A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

ApF HU Akvizice ApF HU

Orsók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Pontyozó
(4)
Pergető
(2)
Harcsázó
(3)
Tengeri
(2)
Pergető, úszó, feeder
(2)
Fék típusa
Elsőfékes
(6)
Nyeletőfékes
(1)

Segítünk kiválasztani a legjobb orsókat a kedvenc horgászstílusodhoz. Válassz a pergető orsó, a harcsázó orsó, az első- és hátsófékes vagy nyeletőfékes orsók közül. Tudd meg, hogyan különböznek az egyes típusok, és válassz egy olyan orsót, amely megfelel a kedvenc horgásztechnikádnak.

Tovább

Pontyozó orsók

pontyozó orsók tartósabbak, nagyobbak, és több horgászzsinór tekerhető fel rájuk. A nagyobb távolságokból történő behalászás miatt nagyobb áttételi aránnyal rendelkeznek. Nehezebb dobósúlyokkal történő horgászáshoz alkalmasak.

  • A pontyozó orsó helyettesítheti például a feeder orsót.
  • Átélheted vele a pontyok, keszegek, amurok és egyéb halak kifogását. Kisebb ragadozó halakhoz is alkalmas lehet.
  • A pontyozó orsókat feeder vagy egyéb technikákkal is hasznosíthatod, ahol a bot bottartón van elhelyezve.

Mi az az áttételi arány?

Az áttételi arány meghatározza a rotor fordulatszámát a hajtókar egy fordulatára. Például az 1: 5 azt jelenti, hogy a rotor egy hajtókar fordulat során ötször fodul át. Minél nagyobb az áttétel, annál gyorsabban kitekerhető az horgászorsó.

Pergető orsók

A pergető orsók könnyebbek, kisebbek, sima működéssel és kisebb mennyiségű zsinórfelvétellel rendelkeznek. A pergetés során nincs szükséges nagy bedobásokra, mint például a pontyozás során. Emellett kisebb áttétellel rendelkeznek. Általában nem szükséges gyorsan behúzni a csalit.

  • A pergetés a horgászat egy fajtája, ahol műcsalit dobunk be és húzunk partra.
  • Hű társad lesz a csukák, sügérek, süllők, balinok, domolykók, pisztrángok, amerikai szajblingek horgászata esetén, ultrakönnyű pergetőcsali esetén segíthet a pontyszerű halak fogásában is.
  • A pergető orsó remekül szolgál finomszerelékes és feeder botok eseétben is.

Harcsázó orsók

harcsázó orsók nehezebbek és masszívabak, mert nagyobb zsinórfelvétellel rendelkeznek, emellett az áttételük is nagyobb. A tömege és mérete miatt nem alkalmas más orsók helyettesítésére. Az ilyen orsóval ellátott horgászbotot javasolt bottartóra elhelyezni.

  • A harcsázó orsók robusztusabbak és nagyobb dobósúlyokkal is elbírnak.

Feeder orsók

feeder orsók kisebb tekerccsel felszereltek, könnyebbek és kisebbek a pontyozó orsóknál. A feederrel általában a part mentén horgásznak, így nincs szükségre nagy áttételre.

  • Pergetéshez és finomszerelékes horgászathoz is használható.
  • A feeder egy technika, amelynél a horog mellett némi etetőcsali található, benne etetőanyaggal.
  • Keszegek, bodorkák és egyéb fehér halak kifogására, köztük pontyokra, amurokra és egyéb pikkelyes gyönyörűségekre alkalmas, amelyeknek megtetszik a csalid.

i

Ha két horgászbottal rendelkezel, az 1+1 horgászorsók kategóriájában rögtön 2 darab ugyanolyan horgászorsót is vásárolhatsz, és elhelyezheted őket a horgászbotokon. Így értékelni fogod a tekercsek kompatibilitását is, amelyet bármikor cserélhetsz.

Multiorsók

multiorsók lehetővé teszik, hogy a csali nagyobb mélységekbe merüljön. Ezért magas sűrűségű zsinórral vannak felszerelve. Több fékkel rendelkeznek, főleg tengeri horgászatnál és olyan technikák során használatosak, ahol a csalira súlyt helyeznek. Némelyik kisebb modell nehezebb pergetésnél is használható.

  • A multiorsó drágább az általános horgászorsóknál.
  • A hajtókar nem variálható a jobb- és balkezesek számára.
  • Remek segítőtársad lesz tengeri halak, vagy nehezebb pergetés során.

Érdekesek lehetnek még számodra az elektromos multiorsók, amelyek a letekert zsinór számlálójával is felszereltek.

Orsók tengeri horgászathoz

tengeri horgászathoz használatos orsók ellenállóbbak az erősebb húzással és a tengervízzel szemben. Nagyobb tekerccsel és áttétellel rendelkeznek. A tengeri horgászathoz használatos horgászorsók általában robusztusabb alumínium alkatrészekkel rendelkeznek.

  • Nem igazán alkalmasak édesvízi horgászathoz.

Horgászorsók a fék típusa szerint

Az alábbiakban a horgászorsókat a fékek szabályozásának változatai szerint soroljuk be a különböző kategóriákba. Ez nem a különböző horgászati technikákra vonatkozik, tehát az, hogy első- vagy hátsófékes horgászorsót választasz, csakis azon múlik, hogy neked mi felel meg jobban.

Elsőfékes horgászorsók

Az elsőfékes horgászorsók olyan anyacsavarral rendelkeznek, amelyek a tekercset a helyén tartják és szabályozzák az orsóféket. Kevesebb darabból állnak és a fék szabályozása nem korlátozott a pontos helyzetek szerint.

  • A tekercs levételekor figyeljünk az anyacsavarra.

Hátsófékes horgászorsók

hátsófékes horgászorsók egy forgó elemmel rendelkeznek az orsó alján. A fék néhány szilárd pozícióba szabályozható. A fékkel történő manipuláció során nem kell aggódnunk a tekercs elvesztése miatt, mert csak egy gomb megnyomásának segítségével tudjuk levenni azt.

  • A fék egyszerűbb beállítása a szilárd pozícióknak köszönhetően.
  • Nem szükséges az anyacsavar folytonos keresgélése.

Nyeletőfékes horgászorsók

nyeletőfékes horgászorsók lehetővé teszik a zsinór letekerését az orsóról anélkül, hogy a hal ellenállást érezne. A bedobás után elfordítod a hajtókart és a fék működésbe lép. Csak emeld fel a botot és fordítsd el a hajtókart - a hal magától horogra akad.

  • Szinte bármilyen horgászstílushoz alkalmazható, főleg a pergetéshez.
  • Keszegek, bodorkák és egyéb fehér halak kifogására, köztük pontyokra, amurokra és egyéb pikkelyes gyönyörűségekre alkalmas, amelyeknek megtetszik a csalid.

Harcifékes horgászorsók

harcifékes horgászorsók lehetővé teszi a két fékbeállítás közti gyors váltást. Elég előre beállítai mindkét pozíciót. A klasszikus orsó esetében a fék kiengedése a forgó elem néhány fordulata után lehetséges, ezzel szemben itt csak elfordítod az orsó alján található hajtókart, nagyjából 90°-kal.

  • Szinte bármilyen horgászati technikához használható.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
5,0
Univerzális HC orsó 30
Horgász orsó - pontyozó, pergető, tengeri és pergető, úszó, feeder, elsőfékes, dobméret: 3000, áttétel: 5,2:1, 1 csapágy, tömege 270 g
5 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RYBSC014
3,0
Univerzális HC orsó 20
Horgász orsó - pontyozó, pergető, tengeri és pergető, úszó, feeder, elsőfékes, dobméret: 2000, áttétel: 5,2:1, 1 csapágy, tömege 261 g
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RYBSC013
Uni Cat Warlock Giant
Horgász orsó - harcsázó, elsőfékes, áttétel: 3,3:1, 5 csapágy, tömege: 995 g
211 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: JVR073375
Uni Cat Outrigger
Horgász orsó - harcsázó, elsőfékes, áttétel: 4,3:1, 5 csapágy, tömege 1015 g
92 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: JVR073374
Tica Scepter GTY 6000 FD
Horgász orsó - pontyozó, elsőfékes, dobméret: 60, áttétel: 4,1:1, 7+1 csapágy, tömege 620 g
31 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB021298
Uni Cat Destroyer II 8000
Horgász orsó - harcsázó, elsőfékes, dobméret: 80, áttétel: 4,1:1, 5+1 csapágy, tömege: 660 g
100 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: JVR074638
Anaconda - PC 52-R Orsó
Horgász orsó -
65 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: JVR056029NAD

Orsók

Orsók

A Orsók kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó orsók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább orsók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb orsók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: orsók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ