung Galaxy A53 5G kijelzőjére jó nézni
 5. A Samsung Galaxy A53 megbízható teljesítményt nyújt
 6. A Galaxy A53 kameramodulja: kiváló képminőség és káprázatos videó stabilizálás
 7. A Galaxy A53 akkumulátora jól optimalizált, de a töltési sebesség nem lenyűgöző
 8. A Samsung Galaxy A53 5G használata
 9. Samsung Galaxy A53 5G vs. konkurencia
 10. Mit írtunk korábban a Samsung Galaxy A53 5G-ről?

Samsung Galaxy A53 5G  modern, középosztályú telefon

A Galaxy A egy nagyon fontos sorozat a Samsung számára. A dizájnra nagy hangsúlyt fektető modern telefonok talán nem érik el a csúcskategóriás S-széria teljesítményét, de még mindig olyan telefonok, amelyeknek sikerült megnyerniük és minden alkalommal megtartaniuk a rajongók nagy tömegeit. És elég nyilvánvaló, hogy az új Samsung Galaxy A53 5G-vel a koreai mobilóriás még tovább akarja fejleszteni ezt a sorozatot. Mi mindent kínál az új telefon, és miben különbözik elődjétől, a Samsung Galaxy A52-től?

A Galaxy A53 5G csomagolása igazán minimalista

A Samsung a fenntarthatóság útjára lépett, és ami eddig csak a Galaxy S sorozatra volt jellemző, az a Galaxy A53 5G-vel megérkezett a középkategóriába is. A telefon egy szokatlanul vékony, szinte lapos dobozban érkezett. Nincs is sok minden benne, összehasonlítva más gyártók gyakran nagyon zsúfolt csomagolásával. A telefonon, a szokásos használati útmutatón a Quick Guide formájában, és a garanciális feltételeken kívül a Samsung csak egy USB-C/USB-A töltő/adatkábelt helyezett a dobozba.

Samsung Galaxy A53 5G, bemutató, csomagolás
A Samsung Galaxy A53 5G csomag tartalma egyenesen minimalista.

Tehát nincs töltő és nincs telefontok vagy hátlap. A töltő hiányát nem látom hibának. Végül is egyre gyakoribb tendencia, hiszen mindenkinek van otthon több töltő is más eszközökhöz. A hátlap hiánya azonban néhány embert meglephet. A telefon védelme fontos, és bár a telefon tartósnak tűnik (erről bővebben az alábbi fejezetben), sok felhasználó nyilvánvaló okokból szeretné, ha a Galaxy A53 5G további védelmet élvezne. És itt a Samsung egy kicsit túlzottan kényszeríti a vásárlókat a kompatibilis hátlap vagy tok beszerzésére, ami nem tűnik különösebben korrekt megközelítésnek a vásárlókkal szemben.

i

Realme GT 2 és GT 2 Pro (BEMUTATÓ): Csúcsteljesítmény és számtalan funkció egyedi kivitelezésbe csomagolva

A Samsung Galaxy A53 5G egy strapabíró telefon nagyszerű ergonómiával

A telefont közepes változatban teszteltük, 6 GB RAM-mal és 128 GB memóriával (4 és 8 GB RAM és 256 GB a felhasználói adatok számára szintén elérhető), és fehér színben, amely univerzálisan és elegánsan néz ki. A Samsung Galaxy A53 egy meglehetősen masszív telefon, aránylag jelentős, 8,1 mm-es vastagsággal. Oldalai enyhén lekerekítettek. Tehát nem egészen kerekek, inkább a lapos oldalak és élesebb élek felé haladnak, amely most a trend. A Galaxy A53 5G meglehetősen vékony, bár egyértelműen észrevehető kereteket kapott a kijelző körül.

A hátoldal matt, s a fotómodul csak enyhén emelkedik ki belőle, enyhén ívelt élekkel. Szemnek tetszetős, a matt hátlap is praktikus, mert az ujjlenyomatok nem látszanak meg rajta. Ugyanez azonban nem mondható el magáról a keretről, amely fényes, nyilvánvalóan a gyártó igyekezete miatt, hogy a telefon dizájnját egy luxus benyomást keltő elemmel dobja fel. Viszont ez a fényes keret egy zsír- és ujjlenyomatcsapda. Ez különösen a jobb oldali szélén lévő gombokon észrevehető. Az előző modellhez képest a fejhallgató-csatlakozó eltűnt, és a SIM-kártya foglalat (vagy memóriakártya foglalat - vagy az egyik, vagy a másik) szokatlan módon az alsó szélre került a hangszóróval szembe.

Samsung Galaxy A53 5G, bemutató, design Samsung Galaxy A53 5G, bemutató, design
A Samsung Galaxy A53 5G nagyon hangsúlyos élekkel rendelkezik, az általános benyomás meglehetősen robusztus.

Összességében a Samsung Galaxy A53 erős és tartós benyomást kelt - egy teljesen műanyag telefonhoz képest. A készülék súlyeloszlása jó, kényelmesen fekszik a kézben, nem csúszik, s talán a jellegzetes egyenes éleknek köszönhetően szilárdan támaszkodik a tenyérben, és nem érzed úgy, hogy bármely pillanatban kicsúszhat. Ebben a tekintetben a készülék mindenképpen dicséretet érdemel. A telefon IP67-es minősítéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 30 percig képes ellenállni a vízbe merülésnek egy méter mélységig. Ebben a tekintetben bízunk a gyártóban, és nem kísértjük a szerencsét.

i

iPhone 13 (BEMUTATÓ): nem forradalmi, de fergeteges fejlesztéseket hoz

Samsung Galaxy A53 5G, bemutató, design
A SIM-kártya foglalat rendhagyó módon a telefon alsó szélén található.

A Samsung Galaxy A53 5G kijelzőjére jó nézni

A telefon 6,5 colos Super AMOLED kijelzővel van felszerelve, amelynek felbontása 2400 × 1080 px és képaránya 20 : 9. A képminőség, ahogyan az várható volt, kiváló. Különösen, ha bekapcsolod a 120 Hz-es frissítési frekvenciát. Ebben a tekintetben érdekes, hogy a Samsung Galaxy A53 5G nem terheli le a felhasználót felesleges számokkal, frissítési sebesség értékekkel, és egészen egyszerűen két megjelenítési módot kínál: magas és normál frissítési sebességet.

A kijelző az Always-On funkciót is támogatja, így vagy állandóan, vagy a kijelző megérintésekor megjelenik az óra és a beérkezett értesítések. A kijelzőben egy gyors és megbízható ujjlenyomat-olvasó is található. Igaz, kicsit szoknom kellett az elhelyezését, de ez inkább annak köszönhető, hogy inkább a hátul vagy oldalt lévő olvasóhoz vagyok szokva. A kijelzőt Corning Gorilla Glass 5 üveg védi.

Samsung Galaxy A53 5G, bemutató, kijelző
A szelfikamera nyílása aránylag kicsi és nem feltűnő, így nem zavar a telefon használata közben.

A kép gyönyörűen éles, a színek gazdagok, a mozgás tökéletesen zökkenőmentes (amely a teljesítmény érdeme is, amire a következő fejezetben térünk ki).

i

iPhone 13 Pro (BEMUTATÓ): briliáns specifikáció fémtestbe csomagolva

A Samsung Galaxy A53 megbízható teljesítményt nyújt

A Samsung Galaxy A53 5G szíve az Exynos 1280 chipkészlet, amely egy 2 x 2,4 GHz-es Cortex-A78 és 6 x 2,0 GHz-es Cortex-A55-ből álló 8-magos konfiguráció. A Mali-G68 GPU-val és a fent említett 6 GB RAM-mal együtt működik. Ebben a tekintetben a mobil tulajdonképpen nem kifogásolható. A rendszer (Android 12, saját One UI 4.1 kiterjesztéssel) teljesen sima és zökkenőmentes. Normál használat során, azaz kommunikáció, interneten vagy közösségi oldalakon való böngészés, fényképek, dokumentumok stb. beolvasása esetén a telefon még csak nem is izzad. A használat teljes ideje alatt egyetlen megakadással vagy lefagyással sem találkoztam.

Samsung Galaxy A53 5G, bemutató Samsung Galaxy A53 5G, értékelés Samsung Galaxy A53 5G, értékelés
A Samsung Galaxy A53 jól átlátható felhasználói felületet kínál.

Ha a Samsung Galaxy A53-on valamilyen teljesítményigényesebb alkalmazást futtatsz, például játékot (a Shadow Fight 3 a Asphalt 9: Legends játékokat teszteltük), a teljesítmény szintén zökkenőmentes, csak a telefon kezd érezhetően melegedni. A grafika és a játékteljesítmény terén azonban nem kell kompromisszumot kötni, amely mindenképpen dicséretes.

i

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (MINDEN, AMIT TUDUNK)

A Galaxy A53 fotómodulja: kiváló képminőség és káprázatos videó stabilizálás

A kamera tekintetében, legalábbis ami a hardvert illeti, nem tapasztalható javulás tavaly óta. Az új telefon gyszerűen ugyanazt a felállást használja, azaz egy 64 Mpx-es főérzékelőt, egy 12 Mpx-es ultraszéles érzékelőt, valamint egy 5 Mpx-es makró- és mélységérzékelő párost. Az eredmények normál fényviszonyok mellett nagyon jók. A képek élesek, jól visszaadott színekkel, csak a telefon néha egy kicsit túlzásba viszi a színtelítettséget. De miért is ne, hiszen ez csak ízlés kérdése. A Galaxy A53 5G digitális zoomja is nagyon jó, mivel akár tízszeres zoom is elérhető. Nyilvánvaló, hogy a minőség meredeken csökken a nagyobb zoomoknál, de mérsékelt használat mellett, körülbelül a téma kétszereséig vagy háromszorosáig, nagyon jól használható.

Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul
A kamera nagyon jó eredményeket ér el.

A portré mód kellemesen finom bokeh-t eredményez, még akkor is, ha élettelen tárgyakra használjuk. Az ilyen effekttel készített fényképek nagyon jól néznek ki. A makró is kellemes meglepetés volt, és bár aligha több, mint szórakoztató játék, amelyet nem fogsz sokat használni, az eredmény mégis megbízható, és elég könnyű vele jól sikerült fényképeket készíteni.

i

Xiaomi Redmi Note 11 (BEMUTATÓ): Praktikus és sokoldalú okostelefon

A Samsung Galaxy A53 éjszakai üzemmódjának vannak erős és gyenge pillanatai. A jó minőség gyakran attól függ, hogy mennyire stabil a kezed, mivel a telefon hosszabb expozíciót használ. Ez jó, ha statikus témákat fényképezel, de nem annyira jó éjszakai pillanatképek készítésekor, mozgó tárgyak vagy személyek fényképezésekor. Az is hátránya, hogy az erősen világító tárgyak (pl. egy neonreklám) továbbra is elmosódottan jelennek meg a lencsén (és így a kapott fotón is), és ez nem igazán mutat jól.

Samsung Galaxy A53 telefonnal készített fényképek

Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, fotómodul

Videókat akár 4K felbontásban, 30 fps sebességgel is rögzíthetünk. A minőség a színek és az élesség tekintetében megfelel a fényképek minőségének. Ami viszont nagyon kellemes meglepetés volt, az az optikai stabilizálás, amely tényleg csodálatosan teljesít, még séta közben is, különösen, ha bekapcsolod az úgynevezett Super változatát (az alapbeállítás a standard változat). Az eredmény tökéletesen sima és stabil felvételek, rezgések és ingadozások nélkül. Szép munka!

A Galaxy A53 akkumulátora jól optimalizált, de a töltési sebesség nem lenyűgöző

Az akkumulátor némileg megnőtt, és megbízható 5000 mAh-t kínál (a Galaxy A52-nél "csak" 4500 mAh volt). Az energiafelhasználás optimalizálása példaértékű a Samsung Galaxy A53 esetében, így normál használat mellett könnyen több mint két napos használatot érhetünk el (feltételezve, hogy a telefont éjszaka pihentetjük). Az Always-on kijelző kikapcsolásával és a frissítési sebesség csökkentésével is lehet némi energiát megtakarítani. De tulajdonképpen miért? A telefon így is nagyon sokáig fogja bírni. Csak nagyobb terhelés esetén, például éjszakai fotózáskor merül gyorsabban az akkumulátor, s ilyenkor akár már tíz perc alatt is két százalékot veszít a töltöttségéből.

A Galaxy A53 támogatja a gyorstöltést 25 W-ig. Ez jelenleg meglehetősen általános szabvány, sőt, valamivel az átlag alatt van. Sajnos ez eléggé észrevehető, 0-ról 100%-ra töltéshez csaknem másfél óra szükséges még megfelelő töltővel is, amely képes a "legtöbbet kihozni" az akkumulátorból. Ez más telefonokhoz képest nem éppen káprázatos adat. Összehasonlításképpen - a tavalyi Samsung Galaxy A52 is képes volt 25W-os gyorstöltésre, és az idei újdonságtól valamivel magasabb érték lett volna elvárható.

i

Google Pixel 6 review: több mint egy csodálatos fényképezőgép?

A Samsung Galaxy A53 5G használata

A Galaxy A53 5G-ben érezhető egy belső feszültség a játékosság és menedzseri szigor (talán az S-sorozatú csúcsmodellek öröksége) között. A telefon felhasználói környezete csupa szín, az ikonok tele vannak kerek formákkal és hasonlókkal. Ugyanakkor minden nagyon letisztultnak tűnik, ráadásul az alkalmazások eleve praktikus mappákba vannak osztva. Van egy külön mappa a Google-nek, a Samsung alkalmazásoknak (pl. az előre telepített Bixby hangasszisztens, a Samsung Health vagy a Galaxy Wearable alkalmazások), de van egy mappa a Microsoft Office számára is.

Hasonló a helyzet a játékok esetében: ikonjaik nem közvetlenül a telefon asztalára kerülnek, hanem a dedikált Game Launcher-be. Ez tisztává és átláthatóvá teszi a felhasználói környezetet, és nagyon megkönnyíti, hogy a fontos dolgok mindig kéznél legyenek. Minden más akkor jelenik meg, ha alulról felfelé húzzuk a képernyőt. Ekkor az összes alkalmazás együtt jelenik meg. Ugyanakkor a One UI kiterjesztés egésze nagyon jól átlátható, kellemesen minimalista, és bár egy ideje nem használtam, nem okozott gondot, hogy újra gyorsan belerázódjak.

További praktikus szempontok az NFC támogatás és az 5G támogatás, a beszédhang nagyon pontos átírása szöveggé, a szépen animált háttérképek, de az egyes funkciók hangerejének beállítására is lehetőség van egy áttekinthető menüben. A telefon sztereó hangzást biztosít, de kissé laposnak és gyengének tűnik. Amely egy sajnálatos kompromisszum a telefon összminőségében, mivel a kijelzőn kiváló minőségben nézhetünk filmeket. Ezért mindenképpen ajánlom a Bluetooth 5.1-en keresztül csatlakoztatható fejhallgató használatát. Ahogy fentebb említettem, a telefonban egyszerre van játékosság és komolyság - és a kettő tökéletesen egészíti ki egymást.

Samsung Galaxy A53 5G, értékelés, design
A Galaxy A53 kialakítása elegáns és letisztult. De ez alapvetően nem meglepő.

Samsung Galaxy A53 5G vs. konkurencia

A középosztály valószínűleg a legnépszerűbb szegmens a mobiltelefonok világában. Gyakorlatilag mindent kínál a felhasználóknak, amire szükségük van, ráadásul megfizethető áron. Ez az oka annak, hogy a Samsung Galaxy A53 5G egy olyan mezőnybe lép be, ahol már most is kissé szűkös a hely. Bár a Samsung Galaxy A53 5G már az elődjével és erős márkájával is utat tört magának, még sincs teljesen könnyű dolga. A funkciókat és az árat tekintve az új jövevény látótávolságon belülre kerül az iPhonu SE 2022-vel, amely bár kisebb kijelzővel rendelkezik, sok vásárló számára szimpatikus választás lehet. Az A15 Bioni chipet és természetesen az iOS-t kínálja, amely nagy vonzerőt jelent, viszont csak egyetlen kamerát és valamivel kisebb akkumulátort. 

Egy másikk jelentős modell, amely csak árban tér el az új Samsungtól, a OnePlus Nord2. Egy sokat dicsért telefon, amely leginkább a hajszálnyival jobb kamerával és gyorsabb töltéssel tudott pontot szerezni. Hasonlóképpen elgondolkozhatsz a nagy teljesítményű Realme GT telefonon is, amelynél a jól bevált Snapdragon 888 chipsetnek és valamivel jobb kamera specifikációknak (64 + 8 + 2 Mpx-es) örülhetsz. És ha nem bánod, hogy egy kicsit többet kell fizetned, ott van a Xiaomi 11T Pro, amelynél szintén a Snapdragon 888-ra számíthatsz, de 108 Mpx-es kamerára és a gyorstöltésre is, amellyel 0-ról 100%-ra mindössze 17 perc alatt jutsz.

Samsung Galaxy A53 5G: Végső értékelés

Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53 5G

Mobily

A Samsung kissé javított a tavalyi modellen, és máris itt van egy másik lenyűgöző telefon. A Samsung Galaxy A53 5G-nek nagy esélye van arra, hogy az idei év egyik legmarkánsabb középkategóriás telefonja legyen. Nagyszerű teljesítmény, kiváló kijelző, lenyűgöző kamerák és egy olyan dizájn, amely annak ellenére, hogy műanyag, nagyon jól néz ki. És ott van az 5G és az NFC. Mi mást kérhetnél még?

Előnyök

 • design
 • minőségi kijelző
 • megbízható teljesítmény
 • kiváló videó stabilizálás
 • jó akkumulátor optimalizálás
 • átlátható felhasználói felület

Hátrányok

 • a töltés lehetne gyorsabb
 • meglehetősen átlagos hangzás
 • hiányzó fejhallgató bemenet
i Szintén érdekelhet

A Samsung a tavalyi nagyszerű modellből indult ki. Az új modell bevezetéséhez csak egy kicsit kellett finomítaniuk a meglévő dizájnon, és ennyi. És ez nem kritika, csak egy megállapítás, hogy egy kis finomítással egy nagyszerű telefont még jobbá lehet tenni. És itt pontosan ez a helyzet.

Mit írtunk korábban a Samsung Galaxy A53 5G-ről?

A Samsung Galaxy A sorozat telefonjai az elmúlt években nagyon jól szerepeltek a középkategóriás szegmensben, és nem meglepő, hogy a koreai óriás idén is bővítette a népszerű sorozatot. Az újdonság a Samsung Galaxy A53 5G, amelyet végül március 17-én mutattak be hivatalosan, hónapokig tartó találgatások és izgatott várakozás után. Most már mindent tudunk, amit tudnunk kell. Milyen az új telefon és mit kínál?

Samsung Galaxy A53 5G (PREVIEW) - TARTALOM

 1. A Samsung Galaxy A53 5G külsőre nagyon hasonlít a tavalyi modellre
 2. 120 Hz-es kijelző és négy kamera
 3. A Galaxy A53 kamerái korszerű utómunkát kínálnak majd
 4. A Galaxy A53 5G új lapkakészlettel működik, és töltő nélkül kell boldogulnod
 5. A Samsung Galaxy A53 5G paramétereinek áttekintése
 6. Samsung Galaxy A53 5G: ár és elérhetőség

A Samsung Galaxy A53 5G külsőre nagyon hasonlít a tavalyi modellre

Ha külsőre összehasonlítjuk a Galaxy A53 5G-t a tavalyi Galaxy A52 modellel, kevés változást vehetünk észre - a fontos dolgok elsősorban a belsejében történtek. De ez nem feltétlenül rossz dolog. A tavalyi előd és az idei új jövevény designját nem nagyon lehet kifogásolni, és úgy tűnik, hogy a megjelenése tetszik a felhasználóknak. A telefon biztosan nem lenne az egyik legkelendőbb - nem csak az Alza magyar oldalán -, ha csúnya lenne. A Samsung Galaxy A53 5G hasonló az elődjéhez, de nem pontosan ugyanolyan, minden dimenzióban "fogyott" néhány tized millimétert. Ez a kijelző körüli keret csökkentésének köszönhető.

A Samsung A53 5G teljesen műanyag (a Galaxy A sorozat a középkategóriába tartozik), mégis IP67 besorolású védettségi szintet kínál. Ennek köszönhetően 30 percig kibírja az egy méteres víz alatti merülést, és nem szabad, hogy a porszemcsék zavarba hozzák. És ha a környezet védelme is fontos számodra, örömmel fogod hallani, hogy a Samsung az új telefon bemutatásakor azzal is elbüszkélkedett, hogy nagyobb mértékben használt újrahasznosított anyagokat.

Samsung galaxy A 53 5G
A Samsung Galaxy A53 5G egy életvidám felső középkategóriás telefon. Vajon megismétli elődje, a Galaxy A52 értékesítési sikerét?

120 Hz-es kijelző és négy kamera

A kijelző terén is azt lehet mondani, hogy a gyártó úgy döntött, nincs szükség a bevált felállás megváltoztatására. A Samsung már kipróbálta a 6,5 colos, Full HD+ felbontású Super AMOLED kijelzőt a tavalyi Galaxy A52s modellben, amely a Galaxy A52 aktualizált változata volt. Ahogy a középkategóriában már megszokhattuk, a képfrissítési gyakoriság 120 Hz, a 60 Hz-re történő csökkentés lehetőségével. Hozzá kell azonban tenni, hogy ez a két érték fix, tehát nincs adaptív frissítési sebesség, amely szükség szerint automatikusan vált, mint amivel például a jelenlegi Galaxy S22 zászlóshajó sorozatban találkozhatunk. De ez már egy más árfekvés. Ami azonban a Galaxy A53 5G modell esetében is jelen van, az például a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó.

i

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatér?

A Galaxy A53 5G kamerái korszerű utómunkát kínálnak majd

Papíron a Galaxy A53 5G négy kamerás rendszere megegyezik az előző generációéval. Tehát van egy 64Mpx-es érzékelő optikai stabilizátorral, egy 12Mpx-es széleslátószögű, egy 5Mpx-es makró kamera és egy 5Mpx-es mélységérzékelő. A rendszer jelentős utómunka-képességekkel rendelkező szoftvert is ígér (pl. a kép nem kívánt részeinek eltávolítása vagy nagyobb felbontásra való felskálázás lehetősége).

A kamera egy korszerű éjszakai fényképezési módot is kínál majd, amely tizenkét felvétel felhasználásával automatikusan elkészíti a végleges fényképet. Az éjszakai fotók a gyártó elmondása szerint tiszták lesznek, minimális képzajjal, de saját véleményt csak a saját tapasztalataink alapján tudunk majd megfogalmazni. Van egy mód kreatív portrék készítésére is, különböző elmosódott hátterek használatával.

A Galaxy A53 5G új lapkakészlettel működik, és töltő nélkül kell boldogulnod

A legnagyobb változások a chipkészlet területén történtek. A Samsung Galaxy A53 5G már egy vadonatúj 5 nm-es Exynos 1280 chippel büszkélkedhet, amely verziótól függően 6 vagy 8 GB RAM-mal dolgozik. A felhasználói adatok tárolásához 128 vagy 256 GB áll rendelkezésre. A telefont egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely USB-C-n keresztül 25 W-os gyorstöltéssel tölthető.

A Samsung azonban nem mellékelte a saját töltőjét, ami nagy kár. De ez a trend, és nincs más választásunk, mint elfogadni, és vagy használni a már otthon lévő töltőt, vagy választani egy újat. Ha az utóbbi mellet döntesz, akkor a töltőket itt találod. A csatlakoztathatóság tekintetében a Samsung új terméke a standard felszereltségen túl a gyors 5G hálózatok ma már elengedhetetlen támogatását is kínálja majd.

i

Az iPhone SE 2022 új chipet, megszokott dizájnt és ismét szép árat kapott

Végül van egy dolog, amit a Samsung azért tett, hogy a mobiltelefonok közötti versenyben újra az élmezőnybe kerüljön, legalábbis a középkategóriában. A Galaxy A53 5G a kategóriájában vezető, 4 éves szoftvertámogatást kínál (más gyártók általában kevesebbet nyújtanak). A biztonsági frissítések még tovább, összesen 5 évig tartanak. Ez egy meglehetősen erős, bár néha elhanyagolt érv e modell mellett. A jövőben az ügyfelek új funkciókkal és rendszeres biztonsági javításokkal ellátott új Android-verziókat kapnak, amelyek kétségtelenül fontosak a mindennapi életben.

Samsung A53 5G
Az új processzor jelentős teljesítménybeli változással kecsegtet.

A Samsung Galaxy A53 5G paramétereinek áttekintése

A következő táblázatban a Samsung Galaxy A53 5G mobiltelefon összes lényeges paramétere megtalálható, mégpedig elődjével, a Galaxy A52 telefonnal összehasonlítva.

Paraméterek/Modell Samsung Galaxy A53 5G Samsung Galaxy A52
Kijelző 6,5" (20 : 9) 6,5" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 405 ppi 2 400 × 1 080 px, 407 ppi
Super AMOLED Super AMOLED
Hátlapi kamerák fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó 30 fps-sel, Full HD 30/60 fps-sel fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó 30 fps-sel, Full HD 30/60 fps-sel
széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 123° széleslátószögű: 12 Mpx, f/2,2, 123°
makró: 5 Mpx, f/2,4 makró: 5 Mpx, f/2,4
mélységérzékelő: 5 Mpx mélységérzékelő: 5 Mpx
Előlapi kamera 32 Mpx, f/2,2, 4K videó 30 fps-sel Full HD videó 30/60 fps-sel 32 Mpx, f/2,2, 4K videó 30 fps-sel Full HD videó 30 fps-sel
Chipkészlet Exynos 1280, 8magos Qualcomm Snapdragon 720G
RAM 6/8 GB 4/6/8 GB
Belső tárhely 128/256 GB, microSDXC 128/256 GB, microSDXC
Operációs rendszer Android 12 Android 11
5G hálózat támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 4 500 mAh
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W / – gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W / –
USB-C
3,5mm jack
Védettségi besorolás IP67 IP67
Audio stereo stereo
Méret 159,6 × 74,8 × 8,1 mm 159,9 × 75,1 × 8,4 mm
Tömeg 189 g 189 g
Ár 189 990 Ft 119 990 Ft
*Az árak 2022. március 21-től érvényesek.

Samsung Galaxy A53 5G: ár és elérhetőség

A Samsung új telefonja április 1-jén kerül forgalomba. Négy színváltozatban - fekete, fehér, barackszínű és kék - és a következő memóriakonfigurációban lesz kapható:

Az előrendelések már megkezdődtek. Ha április 17. előtt vásárolod meg telefonodat, Samsung Galaxy Buds Live vezeték nélküli fülhallgatót kapsz hozzá ráadásként.

i Az alábbiak is érdekelhetnek

A Samsung semmitől sem tartva lép a piacra az "A" sorozat egy újabb jellegzetes modelljével. Ránézésre a Galaxy A53 5G az előző évben megismert elődjére épül, de jópár előrelépést is tartogat, beleértve az új processzort, a nagyobb akkumulátort, a valamivel kisebb méretet, az Android új verzióját és a hosszú ideig tartó támogatás ígéretét.

Samsung Galaxy A53 5G Samsung telefonok
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ