Akvizice ApF HU Shop roku

Triangulumok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Szűrés

A triangulum azon ütőhangszerek közé tartozik, amelyek a magas hangzásuk miatt különlegesek. A triangulum leggyakrabban egyenlő oldalú háromszög alakú, és acélból készült ütővel ütik. A hangszer megszólaltatása egyszerű, ezért kiválóan alkalmas a gyermek zenészek számára is. Hogyan válasszunk triangulumot és mi a varázsa? Az alábbi sorokból kiderül.

Tovább

A triangulum egy egyszerű hangszer

Mint már említettük, a triangulum alakja egy egyenlő oldalú háromszög, amelynek lekerekített csúcsai vannak. A hang jobb rezonanciája érdekében az egyik csúcsánál a triangulum megszakad. A kisebb triangulumokat nem a kézben tartják, hanem egy rövid zsinórra akasztják a hangzás tompítása érdekében. A hangszert egy bükkfa markolatú, vas szárú ütő szólaltatja meg.

Mikor alkották meg az első triangulumot?

A triangulum legelső említése a 10. századból származik, amelyet egy könyv kéziratában fedeztek fel. A középkori keresztény szövegekben, többek között a Bibliában és az ikonográfiákban igen gyakran említik. A triangulum keresztény gyökerei miatt olyan zeneszerzők műveiben is megjelent, mint Mozart és Brahms. A hangszer aztán többek között a brazil zene részévé vált.


triangulum

A triangulum teste legtöbbször acélból vagy más fémből készül.

Hogyan kell helyesen játszani a triangulumon?

A triangulumon egy kis acélütővel játszunk. Ennek során a triangulum minden oldala a többitől függetlenül rezeg (rezonál), így egy jellegzetes, több hangból álló hangzást ad. Ezek hossza és némítása az ujjakkal szabályozható. A triangulumot magas, csengő hang jellemzi, de a hang színe attól függ, hogy a hangszer melyik részét ütjük meg.

A triangulumok különféle típusai, akárcsak más hangszerek esetében, itt is másképp szólhatnak. Az igényes zenészek ezért több példányt is birtokolnak belőlük, hogy a kompozícióikat tökéletessé tehessék.

Melyek a különböző triangulum típusok?

A triangulumok nem csak egy változatban léteznek. Elsősorban alakjukban és méretükben különböznek egymástól. A kisebb, szabványos triangulumok mellett nagyméretű hangszerekkel is találkozhatsz. Ez a szempont azonban megváltoztatja a triangulum jellemzőit. A nagy triangulumok általában hangosabbak, másrészt viszont a nagyobb rezgéskülönbségek miatt sokkal alacsonyabb hangmagasságokat produkálnak.

i

A triangulum egy kivételes hangszer, összetéveszthetetlen hangzással

A triangulum kiválóan alkalmas kisebb gyermekek és iskolások számára a zeneórák kísérőjeként. Kivételes, viszonylag stabil és átható hangjának köszönhetően azonban amatőr vagy profi zenészek élő előadásokon és felvételeken is használhatják.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
CASCHA HH 2004 Szállításra kész 2 db
Ütős hangszer - triangulum
2 290 Ft

4 termék
5,0
CASCHA HH 2004
Ütős hangszer - triangulum
2 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CASCH04d
5,0
Goldon Triangulum 15 cm
Ütős hangszer - triangulum, 15 cm
3 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GOLDp58
Goldon Triangulum 10 cm
Ütős hangszer - triangulum, 10 cm
3 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GOLDp57
5,0
Goldon Háromszög 20 cm
Ütős hangszer - triangulum, 20 cm
4 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: GOLDp59

Triangulumok

A Triangulumok kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Triangulumok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó triangulumok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább triangulumok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb triangulumok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: triangulumok vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ