Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Vélemények: Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit

Termékkatalógus
Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit - Digitális fényképezőgép

Vélemények: Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit

Érdekelnek a különböző vélemények, hozzászólások a(z) Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit témával kapcsolatban? Nálunk 2 felhasználó egyelőre 5 csillagból 4,0-t adott. Ezen az oldalon alább olvashatsz is más vásárlók tapasztalatairól a(z) Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit termékkel kapcsolatban. Örülni fogunk, ha a(z) Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit megvásárlása után te is írsz értékelést.

Felhasználói vélemények

Zdeněk, Děčínflag
Értékelve: 2022. 06. 21., változat: Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit
Hitelesített vásárlás
Már régóta keresek egy kis minőségi kompakt fényképezőgépet a napi (EDC) hordozáshoz, amikor nem szándékosan lövök a teljes keretű tükör nélküli fényképezőgépemmel (ez nagy). A telefonom mindig velem van, nagyon tisztességes fotókat készít (Samsung S20 FE), de komoly fotózáshoz még a legjobb telefon is korlátozó. Főleg, ha nagyobb fókuszpontokról van szó (a telefonok szuper főérzékelővel rendelkeznek, de a többiek sokkal rosszabbak). Ez a pro kompakt elfér a kézipoggyászomban, amelyet mindig magammal viszek. Félelmetes, 24-120 mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik (ekv. ) kiváló F1.8-F2.8 rekeszértékkel. Az ND-szűrő hasznos (automatikusan aktiválható). A fényképek átvitele a telefonra kiváló, kipróbáltam Androidon. Bekapcsolhatja az automatikus átvitelt, és akkor a fényképek azonnal átkerülnek a telefonra. Minden alkalommal be kell kapcsolni az alkalmazásban (a telefonnak és a kamerának először csatlakoznia kell). Nagyszerű a gyors közösségi posztoláshoz. Ezután otthon szerkeszthetem a RAW-fotókat. A kereső, bár kicsi, jól jön ezeken a nyári napokon. A kis felhajtás számomra jó kompromisszumnak tűnik. A képminőség kiváló, a telefonon csak a szoftveres feldolgozás jobb (pl. a kézből fényképezett éjszakai üzemmód egyszerűen jobb a telefonon), de egyébként semmi esélye. Ha van elég fény, javaslom, hogy F4-re állítson le, az objektív ekkor a legélesebb (a vélemények szerint F3,5-5,6-nál a legélesebb, ekkor diffrakció lép fel). Számomra ez egy nagyszerű fényképezőgép, amelyet mindig magamnál tarthatok. A minőség és a sokoldalúság kiváló. Természetesen zaj, dinamikatartomány, cserélhető fókuszpontok és vezérlés tekintetében nem ér fel a fullframe-hez, de a szoftveres feldolgozás (HDR, éjszakai üzemmódok) tekintetében nem ér fel a telefonhoz.
Kicsi, könnyű
Fókuszpontok 24-120 mm eq. (5x zoom)
Nagyméretű érzékelő (1"), 20 Mpix
Teljesen forgatható kijelző
Billenthető kereső és vaku
Átvitel telefonra/PC-re (automatikus átvitel is)
ND szűrő
RAW
Beállítási lehetőségek
Talán csak az ár
A RAW nem kerül át a telefonra
0 ×Jelentés
Ondřej, Sadskáflag
Értékelve: 2022. 05. 10., változat: Canon PowerShot G5 X Mark II Battery Kit
Hitelesített vásárlás
Nem rossz fényképezőgép egy ilyen kis fickóhoz képest, de sajnos vissza fogom vinni, van vele pár olyan problémám, ami a Panasonicnak egyszerűen nincs, így lecserélem az LX100 II-re, amit ma már gondot okoz beszerezni, a profi-kompakt, nagy chipes szegmens gyakorlatilag kihalt, ma már 3 modell közül választhatsz (ha keresőt akarsz), a Panasonic LX100 Mark II, ez a Canon, majd a Sony RX100 (különböző változatok), és (történetesen) egyik sem tökéletes. Itt hihetetlenül sokat fizet a nagyobb chipért, de egyébként a fényképezőgép egyes funkciói és képességei inkább emlékeztetnek néhány régebbi, kis érzékelővel rendelkező kompakt fényképezőgépre. Az autofókusz ennél a Canonnál tényleg elég rossz, a véleményekben említették, de nem akartam elhinni, sajnos igaz, jó fényben nem probléma, de szürkületben gyakran egyáltalán nem igazán fog, persze minden kamera rosszabb a szürkület vagy a monokróm témák elkapásában, de manapság már magasabb színvonalhoz szoktam, ez eléggé hasonlóan fókuszál, mint a régi Fujifilm kompaktom 2010-ből. Állítólag azért, mert a Canon Sony szenzort használ, de a Sony nem engedte használni a fázisfókuszukat, így a Canon kénytelen volt a leghétköznapibb kontrasztfókuszt beletenni, ami nagy kár. Az automatikus expozíciómérés néha nagyon furcsán viselkedik, és hajlamos túlexponálni. Az expozíciókorrekció általában egyáltalán nem működik, ha az ND-szűrő ki van kapcsolva, AUTO-ra kell hagyni, különben az expozíciókorrekció nem csinál semmit bizonyos jelenetekben, ez nagyon furcsa viselkedés. Az akkumulátor élettartama maximum kb. 200 fotó, ami elég gyenge, de csak egycellás akkumulátorral rendelkezik, így ez várható volt, a Panasonic LX100 II kétcellás (7,2V), de ezt az erősebb váz kárpótolja. Összességében ez a kamera nem rossz annak, aki valahol zsebre akar tenni egy kicsit tisztességes képminőséggel, ha nem akar egy nagy kamerát cipelni, sajnos, de 21k tényleg túl sok ezért, ha 12-15-ért kerülne nem mondanám, de 21-ért nem tudok megbocsátani néhány negatívumot. Az előző generációs profikompaktů (Panasonic LX100 Mark 1 és mások) volt sokkal olcsóbb, míg a fejlődés a megfiatalított modellek minimális, többnyire csak egy kereső nagyobb felbontású, esetleg egy extra érintőképernyő, és ezért akarnak 10 ezerrel többet, ez tényleg furcsa árpolitika ezektől a gyártóktól, és akkor nem lehet meglepődni, hogy ez a szegmens haldoklik, és az emberek inkább mobilokkal lőnek.
nagyon jó képminőség még magas iso mellett is (egy 1"-os chipes kompakt fényképezőgéphez képest)
kicsi, de jól használható kereső, szép kép az árnyékokban zaj nélkül, mint az LX100 II-nél
dönthető kijelző, használható például szelfikészítéshez vagy vlogoláshoz, ha érdekli Önt
ha bezárja a keresőt és a vakut, a fényképezőgép nagyon feltűnőnek tűnik, mint egy közönséges kompakt, és határozottan sétálhat vele például fesztiválokra és koncertekre, ahol általában nem engedik be a "profi" fényképezőgépeket ma már
a kamera nagyon kicsi az 1"-os érzékelőhöz képest, ami egyszerre előny és hátrány is egyben
a kijelző érintőképernyős, ezt csak azért említem meg, mert sokan értékelik, én nem, minden fényképezőgépen tiltom az érintőképernyős vezérlést.
automatikus ND-szűrővel rendelkezik, így ha a lehető legrövidebb mechanikus záridő nem elég (erős fényben történő fényképezéskor), a szürke szűrő az érzékelő elé ugrik, ez egy nagyon érdekes megoldás, akár manuálisan is aktiválható.
egy kompakt, visszahúzható lencsével rendelkező készülékhez képest nagyon gyorsan bekapcsol, a lencse is nagyon gyorsan előkerül
gyenge autofókusz
furcsa expozíciómérési viselkedés (szükségtelenül világos fotók gyakran túlexponált égbolt)
nagyon alacsony akkumulátor-üzemidő
gyenge testreszabhatóság és testreszabhatóság (a Panasonic-hoz képest a tonnányi Fn gombokkal)
Canon nem is ad neked szíj hurkok (azok a háromszögek, amikor vannak kis lyukak a fényképezőgép) egy kamera 20k, kellett használni gyűrűk kulcsok, ez nagyon felbosszantott engem
bár csak egycellás li-ion akkumulátorral rendelkezik (3,7V), nem tudja közvetlenül a fényképezőgépben tölteni az akkumulátort USB-n keresztül, például egy power bankról, ami nem igazán hiba, de szép bónusz lenne, ha tudná.
0 ×Jelentés
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ