Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Sport Walking pad

Hogyan válassz városi kerékpárt?

Termékkatalógus

A városi kerékpárok ideálisak rövidebb távolságokra. Az egyszerű kezelhetőségüknek és a kényelmes használatuknak köszönhetően nemcsak a városban biztosítanak komfortos közlekedést.

Frissítve: 2018. március 6.

A városi kerékpárok ideálisak mindennapi közlekedésre, amelyekkel eljuthatsz a munkahelyedre, az iskolába vagy az üzletbe. Nagyon könnyen kezelhetők, kényelmesek és megbízhatók.

Városi kerékpár
Előnyök és hátrányok
  • Könnyen karbantarthatók
  • Kényelmesek
  • Egyszerűen kezelhetők
  • Jól felszereltek
  • Kevesebb sebességfokozat
  • Nem alkalmasak terepekre
  • Nem alkalmasak hosszabb utakra

Gyakran ismételt kérdések a városi kerékpár kiválasztásakor

Használható-e a városi kerékpár városon kívül?

Igen. Ezeket a kerékpárokat ugyan városi közlekedésre tervezték, de a városon kívül burkolt felületeken is használhatók.

Szükségem lesz-e kiegészítőkre a városi kerékpárhoz?

A városi kerékpárokat általában alapkivitelben csomagtartóval, elülső és hátsó lámpával, sárvédőkkel és láncvédővel szerelik fel. Így csak sisakra lesz szükséged.

Használható-e a kerékpár bevásárláshoz?

Igen. A legtöbb városi kerékpár hátsó részén van egy csomagtartó, amelyre ráteheted a kosaradat.

Mennyire kényelmes a városi kerékpár nyerge?

A városi kerékpár nyergén egyenesen ülsz. Ebben a helyzetben a gerinced szinte merőleges a talajra, így nem terheli meg a hátad.

Városi kerékpárok

  • Alkalmasak bevásárláshoz és munkába való eljutáshoz
  • Egyszerű szerkezetűek
  • Ár: 90 800 Ft-tól

Fontos paraméterek

Kerékátmérő

Kerékátmérő

A legtöbb városi kerékpár 28”-es kerekekkel és közepes szélességű gumiabroncsokkal rendelkezik. Ezek biztosítják a kerékpár stabilitását az úton és fenntartják a jó irányíthatóságot.

A kerékpár méretének kiválasztásáról bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

Váz magassága

Váz magassága

A váz magasságát leggyakrabban hüvelykben vagy S, M, L, XL méretekben adják meg. Ezt a láb és az ágyék közötti távolság vagy a testmagasság alapján határozzák meg.


Tájékoztató táblázat

Testmagasság cm-ben

A váz magassága megjelölés szerint

165  cm-ig 15", 16", S, 44 cm-ig
160-170 cm 17", 18", M, 48 cm-ig
170-185 cm 19", 20", L, 52 cm-ig
185-200 cm 21", 22", XL, 55 cm-ig
 195 cm felett 23", 24", XXL, 58-60 cm

*A fenti táblázatban szereplő értékek csak tájékoztató jellegűek, és kivételes esetekben eltérhetnek.

Váz anyaga

Váz anyaga

Az acélvázak nagy szilárdságúak és olcsóbbak. Hátrányuk, hogy nagyobb a tömegük és hamarabb korrodálódnak. A karbonváz könnyebb és jól hajlik, valamint a szilárdsága nem csökken az idővel. A dúralumínium váz olcsóbb, de ugyanakkor nehezebb, mint a karbonváz.

Fékek

Fékek

A városi kerékpárokat leggyakrabban v-fékekkel (v-brake) szerelik fel, amelyek úgy fékeznek, hogy a fékpofákat a felnihez szorítják. Ezek olcsók, kevés karbantartást igényelnek, de a fékhatásuk vízzel való érintkezéskor csökken.

Kifejezések szótára - kerékpár

Hátsó váltó

A hátsó váltó egy olyan mechanizmus, amely a legtöbb kerékpáron megtalálható és a terhelés fokozatának kiválasztására szolgál. A kis fokozat jól jön, ha a dombra akarsz feltekerni, viszont többet kell pedáloznod. Sík utakon pedig előnyösebb a nagy fokozat, amelynek köszönhetően nem kell annyit pedáloznod és a kerékpározás is kényelmesebb lesz.

Váz

A váz méretét hüvelykben vagy S, M, L, XL méretekben adják meg. Ezt a láb és az ágyék közötti távolság vagy a testmagasság alapján határozzák meg. A vázat acélból, dúralumíniumból vagy karbonból készítik. Az acélváz nehezebb és hamarabb korrodálódik. Előnye a nagy szilárdság és az alacsonyabb ár. A dúralumínium váz nehezebben korrodálódik és viszonylag könnyű. A karbonváz a legkönnyebb, nem korrodálódik, jól hajlik és a szilárdsága nem csökken az idővel.

Villa

A villa felfüggesztése sűrített levegőn vagy rugón alapul. A rugós kivitelezés olcsóbb, és valamivel érzékenyebb csillapítást biztosít, mint a levegős változat. Hátránya a rugóerő és a kerékpáros tömege közötti összefüggés, illetve a tulajdonságok megváltozása a környezeti hőmérséklet változásakor. A légfelfüggesztés sporthoz és rekreációhoz is alkalmas. A légnyomás a kerékpáros tömegéhez igazítható, és a jellemzőinek köszönhetően nagyon gyakran használják, viszont drágább. A zármechanizmus lehetővé teszi a felfüggesztett villa rögzítését. Ha nincs rögzítve a villa, miközben tekersz fel a dombra, akkor a pedálokba továbbított erő egy részét elnyeli a villa.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket