30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Hogyan válassz evezőgépet?

Termékkatalógus

Frissítve

Az evezőgépek ötvözik az aerob és az erősítő edzést. Kiválóan alkalmasak az izomtömeg növeléséhez és a testedzéshez. Megerősítik az összes fő izomcsoportot, beleértve a has- és hátizmokat is. Továbbá segítenek megelőzni a gerincproblémákat és segítenek a helyes testtartásban.

Hogyan válassz evezőgépet?
Miért válassz egy evezőgépet?
  • Javítják az erőnlétet
  • A rendszeres edzés mellett megnövelik a tüdő kapacitását
  • Támogatják a szív és az erek megfelelő működését
  • Segítenek a hatékony zsírégetésben

Gyakran ismételt kérdések az evezőgépekkel kapcsolatban

Mit mér az evezőgép számítógépe?

Általában az időt, a sebességet, a távolságot, az elégetett kalóriákat és a pulzusszámot. Néhánynál beállíthatod a saját célértékeidet vagy versenyezhetsz a számítógép ellen.



Hogyan kezdjük el az evezést az evezőgépen?

A kezdők néha elkövetik azt a hibát, hogy túl nehéz terhet választanak, valamint a markolatot főként a kezükkel húzzák és nem vonják bele a lábaikat. Az edzést kezd a lábaiddal, majd vond bele a törzsedet és aztán a kezeidet. Ne vidd túlzásba a mozgás sebességét, különben jobban megfájdulhatnak az izmaid.

A felesleges zsír hatékony elégetéséhez evezz legalább 30 percig és a pulzusszámodat tartsd kb. a maximális pulzusszámod 65-75%-os szintjén.

Hogyan állapíthatom meg a maximális pulzusszámomat?

A maximális pulzusszámod hozzávetőleges értékét kiszámíthatod egy egyszerű képlettel: 220 (230 nők esetében) - az életkorod. Például egy 35 éves férfi maximális pulzusszámának kb. 185-nek kell lennie.

A következő képlettel pontosabban kiszámíthatod a maximális pulzusszámodat:

  • Nők: 209 - (0,9 × életkor)
  • Férfiak: 214 - (0,8 × életkor)


Evezőgépek

  • Erőnléti és erősítő edzés
  • Csendes, áram nélküli működés
  • Kezdőknek és aktív sportolóknak

Fontos paraméterek

Terhelési rendszer

Terhelési rendszer

Az evezőgép kiválasztásakor a terhelési rendszer a legfontosabb paraméter. A választáskor jól át kell gondolnod, hogy a rendszer megfelel-e számodra. Például a nők inkább olyan rendszereket keresnek, amelyek lehetővé teszik számukra az aerob testmozgást kisebb edzési intenzitás mellett. A férfiak pedig az izomtömeg növelésére összpontosítanak, ezért más típust választanak.

Az otthoni testmozgás legelterjedtebb rendszere a mágneses fék. Ez lehetővé teszi a kívánt terhelés kiválasztását, illetve csendesen működik és hosszú élettartammal rendelkezik. Egy alternatíva a forgatható végződéssel ellátott csillapító rendszer, amely lehetővé teszi a teher megváltoztatását, de az élettartama rövidebb, mint az előzőé.

A piacon vannak olcsóbb, fix csillapítással rendelkező evezőgépek. A kedvező áruk ellenére azonban nem alkalmasak kezdőknek, mivel nem teszik lehetővé a kisebb terhelés beállítását. A ventilátorral vezérelt terhelési rendszer szintén az olcsóbbak közé tartozik.

A profi sportolók által használt legfejlettebb rendszer az indukciós fék. Ez sokféle nehézségi beállítást tesz lehetővé, és az előnye a nagy mérési pontosság.

A nem túl népszerűek közé tartoznak a vízi közeggel ellátott evezőgépek, amelyek a forgó lapátok és a terhelést szabályozó szelepek elvén működnek. Hátránya a zaj és a klórtabletták rendszeres használatának szükségessége.

Sínek

Sínek

Az evezőgép sínjeinek minősége olyan paraméter, amelyet nem szabad alábecsülni. Ettől függ ugyanis a gép élettartama és az edzés alatti csendes működés. Két változat közül választhatsz. Az olcsóbb, csapágyak nélküli műanyag változat gyorsan elhasználódik, de megfelel az otthoni használathoz. Azonban akik komolyan gondolják az edzést, azoknak csapágyas sínnel ellátott gépet kellene választaniuk, mivel csendesebben működik és hosszabb élettartammal rendelkezik.

Felszereltség

Felszereltség

A piacon rengeteg különféle anyagból készült és felszereltséggel ellátott evezőgép kapható. A váztól függően például eltérhet a terhelhetőségük (általában 150 kg-ig). A terhelés kétféle módon szabályozható, mégpedig manuálisan és elektronikusan, amely drágább. A fejlettebb gépek lehetővé teszik például a pulzusszám mérését vagy az automatikus programok beállítását, amelyek a kiválasztott profil szerint maguktól módosítják a terhelést. A helytakarékosság és a szállítás érdekében összecsukható rendszerrel és kerekekkel ellátott evezőgépek is elérhetők.

Kifejezések szótára - Evezőgépek
Sínek

Az evezőgép szerkezetének része, amelyen a teljes testtömeged mozog. A sínek befolyásolják az egész evezőgép élettartamát és zajszintjét. Az olcsóbb eszközök csapágyak nélküli műanyag sínekkel rendelkeznek, a drágábbak pedig csapágyas sínekkel.

Aerob és anaerob zóna

Az aerob zónában akkor tartózkodsz, amikor az oxigénfelvétel és -kiáramlás egyenletes. Nem kapkodod a levegőt és folyamatosan tudsz beszélni edzés közben. Abban a pillanatban, amikor túlhajszolod magad, az anaerob küszöbön (határon) keresztül átlépsz az anaerob zónába. A nagy intenzitású terhelés következtében kilépsz a kényelmi zónádból - például sprintnél, a dombra való felfutásnál vagy az edzőtermekben történő edzés során. Ekkor az izmok nem kapnak elég oxigént, kapkodod a levegőt és megfelelő nyújtás nélkül az izmok megfeszülhetnek.


Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ