30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Mandula

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Diófélék típusa
Mandula
(46)
Kesu
(11)
Földimogyoró
(3)
Para
(5)
Makadámia dió
(1)
Forma
Natural
(11)
Pörkölt
(12)
Sós
(10)
Csokoládéban
(11)
Hámozott
(5)
Csomagolás
Egy fajtájú dióféle
(33)
Dió mix
(11)
Diófélék és gyümölcsök keveréke
(2)
Tömeg
120 g
1000 g
-
Szűrés

A mandula az egyik legnépszerűbb dióféle. Különösen közkedvelt a magas tápanyagtartalma és a finom íze miatt. Az egészséges zsírok, fehérjék, rostok, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, ennek köszönhetően ideális választás az immunrendszer erősítésére és az általános egészség megőrzésére. A mandula sokoldalú összetevő, mivel főzés során és önmagában is fogyasztható, emellett különféle ételekhez is adható, vagy felhasználható sütéshez és főzéshez. Milyen értékeket képvisel még a mandula? Az alábbi sorokból kiderül.

Tovább

Mi is tulajdonképpen a mandula?

A mandula a mandulafa magja, amely jellegzetes alakjáról és magas tápértékéről ismert. Ez a fa főként a szubtrópusokon nő, ahol olyan növények is virágoznak, mint az olajbogyó, a narancs és a dohány. Természetes élőhelyén a mandulafa nagyon bőségesen terem, de még hazánkban is megtalálható ez a fafajta, viszont nem nő olyan magasra, és közel sem termel annyi magot, mint az eredeti élőhelyén.

Milyen egészségügyi előnyökkel jár a mandula fogyasztása?

A mandula egészséges zsírok, fehérjék, rostok, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása. Magnéziumot, kalciumot, vasat, E-vitamint, B2 vitamint és egyéb fontos anyagokat is tartalmaz. Antioxidáns tartalmának köszönhetően megvédi a sejteket a károsodástól, és elősegíti a bőr és a haj egészségét.

  • Hozzájárul a szív egészségéhez
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Erősíti az immunrendszert
  • Hozzájárul a csontok, az izmok és az idegrendszer egészségéhez
  • Csökkenti a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát
  • Segít fenntartani az egészséges testsúlyt

Az ajánlott napi adag 28 g (egy marék). Túlzott fogyasztása puffadáshoz, székrekedéshez vagy hasmenéshez vezethet.

Szeletelt, egész magvas vagy chips állagú mandula?

A mandula három fő formában kapható: szeletelve, egészben és chips állagban. A szeleteket gyakran használják sütemények vagy saláták díszítéseként. Az egész magok népszerűek csemegeként vagy különféle receptek összetevőjeként. A chipsek müzlibe, zabkásába vagy sütőipari alapanyagként használhatók.

Hámozott vs. hámozatlan mandula

A mandula vásárolható hámozva, azaz a sötét héjától megfosztva, vagy hámozatlanul, amikor a barna héja még a magvakon van.

  • A hámozott mandulát megfosztják a héjától, de a mag ennek ellenére sok tápanyagot tartalmaz. A hámozott mandula puhább, nem olyan keserű és emészthetőbb.
  • A hámozatlan mandula teljesen más ízű, ráadásul a legtöbb antioxidánst a héja tartalmazza, így egy adag jótékony anyagot kapunk, ha hámozatlan mandulát fogyasztunk.

Mandula hámozva
Hámozott mandula

Mandula héjában
Hámozatlan mandula

A mandula elősegíti a fogyást is?

A mandula remek választás a fogyókúrához is, mert szinte egyáltalán nem tartalmaz cukrot. Emellett a mandula magok rostokat és fehérjét bőségesen tartalmaznak, amelyek növelik a jóllakottság érzését. Ez azt jelenti, hogy tökéletes tápláló snack az éhség elűzésére. A mandula azonban sok zsírt is tartalmaz, ezért nem szabad túllépni az ajánlott napi adagot, viszont a magas zsírtartalom miatt a mandulában lévő kalóriák több mint 10 %-a egyáltalán nem szívódik fel, ami nagyon pozitív dolog.

i

Jobb-e beáztatni a mandulát evés előtt?

Biztosan Te is hallottad már, hogy a mandulát (és minden más diófélét) jobb beáztatni, mielőtt megennéd. Hogy miért? A mandula az áztatásnak köszönhetően megszabadul az enzimektől, így könnyebben emészthetővé válik, ráadásul több tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tud a szervezetünk kinyerni belőle.

Natúr, sózott, füstölt vagy pörkölt mandula is kapható

Mindenki kicsit másképp szereti a dióféléket, ezért a mandula különböző változatokban kapható, hogy mindenki igazán élvezhesse az előnyeit.

  • A natúr mandula nem esett át semmilyen feldolgozási folyamaton, például pörkölésen, édesítésen vagy sózáson. Az ilyen mandula természetes állapotban marad, minden tápanyaggal együtt. Gazdag fehérje-, rost- és egészséges zsírforrás, így nagyszerű, tápláló választás mindenki számára.
  • A pörkölt mandula serpenyőben készül. A pörkölt mandula finomabb és ropogósabb, ezért gyakran használják tápláló snackként vagy pékáruk, gabonapelyhek és egyéb receptek összetevőjeként. Aromájuk és textúrájuk a diófélék rajongóinak nagy kedvence.
  • A sózott mandula sótartalma nagymértékben fokozza a mandula ízét. A sózott mandula népszerű csemege, amelyet gyakran szolgálnak fel snackként vagy különböző ételek kiegészítéseként. A sós íz sok ember számára vonzó.
  • A füstölt mandula gyakori ízletes csemege vagy hozzávalóként is használható különféle salátákhoz, pékárukhoz vagy mártásokhoz, ami érdekes ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
  • A fűszeres mandulát sütés vagy szárítás előtt fűszeres keverékkel vagy páccal vonják be. Ez a keverék különféle fűszereket tartalmazhat, például borsot, curryport, fokhagymát, rozmaringot, koriandert vagy chilit. A fűszeres mandula fűszeres és aromás ízű, és gyakran fogyasztják csemegeként.

füstölt mandula
Füstölt mandula

pirított sós mandula
Pirított sós mandula

pirított fűszeres mandula
Pirított fűszeres mandula

mandula és diófélék keveréke
Mandula és diófélék keveréke

Ha szereted a különböző dióféléket, mindenképpen érdemes a diófélék keverékét is kipróbálnod, amely nemcsak mandulát, hanem például kesudiót, földimogyorót vagy mogyorót, makadám diót, fenyőmagot és brazil diót is tartalmaz. Ezenkívül a keverék tartalmazhat különféle népszerű aszalt gyümölcsöket is.

Az édesszájúak is imádni fogják - próbáld ki a mandulát csokoládéban, joghurtban vagy sós karamellában

Ha inkább az édes ízekért rajongsz, nem kell kétségbeesned, mert a mandulát te is imádni fogod. A csokoládéval bevont mandula nagyon népszerű finomság. Válogathatsz az étcsokoládéval bevont mandula, de a klasszikus tej- vagy fehércsokoládéval, illetve a fahéjas csokoládéval bevont mandula között is, ami egy szinttel feljebb emeli az ízvilágot. A mézzel, joghurttal, sós karamellel, kókusszal, gyümölcsporral (gyakran málna vagy eper) vagy cukorral készült változatok szintén népszerűek.

Milyen egyéb termékek készülnek mandulából?

A mandula önmagában is nagyszerű finomság, de gyakran használják fel más nagyszerű termékekben is. Mit szólnál a mandulatejhez, a vajhoz, a liszthez vagy az olajhoz?

  • mandulaliszt egy finomra őrölt mandulakeverék, amelyet gyakran használnak a hagyományos búzaliszt alternatívájaként. Fehérjében, egészséges zsírokban és rostokban gazdag. Alacsony szénhidráttartalma alkalmassá teszi a cukorbetegek számára vagy azoknak, akik alacsony szénhidráttartalmú étrendet fogyasztanak.
  • mandulakrém, más néven mandulavaj egy sűrű paszta, amely őrölt mandulából készül. Nagy arányban tartalmaz egészséges zsírokat, fehérjét és rostokat. Alkalmas a laktózérzékenyek vagy vegánok számára is. A klasszikus mogyoróvaj alternatívája.
  • mandulaital, amelyet gyakran mandulatejnek is neveznek, egy növényi ital, amely őrölt mandulából és vízből készül. Finom, és a tehéntej népszerű alternatívája, különösen azok számára, akik laktózérzékenyek vagy vegánok.
  • A mandulaolaj enyhe íze és magas egészséges zsírtartalma miatt a konyhában megbecsült összetevő. Elsősorban a hidegkonyhában használják pácok, öntetek, krémek készítéséhez, de édes ételekhez vagy gyümölcssalátákhoz is kiváló hozzávaló lehet.

Milyen kiszerelésben kapható a mandula?

A mandula többféle kiszerelésben kapható, amelyek között vannak kisebb és nagyobb csomagok is, amelyek akár háztartási vagy kereskedelmi felhasználásra is alkalmasak. A szokásos csomagok a pár grammos kis zacskóktól akár 200 grammos vagy az 1 kg kiszerelésig is kaphatóak.

i

Olcsó mandulát keresel? A webáruházunk akciós kategóriája mindenki számára kínál olcsóbb csomagokat is.

A mandula a kozmetikumokban is megtalálható

A mandula a kozmetikai iparban a bőr- és hajápoló tulajdonságai miatt szintén megbecsült összetevő. Ezek a készítmények vitaminokat, ásványi anyagokat és egészséges zsírokat tartalmaznak, amelyek hidratálják, táplálják és védik a bőrt. A mandulaolajat gyakran használják természetes hidratálóként a száraz bőrre, valamint olyan szépségápolási termékek összetevőjeként, mint a krémek, olajok vagy hajmaszkok. Minden férfi és nő imádni fogja a mandulát a kozmetikumokban is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Bery Jones Mandula natúr 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - mandula natural, 1000 g visszazárható csomagolásban
4 290 Ft

2.
Bery Jones Diókeverék natural 1 kg Szállításra kész > 10 db
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 1000 g visszazárható csomagolásban
6 690 Ft

3.
Bery Jones mandula sós karamellában Szállításra kész > 10 db
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban
4 290 Ft

Még több
46 termék
4,8 213×
Bery Jones Mandula natúr 1 kg
Dióféle - mandula natural, 1000 g visszazárható csomagolásban - 4 290 Ft/1 kg
Szuper ár
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery106
4,9 226×
Bery Jones Diókeverék natural 1 kg
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 1000 g visszazárható csomagolásban - 6 690 Ft/1 kg
Szuper ár
6 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery088
4,9 171×
Bery Jones mandula sós karamellában
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 8 580 Ft/1 kg
Szuper ár
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery117
4,8 163×
Bery Jones Füstölt mandula 1 kg
Dióféle - mandula pörkölt, sós és füstölt, 1000 g visszazárható csomagolásban - 5 790 Ft/1 kg
Szuper ár
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery041
4,8 212×
Bery Jones Dió- és gyümölcskeverék 1 kg
Dióféle - mandula és törökmogyoró natural, 1000 g visszazárható csomagolásban - 4 390 Ft/1 kg
Szuper ár
4 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery086
4,5 27×
Bery Jones Háromszínű mandula 500g
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 7 780 Ft/1 kg
Szuper ár
3 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery137
4,9 71×
Bery Jones Fehér csokoládés és kókuszos mandula 500 g
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 8 180 Ft/1 kg
Szuper ár
4 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery136
5,0 168×
Bery Jones mandula tejcsokoládéban és fahéjban
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 7 780 Ft/1 kg
Szuper ár
3 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery116
4,9 74×
Bery Jones Blansírozott mandula 1 kg
Dióféle - mandula hámozott, 1000 g visszazárható csomagolásban - 6 390 Ft/1 kg
Szuper ár
6 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery013
4,8 163×
Bery Jones Füstölt mandula 500g
Dióféle - mandula pörkölt, sós és füstölt, 500 g visszazárható csomagolásban - 6 980 Ft/1 kg
Szuper ár
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery159
4,8 213×
Bery Jones Mandula natúr 250 g
Dióféle - mandula natural, 250 g visszazárható csomagolásban - 7 160 Ft/1 kg
Szuper ár
1 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks143
5,0 48×
Bery Jones Blansírozott mandulabél, pörkölt, sós 1 kg
Dióféle - mandula pörkölt, sós és hámozott, 1000 g visszazárható csomagolásban - 6 590 Ft/1 kg
Szuper ár
6 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery040
4,7 26×
Bery Jones Mandula joghurtban
Dióféle - mandula joghurtban, 500 g visszazárható csomagolásban - 7 180 Ft/1 kg
Szuper ár
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery115
4,7 25×
Bery Jones Pirított mandula - rozmaring, chili és fokhagyma 500 g
Dióféle - mandula pörkölt, 500 g visszazárható csomagolásban - 11 380 Ft/1 kg
Szuper ár
5 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery122
4,9 226×
Bery Jones Diókeverék natural 500 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 9 980 Ft/1 kg
Szuper ár
4 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery087
4,6 15×
Bery Jones Mandulapehely 500 g
Dióféle - mandula natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 7 180 Ft/1 kg
Szuper ár
3 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery016
4,9 58×
Bery Jones mandula keserű csokoládéban
Dióféle - mandula csokoládéban, 500 g visszazárható csomagolásban - 7 780 Ft/1 kg
Szuper ár
3 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery114
4,9 71×
Bery Jones Mandula fehér csokoládéban és kókusszal 250 g
Dióféle - mandula csokoládéban, 250 g visszazárható csomagolásban - 8 360 Ft/1 kg
Szuper ár
2 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery147
5,0 168×
Bery Jones Mandula tejcsokoládéban és fahéjban 250 g
Dióféle - mandula csokoládéban, 250 g visszazárható csomagolásban - 8 360 Ft/1 kg
Szuper ár
2 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks142
4,9 74×
Bery Jones Blansírozott mandula 500 g
Dióféle - mandula hámozott, 500 g visszazárható csomagolásban - 6 980 Ft/1 kg
Szuper ár
3 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery012
4,9 226×
Bery Jones Vegyes diófélék natúr 250 g
Dióféle - mix, mandula, kesu, para, törökmogyoró és pekándió natural, 250 g visszazárható csomagolásban - 9 160 Ft/1 kg
Szuper ár
2 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks140
4,8 25×
Bery Jones Pörkölt, sós diókeverék 1 kg
Dióféle - mix, mandula, kesu és makadámia dió pörkölt és sós, 1000 g visszazárható csomagolásban - 8 290 Ft/1 kg
Szuper ár
8 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery091
4,8 163×
Bery Jones Füstölt mandula 250 g
Dióféle - mandula pörkölt, sós és füstölt, 250 g visszazárható csomagolásban - 8 760 Ft/1 kg
Szuper ár
2 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTks141
4,8 212×
Bery Jones Vegyes diófélék és gyümölcsök 0,5 kg
Dióféle - mandula és törökmogyoró natural, 500 g visszazárható csomagolásban - 5 180 Ft/1 kg
Szuper ár
2 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbery170

Mandula

A Mandula kategóriában összesen 46 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Mandula – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó mandula Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább mandula A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb mandula A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: mandula vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ