Nakupujte rychlostí budoucnosti

BOSU labda

A gyártó legismertebb terméke, a BOSU labda vagy BOSU Ball alig két évtizedes múltjával a világ egyik legsikeresebb fitness kelléke. A BOSU gyakorlatok az instabil felületnek köszönhetően jobban megdolgoztatják a hasizmokat és növelik az edzés hatékonyságát, ugyanakkor teljes figyelmet igényelnek, amely javítja a koncentrációt és erősíti az elmét, így a BOSU módszert más edzésformákon túli dimenzióba emeli. Nézzük, mi is a BOSU egyensúly trainer és mire kell figyelni például BOSU labda választásakor.

Tovább

Mi az a BOSU?

Mi az a BOSU tulajdonképpen? A David Weck által feltalált BOSU Balance Trainer 2000-ben robbant be a fitness világába, és gyorsan a világ egyik legsikeresebb fitness termékévé vált. A "BOSU" elnevezés eredetileg a "Both Sides Up" (Mindkét oldal felfelé) rövidítése volt. Ez arra utalt, hogy a BOSU Balance Trainer mindkét oldalára, tehát a lapos és a kupolás oldalára helyezve is használható. Mára a "BOSU" kifejezés a terméken túlmutatva azt jelenti, hogy "Both Sides Utilized" (Mindkét oldal kihasználva), s a testmozgás hagyományos edzésformákon túlmutató, tudatos megközelítésére utal. A BOSU gyakorlatok célja a mozgási képességek bővítése, a test átformálása és az elme megerősítése.

BOSU labda - BOSU ball
A BOSU labda gyakorlatok intenzívebb munkára késztetik a mélyebben fekvő izmokat is, így javítják az erőnlétet, az egyensúlyt, erősítik a törzset és a végtagokat.

BOSU gyakorlatok

A BOSU labda gyakorlatok skálája végtelenül széles. A BOSU labdán végzett gyakorlatok végzése közben nemcsak a felszíni, hanem a mélyebben fekvő izmok is erőteljesebben dolgoznak, így javítja testtartásunkat, egyensúlyérzékünket, állóképességünket, és erősíti a törzset. Nézzük, mikor ajánlott leginkább a BOSU labda használata?

 • Ülőmunkából adódó hátfájás esetén
 • Állómunka miatti gerincfájdalmak esetén
 • Bármilyen okból keletkező nyak-, gerinc-, derék-, és térdfájás megelőzésére és enyhítésére
 • Az alsó végtagok erősítésére
 • Kiegészítő edzésként vagy rehabilitációs céllal futás, futball, kézilabda, kosárlabda, vagy szinte bármilyen más sport űzésekor
 • Ha élvezetes és hatékony módon szeretnéd javítani erőnlétedet, közérzetedet és mentális egészségedet életkorodtól függetlenül

i

A Bosu egyensúly trainer instabil kialakításának köszönhetően folyamatos figyelmet és koncentrációt igényel. BOSU edzés közben biztosan nem fogsz a munkahelyi vagy magánéleti problémáidon agyalni. Így a BOSU edzés nemcsak a testet, hanem az elmét is frissíti, s valóban intenzív koncentráció esetén képes szinte meditatív állapotot előidézni, tehát egyfajta aktív meditációnak is tekinthető, amely nemcsak a testet, hanem a lelket is edzi. A meditatív állapot és a meditáció csökkenti a stresszt, az aggodalmat és a szorongást, javítja a koncentrációt, érzelmi állapotunkat és általános hangulatunkat, erősíti az öntudatot és önbecsülést, csökkenti a vérnyomást, és javítja az alvás minőségét.

BOSU gyakorlatok kezdőknek

Ha egyszerű, kezdőknek teljesen alkalmas BOSU gyakorlatsorozatot keresel, akkor megpróbálkozhatsz a következő fealadatokkal. Fontos hangsúlyozni, hogy mindegyik gyakorlat végzésekor a BOSU labda a lapos oldalával fekszik a földön.

 • Kezek a padlón, térdek a BOSU labdán - E négykézlábas helyzetből végzünk lábemeléseket, karnyújtásokat.
 • Fenék a padlón, a hát a BOSU labdának támaszkodik - A BOSU labda ebben a helyzetben támaszt kínál a hátgerincnek, így kevésbé megerőltető, tehát bármely korosztály számára alkalmas haserősítő felülések végezhetők.
 • Fenék a BOSU labdán, lábak a földön - Így végezzünk karemelést, törzsforgatást, enyhe hátradőlést.
 • Csípő a BOSU labdán, lábak hátranyújtva, könyökök a padlón - E pozíció kiválóan alkalmas hatékony lábemelések és lábkeresztezések végrehajtására, de végezhetünk akár törzsemelést is karunk kinyújtásával (tenyerek a padlón), vagy egyszerre kar- és lábemelést (karok egyenesre nyújtva a fülek mellett).
 • Kezek a BOSU labdán, lábak a földön - A jógából ismerős lefelé néző kutya és magzatpóz váltogatása, amely pihentet, frissít, s gyengéden nyújtja a karok és lábak izmait.
BOSU ball minden korosztálynak
A BOSU labda gyakorlatok fejlesztik az állóképességet és az egyensúlyérzéket is.

BOSU labda gyakorlatok - A legalapvetőbb és legnépszerűbb mozgások kezdőknek és haladóknak

Bizonyos alapvető mozgások kedvező hatása tovább fokozható BOSU labda használatával. Nézzünk néhányat!

 • Fekvőtámasz - Végezz fekvőtámaszt a lapos részével felfelé néző BOSU labdán úgy, hogy megmarkolod a két szélét. Kezdők a térdüket a földre helyezhetik.
 • Mountain climber - Ugyanaz a pozíció mint a fekvőtámasz esetén, de fekvőtámasz helyett végezz váltott lábas térdhúzásokat a mellkasod irányába. Minél tempósabban végzed, annál nehezebb.
 • Guggolás - Helyezd a BOSU labdát a padlóra a lapos oldalával lefelé. Állj rá, majd óvatosan végezz guggolásokat. Haladók a guggolást felugrással kombinálhatják.
 • Felülés - Feküdj hanyatt a BOSU labdán, a talpadat hagyd a talajon, kezeidet kulcsold össze a fejed mögött majd végezz felüléseket. Nehezítéshez emeld fel az egyik lábadat minden felülésnél.
 • Oldalkilépés - Állj a BOSU labda mellé, nagyjából egy méter távolságra, majd bal lábaddal ugorj a labdára, miközben a jobb lábadat a levegőbe emeled, s a térdedet behajlítod. Ismételd egy percig, majd végezd el a gyakorlatot az ellenkező oldalon.
 • Hátfájás ellen - A BOSU labdát helyezd lapos oldalával a talajra, majd állj rá egyenes derékkal és a karjaidat nyújtsd ki előre. Lassan dőlj előre egyenes derékkal és tartsd magadat abban a pozícióban 10, 20, vagy akár 30 másodpercig.

BOSU edzés - Egyéb lehetőségek

A BOSU labda számos egyéb területen is használható, vagy más sportok mellett kiegészítő edzésként.

 • Kosárlabda - Kosárlabda készségfejlesztő gyakorlatok végezhetők BOSU labdán is (mindkét oldalára fordítva), amely javítja az egyensúlyt, és a fokozott nehézségnek köszönhetően magasabb szintre fejleszi a labdakezelési készséget.
 • Kézilabda - Ugyanaz érvényes, mint a kosárlabda esetében - állóképesség, egyensúly, labdakezelési készség fejlesztése.
 • Futball akadémia - A BOSU használata futball akadémiákon is egyre gyakoribb a hagyományos fociedzés kiegészítésére.
 • Futás - A BOSU gyakorlatok végzése azon túl, hogy fejleszi a koordinációt és az állóképességet, számos olyan izmot dolgoztat meg, amelyek fejlesztése növeli a futóteljesítményt.

BOSU labda - Megelőzés, rehabilitáció

A BOSU terápiás eszközként is használható, mivel a hétköznapi ember számára is megfelelően intenzív és hatékony edzésprogram állítható össze a segítségével. A BOSU gyakorlatok végzése edzi a szívet és a keringési rendszert, javítja a szöveti oxigenizációt és a szövetek tápanyagellátását, ezáltal javítja az izmok és ízületek működését, például a térdnél, amely területtel sokan tapasztalnak problémát, s nemcsak idős korban. A BOSU fontos szerepet játszhat a megelőzésben is, mivel nagyon hatékonyan fejleszti az antigravitációs izmokat, amelyek a törzs egyensúlyának fenntartásáért felelősek.

Bosu labda gyakorlatok gyerekeknek
A BOSU vicces, élvezetes formában kínál új sportolási lehetőséget gyerekeknek is.

BOSU labda gyakorlatok gyerekeknek

BOSU labda gyakorlatok összeállíthatók gyerekeknek is, szinte bármilyen korosztálynak és ügyességi szintnek. A gyerkekek kivételes örömmel és lelkesedéssel használják a BOSU labdát, s némi gyakorlással gyakran ügyesebbnek bizonyulnak, mint a felnőttek. Ülve, állva, guggolva, térdelve, hason fekve, ugrálva végezhetők vele egyensúlyfejlesztő és erősítő gyakorlatok.

BOSU Ball - Fontos paraméterek választáskor

A BOSU labda kiválasztása nem túl bonyolult feladat, de van néhány paraméter, amelyeket fontos figyelembe venni.

 • Átmérő - A legtöbb BOSU modell 50 cm, 63,5 cm vagy 65 cm-es átmérővel rendelkezik, de léteznek mini modellek is 16 cm-es átmérővel, amelyek általában 2 vagy 4 darabos szettben kaphatók.
 • Maximális terhelhetőség - A BOSU labda maximális terhelhetősége 120 és 180 kg között mozog. Hölgyeknek és 100 kg alatti férfiaknak a 120 kg-os terhelhetőség is bőségesen elegendő.
 • Anyaga, felülete - A BOSU labdák általában kiváló minőségű, tartós, szakadásgátló anyagból készülnek, s felületük mintás a jobb fogás és csúszásmentesség érdekében.
 • Szín - A BOSU labdák leginkább fekete, szürke, rózsaszín és sötétkék színekben kaphatók.

BOSU ár

A BOSU nem tartozik a legolcsóbb fitness felszerelések közé. A legolcsóbb modellek ára 20 és 30 ezer forint között mozog, s ezek a mini BOSU labdák 16 cm-es átmérővel. Igaz, ezért a pénzért 2 vagy 4 darab mini BOSU ladbát kapsz, attól függően, hogy melyik készletet választod. A legtöbb BOSU modell ára az 50 és 80 ezer forint közötti árkategóriában található. A csomag általában kézi pumpát és többoldalas használati utasítást is tartalmaz BOSU edzés tippekkel.

i

Szeretnéd BOSU labdád ellenállását módosítani? Van rá megoldás! Vess egy pillantást BOSU kiegészítők oldalunkra. Ha BOSU labdádat a lehető legjobb áron szeretnéd megvásárolni, akkor olcsó BOSU labdák oldalunkat látogasd meg, ahol ár szerint rangsoroltuk a BOSU termékeket, és biztos lehetsz benne, hogy mindig a legjobb akciós árakat találod.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
BOSU Balance Trainer Profi Szállításra kész > 5 db
Egyensúlyozó félgömb - 63,5 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 136 kg, a csomag tartalma: pumpa és használati utasítás, kék színű
-10%
66 490 Ft
60 090 Ft

11 tétel
BOSU Balance Trainer Profi
Egyensúlyozó félgömb - 63,5 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 136 kg, a csomag tartalma: pumpa és használati utasítás, kék színű

-10% 66 490 Ft
60 090 Ft áfa nélkül 47 310 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOSU02
BOSU Black Profi Balance Trainer - Limited edition
Egyensúlyozó félgömb - 63,5 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 136 kg, fekete színű

79 290 Ft áfa nélkül 62 430 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTbkf01
BOSU Balance Trainer Elite
Egyensúlyozó félgömb - 63,5 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 180 kg, a csomag tartalma: pumpa és használati utasítás, szürke színű

90 290 Ft áfa nélkül 71 090 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOSU04
BOSU Sport Balance Trainer, kék - Egyensúlyozó félgömb Típusok
BOSU Sport Balance Trainer, kék
Egyensúlyozó félgömb - 50 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 135 kg, a csomag tartalma: pumpa és használati utasítás, kék színű

52 590 Ft áfa nélkül 41 410 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOSU06
BOSU Pods - kék/szürke, 4 db
Egyensúlyozó félgömb - 16 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 120 kg, kék színű

27 290 Ft áfa nélkül 21 490 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTbkf017
BOSU Sport Balance Trainer, kék
Egyensúlyozó félgömb - 50 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 135 kg, kék színű

49 090 Ft áfa nélkül 38 650 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTbkf03
BOSU Nexgen Home
Egyensúlyozó félgömb - 65 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 136 kg, kék színű

67 490 Ft áfa nélkül 53 140 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTbkf015
BOSU Balance Trainer, rózsaszín - Egyensúlyozó félgömb Típusok
BOSU Balance Trainer, rózsaszín
Egyensúlyozó félgömb - 50 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 135 kg, rózsaszín színű

+ INGYEN Digitální předplatné Svět běhu

52 590 Ft áfa nélkül 41 410 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOSU05
BOSU Balance Trainer Home Balance Trainer
Egyensúlyozó félgömb - 63,5 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 136 kg, a csomag tartalma: pumpa és használati utasítás, kék színű

65 890 Ft áfa nélkül 51 880 Ft
Kosárba
Átvehető: ma 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOSU01
BOSU Pods - kék, 2 db
Egyensúlyozó félgömb - 16 cm-es átmérővel, max. terhelhetősége: 120 kg, kék színű

-10% 18 890 Ft
16 950 Ft áfa nélkül 13 350 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTbkf016
Bosu Powerstax
Fitneszkiegészítő - Javítsd a BOSU® Balance Trainer sokoldalúságát, intenzitását és használhatóságát, és adj hozzá egy állítható ellenállású edzőeszközt a BOSU® POWERSTAX ™ segítségével. Mindegyik BOSU® POWERSTAX ™ -ot úgy tervezték, hogy a BOSU® Balance Trainer-t 10 cm-rel megemelje, részben stabilizálja a BOSU® Balance Trainer-t a peron tetején vagy alján, és 2–15 kg-os töltéskor kiszámíthatatlan ellenállást (vagy terhelést) teremtsen az instabil helyzetből. víz feltöltése.

-10% 44 490 Ft
40 160 Ft áfa nélkül 31 620 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 9:00-tól
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTbkf18

BOSU labda

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó BOSU labda BOSU Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább BOSU labda BOSU

27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ