Akvizice ApF HU 0% splátky mobily, notebooky
Termékkatalógus

Samsung Galaxy Z Flip4 recenze

Samsung Galaxy Z Flip4 (TESZT):
milyen egy elfogadható árú hajlítható telefon?

Az új Samsung Galaxy Z Flip4 hajlítható okostelefon a dél-koreai gyártó különleges sorozatának egy megfizethetőbb modellje. Negyedik iterációjában a híres "V" jobb teljesítménnyel, nagyobb akkumulátorkapacitással és kissé kifinomultabb fotózási felszereltséggel érkezik. Bemutatónk keretein belül alaposan leteszteltük az összes fejlesztést. Hogyan teljesített a telefon?Teszt

Szerző: Matěj Toul

Samsung Galaxy Z Flip4 (TESZT) – TARTALOM

 1. A Samsung Galaxy Z Flip4 doboza nem meglepő módon szerény
 2. A negyedik generációs hajlítható telefon kialakítása nem sokat változott, de a zsanérja új
 3. A kettős kijelző a sorozat rajongóinak déjà vu érzést okozhat
 4. A Samsung Galaxy Z Flip4 a teljesítménye alapján megéri az árát
 5. Az új Samsung Galaxy Z Flip4-nek van még mit tanulnia a fotózási képességek terén
 6. A Samsung Galaxy Z Flip4 akkumulátorának üzemideje valamelyest jobb lett
 7. Milyen szoftvert kapott a Samsung Galaxy Z Flip4 hajlítható telefon?
 8. A Samsung Galaxy Z Flip4 egyéb változatai
 9. Samsung Galaxy Z Flip4 teszt - összegző értékelés

A Samsung Galaxy Z Flip4 doboza nem meglepő módon szerény

Utazásunk a Samsung Galaxy Z Flip4 készülékkel, mint mindig, a csomagolással kezdődik. A Samsung nem okoz túl nagy meglepetést, egy meglehetősen kompakt, a telefon logójával ellátott fekete dobozt kaptam kézhez, amely "csak a legszükségesebbeket" tartalmazza. A Samsung meglátása szerint ez egy USB-C kábelt, egy segédeszközt a kártyahely kinyitásához és egy útmutatót jelent. Hacsak nincs adaptered, a telefon által támogatott teljes 25 W-os töltéshez USB Power Delivery 3.0 adapterre lesz szükséged. A telefon egy teljes értékű zászlóshajó, így természetesen a Qi szabványon keresztül a 15 W-os vezeték nélküli töltés előnyeit is kihasználhatod.

Samsung Galaxy Z Flip4 - a csomag tartalma Samsung Galaxy Z Flip4 - csomagolás
A Samsung Galaxy Z Flip4 dobozában a mai zászlóshajók szabványát találod. Magát a telefont, egy USB-C kábelt és egy útmutatót.

A negyedik generációs hajlítható telefon kialakítása nem sokat változott, de a zsanérja új

Ha bármiféle dizájnforradalomra számítottál, akkor nem biztos, hogy elégedett leszel, az ugyanis idén nem fog megtörténni. A Flip4 első ránézésre szinte megkülönböztethetetlen elődjétől. Mi változott? A telefon alumínium teste a Galaxy S sorozatot követve kissé szögletesebb, emellett a készülék új, kevésbé terjedelmes, rugalmas zsanérral rendelkezik. Személy szerint nem tudom mihez hasonlítani, de a telefon, különösen Flex módban (sem teljesen nyitott, sem teljesen zárt), remekül tartja magát. Különösen nagyra értékeltem ezt a funkciót a fényképezésnél, mely során a telefon állványként tartotta meg magát.

Samsung Galaxy Z Flip4 - dizájn Samsung Galaxy Z Flip4 - Flex mód
A Samsung Galaxy Z Flip4 egy év után szinte változatlan dizájnnal érkezik.

Ahol azonban a zsanér eléggé zavaró volt, az az egykezes használat. Először is meg kell említeni, hogy a Flip hosszúkás méretaránya miatt a készüléket nehéz egy kézzel kezelni. Egy kézzel felnyitni pedig meglehetősen macerás. Megoldható, de néhány másodpercnyi tapogatózás után úgyis használni fogok hozzá inkább a másik kezedet is.

Samsung Galaxy Z Flip4 - zsanér Samsung Galaxy Z Flip4 - zsanér Samsung Galaxy Z Flip4 - zsanér
Az új zsanér bármilyen szögben megbízhatóan tart, azonban nem könnyű egy kézzel felnyitni.

A kettős kijelző a sorozat rajongóinak déjà vu érzést okozhat

Ha a tavalyi Z Flip3 5G büszke tulajdonosa vagy, akkor számodra nem lesz újdonság a kijelzőpáros, hiszen a Samsung Galaxy Z Flip4 ugyanolyannal érkezik. A fő, hajlítható panel egy 120 Hz-es Dynamic AMOLED 2X, melynek átlója felnyitott állapotban 6,7 hüvelyk. Ezúttal is a meglehetősen egzotikus, 22 : 9-es képarányt kínálja. A külső értesítési kijelző 1,9 hüvelykes és a Super AMOLED technológiára támaszkodik.

i

Bár a telefon képaránya kissé szokatlan, a játékok és az alkalmazások jól kezelik. A kezelőfelület megfelelően alkalmazkodik, sok esetben még játék közben sem láthatóak a "fekete sávok", amelyet a nem támogatott képarány eredményezhet.

A specifikációkat félretéve, nézzük meg a kijelzőket a gyakorlatban. A belső panelt öröm használni. A kép éles és színekben gazdag, még közvetlen őszi napsütésben is. A megnövelt 120 Hz-es képfrissítési frekvencia remekül teljesít játszás közben, kéz a kézben jár a rendkívül érzékeny One UI-val, amelyet egyébként kifejezetten a hajlítható modellekhez igazítottak. Erre később még kitérünk.

Az egyetlen, bizonyos mértékig szükségszerű hátránya, hogy már az első suhintásnál látható és érezhető a kijelző hajlása, amit nem lehet kisimítani. Ez azonban pusztán szépséghiba, és nincs hatással a panel működésére.

Samsung Galaxy Z Flip4 - belső kijelző Samsung Galaxy Z Flip4 - hátlap Samsung Galaxy Z Flip4 - külső kijelző
A negyedik Flip, elődje példáját követve, két kijelzővel rendelkezik. A fő (hajlítható) és egy külső az értesítések megjelenítésére.

Ami a telefon külső kijelzőjét illeti, nos, van. Az értesítési panel csak akkor működik, ha a telefon össze van hajtva és sajnos a gyakorlatban nem bizonyult túl hasznosnak. Valószínűleg itt nézed majd meg leggyakrabban az időt az Always On órának köszönhetően, de azt is láthatod, ha új értesítés érkezett. Az üzenetekre adott alkalmi gyors válasz is jól jöhet. Más módokat is kínál, például zenelejátszást, stopperórát (amihez valamiért ki kell nyitni a telefont), naptárat és egyebeket. Mondhatni, ha van egy okosórád, akkor a külső kijelzőt leginkább csak akkor fogod használni, amikor a főkamerával szelfizel.

Samsung Galaxy Z Flip4 - időzítő Samsung Galaxy Z Flip4 - értesítés Samsung Galaxy Z Flip4 - stopperóra
A külső Always On panel az óra kijelzőjén kívül több funkciót is kínál. Azonban nem mindegyik működik a telefon felnyitása nélkül.

A Samsung Galaxy Z Flip4 a teljesítménye alapján megéri az árát

Ahol tényleg nincs okunk panaszra, az a teljesítmény. A Z Flip4, akárcsak testvére, a Z Fold4, a legújabb Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlettel dolgozik, amely a jelenleg elérhető legerősebb Snapdragon. Külön figyelmet érdemel a plusz változat használata, amely egy kicsit nagyobb teljesítményt és jobb energiahatékonyságot biztosít. Ez azért érdekes, mert a Plus változatokat többnyire csak a gamer telefonok és a kínai gyártók zászlóshajó telefonjai használják, amelyek a maximális teljesítményre törekednek.

i Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatért

A készülék lapkakészletét 8 GB RAM egészíti ki, így nem meglepő, hogy a játszás és a multitasking nem igazán jelent számára problémát. Akár az egyszerű alkalmazások és felületek híve vagy, akár alkalmi gamer, a Flip4 biztosan nem hagy cserben és szinte mindig maximálisan kihasználja a 120 Hz-es panelt. A memória tekintetében 128, 256 és 512 GB-os változatok közül választhatsz. Az általunk tesztelt modell 128 GB-os, ez elegendő volt a bemutató elkészítéséhez - hosszabb távú használat esetén azonban én személy szerint javasolnám a tárhely bővítését.

Az új Samsung Galaxy Z Flip4-nek van még mit tanulnia a fotózási képességek terén

Vessünk egy pillantást a Samsung Galaxy Z Flip4 kamerájára, mely az elődjéhez hasonlóan kettős lencsés. Egy 12MP-es, f/1.8-as főérzékelőből és egy 12MP-es nagylátószögű modulból (f/2.2) áll. A főkamera akár 4K videót is képes kezelni 60 képkocka/másodperc sebességgel, emellett nem hiányzik az optikai stabilizálás sem. Az előlapi kamera 10Mpx-es és f/2.4-es lencsével rendelkezik.

i

Alapértelmezés szerint a telefon a natív 22 : 9-es képarányban fényképez, ami más készülékeken nem biztos, hogy jól mutat. Ez azonban egyetlen érintéssel megváltoztatható, és ha például a közösségi médiában szeretnéd megosztani a fényképeidet, akkor inkább a gyakoribb 4 : 3 arányt ajánlom.

Elöljáróban érdemes elmondani, hogy a Samsung Galaxy Z Flip4 fotófelszereltsége természetesen nem rossz. Ideális körülmények között nagyon szép felvételeket készíthetsz vele, és az alkalmi fotósok számára minden bizonnyal bőven elegendő. Ha azonban a kamera kulcsfontosságú paraméter a számodra, akkor jobb, ha tudod, hogy a Flip4 meglehetősen messze áll a szokásos zászlóshajóktól. Különösen a színesebb képeknél a kép veszít az élességéből és a részletességéből, mind a nagylátószögű érzékelőn, mind a főérzékelőn. A főkamerával tehát elég sok telített szín látható. A fotók nem tűnnek túl természetesnek.

Samsung Galaxy Z Flip4 - natív fotó Samsung Galaxy Z Flip4 - natív fotó Samsung Galaxy Z Flip4 - natív fotó
Az alapértelmezett képarány 22 : 9, a felbontás 4 000 × 1 638 px.

Ahol már nem maga a kamera, hanem a kiváló szoftver dolgozik, az az éjszakai üzemmód. A szabadalmaztatott Nightography már az első bevezetése óta csodákat művel a Samsung készülékekkel, szinte a felismerhetetlenségig átalakítja a fényképeket. Éjszakai üzemmód nélkül a kép érezhetően kevésbé szép, de ezzel még a csúcsmodellek is küzködnek, így ezen téren nincs mi miatt hibáztatni a telefont. Amit én személy szerint eléggé hiányoltam a Z Flip4 felszereltségéből, az a teleobjektív. Ebben az árszférában ez egyszerűen egy olyan dolog, amivel a gyártóknak már számolniuk kell, akár hajlítható a telefon, akár nem.

Samsung Galaxy Z Flip4 - tesztfotó Samsung Galaxy Z Flip4 - tesztfotó Samsung Galaxy Z Flip4 - tesztfotó
A 4 : 3 arány általában jobban néz ki, és jobban megfelel például a közösségi hálózatokhoz. A 4 000 × 3 000-es felbontással több képpontot is kapsz.

Ha az előlapi kamerát szelfikészítésre szeretnéd használni, nyugodtan megteheted. Erre a célra több mint alkalmas. De miért ne használnád a másodlagos kijelzőt arra, amiben igazán kiváló? Olyan, mint egy fényképezőgép keresője. Ha megfelelően fogod a telefont, akkor az oldalsó hangerőszabályzó gomb segítségével készíthetsz szelfiket a főkamerával. A gyakorlatban azonban hasznosabbnak találtam egy gesztus használatát - ha a tenyeredet a kamerára irányítod, az egy időzített kioldót indít el, amely éppen elég rövid ahhoz, hogy a kezedet el tudd venni a kamera elől. A szelfik készítését a Flip-en maga a Samsung is eléggé népszerűsíti, és azt kell, hogy mondjam, erre a célra tényleg nagyszerű.

Samsung Galaxy Z Flip4 - főkamera éjjel Samsung Galaxy Z Flip4 - főkamera, éjszakai üzemmód Samsung Galaxy Z Flip4 - széleslátó, éjjel Samsung Galaxy Z Flip4 - széleslátó, éjszakai üzemmód
A Galaxy Z Flip4-en éjszaka egyszerűen nem nélkülözheted a Nightography szoftveres segítségét, különösen a nagy látószögű érzékelővel. Balról: fő, fő Nightography-val, nagylátószög, nagylátószög Nightography-val.

A Samsung Galaxy Z Flip4 akkumulátorának üzemideje valamelyest jobb lett

Egyes vélemények szerint az előd üzemideje hagyott maga után némi kívánnivalót. A Samsung ezért egy nagyobb, 3700 mAh kapacitású akkumulátorral ruházta fel a Flip4-et, emellett a hatékonyabb chipset használata is közrejátszik. A tesztelés során a telefon jól bírta a rövidebb fotós kirándulásokat, egy napi normál használatot biztosan kibír. Mégsem nélkülözheted az esténkénti töltést.

Mennyi időt vesz igénybe telefon feltöltése? Mivel a csomagban nincs adapter, ez többé-kevésbé a saját választásodtól függ. A telefon 25 W-os kábeles töltést (a gyártó szerint 30 perc alatt 50%-os töltést) és 15 W-os vezeték nélküli töltést tud a Qi szabványon keresztül. Szorult helyzetben a 4,5 W-os fordított töltésen keresztül a telefon üzemidejéből feláldozhatsz valamennyit a tartozékok javára.

Milyen szoftvert kapott a Samsung Galaxy Z Flip4 hajlítható telefon?

A Samsung Galaxy Z Flip4 Android 12 operációs rendszert futtat One UI 4 bővítéssel, amelyet néhány, kifejezetten a Flip számára kifejlesztett módosítással egészítettek ki. És gyönyörűen is működik. A felület tele van elegáns animációkkal, amelyek élvezetét a már említett 120 Hz-es panel csak még tovább fokozza. Minden fényes és modern. Ráadásul a Samsung nem erőlteti rád a felesleges alkalmazásokat, ahogyan azt néhány versenytárs hajlamos megtenni. A hajlítható telefonokhoz készült alkalmazások között találhatsz például egy "állvány" üzemmódban való használathoz átalakított kameraalkalmazást, a Flex-et. A rendszer támogatja a gesztusokat, a legtöbb natív alkalmazás felületének felosztását és még sok mást is.

A Samsung Galaxy Z Flip4 egyéb változatai

A Samsung Galaxy Z Flip4 általunk tesztelt változatán kívül két másik modell is kapható, de ezek pusztán a tárhelykapacitásban különböznek egymástól. A választás a preferenciáidtól és az előrelátható felhasználástól függ. A tárhely mellett négy szín - szürke, arany, kék és lila - közül is választhat.

Samsung Galaxy Z Flip4 bemutató - összegző értékelés

Samsung Galaxy Z Flip4 - összegző értékelés

Samsung Galaxy Z Flip4

Mobiltelefonok

Néhány hiányossága ellenére a Samsung Galaxy Z Flip4 egy megbízható zászlóshajó azok számára, akik hajlítható telefonban gondolkodnak. A készülék azonban alapvetően nélkülözi a konkurenciát, szinte úgy tűnik, mintha a Samsung az egyszerű specifikációs fejlesztéseken kívül nem is hozott volna semmi újat, mert egyszerűen nincs rá szükség. Ha már rendelkezel a tavalyi modellel, akkor nincs értelme megvásárolni az újat. Ha ez lesz az első hajlítható telefonod, a nagyszerű kijelző, a tökéletesre hangolt kezelőfelület és a bőséges teljesítmény biztosan nem fog csalódást okozni számodra.

Előnyök

 • Tömör fémszerkezet
 • A zsanér minden helyzetben szilárdan tart
 • Jelenleg a legerősebb chipset
 • Nagyszerű megjelenítésű és funkcionálitású belső kijelző
 • A készülék remek társ a szelfizésben
 • A kamera kifinomult éjszakai üzemmóddal rendelkezik
 • Jobb akkumulátor-üzemidő, mint az elődjénél
 • Gördülékeny és elegáns, a telefonhoz igazított rendszer
 • A legolcsóbb hajlítható kijelzős telefon

Hátrányok

 • A külső kijelzőnek nem sok haszna van
 • Középszerű kamera, nincs teleobjektív
 • A telefon egy kézzel szinte kezelhetetlen
 • Kevés javulás az elődjéhez képest
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Samsung Galaxy Z Flip4 nem lepi meg semmi újdonsággal a sorozat rajongóit. De ha egy belépőszintű modellt keresel a hajlítható telefonok világába, az új Flip egy elég megbízható zászlóshajó, csúcsminőségű specifikációkkal és kiválóan finomhangolt rendszerrel. Ahhoz azonban, hogy a hajlítható telefonok valóban felvegyék a versenyt a hagyományos telefonokkal, még hosszú út áll előttünk. Szeretnél részese lenni a forradalomnak?

iPhone 14 Pro 128 GB, fekete - Mobiltelefon Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 492×
iPhone 14 Pro 128 GB, fekete
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A16 Bionic processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,78) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 20W, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
427 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RI043b1
4,8 377×
iPhone 14 128 GB - kék
Mobiltelefon - 6,1"-es OLED kijelző 2532 × 1170 felbontással, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A15 Bionic processzor, kameramodul: 12Mpx (f/1,5) fő kamera + 12Mpx széles látószögű, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, Lightning port csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 15W, vezeték nélküli töltés, megjelenés éve 2022, iOS operációs rendszer
298 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI041b3
4,7 152×
Nothing Phone (1) 8 + 256 GB fekete
Mobiltelefon - 6,55"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, vezeték nélküli töltés, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
161 100 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa03C2
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ